ANNONSE

Bedre enn i fjor

Bedre enn i fjor

 

Med ny trener, ny giv og flere nye spillere i troppen tar Furuset fatt på en ny sesong. Målet i år er å gjøre det bedre enn i fjor - hvis ikke står «Ulva» i fare for å rykke ned.

Tekst:

Publisert:

I årets 1. divisjon er det 13 påmeldte lag. Man er nødt til å havne blant de 10 beste for ikke havne i nedrykksstriden. I fjor endte Furuset på tredje sisteplass.

- For å være sikker på at vi berger plassen er vi nødt til å være blant de 10 beste. Det er vårt store mål i år - alt annet får vi ta underveis. Vi har fått på plass et slagkraftig lag, som er mer enn gode nok til å slå hardt fra seg, sier Jan Erik Johansen, «Ulvas» nye trener.

Kaptein Kristoffer Skau er enig med treneren i at topp 10 er et mininum.

-  Hovedmålet er å holde hodet over vann, men jeg snakker på vegne av gutta når jeg sier at vi ønsker å sette oss et mer ambisiøst mål. Det er tre-fire skikkelig gode lag i serien - resten av lagene kan vi hamle opp med, sier han.

Furuset har forsterket laget med en rekke spillere foran årets sesong, som starter med hjemmekamp mot Kongsvinger i morgen, lørdag kl. 16.00.

 

Gode backer

Det er spesielt på backsiden at Furuset har forsterket laget. Eirik Rønning, Petter Henriksen, Stian Rogert Kristiansen, Claes Kjelshus, Daniell Jånås, Marcus Axelsson er blant de mange backene som har kommet inn i Forum i løpet av sommeren.

- På backsiden er blitt veldig sterke. Nå har vi en fin bredde i laget, som gjør at det er konkurranse om plassene.

- Hvilket inntrykk har du fått av Furuset?

- Det er en veldig sammensveiset gjeng her. De nye gutta tilfører laget de manglende Furuset har hatt de siste åra. Ingen er her fordi de trenger noe å drive med - de er her for å vinne hockeykamper, sier Johansen.

 

Trenger goalgetter

Den nye sjefen mener imidlertid at Furuset kan trenge en skikkelig goalgetter. I likhet med Hasle/Løren har Furuset testet noen import-spillere uten å ville signere dem. Klubben har imidlertid frigjort noen midler ettersom Rosenborg har trukket laget, noe som gjør at de sparer en reiseutgift på mellom 40.000-50.000 kroner.

- Men det koster penger å hente inn utlendinger. Vi har en sveitser som trener med oss, men han er på det jevne. Skal han spille her, så får han betale for seg selv. Dersom vi skal ut med 12.000 kroner for en spiller, så må vi finne den rette typen. Vi henter ikke bare for å hente, sier Johansen.

«Ulva» mangler imidlertid to nøkkelspillere. Mannen som var tiltenkt kapteinsrollen, Martin Ytterstad, har operert lysken, mens poengplukker Fredrik Løvdahl er suspendert i hele år fordi han gikk til angrep på en dommer i forrige sesong.

 

God oppkjøring

I helgen var laget i Sverige for å spille dobbelkamp mot 2. divisjonslaget Åmål. Johansens gutter vant 5-3 i begge kampene.

- Sesongoppkjøringen har vært bra, og vi har fått på plass mange av de typene vi ønsker oss. Gutta er bra trent og gleder seg til å komme i gang, forteller han.

Kristoffer Skau opplever også at det er et godt driv i spillergruppa.

- Stemningen er veldig god i troppen og vi har trent bra.

Han var blant dem som plukket flest poeng for Furuset i fjor.

- Jeg føler et ansvar for å bidra ettersom jeg er eldst på laget. I fjor hadde jeg litt «stang inn», men det er ikke realisitisk at jeg putter over 20 mål i år.

- Når det er sagt, så er vi veldig godt rustet defensivt, noe som gjør at vi ikke kommer til å dette av lasset i de jevne kampene. Når vi stenger igjen bakover vil det åpne seg fremover, sier Skau.

 

Gjør comeback?

I sommer har det blitt spekulert i om noen av Furusets gamle helter vurderer å avslutte karrieren i moderklubben. Tommy Jakobsen ble nevnt, men han ble tvunget til å legge opp grunnet sine dårlige knær. Det er snakk om at hardhausen Espen Olsen Lie kan være på vei tilbake til Furuset Forum.

-  Akkurat nå har jeg ikke motivasjon, og da gidder jeg heller ikke å kaste meg med. Når det er sagt, så kjenner jeg meg at gutta i Furuset, og det er ikke umulig at jeg blir med etter hvert, sier Olsen Lie.

Flere klubber har henvendt seg til Olsen Lie, som er småbarnsfar. Av den grunn er det lite aktuelt å flytte på seg.

- Er det flere enn deg som snuser på en retur til Furuset?

-  Jeg skulle nok klart å få med meg Johnny Fjeldstad, smiler han.

Jan Erik Johansen sier ikke nei takk til å få inn spillere med erfaring fra Get-ligaen. Likevel tar han det med knusende ro.

- Gode spillere er alltid ønsket, men vi kan ikke bruke energi på de som ikke er her. Jeg jobber med den troppen jeg har, avslutter han.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE