Best eller nest best

Best eller nest best

 

Hasle/Løren har forsterket laget foran årets sesong og legger press på seg selv: - Havner vi ikke blant de to beste så er sesongen mislykket. I kveld serieåpner de hjemme mot Lillehammer 2.

Skrevet av:

@font-face {

font-family: "Times New Roman";

}@font-face {

font-family: "Cambria";

}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Cambria; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }


Sitatet kommer fra brødrene Fredrik og Christian Thinn som i fjor var blant lagets desidert beste spillere. Begge har erfaring fra GET-ligaen.

 

- Vår jobb er å score mål og høyne nivået, sier de.

 

Med seg på «gullrekka» får de Patrick Lund Nilsen fra Vålerenga.

 

- Det blir go'rekka, men det som kjennetegner oss i år er at vi har flere steinbra rekker. Nivået er høyt, sier Fredrik.

 

De er ikke i tvil om at Hasle/Løren skal ligge helt i teten fra start til mål denne sesongen. Brødrene tror at Tønsberg, Kongsvinger og Comet blir de tøffeste utfordrerne i år.

 

I fjor ramlet det inn 11-12 nye spillere før seriestart. Nå har gruppa satt seg og miljøet er bra.

 

- Men det er viktig at man gir alt i hvert eneste bytt, sier Christian.

 

Trener Jim Marthinsen tror rekka kommer til å slå hardt fra seg.

 

- Lund Nilsen kan lage rom for Thinn-gutta så de kommer til å produsere mange poeng. Også Stian Granli og Christian Sørensen kan score mange mål, sier «Jimmer'n»

 

Ikke opprykk

De to beste i 1. divisjon møter de to dårligste i GET-ligaen over to kamper. Lagene som kommer best ut av kvalifiseringen, får en plass i Eliteserien. Om Hasle/Løren skulle greie det, så vil det neppe bli noe opprykk uansett.

 

- Vi tar mål av oss i år og prøver å komme til kvalik, men jeg er ikke så sikker på at vi kan rykke opp uansett, sier treneren.

 

Det begrunner han med at det allerede er to Oslo-lag i GET-ligaen (VIF og MS), mens Lørenskog ligger rett utenfor.

 

- Det er et evig spørsmål om økonomi og du ser at Vålerenga sliter med å fylle Jordal, da er det kamp om interessen.

 

- Vi vil være der oppe og lukte på opprykket, men jeg tror ikke det går, sier han.

 

Kaptein Elia

Kaptein i år blir Elia Hoelstad. Den hardtarbeidende backen mener at mannskapet ser bra ut.

 

- Vi har mistet noen, men vi har tilsvarende fått inn gode forsterkninger. Vi er mer samspilte og ser bedre ut enn i fjor, sier Hoelstad.

 

I fjor lå Hasle/Løren i toppen av 1. divisjon, men mot slutten av sesongen ramlet de nedover.

 

Hoelstad sier at han tildels er enig med brødrene Thinn.

 

- I fjor var Rosenborg i en helt egen klasse, men i år er det faktisk to plasser å kjempe om. Vår utfordring i år blir å holde oss unna utvisningsboksen, mener Hoelstad.

 

Kapteinen forteller om en veldig god oppkjøring til denne sesongen og at ting begynner å se lovende ut.

 

- Vi har spilt mye innebandy, trent styrke og løpt en del, så jeg tror vi skal stå klare når Lillehammer kommer på besøk, sier han.

 

Den eneste skaden i øyeblikket er Mats Johansens vonde skulder. Den tidligere Furuset-spilleren har trøblet med den over tid, men i oppkjøring fikk han slått den ut av ledd.

 

- Utover det ser troppen så og si skadefri ut, melder Hoelstad.

 

Inn og ut

I løpet av sommeren har blant annet Tor Egil Fusdahl forsvunnet til Trondheim for å studere. Magnus Hoff har gått til Vålerenga, mens svenske Kristoffer Carlsson har også forsvunnet ut dørene i Lørenhallen.

 

- Vi har mistet et par unge og gode spillere, men det har også kommet inn eldre og mer rutinerte spillere. Alt i alt så er vi styrket, mener Marthinsen.

 

Backene Jonas Nygård og Kjell Morten Fredriksen har kommet fra Lørenskog. Løperen Patrick Lund Nilsen fra Vålerenga har kommet inn, det har også Stian Granli fra Lørenskog.

 

- Dette lover veldig bra, mener «Jimmer'n»

 

Jonas Nygård er fornøyd med å ha ankommet Hasle/Løren.

 

- Jeg hadde Jim som trener på rekruttlaget til Vålerenga og i tillegg så kjenner jeg en del av gutta på laget. Sånn sett var valget enkelt, sier han.

 

Han beskriver seg selv som en back som er god i egen sone.

 

Jim Marthinsen liker typen.

 

- Han er en back som er god i sone. Når han får pucken så slår han den fra seg med en gang og slik kan vi kontre inn en del mål, spår treneren.

 

Ung målvakt

Hasle/Løren har også mistet keeperen Tommy Lund som har gått til Lørenskog. Det betyr at 19 år gamle Magnus Færøy kommer til å bli satset på i år.

 

- Det er moro å få stå mye. Jeg har kjempet i mange år og jeg gleder meg til å bli satset på.

 

Tidligere år har Færøy alltid hatt en tøff konkurrent om målvaktsplassen, men i år virker han bankers.

 

- Utfordringen til Færøy blir at han må takle å være den som blir satset vi, og vi må stole på han. Dersom han fortsetter utviklingen sin, så havner Færøy i Eliteserien, tror «Jimmer'n».

 

Det er slettes noen dårlig keeper Hasle/Løren vil satse på. I fjor ledet han keeperstatistikken i store deler av sesongen, og den bedriften har han planer om å kopiere.

 

- Jeg har planer om å stenge buret, avslutter Færøy.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!