Basket i blodet

Basket i blodet

 

At det berømte eplet ikke faller langt fra stammen er en myte som er bekreftet i Ammerud basket. Her spiller far og sønn på samme lag, og skal vi tro minstemann gjør de det i mange sesonger fremover.

Da Ammeruds basketlegende, Torgeir Bryn (45), fikk sin sønn Martin (20)  tenkte nok de fleste at guttungen før eller siden ville bli interessert i basket. At far og sønn nå spiller sammen i BLNO er muligens litt mer overraskende. Men de trives godt på banen sammen.

- Det er kjempemoro å spille på lag med sin egen sønn. Vi spilte egentlig mer sammen i fjor, enn vi har gjort i år, men jeg synes det er gøy å ha ham med meg uansett. Dette gjelder også på treninger. Vi får mye tid sammen, sier Torgeir Bryn.

Også Martin synes det er stas å ha med pappa på laget.

- Klart det er moro, men det er samtidig litt rart. Jeg har jo sett ham spille mye i oppeveksten min, og det er en spesiell følelse å plutselig spille med han. Det er ikke alle som får sjansen til å spille med foreldrene sine, men jeg er glad jeg får det.

- Jeg lærer mye av ham på banen, det er lett å høre på faren sin vet du, humrer han.

Fritt valg

Martin Skinner Bryn startet å spille basket da han var åtte år gammel, og mange så for seg at han en dag ville ta over pappas rolle i Ammerud-laget. At det til slutt ble basket han valgte som sporten, var ingen selvfølge.

- Vi presset aldri på for at han skulle velge basket. Han sto en stund å vippet mellom det og amerikansk fotball, men til slutt valgte han basket. Det falt vel til slutt naturlig i og med at jeg er med i miljøet så mye, og skal jeg være ærlig er jeg ganske fornøyd med valget hans.

- Det hadde ikke vært like lett å følge ham opp på for eksempel fotball siden jeg bruker så mye tid i dette milljøet. Siden han valgte basket får jeg ikke så dårlig samvittighet, samtidig som vi får masse kvalitetstid sammen, sier Torgeir.

- Jeg hadde en liten motivasjonsknekk og startet med amerikansk fotball, men mens jeg var der fikk jeg bare mer motivasjon til å spille basket. Det falt mer naturlig, sier Martin.

Forskjellige typer

Helt fra barndommen har Martin måttet finne seg i å bli sammenliknet med sin far, som blir regnet som Norges beste basketballspiller gjennom tidene. Nå er det imidlertid slutt på det.

- Alle sammenliknet oss før da jeg var mindre. Nå har vel de fleste innsett at jeg ikke kommer til å bli like stor som ham. Det er ikke vits å sammenlikne oss, vi er to helt forskjellige spillere, sier Martin.

For mens Torgeir har stempel som den store og sterke lederen, liker Martin å spille på andre strenger av spillet.

- Jeg er ikke best på tekniske ferdigheter, men jeg er god på forsvarsdelen av spillet, og jeg liker å tenke at jeg spiller smart. Jeg ser på meg selv som en liten luring på banen, sier han.

- Og hvordan ser du på din far?

- Et monster er vel den nærmeste beskrivelsen. I hvert fall hvis man skal sammenligne med meg og størrelsesforskjellen. Jeg kommer aldri til å bli like stor som pappa i vekst, sier Martin.

Heller ikke Torgeir ser mye av seg selv i sønnen på banen.

- Vi er totalt forskjellige typer, og vi er bygd forskjellig. Han er dessuten mye roligere enn det jeg er, sier han.

Martin synes uansett det var moro å vokse opp med en pappa som spilte basket i NBA, og de store seriene i Europa.

- For min del er det bare pappa. Jeg har ikke merket det så mye bortsett fra at jeg har fått reist mye, og møtt mange kjente basketspillere.

- Man sitter liksom ikke og tenker på at pappa er en kjent figur i basketmiljøet. Det er bare moro å være med pappa, forteller han.

Vanskelig

- Selv om du ikke kan fylle dine fars fotspor på samme måte på banen. Kan du bli like god som ham i din rolle?

- Jeg tviler på at jeg kan bli like stor som ham i og med at basketen etter hvert har blitt så bra. Om jeg virkelig hadde lagt sjela mi i det, kunne jeg kommet langt, men ikke i nærheten av det han har gjort.

- Uansett har pappa alltid vært en inspirasjon for meg, og jeg ser fremdeles opp til han, forteller Martin.

Torgeir Bryn mener uansett at Martin kan bli stor i basket om han vil det selv.

- Han har potensiale, men han må ville det selv. Nøkkelen ligger i å kombinere taltentet med studiene og jobben. Forståelsen av spillet ligger der, men han må selv tørre å stå på.

- Selv om jeg vet studiene vil ta mye tid, håper jeg at han prøver å kombinere det, sier Torgeir.

Og det virker som Martin har de samme planene.

- Jeg startet jusstudiet rett etter jul, og det er klart det blir hektisk med basket og jobb ved siden av. Uansett så skal jeg klare å legge igjen tid til basketen også, men det er viktig med en utdannelse. Jeg kan heldigvis studere mye hjemme, og jeg tror dette vil ordne seg, sier han.

Flere sesonger sammen?

- Hvem av dere er best pr. dags dato?

- Pappa får jo spille mer enn meg. Det kan jo gi et svar, men det er vanskelig å si egentlig. Jeg er muligens mer atletisk og raskere, men han lever på erfaringen. Den veier opp for utrolig mye, sier Martin.

Torgeir synes uansett det er moro med litt intern konkurranse i familien.

- Det blir jo fleipa litt om det med gutta. Martin pleier å hevde at han både er raskere og hopper høyere, og det er moro. Jeg tror det barer er sunt med litt slikt, sier han.

- Hvor lenge kan dere spille sammen?

- Tja, det spørs jo hvor lenge jeg holder på. Det har jo blitt en del sesonger nå, men jeg synes fremdeles det er utrolig enda, og at gløden fortsatt er her. Jeg tar vel en oppsummering etter denne sesongen, sier Torgeir.

Martin tror likevel at han og pappa får spille sammen også neste sesong.

- Hvor lenge vi kan spille sammen går vel på motivasjonen og orken hans, men han sier jo at han føler seg i bedre og bedre form etter hver trening. Det virker ikke akkurat som han vil stoppe, og jeg vil tippe at det fort kan bli noen år til før han gir seg, ler han.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!