Best da det gjaldt

Best da det gjaldt

 

Håndballherrene til Oppsal/Vestli klinket til å viste seg fra sin beste side i skjebneoppgjøret mot Herulf. Gevinsten for innsatsen var kvalik-kamper mot Sandefjord og fremdeles tro på opprykksdrømmen.

 

Før helgas storkamp i Oppsal arena var både spillere og trenere tente på å sette på plass Herulf og sikre seg den viktige tredje-og kvalikplassen i 1. divisjon.

Etter at oppgjøret ble vunnet 32-28 smilte en godt fornøyd Oppsal/Vestli-trener og sa:

- Det var helt herlig å vinne. Det var godt å endelig ta Herulf. At vi vant denne skjebnekampen var rett og slett strålende, sa Lars Abelsen.

 

Han hadde også god grunn til å smile. Ikke bare vant Oppsal/Vestli kampen og kvalikplassen. De leverte også feiende flott håndball til tider. På tribunene satt folk og snakket om at de aldri hadde sett Oppsal/Vestli spille så bra tidligere.

- Ja, vi viser mye bra håndball i denne kampen. Vi er dyktige på å gjøre det vi har jobba og trent på inn mot kampen. Med det fikk vi også trygghet i spillet, selv om det er nerver til siste blås i kampen, sier Abelsen.

 

Best i andre omgang

Oppsal/Vestli hadde en solid første omgang, men fikk aldri hektet av Herulf. I andre omgang fikk imidlertid hjemmelaget en fantasisk periode på 20 minutter som la grunnlaget for seieren. Mens forsvarsspillet satt, leverte Espen Wangen og Arne Veum sakene i mål. Fremover var Oppsal/Vestli gode på kontringene.

- Jeg tror denne perioden er noe av det bedre vi har prestert i år. Det er opp mot toppnivået vårt. Utfordringen vår er å få slike perioder med toppnivå til å vare lenger, sier Lars Abelsen.

Banens beste ble Steven Larsson fra Oppsal/Vestli. Med sin venstrearm lagde han mye kvalm for Herulf. Totalt scoret Larsson 14 mål.

- Steven var veldig god, og han gjør en kjempejobb med å score så mange mål. Likevel er det flere som bør berømmes fra dette oppgjøret.

- André Kolstad gjorde en herlig jobb i forsvar. Det gjorde også Vidar Braathen som også var nest sist på flere av våre mål. Jan Erik Braathen gjorde en kjempejobb med å ta ut Herulfs linjespiller.

- I tillegg kommer Martin Haagensen inn og melder seg på direkte. Begge keeperne våre står fram og Eirik Alm viste stor autoritet. Alle leverte varene i denne kampen, slår Abelsen fast.

Dermed endte Oppsal/Vestli på tredjeplass på tabellen med 33 poeng. Det er like mange poeng som Vålerenga, som kom på andreplass og rykket direkte opp, men Vålerenga var best innbyrdes mellom de to lagene.

 

Mange synes nok det er bittert at de ikke rykket direkte opp da de havnet på lik poengsum, men Lars Abelsen vil ikke bruke én kalori på slike tanker.

- Vi visste at tredjeplassen var det vi maksimalt kunne få ut før den siste runden. Vi bruker ikke energi på å tenke på hva som kunne skjedd tidligere i sesongen. Nå skal all enerigen rettes fremover, sier han.

 

Støtte

Til Oppsal arena hadde også over 800 supportere funnet veien. Lars Abelsen takker gjerne publikummet for oppmøte.

- Det var utrolig gøy å spille foran så mange tilskuere. Det lager en spesiell atmosfære som gir oss positiv energi og entusiasme. Det betyr mye for oss, og jeg er veldig takknemlig for de som møtte opp for å støtte Oppsal/Vestli. Den støtten er vi avhengige av, sier han.

Med andre ord ønsker treneren full mobilisering og fortsatt støtte når Oppsal/Vestli nå skal inn i kvalik-kamper om å få spille Postenliga neste sesong.

 

- Kjempemulighet

Etter at Vestli håndball rykket ned fra Postenligaen i 2008 gikk A-lagssatningsen på herresiden inn og ble en del av Oppsal. Derifra kom også navnet Oppsal/Vestli. Nå har det nye laget en gylden mulighet til å tre opp på det øverste nivået i norsk herrehåndball. På veien mellom dem og Postenligaen står to kamper mot Sandefjord.

- Vi har en kjempemulighet til å kvalifisere oss. Jeg føler at vi har en fair sjanse til å klare å slå Sandefjord over to kamper.

- Vi kommer til disse kampene med mye selvtillit og en god følelse i

 

Han undervurderer likevel ikke motstanderen.

- Nei, vi har stor respekt for dem, og vi er godt klar over kapasiteten de har. Likevel kommer vi ikke til å spille med hånda i lua. Såpass offensive må vi være, og vi kjenner lukten av Posten­ligaen nå, slår Abelsen fast.

  • Se mer i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

 

Håndball, 1. divisjon, herrer:

Oppsal/Vestli - Herulf 32-28 (16-15)

Oppsal arena

Tilskuere: over 800.

Dommere: Rune Kristiansen og Øyvind Togstad.

Oppsal/Vestlis lag

(mål i parentes): Arne Veum, Michael George (3), Ørjan Gabrielsen, Anders Jørgensen (1), Erik Skifjeld Alm (3), Erik Veum, Eivind Grabo (1), Martin Haagensen (3), Espen Wangen, Steven Larsson (14), André Kolstad (1), Espen Granli, Jan Erik Braathen (4) og Vidar Braathen (2).

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.