ANNONSE

Avgjørelse i siste sekund

Avgjørelse i siste sekund

 

Michelle Offord tok ansvar og fikset to Vestli-poeng med tre sekunder igjen å spille.

- Det var utrolig gøy å sette den ballen. Vi ville mest og alle jentene leverte maksimalt. Det var fortjent at vi vant, sier Michelle Offord.

Hun satte inn den siste scoringen i det som ble en spennende og velspilt kamp mellom Vestli og Nordstrand 2 onsdag kveld.

Scoringen satte også fart i Vestli-trener Tommy Skjelstad.

- Rett og slett herlig. Helt på tampen av kampen skrek jeg til jentene at de skulle sette full gass mot mål. Michelle krummet nakken, tok et overslag og satte den i nota med tre sekunder igjen å spille. Den ballen skulle bare i mål. Herlig å se en scoring det lyste fandenivoldskhet av, sier han.

God strek

Bortelaget kom til Stovnerhallen med et meget ungt lag bestående av spillere fra 21 år og nedover til juniornivå. Likevel var de effektive og kjappe. Nordstrand tok ledelsen i kampen, men ble etter hvert innhentet av Vestli som gikk til pause med ledelse 16-13.

- Vi leverte en god førsteomgang fremover med kjempefine angrep. Det var veldig mye positivt å se, sier Tommy Skjelstad.

Spesielt Vestlis nye strekspiller Jill Ingebrigtsen fikk vist seg fram. Hun gjorde savnet av Lisa Løkås, som måtte gi seg med håndball på grunn av kneproblemer, mindre.

- Jill var et råsterkt drivjern. Hun kom til sjansene. I tillegg var hun enorm i forsvaret, sier Skjelstad.

Best innsats

Andre omgang startet med et voldsomt initiativ fra Nordstrand, som ikke bare tok igjen Vestlis ledelse. De dro også fra med flere mål. Denne stillingen holdt seg til det bare var minutter igjen av kampen, hvor Vestli klarte å utlikne. I de siste minuttene sløste begge lag med sjansene før Michelle Offord altså ordnet seier 25-24.

- Denne kampen vant vi på innsats og tæl. Vi måtte bare gjøre det litt spennende underveis slik at Tommy fikk fyrt seg opp. Men fra spøk til alvor. Alle jentene sto på, og det var herlig å høre benken heie oss fram i sluttminuttene, sier Michelle Offord.

- Jeg er meget godt fornøyd med ett-målsseier. Nordstrand stilte med et bra lag, men vi hadde mest glød. I tillegg hadde vi flere matchvinnere på banen, sier trener Skjelstad.

- Overrasket Nordstrand dere etter hvilen?

- Nei, men de justerte seg slik at vi ikke lykkes på det samme som i den første omgangen. De ble flatere i forsvaret, og det tok en stund før vi skjønte det. Etter at vi tok en timeout og justerte så jobbet vi oss inn. Vi var solide i forsvar, og keeper Elisabeth Walker Moe sto fantastisk. Hun endte på en redningsprosent på 57 i andre omgang, sier Skjelstad.

Svar på tiltale

Tommy Skjelstad måtte gå i seg selv etter kampen.

- Jeg lot mange av de spillerne som ikke har fått spilt så mye i år få være med. Det var de som snudde kampen med ti minutter igjen å spille. Virkelig moro at vi har flere strenger å spille på. Det gir meg selvtillitt og tro på å bruke de samme spillerne mer.

- De beviste i denne kampen at de har spilt for lite, og ga meg klar beskjed om mer spilletid. De signalene setter jeg som trener pris på.

- Vi får også håpe at de etablerte så dette og tar seg selv i nakken, sier Tommy Skjelstad.

På talefot

- Denne seieren var viktig slik at vi unngår å havne i sumpa. Nå er vi ferdig med mange av de bedre lagene, og nå venter lag som vi absolutt er på talefot med, sier Tommy Skjelstad.

- Du ser for deg en seiersrekke?

- Jeg er ikke så opptatt av det. Jeg har stor tro på at vi skal ta 22 poeng i år og holde plassen. For oss er det ikke krise med et tap innimellom. Det er helt greit så lenge vi utvikler oss, sier han.

- Fortsetter vi i samme stil og med samme innsats tror jeg at vi kan fortsette å vinne, sier Michelle Offord.

- Arrogante

Ikke alt var moro for Vestli i onsdagens kamp.

- Vi hadde besøk av to dårlige dommere. Arrogante pipeblåsere som ikke kunne reglene og sjanset i dømmingen sin. Det irriterer meg. Jeg synes jentene fortjener noen som i hvert fall prøver. De dømte pinlig dårlig begge veier, og hele hallen hisset seg opp over inkompetansen, sier Tommy Skjelstad.

Spesielt én situasjon fra kampen irriterer ham.

- Dommerne hadde vært på meg flere ganger og gitt meg gult kort. Plutselig får jeg to minutter fra noe som ble skreket fra tribunen. De arrogante dommerne var mer opptatt av hva som ble sagt enn å dømme riktig.

- Hadde jeg gjort det jeg fikk lyst til å gjøre da hadde jeg nok ikke vært mer på benken i år, sier han.

- Kan du ikke bli straffet for å kritisere dommerne uansett?

- Det er jeg likegyldig til. Jeg kan godt stå på tribunen og lede kampene. Det er på tide å si ifra. Dommerne er overbeskyttet, sier Skjelstad.

- Fikk forklaring

Dommer Eivind Smedstad Scheie avfeier imidlertid kritikken.

- Tommy får stå for sine egne ord. Vi dømmer 50-50 og det var en jevn og tøff kamp, sier han.

- Hva kan du si om situasjonen der han fikk to minutter?

- Det er noe som er mellom meg og Tommy. Han fikk en forklaring under kampen.

- Vil han ha mer om det kan vi ta det på tomannshånd. Ikke gjennom pressen, sier Smedstad Scheie.

Håndball,2. divisjon, avd. 1., kvinner:

Vestli - Nordstrand 25-24

(16-13)

Stovnerhallen, 60 tilskuere

Dommere: Eivind Smedstad Scheie og Vidar Jensen

Vestlis lag (mål i parentes): Elisabeth Walker Moe, Marlene Fjørtoft (3), Veronika Ulvøy (1), Elisabeth K. Naustdal (1), Ingvild Skorgevik (1), Ida Holter (2), Ida Dybendal, Caroline Ross Joelsen (4), Ida Mentzoni, Jill Ingebrigtsen (7), Michelle Offord (2), Therese Enger (1), Tine Thorsteinsen , Ida Lerøy (3).

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE