Årvoll IL vil ha ridesenter-tomta

Årvoll IL vil ha ridesenter-tomta

 

Barnefotballen i Årvoll IL har vokst seg for stor for anlegget på Årvollbanen. Nå håper de å få en kunstgressbane på ridesenter-tomta, som nylig ble lagt ut for salg. Byråd Bård Folke Fredriksen mener det bør bygges et ridsenter på tomta.

Skrevet av:

I mange år har entreprenøren Albert Kr. Hæhre planlagt å bygge det omstridte ridesentret ved det gamle steinbruddet i bunnen av Grefsenkleiva. Det ser ikke ut til å bli noe av, og for noen uker siden ble tomta lagt ut for salg til én krone på rubrikknettstedet Finn.no.

-  Nå ønsker vi i Årvoll IL å lansere vårt kandidatur. Vi ønsker oss en kunstgressbane for å avlaste kapasiteten på Årvollbanen. Vi sliter med anleggssituasjonen, forteller leder av barnefotballen i klubben, Svein Bjørnar Torsetnes.

I øyeblikket er det omkring 350 barn mellom seks og 13 år som spiller fotball i klubben. I tillegg er Bydel Bjerke blant de raskest voksende i Oslo - det merkes i Årvoll IL.

-  Pågangen er veldig stor og hver høst starter vi opp nye kull. Vi sliter ikke akkurat med å fylle opp, forteller barnefotballederen.

I tillegg til å benytte seg av kunstgressbanen ved Årvoll skole, er det også stor aktivitet på gressletta som ligger like bak. Problemet er at denne er ubrukelig når det regner - da blir lia til en myr.

Legger kunstgress

For å lette situasjonen har styret i klubben bestemt at de skal legge kunstgress på den hockeybanen som ligger ved isdammen på Årvoll.

-  Dette er en kostnad vi tar av egen lomme fordi vi må ha større kapasitet umiddelbart, sier Torsetnes.

En syverbane på ridesenter-tomta ville gjort hverdagen mye enklere.

-  Alle vil trene om ettermiddagen, og det lar seg bare ikke gjøre. Om vi kunne flyttet noe av aktiviteten bort, ville vi vært i stand til å håndtere kapasiteten på en langt bedre måte, understreker han.

Utropsprisen på tomta er én kroner ifølge annonsen. Leder i idrettslaget, Reidar Bergestad, tror det blir dyrere enn som så. Likevel har Torsetnes tro på godvilje fra kommunen.

-  Hvis Vålerenga kan få en tomt til én krone, kan vel også Årvoll IL gjøre det, understreker han.

Får ny hall

Bergestad understreker at Albert Kr. Hæhre har brukt store summer på tomta, og at den trolig blir dyr å kjøpe.

-  Jeg synes det er veldig hyggelig at det går bra med barnefotballen i klubben. Nå håper vi på en bedring i anleggssituasjonen, og jeg håper at noen i rådhuset får øynene opp for oss. Det bevilges mye penger til kultur og lite til idrett, mener klubblederen.

For kommunebudsjettet neste år er det satt av penger til ny hall. Den skal reises på nedsiden av skolen - der hvor ballbingen står idag.

Til tross for at penger er satt av, er det ingen i Årvoll IL som har særlig tro på at hallen kommer med det første.

-  Vi har hørt det før, men det virker ikke som at hallen vil komme med det første. Dessuten får vi kun en helt enkel hall. Når det likevel skal bygges, kunne de tatt høyde for en hall med plass til en innendørs fotballbane også, mener Torsetnes.

Mange forslag

I mange år har det blitt diskutert hva ridesenter-tomta bør brukes til. Krefter i bydelen ønsker seg blant annet skole og barnehage. BU-leder i Bjerke, Steinar Arnesen (Ap), tror ikke det blir aktuelt med fotballbane på tomta.  

-  Jeg har tidligere sagt at skole og barnehage ville være fint, men å tro at det borgelige flertallet i byrådet kjøper tomta og bygger en syverbane til et idrettslag, er jeg skeptisk til, sier han.

Idag er tomta regulert til friluftsformål, og sånn sett faller idrettslaget innenfor kategorien.

Byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen, sier til Akers Avis Groruddalen at han mener tomta bør brukes til å bygge et ridesenter.

- Det viktigste er, som jeg har sagt før og fremdeles står ved, at planen om å bygge ridesenter følges. Tomta er regulert til nettopp dette formålet, sier Fredriksen, som dermed ikke åpner omregulering.

Ønsker forutsigbarhet

Han roser Årvoll IL for deres initiativ.

-  Jeg mener det er kjempefint at Årvoll er opptatt av anleggssituasjonen, men jeg vil si at det er kortstiktig og lite forutsigbart å gå bort fra den opprinnelige planen. Da tenker jeg hovedsaklig på naboer og nærmiljøet, sier han.  

- Hva tenker du om at Albert Kr. Hæhre lover ridesenter, henter ut pukk til store verdier og selger tomta uten å fullføre lovnaden om ridesenter?

-  Jeg har sagt at jeg er skuffet over Hæhre. Her var formålet å bygge et ridesenter, og en del av pakka var at han måtte hente ut pukk for å gjøre tomta klar for et bygg. Jeg kommer ikke til å premiere en jobb som kun er gjort halvveis, sier Fredriksen.

Uavhengig av hvem som overtar tomta, skal det med andre ord bygges ridesenter.

-  Kommunen kommer neppe til å kjøpe tomta ettersom vi ikke tok initiativ til ridesenteret, sier Fredriksen.

Albert Kr. Hæhre har ikke svart på våre henvendelser, men til Aftenposten har han skrevet følgende i en e-post:

«Slik enkelte naboer og enkelte politikere (med god hjelp fra en delvis ukritisk presse) har oppført seg for å forsøke å stoppe prosjektet har fratatt, i hvert fall meg personlig, den motivasjon som skal til for å gjennomføre prosjektet slik intensjonen var. Kanskje de også har klart å frata barn og unge ett tilbud om å dyrke hestesport i nærmiljøet».

 

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!