ANNONSE

Årvoll vant «krigen»

Årvoll vant «krigen»

 

Lokaloppgjøret mellom Årvoll og Rommen ble på ingen måter en velspilt affære, men i striregnet på Årvollbanen klarte hjemme­laget å krige til seg alle tre poengene.

 

Å kalle oppgjøret mellom Årvoll og Rommen for en fotballkamp vil være å tøye strikken langt. Gjennom 90 minutter var det nesten bare harde dueller og kriging som gjaldt. Den krigen gikk Årvoll seirende ut av etter å ha scoret et sent vinnermål ved kaptein Jens Andersen Grønhaug. Stemningen var stor i garderoben etter tre poeng.

- Dette var skikkelig moro. Matchen var et typisk lokaloppgjør med lite finspill og knallharde dueller. Det er de morsomste matchene å spille, slår kaptein Andersen Grønhaug fast.

Å få score vinnermålet på overtid syntes han var ekstra stas.

- Det var helt herlig å se ballen gå inn. Jeg har hatt mange sjanser på dødballer i det siste, og det er bra at ballen endelig satt i nota nå. Et godt tidspunkt å score på, sier han.

 

- Må vinne slike kamper

Det var ikke bare vinnermålet kapteinen sto for denne kvelden. Han ledet sine lagkamerater på en glimrende måte i krigen, og ryddet stadig opp i forsvar da Rommen forsøkte seg.

Såpass god var innsatsen at Andersen Grønhaug ble belønnet med tre stjerner etter kampens slutt.

- Seriøst? Det er de første stjernene i år. Det er deilig å komme i gang, sier han.

Uansett fremhever han at det er tre poeng som betydde mest.

- Det er slike kamper vi må vinne om vi skal klare å holde oss i divisjonen, slår han fast.

16 år gamle Tobias Elshøy fortjener også mye skryt for sitt spill i oppgjøret, spesielt de siste 20 minuttene. Han ble belønnet med to stjerner, mens Tommy Joahnsen tok den siste stjerna for Årvoll.

Kaptein Andersen Grønhaug tar seg også tid til å skryte litt av Rommens mannskap.

- De overraska meg virkelig, og de spilte tøft og kynisk. Likevel synes jeg det var fortjent at vi vant, selv om de kjørte kampen i en 20-minutters periode, sier han.

Også Årvoll-trener Anders Jacobsen syntes seieren var fortjent.

- Vi spilte bra den første og siste halvtimen. Likevel er jeg mest fornøyd med at vi viste bra moral og kom tilbake etter at Rommen hadde utliknet. Med bedre pasningskvalitet kunne vi fort ha vunnet denne kampen med større margin.

- Gutta skal også ha skryt for å holde hodet kaldt på slutten av kampen da temperaturen ble meget het, oppsummerer Jacobsen.

 

- Bittert

I Rommen var stemningen nedtrykt etter oppgjøret.

- Det er litt bittert å dra hjem uten noe i potten da vi var så nærme. Det var tett og jevnt, og kunne like gjerne endt med poengdeling. Likevel er det for så vidt greit at Årvoll sto igjen som vinnere. De hadde store deler av kampen, innrømmer trener Rune Gulbrandsen.

- Ekstra bittert å tape mot lokalrivaler?

- Sånn er det med fotball. Noen ganger vinner du, mens du av og til taper. Det hadde smakt mye bedre med ett poeng. Spesielt ettersom det kommer til å bli utrolig jevnt i år, sier Gulbrandsen.

 

Temperatur

Kampen ble ekstra het på slutten, og verst gikk det utover Rommen. Her mistet flere hodet, men «bare» Ibrahim Mahnin så det røde kortet fra dommeren.

- Det kokte litt på slutten, og det skal ikke forekomme. Slik blir det likevel med slitne og litt urutinerte spillere, sier Rune Gulbrandsen.

- Jeg er fornøyd med at gutta holdt hodet kaldt på slutten. Det hadde vært fort gjort å få fokus på alt annet, sier Anders Jacobsen.

 

Ser fremover

Rune Gulbrandsen og Rommen har ikke tid til å deppe for lenge etter nederlaget. Allerede neste mandag venter Skeid 2.

- Vi får ta nytt tak og komme oss ut av gjørma. Det kommer kamper på rekke og rad som er viktige fremover, sier han.

 

Årvolls oppgave er ikke mye enklere. De skal nemlig møte Grorud.

- Vi vil være fornøyde med ett poeng der, men vi vet at vi er kapable til å ta dem om vi holder vårt høyeste nivå. Grorud skal ikke ta noe for gitt, advarer Jens Andersen Grønhaug.

 

 

Fotball, 3. divisjon, avd. 5:

Årvoll - Rommen 2-1 (1-1)

Årvollbanen

Dommer: Kristian Hoel

Gule kort: Haakon Eren (ÅIL) og Ibrahim Mahnin, Henning Dokken, Tony Avolio, Emre Uymaz (alle Rommen).

Røde kort: Ibrahim Mahnin

Mål for Årvoll: Anders Stenström og Jens Andersen Grønhaug.

Mål for Rommen: Ibrahim Mahnin.

Årvolls lag (4-4-2): Stephen Holmen-Jensen, Stian Saugnes, Espen Fjellheim, Patrik Nordvold, Haakon Eren (Thomas Amlie fra 72.), Jens Andersen Grønhaug, Tobias Elshøy, Tommy Johansen, Eirik Paulsen, Anders Stenström, Andreas Solvang (Andreas Tveter fra 20.).

Rommens lag (4-4-2): Espen Myrbakken, Henning Dokken (Faisan Ilias fra 80.), Tony Avolio, Emre Uymaz, Ferhat Erman, Øzgur Demirci (Emrah Gunyuzulu fra 69.), Kenneth Arvlund, Abel Teckle, Øzkan Uymaz, Murat Demirci, Ibrahim Mahnin.

 

Stjernene:

  • ** Jens Andersen Grønhaug (ÅIL), ingen (Rommen)
  • * Tobias Elshøy (ÅIL), Henning Dokken (Rommen)
  • Tommy Johansen (ÅIL), Ferhat Erman (Rommen).

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE