Ble norgesmestre for Vålerenga

Ble norgesmestre for Vålerenga

 

Mats Rosseli Olsen, Andrè Sørvik og Nicolay Bryhnisveen ble søndag kveld norgesmestre for Vålerenga U19 da de slo Lillehammer borte.

Skrevet av:

Vålerenga kom under 0-1 i best av tre-serien i NM-finalene mot Lillehammer, men på fredag utliknet de til 1-1 i kamper. Søndag reiste laget opp for å spille den avgjørende finalen. Med på busslasset var A-lagsspillerne Jonas Oppøyen, Andreas Stene og Mats Rosseli Olsen som ennå holder U19-alder. Kampen var jevn, men Grorud-gutten Rosseli Olsen tok saken i egne hender. Først assisterte han Andreas Stene på 1-0-målet 12 minutter inn i første periode. I sitt neste bytte prikket han inn en retur etter et skudd fra Jonas Oppøyen. Lillehammer reduserte en gang, men kom aldri nærmere og kampen endte 2-1.

- Det var jevnt, men jeg føler at vi vant fortjent. Vi var best i første periode, i andre var det helt natta, men vi kom tilbake i tredje. Der burde vi klart å score flere mål, mener matchvinner Rosseli Olsen som ikke føler seg som en matchvinner.

- Jeg tenker ikke så mye på det. Vi laget 2-0 ganske tidlig og da tenkte jeg ikke sånn. Det hadde kanskje vært deiligere å scoret ett minutt før slutt, ler Olsen.

 

- Helt herlig

André Sørvik holder U17-alder, men har spilt en sentral rolle for Vålerenga i U19-sluttspillet. Han er lykkelig etter å ha blitt norgesmester for første gang.

- Det er helt herlig. Kampen var jevn og vi dro på oss mange utvisningsminutter, men vi hadde en god keeper som reddet oss flere ganger, sier Sørvik.

Han forteller at det var mye trøkk og bra med folk i hallen, samtidig som at stemningen blant spillerne var veldig god.

- For oss som ikke spiller på A-laget, så er sesongen over. Vi visste at dette var årets siste kamp og det motiverte oss veldig, sier Sørvik som gikk av isen uten poeng i går.

- For min egen del syns jeg at jeg spilte en helt grei match selv om jeg burde ha satt noen sjanser, sier den tidligere FIF-spilleren.

Ferie for noen

Nicolay Bryhnisveen fra Romsås har spilt en sentral rolle for Vålerenga i NM. Den offensive backen er fornøyd med sitt første NM-gull.

- Kjempemoro! Det var ekstra deilig å vinne etter en så jevn kamp. Begge lag hadde store sjanser, sier han.

Bryhnisveen mener at Lillehammer er et utrolig godt trent lag.

- Alle NTG-lagene er maskiner. De har fire rekker med duracellkaniner, mens vi kjører på med to rekker. Det er klart at man blir sliten da, sier han.

- I sånne kamper er det viktig at vi eldste gutta tar litt ansvar, mener han.

Han mener at betydningen av å ha med seg Stene, Oppøyen og Rosseli Olsen er uvurderlig i en slik kamp.

- De betyr mye. Den første kampen var vi uten dem, men når de har vært med så har det tippet vår vei. De er overlegne på juniornivå, mener Bryhnisveen.

André Sørvik har fullført en lang og god sesong som begynte på A-laget til Furuset i 1. divisjon der han begynte å blomstre.

- Det har vært et eventyr etter jeg gikk fra Furuset til Vålerenga, og jeg er glad for at jeg har fått oppleve et NM-gull, sier han.

Nå er sesongen over og det venter en lang og god ferie for Sørviks del før barmarkstreninga tar til i sommer.

- Nå skal jeg spise kebab og slappe av før jeg begynner hardkjøret igjen om noen uker, ler Sørvik som har som mål å bli kjappere på skøytene.

For Bryhnisveens del er det ikke flere kamper i år, men han skal trene med a-laget og får trolig sjansen i NM-finalen for senior dersom noen backer blir skada.

Mats Rosseli Olsen var sentral for A-laget til Vålerenga som slo ut Storhamar i NM-semifinalen. Olsen gikk skadet en stund og hadde ikke forventet å få spilletid, men nå kan det virke som at VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen skal bruke talentet flittig.

- Det har vært moro å få komme inn. Etter skaden hadde jeg ikke forventa å få spille, men desto morsommere å få lov til å slippe til. Jeg har savnet å være med laget, og det har motivert meg enda mer, sier Rosseli Olsen som gleder seg til sine første NM-finaler.

Vålerenga møter vinneren av Sparta Sarpsborg og Stavanger Oilers.

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!