Bedre i en bedre liga

Bedre i en bedre liga

 

Furuset har et bedre mannskap enn på flere år. Samtidig er det lenge siden 1. divisjon var like tøff som i år. «Ulvas» mål er å havne midt på tabellen.

Tekst:

Publisert:

-  Jeg tror vi er bedre i år enn i fjor, men hele ligaen er et hakk bedre fordi andrelagene ikke er med denne sesongen. De beste lagene er nok ikke bedre, men det generelle nivået kommer til å være merkbart høyere, tror sportslig leder i Furuset, Anders Skaslien.

Før forrige sesong gikk et flunka nytt styre inn og tok over klubben. De har fått god kontroll over utgiftene, og nå er Furuset i gang med å stable et slagkraftig lag på beina.

Marius Moltzau, Alexander Fernsjø, Fredrik Løvdal og Martin Ytterstad har alle kommet inn dørene i Furuset Forum denne sesongen. Sistnevnte har vært en viktig brikke for Manglerud Star i Eliteserien i flere år. Løvdahl og Fernsjø kommer også fra MS, mens Marius Moltzau er målvakt og har tjenestegjort i Stavanger Oilers de siste årene.

-  Vi må si oss fornøyde med overgangene i sommer. Jeg tror flere spillere merker at vi jobber godt i klubben og da blir det også mer aktuelt å spille her, sier Skaslien.

Ny trener 

Selv om det er gjort en solid jobb med å hente gode spillere, er det fremdeles behov for flere. Spesielt på backsiden er Furuset tynt besatt.

-  Vi håper å få på plass noen spillere til. Det er flere aktuelle, men foreløpig er ingenting avklart.

En gledelig nyhet er at Martins lillebror, backen Mats Ytterstad, nettopp er ferdig med sin førstegangstjeneste. Han forventes å være klar når pucken droppes i kveld.

I fjor ble Furuset nummer 11 på tabellen. Da hadde Mats Selbekk og Jarle Engen ansvar for laget. I år har Selbekk funnet fram skøytene for å gjøre comeback, mens svenske Peter Sundberg har kommet fra Vålerenga for å trene Furuset.  

-  Peter har vist seg som en veldig god trener og han har funnet tonen med gruppa. Jeg mener han er kapabel til å ta Furuset et steg videre, sier Skaslien.

Midt på treet

Furuset har ikke satt seg et konkret mål for sesongen.

-  Vi kommer nok til å være ujevne, men målet er å havne midt på tabellen og gjerne litt bedre. Det blir en tøff sesong.

Klubben har et overordnet mål de alltid jobber for å nå.

-  Vi ønsker å legge til rette for god utvikling, og målet vårt er å produsere spillere som kan steget opp i Get-ligaen. Vi har gode fasiliteter og en dyktig trener.

-  Det er bedre og mer utviklende å være Furusets viktigste spiller i 1. divisjon enn å spille i fjerderekka for en klubb i Get-ligaen, sier Skaslien.

Martin Ytterstad kommer til å spille en viktig rolle for Furuset i år. Han mener lager ser bra ut.  

-  Jeg har fulgt med Furuset som tilskuer de siste to årene, og i år virker det som det er mer konkurranse om plassene. Det er veldig bra.

Furuset har uttalt at de ikke skal prøve å rykke opp til Get-ligaen de neste fem sesongene.

God målvaktsduo

Ytterstad tror Furuset vil få det tøft mot opprykksfavorittene Manglerud Star og Comet.

-  De vil vi slite med, men jeg tror alle kan slå alle i denen serien og det blir moro, smiler han.

En nøkkel for Furuset i år blir å mure igjen bakover. Målvaktsduoen Marius Moltzau og Kristian Skoveng er begge potensielle matchvinnere.

- Peter har ikke pekt ut én førstekeeper. Det blir viktig å holde begge i gang gjennom sesongen.

Furuset begynte tidlig med barmarkstrening og de har fått to uker mer på is enn i fjor.

-  Vi er bedre forberedt enn på lenge, men igjen, ligaen er bedre og jeg tror mange lag kommer til å være godt trent.

Per dags dato har ikke Furuset en eneste utlending i stallen sin.

-  Det har vi diskutert internt. Å hente en utenlandsk spiller koster mellom ti og tolv tusen, og det er noe vi ønsker å unngå dersom vi klarer å fylle opp med gode norske spillere.

Grei oppkjøring

I år er det dyrere å delta i 1. divisjon. Lag som blant annet Narvik er med, og det betyr økte reisekostnader.

-  Det er veldig sjarmerende å ha med lag fra hele Norge, men vi er nødt til å ha et nøkternt forbruk når vi vet hvor mye reising det blir, understreker den sportslige lederen.

I treningskampene har Furuset møtt Nes (5-5), Grüner (3-6), Jutul (3-2), Gründer (1-10) og Jutul (3-4).

-  Vi har gjort gode oppgjør mot Jutul og Nes, men i det ene oppgjøret mot Grüner var vi rett og slett ikke klare. Totalt sett synes jeg vi ser bedre ut enn tidligere.

I kveld, onsdag, serieåpner Furuset hjemme mot Kongsvinger. Kampen skulle egentlig blitt spilt borte, men hedmarkingene sliter med å få lagt is.  

-  De er blant favorittene og det blir en tøff kamp mot et lag som tradisjonelt har mange svensker. Det blir en utfordring, men vi er klare, lover Skaslien.

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.