- Bli med og svøm

- Bli med og svøm

 

I morgen har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen i badedammen på Grorud.

Skrevet av:

- Dette er en flott mulighet for alle barn i Groruddalen til å lære om svømming, og forsøke seg på 25-metersmerket. Her vil alle få kyndig hjelp og opplæring fra oss. Alle instruktørene har gått igjennom Svømmeforbundets egne kurs og er godt kvalifiserte, sier Egil Skaar og Bjørn Myhre fra dalens to svømmeklubber, Varg og Speed.

Alle som klarer å ta merket får også diplom og bilde i avisa.

Akers Avis Groruddalen har i samarbeid med dalens to svømmeklubber og Norsk Folkehjelp igjen tatt initiativ til å arrangere en helt egen dag for Groruddalens barn hvor svømmeferdighetene står i fokus.

- Det å kunne svømme er veldig viktig. Kanskje spesielt i et land som Norge, hvor en så stor del av naturen er vann. Vi håper mange unge groruddøler finner veien til badedammen for en lærerrik og morsom dag, sier arrangørene.

Årets utgave blir den ellevte på rad etter at avisen plukket opp tradisjonene fra 60-tallet i 2001.

Moro for alle

Svømmedagen skal være morsom for hele familien, og arrangørene garanterer kos for alle. Ikke bare de som skal i vannet.

- Her blir det munter stemning og salg av god mat og drikke. I tillegg vil avisens sommerpatrulje være tilstede med dartkonkurranse, premier og underholdning. Det betyr også at du har mulighet til å stikke av både med t-skjorter, sjokolade og én bruskasse.

Utøvere fra svømmeklubbene vil også vise frem forskjellige svømmestiler og triks, mens det vil være vanntilvenningsøvelser for de minste.

Norsk Folkehjelp er også tilstede, og er ansvarlige for sikkerheten.

I tillegg kan vi også nevne at det er meldt 20 grader, varmt vann og sol på lørdag.

- Livsviktig

Hver eneste sommer hører man om tragiske drukningsulykker på sommeren. Pr. 15. august i år hadde så mange som 49 mennesker mistet livet i vannet i Norge, hvorav 24 døde i løpet av sommeren.

Denne statistikken kan reduseres om alle hadde lært seg å svømme ordentlig.

- Vi pleier jo å si at svømming er den eneste idretten du kan dø av hvis du ikke behersker. Når du har lært deg å svømme er det imidlertid en fantastisk morsom idrett, sier Egil Skaar fra Varg og Bjørn Myhre fra henholdsvis Varg og Speed.

De synes svømmedagen er et viktig og bra tiltak i Groruddalen.

- Aboslutt, i tillegg til å være nyttig og potensielt livreddende er det en morsom dag for alle sammen. Vi håper på å få se mange unge i vannet og tilstede, sier de.

Starter kurs

Svømmedagen er også en ypperlig måte å bli kjent med dalens to svømmeklubber.

- Begge klubbene vil være til stede for å lære bort, og vi ønsker selvsagt alle velkommen til å starte med svømming hos oss etter svømmedagen.

De to klubben starter også opp med oppstartskurs i høst. Speed starter sine kurs søndag 28. august, mens Varg starter sine tirsdag 30. august.

Du kan også besøke klubbene på internett for å lære mer om de. Adressene er www.sk-speed.no og www.varg-svomming.no

Bedre sikkerhet

Bydel Groruds badevann har den siste uka også blitt sikrere å være i. Gjennom et samarbeid med bydelen, Akers Avis Groruddalen og Grorud Treskjærerlag har det nå kommet på plass fem nye livbøyer ved vannene. Badedammen har fått to, Steinbruvann har også fått to, mens Vesletjern har fått én.

* Arrangementet starter klokka 12.00. Alle som vil prøve seg på svømmeknappen møter til registrering ved bommen i enden av badedammen øverst i Bergensveien.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!