Ble tilskuer

Ble tilskuer

HJEMME: Solfrid Braathen avsluttet Swix Ski Classics med å følge finaleløpet hjemmeifra. (Foto: Nisse Schmidt.)

Snøvær og flykaos ødela finaleløpet i Swix Ski Classics for Solfrid Braathen. Istedenfor å gå selv måtte hun følge finalen via tv-skjermen.

Skrevet av:

– En fryktelig kjedelig avslutning. Jeg ventet på Gardermoen både torsdag og fredag, men kom meg ikke av gårde. Hele fem fly ble kansellert. Etter ett døgn fikk jeg tilbud om buss til Værnes, men i påsketrafikken ville det ha tatt ti timer.

– I tillegg ville jeg ha måttet finne meg transport inn til Åre midt på natta. Ettersom jeg allerede hadde vært oppe et døgn, forsto jeg raskt at dette var en håpløs oppladning inn mot et renn.

– Det er ikke verdens undergang, men det er synd å gå glipp av finalen. Den er alltid spesiell, sier Solfrid Braathen.

Syvendeplass

Høybråten-dama skulle gått finalen i Swix Ski Classics i helgen, men måtte følge både konkurrenter og lagvenninnene sine i Ski Pro Am fra tv-skjermen. Heldigvis hadde ikke fraværet hennes noe å si for sammenlagt­resultatene i cupen. Solfrid endte på en syvendeplass, og sier seg godt fornøyd med det.

– Plasseringen er god og et skritt fram fra i fjor da jeg ble nummer 12. Tar man med at det har vært tøffere konkurranse denne sesongen, og at jeg ikke har fått gå alle løpene, må jeg si meg godt fornøyd. Målet var topp 10, og det innfridde jeg, sier hun.

Et stykke opp

Samtidig erkjenner Braathen at det er et stykke opp til de aller beste i langløpssirkuset.

– Ja, det er det. Jeg kunne muligens klart en sjetteplass om jeg hadde gått alle løpene, men for meg er det resultatene i enkeltrennene som betyr noe. Jeg tar heller gode plasseringer der, enn å bli nummer fem sammenlagt. Det er annerledes for meg som jobber og har andre ting å drive med enn for de aller beste som er heltidsutøvere og kun konsentrerer seg om cupen, sier hun.

– Hvordan vil du oppsummere årets cup?

– Den har vært ganske bra for min del. Av ni langløp har jeg gått tre veldig sterke, og to som var under pari. Birken var nedtur, og jeg gikk på en høydesmell i La Diagonela. Bortsett fra det har det jevnt over vært bra. Jeg føler selv jeg har klart å få mye ut av hverdagen, og jeg har fått en bekreftelse på at jeg har trent riktig i sommer, sier Solfrid Braathen.

Teamet på pallen

Ekstra moro for Solfrid Braathens del var det at lagvenninnen Britta Johansson Norgren kom på tredjeplass sammenlagt i cupen.

– Utrolig gøy. Dette betyr mye, både for Britta og oss andre i teamet. Det er flere gode løpere som satser hardt på langløp i år, og det er ikke gitt at vi skal ha løpere som er der oppe.

– Dette er en prestasjon hele teamet er stolte av, sier Solfrid Braathen.

I tenkeboksen

Hva neste sesong bringer har Solfrid Braathen foreløpig ikke tatt stilling til ennå.

– Nei, nå har jeg akkurat kommet inn i feriemodus. Jeg skal bruke april til å kjenne etter om motivasjonen er der, og om jeg får langløpssatsingen til å passe inn med jobben. Jeg må finne ut om jeg fortsatt orker å stå opp klokka seks om morgenen for å trene før jobb.

– Du må ofre mye om du skal være med i toppen, men samtidig er det jo veldig gøy og et veldig bra miljø. Jeg skal sitte litt i tenkeboksen, så får vi se hva det blir til, sier hun.

Topp-10

Her er de ti beste sammenlagtløperne og poengene deres fra kvinneklassen under Swix Ski Classics 2014/15:

1) Katerina Smutna 1290

2) Seraina Boner 1215

3) Britta Johansson Norgren

4) Masako Ishida 820

5) Laila Kveli 805

6) Lina Korsgren 595

7) Solfrid Braathen 446

8) Adela Boudikova 439

9) Kristina Roberto 437

10) Annika Löfström 430

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!