Best da det gjaldt

Best da det gjaldt

 

Håndballherrene til Oppsal/Vestli klinket til å viste seg fra sin beste side i skjebneoppgjøret mot Herulf. Gevinsten for innsatsen var kvalik-kamper mot Sandefjord og fremdeles tro på opprykksdrømmen.

Skrevet av:

 

Før helgas storkamp i Oppsal arena var både spillere og trenere tente på å sette på plass Herulf og sikre seg den viktige tredje-og kvalikplassen i 1. divisjon.

Etter at oppgjøret ble vunnet 32-28 smilte en godt fornøyd Oppsal/Vestli-trener og sa:

- Det var helt herlig å vinne. Det var godt å endelig ta Herulf. At vi vant denne skjebnekampen var rett og slett strålende, sa Lars Abelsen.

 

Han hadde også god grunn til å smile. Ikke bare vant Oppsal/Vestli kampen og kvalikplassen. De leverte også feiende flott håndball til tider. På tribunene satt folk og snakket om at de aldri hadde sett Oppsal/Vestli spille så bra tidligere.

- Ja, vi viser mye bra håndball i denne kampen. Vi er dyktige på å gjøre det vi har jobba og trent på inn mot kampen. Med det fikk vi også trygghet i spillet, selv om det er nerver til siste blås i kampen, sier Abelsen.

 

Best i andre omgang

Oppsal/Vestli hadde en solid første omgang, men fikk aldri hektet av Herulf. I andre omgang fikk imidlertid hjemmelaget en fantasisk periode på 20 minutter som la grunnlaget for seieren. Mens forsvarsspillet satt, leverte Espen Wangen og Arne Veum sakene i mål. Fremover var Oppsal/Vestli gode på kontringene.

- Jeg tror denne perioden er noe av det bedre vi har prestert i år. Det er opp mot toppnivået vårt. Utfordringen vår er å få slike perioder med toppnivå til å vare lenger, sier Lars Abelsen.

Banens beste ble Steven Larsson fra Oppsal/Vestli. Med sin venstrearm lagde han mye kvalm for Herulf. Totalt scoret Larsson 14 mål.

- Steven var veldig god, og han gjør en kjempejobb med å score så mange mål. Likevel er det flere som bør berømmes fra dette oppgjøret.

- André Kolstad gjorde en herlig jobb i forsvar. Det gjorde også Vidar Braathen som også var nest sist på flere av våre mål. Jan Erik Braathen gjorde en kjempejobb med å ta ut Herulfs linjespiller.

- I tillegg kommer Martin Haagensen inn og melder seg på direkte. Begge keeperne våre står fram og Eirik Alm viste stor autoritet. Alle leverte varene i denne kampen, slår Abelsen fast.

Dermed endte Oppsal/Vestli på tredjeplass på tabellen med 33 poeng. Det er like mange poeng som Vålerenga, som kom på andreplass og rykket direkte opp, men Vålerenga var best innbyrdes mellom de to lagene.

 

Mange synes nok det er bittert at de ikke rykket direkte opp da de havnet på lik poengsum, men Lars Abelsen vil ikke bruke én kalori på slike tanker.

- Vi visste at tredjeplassen var det vi maksimalt kunne få ut før den siste runden. Vi bruker ikke energi på å tenke på hva som kunne skjedd tidligere i sesongen. Nå skal all enerigen rettes fremover, sier han.

 

Støtte

Til Oppsal arena hadde også over 800 supportere funnet veien. Lars Abelsen takker gjerne publikummet for oppmøte.

- Det var utrolig gøy å spille foran så mange tilskuere. Det lager en spesiell atmosfære som gir oss positiv energi og entusiasme. Det betyr mye for oss, og jeg er veldig takknemlig for de som møtte opp for å støtte Oppsal/Vestli. Den støtten er vi avhengige av, sier han.

Med andre ord ønsker treneren full mobilisering og fortsatt støtte når Oppsal/Vestli nå skal inn i kvalik-kamper om å få spille Postenliga neste sesong.

 

- Kjempemulighet

Etter at Vestli håndball rykket ned fra Postenligaen i 2008 gikk A-lagssatningsen på herresiden inn og ble en del av Oppsal. Derifra kom også navnet Oppsal/Vestli. Nå har det nye laget en gylden mulighet til å tre opp på det øverste nivået i norsk herrehåndball. På veien mellom dem og Postenligaen står to kamper mot Sandefjord.

- Vi har en kjempemulighet til å kvalifisere oss. Jeg føler at vi har en fair sjanse til å klare å slå Sandefjord over to kamper.

- Vi kommer til disse kampene med mye selvtillit og en god følelse i

 

Han undervurderer likevel ikke motstanderen.

- Nei, vi har stor respekt for dem, og vi er godt klar over kapasiteten de har. Likevel kommer vi ikke til å spille med hånda i lua. Såpass offensive må vi være, og vi kjenner lukten av Posten­ligaen nå, slår Abelsen fast.

  • Se mer i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

 

Håndball, 1. divisjon, herrer:

Oppsal/Vestli - Herulf 32-28 (16-15)

Oppsal arena

Tilskuere: over 800.

Dommere: Rune Kristiansen og Øyvind Togstad.

Oppsal/Vestlis lag

(mål i parentes): Arne Veum, Michael George (3), Ørjan Gabrielsen, Anders Jørgensen (1), Erik Skifjeld Alm (3), Erik Veum, Eivind Grabo (1), Martin Haagensen (3), Espen Wangen, Steven Larsson (14), André Kolstad (1), Espen Granli, Jan Erik Braathen (4) og Vidar Braathen (2).

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!