Bedre enn i fjor

Bedre enn i fjor

 

Med ny trener, ny giv og flere nye spillere i troppen tar Furuset fatt på en ny sesong. Målet i år er å gjøre det bedre enn i fjor - hvis ikke står «Ulva» i fare for å rykke ned.

Skrevet av:

I årets 1. divisjon er det 13 påmeldte lag. Man er nødt til å havne blant de 10 beste for ikke havne i nedrykksstriden. I fjor endte Furuset på tredje sisteplass.

- For å være sikker på at vi berger plassen er vi nødt til å være blant de 10 beste. Det er vårt store mål i år - alt annet får vi ta underveis. Vi har fått på plass et slagkraftig lag, som er mer enn gode nok til å slå hardt fra seg, sier Jan Erik Johansen, «Ulvas» nye trener.

Kaptein Kristoffer Skau er enig med treneren i at topp 10 er et mininum.

-  Hovedmålet er å holde hodet over vann, men jeg snakker på vegne av gutta når jeg sier at vi ønsker å sette oss et mer ambisiøst mål. Det er tre-fire skikkelig gode lag i serien - resten av lagene kan vi hamle opp med, sier han.

Furuset har forsterket laget med en rekke spillere foran årets sesong, som starter med hjemmekamp mot Kongsvinger i morgen, lørdag kl. 16.00.

 

Gode backer

Det er spesielt på backsiden at Furuset har forsterket laget. Eirik Rønning, Petter Henriksen, Stian Rogert Kristiansen, Claes Kjelshus, Daniell Jånås, Marcus Axelsson er blant de mange backene som har kommet inn i Forum i løpet av sommeren.

- På backsiden er blitt veldig sterke. Nå har vi en fin bredde i laget, som gjør at det er konkurranse om plassene.

- Hvilket inntrykk har du fått av Furuset?

- Det er en veldig sammensveiset gjeng her. De nye gutta tilfører laget de manglende Furuset har hatt de siste åra. Ingen er her fordi de trenger noe å drive med - de er her for å vinne hockeykamper, sier Johansen.

 

Trenger goalgetter

Den nye sjefen mener imidlertid at Furuset kan trenge en skikkelig goalgetter. I likhet med Hasle/Løren har Furuset testet noen import-spillere uten å ville signere dem. Klubben har imidlertid frigjort noen midler ettersom Rosenborg har trukket laget, noe som gjør at de sparer en reiseutgift på mellom 40.000-50.000 kroner.

- Men det koster penger å hente inn utlendinger. Vi har en sveitser som trener med oss, men han er på det jevne. Skal han spille her, så får han betale for seg selv. Dersom vi skal ut med 12.000 kroner for en spiller, så må vi finne den rette typen. Vi henter ikke bare for å hente, sier Johansen.

«Ulva» mangler imidlertid to nøkkelspillere. Mannen som var tiltenkt kapteinsrollen, Martin Ytterstad, har operert lysken, mens poengplukker Fredrik Løvdahl er suspendert i hele år fordi han gikk til angrep på en dommer i forrige sesong.

 

God oppkjøring

I helgen var laget i Sverige for å spille dobbelkamp mot 2. divisjonslaget Åmål. Johansens gutter vant 5-3 i begge kampene.

- Sesongoppkjøringen har vært bra, og vi har fått på plass mange av de typene vi ønsker oss. Gutta er bra trent og gleder seg til å komme i gang, forteller han.

Kristoffer Skau opplever også at det er et godt driv i spillergruppa.

- Stemningen er veldig god i troppen og vi har trent bra.

Han var blant dem som plukket flest poeng for Furuset i fjor.

- Jeg føler et ansvar for å bidra ettersom jeg er eldst på laget. I fjor hadde jeg litt «stang inn», men det er ikke realisitisk at jeg putter over 20 mål i år.

- Når det er sagt, så er vi veldig godt rustet defensivt, noe som gjør at vi ikke kommer til å dette av lasset i de jevne kampene. Når vi stenger igjen bakover vil det åpne seg fremover, sier Skau.

 

Gjør comeback?

I sommer har det blitt spekulert i om noen av Furusets gamle helter vurderer å avslutte karrieren i moderklubben. Tommy Jakobsen ble nevnt, men han ble tvunget til å legge opp grunnet sine dårlige knær. Det er snakk om at hardhausen Espen Olsen Lie kan være på vei tilbake til Furuset Forum.

-  Akkurat nå har jeg ikke motivasjon, og da gidder jeg heller ikke å kaste meg med. Når det er sagt, så kjenner jeg meg at gutta i Furuset, og det er ikke umulig at jeg blir med etter hvert, sier Olsen Lie.

Flere klubber har henvendt seg til Olsen Lie, som er småbarnsfar. Av den grunn er det lite aktuelt å flytte på seg.

- Er det flere enn deg som snuser på en retur til Furuset?

-  Jeg skulle nok klart å få med meg Johnny Fjeldstad, smiler han.

Jan Erik Johansen sier ikke nei takk til å få inn spillere med erfaring fra Get-ligaen. Likevel tar han det med knusende ro.

- Gode spillere er alltid ønsket, men vi kan ikke bruke energi på de som ikke er her. Jeg jobber med den troppen jeg har, avslutter han.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!