Bedre i en bedre liga

Bedre i en bedre liga

 

Furuset har et bedre mannskap enn på flere år. Samtidig er det lenge siden 1. divisjon var like tøff som i år. «Ulvas» mål er å havne midt på tabellen.

Skrevet av:

-  Jeg tror vi er bedre i år enn i fjor, men hele ligaen er et hakk bedre fordi andrelagene ikke er med denne sesongen. De beste lagene er nok ikke bedre, men det generelle nivået kommer til å være merkbart høyere, tror sportslig leder i Furuset, Anders Skaslien.

Før forrige sesong gikk et flunka nytt styre inn og tok over klubben. De har fått god kontroll over utgiftene, og nå er Furuset i gang med å stable et slagkraftig lag på beina.

Marius Moltzau, Alexander Fernsjø, Fredrik Løvdal og Martin Ytterstad har alle kommet inn dørene i Furuset Forum denne sesongen. Sistnevnte har vært en viktig brikke for Manglerud Star i Eliteserien i flere år. Løvdahl og Fernsjø kommer også fra MS, mens Marius Moltzau er målvakt og har tjenestegjort i Stavanger Oilers de siste årene.

-  Vi må si oss fornøyde med overgangene i sommer. Jeg tror flere spillere merker at vi jobber godt i klubben og da blir det også mer aktuelt å spille her, sier Skaslien.

Ny trener 

Selv om det er gjort en solid jobb med å hente gode spillere, er det fremdeles behov for flere. Spesielt på backsiden er Furuset tynt besatt.

-  Vi håper å få på plass noen spillere til. Det er flere aktuelle, men foreløpig er ingenting avklart.

En gledelig nyhet er at Martins lillebror, backen Mats Ytterstad, nettopp er ferdig med sin førstegangstjeneste. Han forventes å være klar når pucken droppes i kveld.

I fjor ble Furuset nummer 11 på tabellen. Da hadde Mats Selbekk og Jarle Engen ansvar for laget. I år har Selbekk funnet fram skøytene for å gjøre comeback, mens svenske Peter Sundberg har kommet fra Vålerenga for å trene Furuset.  

-  Peter har vist seg som en veldig god trener og han har funnet tonen med gruppa. Jeg mener han er kapabel til å ta Furuset et steg videre, sier Skaslien.

Midt på treet

Furuset har ikke satt seg et konkret mål for sesongen.

-  Vi kommer nok til å være ujevne, men målet er å havne midt på tabellen og gjerne litt bedre. Det blir en tøff sesong.

Klubben har et overordnet mål de alltid jobber for å nå.

-  Vi ønsker å legge til rette for god utvikling, og målet vårt er å produsere spillere som kan steget opp i Get-ligaen. Vi har gode fasiliteter og en dyktig trener.

-  Det er bedre og mer utviklende å være Furusets viktigste spiller i 1. divisjon enn å spille i fjerderekka for en klubb i Get-ligaen, sier Skaslien.

Martin Ytterstad kommer til å spille en viktig rolle for Furuset i år. Han mener lager ser bra ut.  

-  Jeg har fulgt med Furuset som tilskuer de siste to årene, og i år virker det som det er mer konkurranse om plassene. Det er veldig bra.

Furuset har uttalt at de ikke skal prøve å rykke opp til Get-ligaen de neste fem sesongene.

God målvaktsduo

Ytterstad tror Furuset vil få det tøft mot opprykksfavorittene Manglerud Star og Comet.

-  De vil vi slite med, men jeg tror alle kan slå alle i denen serien og det blir moro, smiler han.

En nøkkel for Furuset i år blir å mure igjen bakover. Målvaktsduoen Marius Moltzau og Kristian Skoveng er begge potensielle matchvinnere.

- Peter har ikke pekt ut én førstekeeper. Det blir viktig å holde begge i gang gjennom sesongen.

Furuset begynte tidlig med barmarkstrening og de har fått to uker mer på is enn i fjor.

-  Vi er bedre forberedt enn på lenge, men igjen, ligaen er bedre og jeg tror mange lag kommer til å være godt trent.

Per dags dato har ikke Furuset en eneste utlending i stallen sin.

-  Det har vi diskutert internt. Å hente en utenlandsk spiller koster mellom ti og tolv tusen, og det er noe vi ønsker å unngå dersom vi klarer å fylle opp med gode norske spillere.

Grei oppkjøring

I år er det dyrere å delta i 1. divisjon. Lag som blant annet Narvik er med, og det betyr økte reisekostnader.

-  Det er veldig sjarmerende å ha med lag fra hele Norge, men vi er nødt til å ha et nøkternt forbruk når vi vet hvor mye reising det blir, understreker den sportslige lederen.

I treningskampene har Furuset møtt Nes (5-5), Grüner (3-6), Jutul (3-2), Gründer (1-10) og Jutul (3-4).

-  Vi har gjort gode oppgjør mot Jutul og Nes, men i det ene oppgjøret mot Grüner var vi rett og slett ikke klare. Totalt sett synes jeg vi ser bedre ut enn tidligere.

I kveld, onsdag, serieåpner Furuset hjemme mot Kongsvinger. Kampen skulle egentlig blitt spilt borte, men hedmarkingene sliter med å få lagt is.  

-  De er blant favorittene og det blir en tøff kamp mot et lag som tradisjonelt har mange svensker. Det blir en utfordring, men vi er klare, lover Skaslien.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!