Årvoll IL vil ha ridesenter-tomta

Årvoll IL vil ha ridesenter-tomta

 

Barnefotballen i Årvoll IL har vokst seg for stor for anlegget på Årvollbanen. Nå håper de å få en kunstgressbane på ridesenter-tomta, som nylig ble lagt ut for salg. Byråd Bård Folke Fredriksen mener det bør bygges et ridsenter på tomta.

Skrevet av:

I mange år har entreprenøren Albert Kr. Hæhre planlagt å bygge det omstridte ridesentret ved det gamle steinbruddet i bunnen av Grefsenkleiva. Det ser ikke ut til å bli noe av, og for noen uker siden ble tomta lagt ut for salg til én krone på rubrikknettstedet Finn.no.

-  Nå ønsker vi i Årvoll IL å lansere vårt kandidatur. Vi ønsker oss en kunstgressbane for å avlaste kapasiteten på Årvollbanen. Vi sliter med anleggssituasjonen, forteller leder av barnefotballen i klubben, Svein Bjørnar Torsetnes.

I øyeblikket er det omkring 350 barn mellom seks og 13 år som spiller fotball i klubben. I tillegg er Bydel Bjerke blant de raskest voksende i Oslo - det merkes i Årvoll IL.

-  Pågangen er veldig stor og hver høst starter vi opp nye kull. Vi sliter ikke akkurat med å fylle opp, forteller barnefotballederen.

I tillegg til å benytte seg av kunstgressbanen ved Årvoll skole, er det også stor aktivitet på gressletta som ligger like bak. Problemet er at denne er ubrukelig når det regner - da blir lia til en myr.

Legger kunstgress

For å lette situasjonen har styret i klubben bestemt at de skal legge kunstgress på den hockeybanen som ligger ved isdammen på Årvoll.

-  Dette er en kostnad vi tar av egen lomme fordi vi må ha større kapasitet umiddelbart, sier Torsetnes.

En syverbane på ridesenter-tomta ville gjort hverdagen mye enklere.

-  Alle vil trene om ettermiddagen, og det lar seg bare ikke gjøre. Om vi kunne flyttet noe av aktiviteten bort, ville vi vært i stand til å håndtere kapasiteten på en langt bedre måte, understreker han.

Utropsprisen på tomta er én kroner ifølge annonsen. Leder i idrettslaget, Reidar Bergestad, tror det blir dyrere enn som så. Likevel har Torsetnes tro på godvilje fra kommunen.

-  Hvis Vålerenga kan få en tomt til én krone, kan vel også Årvoll IL gjøre det, understreker han.

Får ny hall

Bergestad understreker at Albert Kr. Hæhre har brukt store summer på tomta, og at den trolig blir dyr å kjøpe.

-  Jeg synes det er veldig hyggelig at det går bra med barnefotballen i klubben. Nå håper vi på en bedring i anleggssituasjonen, og jeg håper at noen i rådhuset får øynene opp for oss. Det bevilges mye penger til kultur og lite til idrett, mener klubblederen.

For kommunebudsjettet neste år er det satt av penger til ny hall. Den skal reises på nedsiden av skolen - der hvor ballbingen står idag.

Til tross for at penger er satt av, er det ingen i Årvoll IL som har særlig tro på at hallen kommer med det første.

-  Vi har hørt det før, men det virker ikke som at hallen vil komme med det første. Dessuten får vi kun en helt enkel hall. Når det likevel skal bygges, kunne de tatt høyde for en hall med plass til en innendørs fotballbane også, mener Torsetnes.

Mange forslag

I mange år har det blitt diskutert hva ridesenter-tomta bør brukes til. Krefter i bydelen ønsker seg blant annet skole og barnehage. BU-leder i Bjerke, Steinar Arnesen (Ap), tror ikke det blir aktuelt med fotballbane på tomta.  

-  Jeg har tidligere sagt at skole og barnehage ville være fint, men å tro at det borgelige flertallet i byrådet kjøper tomta og bygger en syverbane til et idrettslag, er jeg skeptisk til, sier han.

Idag er tomta regulert til friluftsformål, og sånn sett faller idrettslaget innenfor kategorien.

Byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen, sier til Akers Avis Groruddalen at han mener tomta bør brukes til å bygge et ridesenter.

- Det viktigste er, som jeg har sagt før og fremdeles står ved, at planen om å bygge ridesenter følges. Tomta er regulert til nettopp dette formålet, sier Fredriksen, som dermed ikke åpner omregulering.

Ønsker forutsigbarhet

Han roser Årvoll IL for deres initiativ.

-  Jeg mener det er kjempefint at Årvoll er opptatt av anleggssituasjonen, men jeg vil si at det er kortstiktig og lite forutsigbart å gå bort fra den opprinnelige planen. Da tenker jeg hovedsaklig på naboer og nærmiljøet, sier han.  

- Hva tenker du om at Albert Kr. Hæhre lover ridesenter, henter ut pukk til store verdier og selger tomta uten å fullføre lovnaden om ridesenter?

-  Jeg har sagt at jeg er skuffet over Hæhre. Her var formålet å bygge et ridesenter, og en del av pakka var at han måtte hente ut pukk for å gjøre tomta klar for et bygg. Jeg kommer ikke til å premiere en jobb som kun er gjort halvveis, sier Fredriksen.

Uavhengig av hvem som overtar tomta, skal det med andre ord bygges ridesenter.

-  Kommunen kommer neppe til å kjøpe tomta ettersom vi ikke tok initiativ til ridesenteret, sier Fredriksen.

Albert Kr. Hæhre har ikke svart på våre henvendelser, men til Aftenposten har han skrevet følgende i en e-post:

«Slik enkelte naboer og enkelte politikere (med god hjelp fra en delvis ukritisk presse) har oppført seg for å forsøke å stoppe prosjektet har fratatt, i hvert fall meg personlig, den motivasjon som skal til for å gjennomføre prosjektet slik intensjonen var. Kanskje de også har klart å frata barn og unge ett tilbud om å dyrke hestesport i nærmiljøet».

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!