Ble tilskuer

Ble tilskuer

HJEMME: Solfrid Braathen avsluttet Swix Ski Classics med å følge finaleløpet hjemmeifra. (Foto: Nisse Schmidt.)

Snøvær og flykaos ødela finaleløpet i Swix Ski Classics for Solfrid Braathen. Istedenfor å gå selv måtte hun følge finalen via tv-skjermen.

– En fryktelig kjedelig avslutning. Jeg ventet på Gardermoen både torsdag og fredag, men kom meg ikke av gårde. Hele fem fly ble kansellert. Etter ett døgn fikk jeg tilbud om buss til Værnes, men i påsketrafikken ville det ha tatt ti timer.

– I tillegg ville jeg ha måttet finne meg transport inn til Åre midt på natta. Ettersom jeg allerede hadde vært oppe et døgn, forsto jeg raskt at dette var en håpløs oppladning inn mot et renn.

– Det er ikke verdens undergang, men det er synd å gå glipp av finalen. Den er alltid spesiell, sier Solfrid Braathen.

Syvendeplass

Høybråten-dama skulle gått finalen i Swix Ski Classics i helgen, men måtte følge både konkurrenter og lagvenninnene sine i Ski Pro Am fra tv-skjermen. Heldigvis hadde ikke fraværet hennes noe å si for sammenlagt­resultatene i cupen. Solfrid endte på en syvendeplass, og sier seg godt fornøyd med det.

– Plasseringen er god og et skritt fram fra i fjor da jeg ble nummer 12. Tar man med at det har vært tøffere konkurranse denne sesongen, og at jeg ikke har fått gå alle løpene, må jeg si meg godt fornøyd. Målet var topp 10, og det innfridde jeg, sier hun.

Et stykke opp

Samtidig erkjenner Braathen at det er et stykke opp til de aller beste i langløpssirkuset.

– Ja, det er det. Jeg kunne muligens klart en sjetteplass om jeg hadde gått alle løpene, men for meg er det resultatene i enkeltrennene som betyr noe. Jeg tar heller gode plasseringer der, enn å bli nummer fem sammenlagt. Det er annerledes for meg som jobber og har andre ting å drive med enn for de aller beste som er heltidsutøvere og kun konsentrerer seg om cupen, sier hun.

– Hvordan vil du oppsummere årets cup?

– Den har vært ganske bra for min del. Av ni langløp har jeg gått tre veldig sterke, og to som var under pari. Birken var nedtur, og jeg gikk på en høydesmell i La Diagonela. Bortsett fra det har det jevnt over vært bra. Jeg føler selv jeg har klart å få mye ut av hverdagen, og jeg har fått en bekreftelse på at jeg har trent riktig i sommer, sier Solfrid Braathen.

Teamet på pallen

Ekstra moro for Solfrid Braathens del var det at lagvenninnen Britta Johansson Norgren kom på tredjeplass sammenlagt i cupen.

– Utrolig gøy. Dette betyr mye, både for Britta og oss andre i teamet. Det er flere gode løpere som satser hardt på langløp i år, og det er ikke gitt at vi skal ha løpere som er der oppe.

– Dette er en prestasjon hele teamet er stolte av, sier Solfrid Braathen.

I tenkeboksen

Hva neste sesong bringer har Solfrid Braathen foreløpig ikke tatt stilling til ennå.

– Nei, nå har jeg akkurat kommet inn i feriemodus. Jeg skal bruke april til å kjenne etter om motivasjonen er der, og om jeg får langløpssatsingen til å passe inn med jobben. Jeg må finne ut om jeg fortsatt orker å stå opp klokka seks om morgenen for å trene før jobb.

– Du må ofre mye om du skal være med i toppen, men samtidig er det jo veldig gøy og et veldig bra miljø. Jeg skal sitte litt i tenkeboksen, så får vi se hva det blir til, sier hun.

Topp-10

Her er de ti beste sammenlagtløperne og poengene deres fra kvinneklassen under Swix Ski Classics 2014/15:

1) Katerina Smutna 1290

2) Seraina Boner 1215

3) Britta Johansson Norgren

4) Masako Ishida 820

5) Laila Kveli 805

6) Lina Korsgren 595

7) Solfrid Braathen 446

8) Adela Boudikova 439

9) Kristina Roberto 437

10) Annika Löfström 430

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!