Avgjørelse i siste sekund

Avgjørelse i siste sekund

 

Michelle Offord tok ansvar og fikset to Vestli-poeng med tre sekunder igjen å spille.

Skrevet av:

- Det var utrolig gøy å sette den ballen. Vi ville mest og alle jentene leverte maksimalt. Det var fortjent at vi vant, sier Michelle Offord.

Hun satte inn den siste scoringen i det som ble en spennende og velspilt kamp mellom Vestli og Nordstrand 2 onsdag kveld.

Scoringen satte også fart i Vestli-trener Tommy Skjelstad.

- Rett og slett herlig. Helt på tampen av kampen skrek jeg til jentene at de skulle sette full gass mot mål. Michelle krummet nakken, tok et overslag og satte den i nota med tre sekunder igjen å spille. Den ballen skulle bare i mål. Herlig å se en scoring det lyste fandenivoldskhet av, sier han.

God strek

Bortelaget kom til Stovnerhallen med et meget ungt lag bestående av spillere fra 21 år og nedover til juniornivå. Likevel var de effektive og kjappe. Nordstrand tok ledelsen i kampen, men ble etter hvert innhentet av Vestli som gikk til pause med ledelse 16-13.

- Vi leverte en god førsteomgang fremover med kjempefine angrep. Det var veldig mye positivt å se, sier Tommy Skjelstad.

Spesielt Vestlis nye strekspiller Jill Ingebrigtsen fikk vist seg fram. Hun gjorde savnet av Lisa Løkås, som måtte gi seg med håndball på grunn av kneproblemer, mindre.

- Jill var et råsterkt drivjern. Hun kom til sjansene. I tillegg var hun enorm i forsvaret, sier Skjelstad.

Best innsats

Andre omgang startet med et voldsomt initiativ fra Nordstrand, som ikke bare tok igjen Vestlis ledelse. De dro også fra med flere mål. Denne stillingen holdt seg til det bare var minutter igjen av kampen, hvor Vestli klarte å utlikne. I de siste minuttene sløste begge lag med sjansene før Michelle Offord altså ordnet seier 25-24.

- Denne kampen vant vi på innsats og tæl. Vi måtte bare gjøre det litt spennende underveis slik at Tommy fikk fyrt seg opp. Men fra spøk til alvor. Alle jentene sto på, og det var herlig å høre benken heie oss fram i sluttminuttene, sier Michelle Offord.

- Jeg er meget godt fornøyd med ett-målsseier. Nordstrand stilte med et bra lag, men vi hadde mest glød. I tillegg hadde vi flere matchvinnere på banen, sier trener Skjelstad.

- Overrasket Nordstrand dere etter hvilen?

- Nei, men de justerte seg slik at vi ikke lykkes på det samme som i den første omgangen. De ble flatere i forsvaret, og det tok en stund før vi skjønte det. Etter at vi tok en timeout og justerte så jobbet vi oss inn. Vi var solide i forsvar, og keeper Elisabeth Walker Moe sto fantastisk. Hun endte på en redningsprosent på 57 i andre omgang, sier Skjelstad.

Svar på tiltale

Tommy Skjelstad måtte gå i seg selv etter kampen.

- Jeg lot mange av de spillerne som ikke har fått spilt så mye i år få være med. Det var de som snudde kampen med ti minutter igjen å spille. Virkelig moro at vi har flere strenger å spille på. Det gir meg selvtillitt og tro på å bruke de samme spillerne mer.

- De beviste i denne kampen at de har spilt for lite, og ga meg klar beskjed om mer spilletid. De signalene setter jeg som trener pris på.

- Vi får også håpe at de etablerte så dette og tar seg selv i nakken, sier Tommy Skjelstad.

På talefot

- Denne seieren var viktig slik at vi unngår å havne i sumpa. Nå er vi ferdig med mange av de bedre lagene, og nå venter lag som vi absolutt er på talefot med, sier Tommy Skjelstad.

- Du ser for deg en seiersrekke?

- Jeg er ikke så opptatt av det. Jeg har stor tro på at vi skal ta 22 poeng i år og holde plassen. For oss er det ikke krise med et tap innimellom. Det er helt greit så lenge vi utvikler oss, sier han.

- Fortsetter vi i samme stil og med samme innsats tror jeg at vi kan fortsette å vinne, sier Michelle Offord.

- Arrogante

Ikke alt var moro for Vestli i onsdagens kamp.

- Vi hadde besøk av to dårlige dommere. Arrogante pipeblåsere som ikke kunne reglene og sjanset i dømmingen sin. Det irriterer meg. Jeg synes jentene fortjener noen som i hvert fall prøver. De dømte pinlig dårlig begge veier, og hele hallen hisset seg opp over inkompetansen, sier Tommy Skjelstad.

Spesielt én situasjon fra kampen irriterer ham.

- Dommerne hadde vært på meg flere ganger og gitt meg gult kort. Plutselig får jeg to minutter fra noe som ble skreket fra tribunen. De arrogante dommerne var mer opptatt av hva som ble sagt enn å dømme riktig.

- Hadde jeg gjort det jeg fikk lyst til å gjøre da hadde jeg nok ikke vært mer på benken i år, sier han.

- Kan du ikke bli straffet for å kritisere dommerne uansett?

- Det er jeg likegyldig til. Jeg kan godt stå på tribunen og lede kampene. Det er på tide å si ifra. Dommerne er overbeskyttet, sier Skjelstad.

- Fikk forklaring

Dommer Eivind Smedstad Scheie avfeier imidlertid kritikken.

- Tommy får stå for sine egne ord. Vi dømmer 50-50 og det var en jevn og tøff kamp, sier han.

- Hva kan du si om situasjonen der han fikk to minutter?

- Det er noe som er mellom meg og Tommy. Han fikk en forklaring under kampen.

- Vil han ha mer om det kan vi ta det på tomannshånd. Ikke gjennom pressen, sier Smedstad Scheie.

Håndball,2. divisjon, avd. 1., kvinner:

Vestli - Nordstrand 25-24

(16-13)

Stovnerhallen, 60 tilskuere

Dommere: Eivind Smedstad Scheie og Vidar Jensen

Vestlis lag (mål i parentes): Elisabeth Walker Moe, Marlene Fjørtoft (3), Veronika Ulvøy (1), Elisabeth K. Naustdal (1), Ingvild Skorgevik (1), Ida Holter (2), Ida Dybendal, Caroline Ross Joelsen (4), Ida Mentzoni, Jill Ingebrigtsen (7), Michelle Offord (2), Therese Enger (1), Tine Thorsteinsen , Ida Lerøy (3).

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!