Basket i blodet

Basket i blodet

 

At det berømte eplet ikke faller langt fra stammen er en myte som er bekreftet i Ammerud basket. Her spiller far og sønn på samme lag, og skal vi tro minstemann gjør de det i mange sesonger fremover.

Skrevet av:

Da Ammeruds basketlegende, Torgeir Bryn (45), fikk sin sønn Martin (20)  tenkte nok de fleste at guttungen før eller siden ville bli interessert i basket. At far og sønn nå spiller sammen i BLNO er muligens litt mer overraskende. Men de trives godt på banen sammen.

- Det er kjempemoro å spille på lag med sin egen sønn. Vi spilte egentlig mer sammen i fjor, enn vi har gjort i år, men jeg synes det er gøy å ha ham med meg uansett. Dette gjelder også på treninger. Vi får mye tid sammen, sier Torgeir Bryn.

Også Martin synes det er stas å ha med pappa på laget.

- Klart det er moro, men det er samtidig litt rart. Jeg har jo sett ham spille mye i oppeveksten min, og det er en spesiell følelse å plutselig spille med han. Det er ikke alle som får sjansen til å spille med foreldrene sine, men jeg er glad jeg får det.

- Jeg lærer mye av ham på banen, det er lett å høre på faren sin vet du, humrer han.

Fritt valg

Martin Skinner Bryn startet å spille basket da han var åtte år gammel, og mange så for seg at han en dag ville ta over pappas rolle i Ammerud-laget. At det til slutt ble basket han valgte som sporten, var ingen selvfølge.

- Vi presset aldri på for at han skulle velge basket. Han sto en stund å vippet mellom det og amerikansk fotball, men til slutt valgte han basket. Det falt vel til slutt naturlig i og med at jeg er med i miljøet så mye, og skal jeg være ærlig er jeg ganske fornøyd med valget hans.

- Det hadde ikke vært like lett å følge ham opp på for eksempel fotball siden jeg bruker så mye tid i dette milljøet. Siden han valgte basket får jeg ikke så dårlig samvittighet, samtidig som vi får masse kvalitetstid sammen, sier Torgeir.

- Jeg hadde en liten motivasjonsknekk og startet med amerikansk fotball, men mens jeg var der fikk jeg bare mer motivasjon til å spille basket. Det falt mer naturlig, sier Martin.

Forskjellige typer

Helt fra barndommen har Martin måttet finne seg i å bli sammenliknet med sin far, som blir regnet som Norges beste basketballspiller gjennom tidene. Nå er det imidlertid slutt på det.

- Alle sammenliknet oss før da jeg var mindre. Nå har vel de fleste innsett at jeg ikke kommer til å bli like stor som ham. Det er ikke vits å sammenlikne oss, vi er to helt forskjellige spillere, sier Martin.

For mens Torgeir har stempel som den store og sterke lederen, liker Martin å spille på andre strenger av spillet.

- Jeg er ikke best på tekniske ferdigheter, men jeg er god på forsvarsdelen av spillet, og jeg liker å tenke at jeg spiller smart. Jeg ser på meg selv som en liten luring på banen, sier han.

- Og hvordan ser du på din far?

- Et monster er vel den nærmeste beskrivelsen. I hvert fall hvis man skal sammenligne med meg og størrelsesforskjellen. Jeg kommer aldri til å bli like stor som pappa i vekst, sier Martin.

Heller ikke Torgeir ser mye av seg selv i sønnen på banen.

- Vi er totalt forskjellige typer, og vi er bygd forskjellig. Han er dessuten mye roligere enn det jeg er, sier han.

Martin synes uansett det var moro å vokse opp med en pappa som spilte basket i NBA, og de store seriene i Europa.

- For min del er det bare pappa. Jeg har ikke merket det så mye bortsett fra at jeg har fått reist mye, og møtt mange kjente basketspillere.

- Man sitter liksom ikke og tenker på at pappa er en kjent figur i basketmiljøet. Det er bare moro å være med pappa, forteller han.

Vanskelig

- Selv om du ikke kan fylle dine fars fotspor på samme måte på banen. Kan du bli like god som ham i din rolle?

- Jeg tviler på at jeg kan bli like stor som ham i og med at basketen etter hvert har blitt så bra. Om jeg virkelig hadde lagt sjela mi i det, kunne jeg kommet langt, men ikke i nærheten av det han har gjort.

- Uansett har pappa alltid vært en inspirasjon for meg, og jeg ser fremdeles opp til han, forteller Martin.

Torgeir Bryn mener uansett at Martin kan bli stor i basket om han vil det selv.

- Han har potensiale, men han må ville det selv. Nøkkelen ligger i å kombinere taltentet med studiene og jobben. Forståelsen av spillet ligger der, men han må selv tørre å stå på.

- Selv om jeg vet studiene vil ta mye tid, håper jeg at han prøver å kombinere det, sier Torgeir.

Og det virker som Martin har de samme planene.

- Jeg startet jusstudiet rett etter jul, og det er klart det blir hektisk med basket og jobb ved siden av. Uansett så skal jeg klare å legge igjen tid til basketen også, men det er viktig med en utdannelse. Jeg kan heldigvis studere mye hjemme, og jeg tror dette vil ordne seg, sier han.

Flere sesonger sammen?

- Hvem av dere er best pr. dags dato?

- Pappa får jo spille mer enn meg. Det kan jo gi et svar, men det er vanskelig å si egentlig. Jeg er muligens mer atletisk og raskere, men han lever på erfaringen. Den veier opp for utrolig mye, sier Martin.

Torgeir synes uansett det er moro med litt intern konkurranse i familien.

- Det blir jo fleipa litt om det med gutta. Martin pleier å hevde at han både er raskere og hopper høyere, og det er moro. Jeg tror det barer er sunt med litt slikt, sier han.

- Hvor lenge kan dere spille sammen?

- Tja, det spørs jo hvor lenge jeg holder på. Det har jo blitt en del sesonger nå, men jeg synes fremdeles det er utrolig enda, og at gløden fortsatt er her. Jeg tar vel en oppsummering etter denne sesongen, sier Torgeir.

Martin tror likevel at han og pappa får spille sammen også neste sesong.

- Hvor lenge vi kan spille sammen går vel på motivasjonen og orken hans, men han sier jo at han føler seg i bedre og bedre form etter hver trening. Det virker ikke akkurat som han vil stoppe, og jeg vil tippe at det fort kan bli noen år til før han gir seg, ler han.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!