Ble tilskuer

Ble tilskuer

HJEMME: Solfrid Braathen avsluttet Swix Ski Classics med å følge finaleløpet hjemmeifra. (Foto: Nisse Schmidt.)

Snøvær og flykaos ødela finaleløpet i Swix Ski Classics for Solfrid Braathen. Istedenfor å gå selv måtte hun følge finalen via tv-skjermen.

– En fryktelig kjedelig avslutning. Jeg ventet på Gardermoen både torsdag og fredag, men kom meg ikke av gårde. Hele fem fly ble kansellert. Etter ett døgn fikk jeg tilbud om buss til Værnes, men i påsketrafikken ville det ha tatt ti timer.

– I tillegg ville jeg ha måttet finne meg transport inn til Åre midt på natta. Ettersom jeg allerede hadde vært oppe et døgn, forsto jeg raskt at dette var en håpløs oppladning inn mot et renn.

– Det er ikke verdens undergang, men det er synd å gå glipp av finalen. Den er alltid spesiell, sier Solfrid Braathen.

Syvendeplass

Høybråten-dama skulle gått finalen i Swix Ski Classics i helgen, men måtte følge både konkurrenter og lagvenninnene sine i Ski Pro Am fra tv-skjermen. Heldigvis hadde ikke fraværet hennes noe å si for sammenlagt­resultatene i cupen. Solfrid endte på en syvendeplass, og sier seg godt fornøyd med det.

– Plasseringen er god og et skritt fram fra i fjor da jeg ble nummer 12. Tar man med at det har vært tøffere konkurranse denne sesongen, og at jeg ikke har fått gå alle løpene, må jeg si meg godt fornøyd. Målet var topp 10, og det innfridde jeg, sier hun.

Et stykke opp

Samtidig erkjenner Braathen at det er et stykke opp til de aller beste i langløpssirkuset.

– Ja, det er det. Jeg kunne muligens klart en sjetteplass om jeg hadde gått alle løpene, men for meg er det resultatene i enkeltrennene som betyr noe. Jeg tar heller gode plasseringer der, enn å bli nummer fem sammenlagt. Det er annerledes for meg som jobber og har andre ting å drive med enn for de aller beste som er heltidsutøvere og kun konsentrerer seg om cupen, sier hun.

– Hvordan vil du oppsummere årets cup?

– Den har vært ganske bra for min del. Av ni langløp har jeg gått tre veldig sterke, og to som var under pari. Birken var nedtur, og jeg gikk på en høydesmell i La Diagonela. Bortsett fra det har det jevnt over vært bra. Jeg føler selv jeg har klart å få mye ut av hverdagen, og jeg har fått en bekreftelse på at jeg har trent riktig i sommer, sier Solfrid Braathen.

Teamet på pallen

Ekstra moro for Solfrid Braathens del var det at lagvenninnen Britta Johansson Norgren kom på tredjeplass sammenlagt i cupen.

– Utrolig gøy. Dette betyr mye, både for Britta og oss andre i teamet. Det er flere gode løpere som satser hardt på langløp i år, og det er ikke gitt at vi skal ha løpere som er der oppe.

– Dette er en prestasjon hele teamet er stolte av, sier Solfrid Braathen.

I tenkeboksen

Hva neste sesong bringer har Solfrid Braathen foreløpig ikke tatt stilling til ennå.

– Nei, nå har jeg akkurat kommet inn i feriemodus. Jeg skal bruke april til å kjenne etter om motivasjonen er der, og om jeg får langløpssatsingen til å passe inn med jobben. Jeg må finne ut om jeg fortsatt orker å stå opp klokka seks om morgenen for å trene før jobb.

– Du må ofre mye om du skal være med i toppen, men samtidig er det jo veldig gøy og et veldig bra miljø. Jeg skal sitte litt i tenkeboksen, så får vi se hva det blir til, sier hun.

Topp-10

Her er de ti beste sammenlagtløperne og poengene deres fra kvinneklassen under Swix Ski Classics 2014/15:

1) Katerina Smutna 1290

2) Seraina Boner 1215

3) Britta Johansson Norgren

4) Masako Ishida 820

5) Laila Kveli 805

6) Lina Korsgren 595

7) Solfrid Braathen 446

8) Adela Boudikova 439

9) Kristina Roberto 437

10) Annika Löfström 430

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde.

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.