Best eller nest best

Best eller nest best

 

Hasle/Løren har forsterket laget foran årets sesong og legger press på seg selv: - Havner vi ikke blant de to beste så er sesongen mislykket. I kveld serieåpner de hjemme mot Lillehammer 2.

Skrevet av:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

Sitatet kommer fra brødrene Fredrik og Christian Thinn som i fjor var blant lagets desidert beste spillere. Begge har erfaring fra GET-ligaen.

 

- Vår jobb er å score mål og høyne nivået, sier de.

 

Med seg på «gullrekka» får de Patrick Lund Nilsen fra Vålerenga.

 

- Det blir go'rekka, men det som kjennetegner oss i år er at vi har flere steinbra rekker. Nivået er høyt, sier Fredrik.

 

De er ikke i tvil om at Hasle/Løren skal ligge helt i teten fra start til mål denne sesongen. Brødrene tror at Tønsberg, Kongsvinger og Comet blir de tøffeste utfordrerne i år.

 

I fjor ramlet det inn 11-12 nye spillere før seriestart. Nå har gruppa satt seg og miljøet er bra.

 

- Men det er viktig at man gir alt i hvert eneste bytt, sier Christian.

 

Trener Jim Marthinsen tror rekka kommer til å slå hardt fra seg.

 

- Lund Nilsen kan lage rom for Thinn-gutta så de kommer til å produsere mange poeng. Også Stian Granli og Christian Sørensen kan score mange mål, sier «Jimmer'n»

 

Ikke opprykk

De to beste i 1. divisjon møter de to dårligste i GET-ligaen over to kamper. Lagene som kommer best ut av kvalifiseringen, får en plass i Eliteserien. Om Hasle/Løren skulle greie det, så vil det neppe bli noe opprykk uansett.

 

- Vi tar mål av oss i år og prøver å komme til kvalik, men jeg er ikke så sikker på at vi kan rykke opp uansett, sier treneren.

 

Det begrunner han med at det allerede er to Oslo-lag i GET-ligaen (VIF og MS), mens Lørenskog ligger rett utenfor.

 

- Det er et evig spørsmål om økonomi og du ser at Vålerenga sliter med å fylle Jordal, da er det kamp om interessen.

 

- Vi vil være der oppe og lukte på opprykket, men jeg tror ikke det går, sier han.

 

Kaptein Elia

Kaptein i år blir Elia Hoelstad. Den hardtarbeidende backen mener at mannskapet ser bra ut.

 

- Vi har mistet noen, men vi har tilsvarende fått inn gode forsterkninger. Vi er mer samspilte og ser bedre ut enn i fjor, sier Hoelstad.

 

I fjor lå Hasle/Løren i toppen av 1. divisjon, men mot slutten av sesongen ramlet de nedover.

 

Hoelstad sier at han tildels er enig med brødrene Thinn.

 

- I fjor var Rosenborg i en helt egen klasse, men i år er det faktisk to plasser å kjempe om. Vår utfordring i år blir å holde oss unna utvisningsboksen, mener Hoelstad.

 

Kapteinen forteller om en veldig god oppkjøring til denne sesongen og at ting begynner å se lovende ut.

 

- Vi har spilt mye innebandy, trent styrke og løpt en del, så jeg tror vi skal stå klare når Lillehammer kommer på besøk, sier han.

 

Den eneste skaden i øyeblikket er Mats Johansens vonde skulder. Den tidligere Furuset-spilleren har trøblet med den over tid, men i oppkjøring fikk han slått den ut av ledd.

 

- Utover det ser troppen så og si skadefri ut, melder Hoelstad.

 

Inn og ut

I løpet av sommeren har blant annet Tor Egil Fusdahl forsvunnet til Trondheim for å studere. Magnus Hoff har gått til Vålerenga, mens svenske Kristoffer Carlsson har også forsvunnet ut dørene i Lørenhallen.

 

- Vi har mistet et par unge og gode spillere, men det har også kommet inn eldre og mer rutinerte spillere. Alt i alt så er vi styrket, mener Marthinsen.

 

Backene Jonas Nygård og Kjell Morten Fredriksen har kommet fra Lørenskog. Løperen Patrick Lund Nilsen fra Vålerenga har kommet inn, det har også Stian Granli fra Lørenskog.

 

- Dette lover veldig bra, mener «Jimmer'n»

 

Jonas Nygård er fornøyd med å ha ankommet Hasle/Løren.

 

- Jeg hadde Jim som trener på rekruttlaget til Vålerenga og i tillegg så kjenner jeg en del av gutta på laget. Sånn sett var valget enkelt, sier han.

 

Han beskriver seg selv som en back som er god i egen sone.

 

Jim Marthinsen liker typen.

 

- Han er en back som er god i sone. Når han får pucken så slår han den fra seg med en gang og slik kan vi kontre inn en del mål, spår treneren.

 

Ung målvakt

Hasle/Løren har også mistet keeperen Tommy Lund som har gått til Lørenskog. Det betyr at 19 år gamle Magnus Færøy kommer til å bli satset på i år.

 

- Det er moro å få stå mye. Jeg har kjempet i mange år og jeg gleder meg til å bli satset på.

 

Tidligere år har Færøy alltid hatt en tøff konkurrent om målvaktsplassen, men i år virker han bankers.

 

- Utfordringen til Færøy blir at han må takle å være den som blir satset vi, og vi må stole på han. Dersom han fortsetter utviklingen sin, så havner Færøy i Eliteserien, tror «Jimmer'n».

 

Det er slettes noen dårlig keeper Hasle/Løren vil satse på. I fjor ledet han keeperstatistikken i store deler av sesongen, og den bedriften har han planer om å kopiere.

 

- Jeg har planer om å stenge buret, avslutter Færøy.

 

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!