- Bli med og svøm

- Bli med og svøm

 

I morgen har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen i badedammen på Grorud.

Skrevet av:

- Dette er en flott mulighet for alle barn i Groruddalen til å lære om svømming, og forsøke seg på 25-metersmerket. Her vil alle få kyndig hjelp og opplæring fra oss. Alle instruktørene har gått igjennom Svømmeforbundets egne kurs og er godt kvalifiserte, sier Egil Skaar og Bjørn Myhre fra dalens to svømmeklubber, Varg og Speed.

Alle som klarer å ta merket får også diplom og bilde i avisa.

Akers Avis Groruddalen har i samarbeid med dalens to svømmeklubber og Norsk Folkehjelp igjen tatt initiativ til å arrangere en helt egen dag for Groruddalens barn hvor svømmeferdighetene står i fokus.

- Det å kunne svømme er veldig viktig. Kanskje spesielt i et land som Norge, hvor en så stor del av naturen er vann. Vi håper mange unge groruddøler finner veien til badedammen for en lærerrik og morsom dag, sier arrangørene.

Årets utgave blir den ellevte på rad etter at avisen plukket opp tradisjonene fra 60-tallet i 2001.

Moro for alle

Svømmedagen skal være morsom for hele familien, og arrangørene garanterer kos for alle. Ikke bare de som skal i vannet.

- Her blir det munter stemning og salg av god mat og drikke. I tillegg vil avisens sommerpatrulje være tilstede med dartkonkurranse, premier og underholdning. Det betyr også at du har mulighet til å stikke av både med t-skjorter, sjokolade og én bruskasse.

Utøvere fra svømmeklubbene vil også vise frem forskjellige svømmestiler og triks, mens det vil være vanntilvenningsøvelser for de minste.

Norsk Folkehjelp er også tilstede, og er ansvarlige for sikkerheten.

I tillegg kan vi også nevne at det er meldt 20 grader, varmt vann og sol på lørdag.

- Livsviktig

Hver eneste sommer hører man om tragiske drukningsulykker på sommeren. Pr. 15. august i år hadde så mange som 49 mennesker mistet livet i vannet i Norge, hvorav 24 døde i løpet av sommeren.

Denne statistikken kan reduseres om alle hadde lært seg å svømme ordentlig.

- Vi pleier jo å si at svømming er den eneste idretten du kan dø av hvis du ikke behersker. Når du har lært deg å svømme er det imidlertid en fantastisk morsom idrett, sier Egil Skaar fra Varg og Bjørn Myhre fra henholdsvis Varg og Speed.

De synes svømmedagen er et viktig og bra tiltak i Groruddalen.

- Aboslutt, i tillegg til å være nyttig og potensielt livreddende er det en morsom dag for alle sammen. Vi håper på å få se mange unge i vannet og tilstede, sier de.

Starter kurs

Svømmedagen er også en ypperlig måte å bli kjent med dalens to svømmeklubber.

- Begge klubbene vil være til stede for å lære bort, og vi ønsker selvsagt alle velkommen til å starte med svømming hos oss etter svømmedagen.

De to klubben starter også opp med oppstartskurs i høst. Speed starter sine kurs søndag 28. august, mens Varg starter sine tirsdag 30. august.

Du kan også besøke klubbene på internett for å lære mer om de. Adressene er www.sk-speed.no og www.varg-svomming.no

Bedre sikkerhet

Bydel Groruds badevann har den siste uka også blitt sikrere å være i. Gjennom et samarbeid med bydelen, Akers Avis Groruddalen og Grorud Treskjærerlag har det nå kommet på plass fem nye livbøyer ved vannene. Badedammen har fått to, Steinbruvann har også fått to, mens Vesletjern har fått én.

* Arrangementet starter klokka 12.00. Alle som vil prøve seg på svømmeknappen møter til registrering ved bommen i enden av badedammen øverst i Bergensveien.

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!