Ble tilskuer

Ble tilskuer

HJEMME: Solfrid Braathen avsluttet Swix Ski Classics med å følge finaleløpet hjemmeifra. (Foto: Nisse Schmidt.)

Snøvær og flykaos ødela finaleløpet i Swix Ski Classics for Solfrid Braathen. Istedenfor å gå selv måtte hun følge finalen via tv-skjermen.

– En fryktelig kjedelig avslutning. Jeg ventet på Gardermoen både torsdag og fredag, men kom meg ikke av gårde. Hele fem fly ble kansellert. Etter ett døgn fikk jeg tilbud om buss til Værnes, men i påsketrafikken ville det ha tatt ti timer.

– I tillegg ville jeg ha måttet finne meg transport inn til Åre midt på natta. Ettersom jeg allerede hadde vært oppe et døgn, forsto jeg raskt at dette var en håpløs oppladning inn mot et renn.

– Det er ikke verdens undergang, men det er synd å gå glipp av finalen. Den er alltid spesiell, sier Solfrid Braathen.

Syvendeplass

Høybråten-dama skulle gått finalen i Swix Ski Classics i helgen, men måtte følge både konkurrenter og lagvenninnene sine i Ski Pro Am fra tv-skjermen. Heldigvis hadde ikke fraværet hennes noe å si for sammenlagt­resultatene i cupen. Solfrid endte på en syvendeplass, og sier seg godt fornøyd med det.

– Plasseringen er god og et skritt fram fra i fjor da jeg ble nummer 12. Tar man med at det har vært tøffere konkurranse denne sesongen, og at jeg ikke har fått gå alle løpene, må jeg si meg godt fornøyd. Målet var topp 10, og det innfridde jeg, sier hun.

Et stykke opp

Samtidig erkjenner Braathen at det er et stykke opp til de aller beste i langløpssirkuset.

– Ja, det er det. Jeg kunne muligens klart en sjetteplass om jeg hadde gått alle løpene, men for meg er det resultatene i enkeltrennene som betyr noe. Jeg tar heller gode plasseringer der, enn å bli nummer fem sammenlagt. Det er annerledes for meg som jobber og har andre ting å drive med enn for de aller beste som er heltidsutøvere og kun konsentrerer seg om cupen, sier hun.

– Hvordan vil du oppsummere årets cup?

– Den har vært ganske bra for min del. Av ni langløp har jeg gått tre veldig sterke, og to som var under pari. Birken var nedtur, og jeg gikk på en høydesmell i La Diagonela. Bortsett fra det har det jevnt over vært bra. Jeg føler selv jeg har klart å få mye ut av hverdagen, og jeg har fått en bekreftelse på at jeg har trent riktig i sommer, sier Solfrid Braathen.

Teamet på pallen

Ekstra moro for Solfrid Braathens del var det at lagvenninnen Britta Johansson Norgren kom på tredjeplass sammenlagt i cupen.

– Utrolig gøy. Dette betyr mye, både for Britta og oss andre i teamet. Det er flere gode løpere som satser hardt på langløp i år, og det er ikke gitt at vi skal ha løpere som er der oppe.

– Dette er en prestasjon hele teamet er stolte av, sier Solfrid Braathen.

I tenkeboksen

Hva neste sesong bringer har Solfrid Braathen foreløpig ikke tatt stilling til ennå.

– Nei, nå har jeg akkurat kommet inn i feriemodus. Jeg skal bruke april til å kjenne etter om motivasjonen er der, og om jeg får langløpssatsingen til å passe inn med jobben. Jeg må finne ut om jeg fortsatt orker å stå opp klokka seks om morgenen for å trene før jobb.

– Du må ofre mye om du skal være med i toppen, men samtidig er det jo veldig gøy og et veldig bra miljø. Jeg skal sitte litt i tenkeboksen, så får vi se hva det blir til, sier hun.

Topp-10

Her er de ti beste sammenlagtløperne og poengene deres fra kvinneklassen under Swix Ski Classics 2014/15:

1) Katerina Smutna 1290

2) Seraina Boner 1215

3) Britta Johansson Norgren

4) Masako Ishida 820

5) Laila Kveli 805

6) Lina Korsgren 595

7) Solfrid Braathen 446

8) Adela Boudikova 439

9) Kristina Roberto 437

10) Annika Löfström 430

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

 
Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

 
Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Klare for semifinale

Klare for semifinale

Først ble Sogndal slått i torsdagens 1/8-delsfinale, før det var Åkra sin tur til å kjenne på musklene til det røde maskineriet. Klokken fem i ettermiddag spiller jentene semifinale mot Blindheim.

 
Stormer videre i Norway Cup

Stormer videre i Norway Cup

Grei-maskineriet stormer videre i Norway Cup. På Abildsø ble Brumunddal slått 2-1. Dermed var Grei-jentene klare for byderby og Lyn i 16-delsfinalen. Der ble det jevnt...

Jibril klar for Start

Jibril klar for Start

Jibril Bojang (21) har signert for Tippeliga-klubben Start. Nå håper 21-åringen han kan legge skadene bak seg og fokusere på fotballen.

Flathaug går for tittelen

Flathaug går for tittelen

Roadracingføreren Henning Flathaug er i ferd med å gjennomføre en kanonsesong. I helgen sikret han seg en andreplass på den banen han fryktet mest, og nå har Stovners desidert raskeste mann norgesmestertittelen i sikte.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!