Blir fulgt av engelske toppklubber

Blir fulgt av engelske toppklubber

 

Høybråten-gutten Marcus Kveen blir spådd en lysende fotballfremtid av flere. Mange har lagt merke til stoppertalentet, og sist uke var han i Premier League-klubben Stoke på prøvespill.

Stoppertalentet Marcus Kveen (f. 94), som til daglig spiller i Vålerenga, ble hentet over på en ukes prøvespill i Premier League-klubben Stoke etter at en engelsk speider anbefalte ham på bakgrunn av en landskamp. Vel hjemme på Høybråten igjen satte Marcus pris på oppholdet.

- Det var en helt ny opplevelse for meg, og jeg syntes det var moro. Hver dag, utenom torsdag, hadde jeg to økter med akademilaget der nede.

- På lørdag skulle vi egentlig spilt mot Blackburn, men banen var ødelagt av regn, så det ble en internkamp i stedet, sier han.

- Hvordan var nivået, og hvordan syntes du det gikk?

- Det var ikke så stor forskjell på enkeltspillerne, men man merket godt forskjell på tempoet og måten laget kjente hverandre på. Det ble spilt mye hurtig fotball på få touch. Likevel tror jeg mange enkeltsspillere i Norge fint kunne vært med her nede.

- Jeg føler ikke at jeg gjorde meg bort. Jeg syntes jeg hang greit med både på trening og i kamp. Jeg er fornøyd med egen innsats, erklærer han.

Også spillerutvikler i Vålerenga, Per Inge Jacobsen, var med til Stoke. Han deler Kveens oppsummering.

- Vi har ikke fått noen evaluering fra Stoke ennå, men treningsmessig syntes jeg han gjorde det veldig bra. I kampen spilte han seg opp, og leverte en god figur. Det var et godt opphold, slår spillerutvikleren fast.

Marcus Kveen forteller også om et ekstremt konkurranseinstinkt hos de engelske topplagenes akademispillere.

- For de gutta er den store drømmen spill i Premier League. De skyr ingen ting for å komme dit. Det var en del kjemping og battling mens jeg var der, for å si det slik, ler han.

 

- Uaktuelt å dra... nå

I løpet av uka vil Marcus Kveen få en evaluering fra Stoke om hvordan de syntes oppholdet gikk. Uansett om han blir invitert tilbake eller ei har ikke talentet noen planer om å reise over for godt på lang tid.

- Jeg drømmer selvfølgelig om å bli proff som alle andre, men akkurat nå er det for tidlig. Om 2-4 år ser jeg muligens anderledes på det, men i øyeblikket er det Vålerenga som betyr noe for meg.

- Dessuten er jeg alt for dårlig i engelsk til å flytte over nå. Jeg har ikke fulgt godt nok med i engelsktimen, innrømmer han og ler.

 

Selv om utsagnet har en humoristisk side viser det også at Marcus er reflektert, og har skjønt at det gjelder å ta små steg for å komme seg videre i karrieren.

Akkurat det setter spillerutvikler Per Inge Jacobsen stor pris på.

- Dette tyder på kjempebra holdninger. Marcus er en oppegående fyr som skjønner hva som skal til. Om han skulle flyttet til utlandet og starte fra «scratch» kunne det blitt tøft. Heldigvis har han hodet på riktig sted, og fokus på det han kan gjøre noe med, som er å utvikle sine ferdigheter på banen, sier Jacobsen.

Likevel syntes Kveen det er morsomt å dra på prøvespill i England.

- Man lærer veldig mye, og man får lyst til å utvikle seg mer. Jeg angrer ikke på noen måte at jeg dro over. Det var en knall opplevelse, sier han.

 

Har det fint i «Enga»

Også innenfor kongeriket Norges grenser gjør Marcus Kveen det bra på fotballbanen. Som vinner av Hafslund-stipendet ble han med Vålerengas A-lag til La Manga i januar.

- Vi var fire som fikk lov til å være med A-laget, sier Kveen.

- Hvordan var det?

- Det var både dritkult og rart. Det er jo disse gutta jeg ser opp til, og som jeg ser på tv hele tiden. Plutselig var jeg på feltet og spilte sammen dem. Merkelige greier, men morsomt, innrømmer han.

 

Og Kveen har planen klar for hva som kreves for å trene med storgutta på fast basis.

- Det kreves masse hardt arbeid. Jeg må bare stå på videre og utvikle meg best mulig, sier han.

- Har du noen mål for den kommende sesongen?

- Ja, målet er å spille flest mulige kamper for juniorlaget. Gjør jeg det bra her får jeg muligens noen innhopp i andredivisjon. Det er mitt første mål. Dessuten har jeg også et mål om å vinne NM med 94-laget, slår han fast.

 

Fin utvikling

Spillerutvikler Per Inge Jacobsen syntes Marcus Kveen viser lovende tegn på fotballbanen.

- Han har hatt en fin utvikling. Sakte, men sikkert tar han stegene fremover. Han toppet det hele med landslagsuttaket i høst.

- Jeg tror Marcus har en bra fremtid som fotballspiller om han fortsetter denne utviklingen, og jobber på videre.

- Hva mener du er naturlig målsetting for ham denne sesongen?

- Det må være å etablere seg på junior elite og spille seg inn der. Her spiller han med flere spillere som er fire år eldre, så det kan være tøft nok. Han burde også ha en målsetting om å komme på landslagssamlingen igjen. Det er naturlig ettersom han var med på forrige samling, slår Jacobsen fast.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!