Blå glede i Sveivas hule

Blå glede i Sveivas hule

GØY Å VÆRE GREI: ... i Rommenhallen. Grei-gutta kunne feire etter seier i lokaloppgjøret på søndag. Foto: Kay Grue Thorsen

Greis innebandyherrer sørget for at lokalrivalene fra Sveiva må ta juleferie på kvalikplass.

– Målsettingen vår er ikke å ødelegge for Sveiva, men jeg skal ikke legge skjul på at det var vanvittig deilig å vinne denne kampen. Lokaloppgjør er alltid spesielle, og vi er strålende fornøyd med å ha satt på plass Sveiva, sier Kyrre Merg.

Grei-treneren ledet laget sitt til en 9-7-seier søndag kveld. Det er han naturlig nok fornøyd med.

– Pr. dags dato er vi et mye bedre innebandylag enn Sveiva. Jeg synes vi vant kampen fullt fortjent, selv om vi rotet det til for oss selv og gjorde kampen spennende med altfor mange utvisninger, oppsummerer Merg.

Han avslører at Grei har gjort det meste ut av VM-pausen da herrelandslaget var i Sverige.

– Vi har kjørt på med harde treninger, spillersamtaler, analysemøter og treningskamper for å luke bort de 4-6 målene vi har hatt for mye i baklengs hver bidige kamp. Vi har gjort det som har vært nødvendig for å ta nok et skritt, og mot Sveiva fikk vi betalt for det arbeidet, sier Merg.

Han har spesielt latt seg imponere av utviklingen til 16 år gamle Kjetil Bratland.

– Han har tatt enorme steg det siste halve året, og spiller nå som en voksen mann. I denne kampen sto han alene for to mål og én assist. Utrolig gøy å se den utviklingen, sier Kyrre Merg.

Sveiva tok føringen

Sveiva-herrene har vært gjennom en turbulent periode denne høsten. Det hele toppet seg da noen av lagets spillere gikk ut anonymt i denne avisen for noen uker siden og klaget på trener Magnus «Fezze» Jakobssons trenerstil og ledelsens evne til å ta grep. Den siste uka har de imidlertid tatt samling i bånn. Rapportene forteller om gode, harde treningsøkter og ny giv. I første periode under søndagens kamp så det også ut til at Sveiva hadde fått ny inspirasjon, og de gikk til første pause med en 1-0-ledelse.

Målbonanza

I andre og tredje periode fikk man imidlertid svaret på at ting ikke stemmer for Sveiva om dagen. Det var lett å se hvorfor de rødkledde ligger der de gjør på tabellen - nest sist på kvalikplass. Baklengsmålene renner nemlig altfor lett inn. Grei puttet fire i andre periode, mens Sveiva-keeper Kristian Brunvoll måtte plukke ut fem nye i den tredje perioden.

– Utrolig kjedelig med enda en nedtur. Jeg synes vi skapte masse, men vi sliter fremdeles med det defensive. Det er det som ødelegger for oss. Det er for mange personlige feil og slurv. Helt tydelig at dette er noe som må jobbes med omgående, sier Sveiva-kaptein Christoffer Øistad.

Har ryddet opp

– Hva tenker du om at dere tar juleferie på kvalikplass?

– Det er selvfølgelig langt unna det vi hadde sett for oss. Rett og slett ikke bra nok. Vi har definitivt en jobb å gjøre for å reise oss, sier han.

– Hvordan har de siste ukene vært?

– Turbulent, men vi har bestemt oss for å gjøre det vi kan for å komme ut av denne situasjonen. Det er spor til bedring, og folk er positivt innstilt til gå samlet videre, sier kapteinen.

Akers Avis Groruddalen forsøkte også å komme i kontakt med Sveiva-trener Magnus «Fezze» Jakobsson for å få en kommentar, men han la dessverre på røret.

– For gode

Selv om man er rivaler, føler Grei-gjengen litt med Sveiva om dagen. Kyrre Merg tror imidlertid laget kommer seg ut av krisen, men han advarer rivalene fra å ta lett på oppgaven.

– De framstår ikke veldig samlet om dagen. Det må de gjøre noe med før Groruddalen får et enebarn i eliteserien, istedenfor en lillebror og en storebror. Når det er sagt tror jeg ikke de rykker ned. De er for gode til det, og Bækkelaget er ikke gode nok til å ta dem igjen, sier Merg.

Dommerklaging

Kveldens mest upopulære på banen var imidlertid de to i grønt som blåste kampen. Både hjemme- og bortelaget klaget høylytt og oppgitt mens utvisningene haglet i Rommenhallen. Misnøyen var størst hos gjestene.

– Det er på det rene at vi skal lære oss å holde kjeft og ikke prate dritt. Likevel må jeg si jeg forstår frustrasjonen til gutta i denne kampen.

– Jeg mener at dette dommerparet ikke holder eliteseriestandard, sier Kyrre Merg som blant annet måtte finne seg i at Thomas Zaal fikk totalt 14 minutter utvisning for munnbruk.

– Straffen må stå i stil med feilen. Å gi Thomas 14 minutter for dette er som å gi en fyr to år i fengsel for å pisse på gata. Sånt påvirker kamper.

– Nå ble heldigvis ikke dømmingen avgjørende for matchen, men det irriterer og påvirker kampforløpet, sier Merg.

Tidlig på´n

Han og Grei ser allerede fram til 4. januar. Da reiser de ned til Tindlundhallen for å møte Greåker.

– Denne uka tar vi fri, men så blir det fullt kjør igjen og ingen bønn. Vi skal trene både 1. og 2. nyttårsdag. De største rakettene må dermed spares til neste år. Sånn må det være når vi skal jobbe for å bli et stabilt topplag, sier Kyrre Merg.

Sveivas første etter ferien er hjemme i «hatoppgjøret» mot Gjelleråsen. Den spilles ikke før 7. januar, så får man håpe de rødkledde har funnet noen svar på problemene sine innen den tid.

Innebandy, eliteserien, herrer:
Sveiva - Grei 7-9 (1-0, 1-4, 5-5)
Rommenhallen
Tilskuere: 134
Dommere: Taaje og Østeby
Mål for Sveiva: Anders Strømsborg 2, Bobby Bergdahl, Kjetil Hammerstad, Andreas Valbye, Marius Pedersen og Felix Elfstrand.
Mål for Grei: Jerry Johansson 2, Kjetil Bratland 2, Niclas Johansson 2, Andreas Woiduma, Frikk Bruland og Fredrik Jansson.
Utvisninger:
Sveiva 3x2 min.,
Grei 5x2 min., 1x5 min., 1x10 min.
Skudd: 33-25.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!