ANNONSE

Blir han best på snø også?

Blir han best på snø også?

 

Nylig vant han norgescupen i rulleski, men det er til vinteren Øystein «Pølsa» Pettersen har størst ambisjoner. Nå trener han teknikk for å bli best - også på snøføre.

- Jeg ønsker å bli bedre teknisk og jeg vil gjøre det samme på snø som jeg gjør på asfalt. Gang på gang har jeg bevist at det ikke er noe i veien med det fysiske. Alle tester viser at jeg er bra nok trent. Derfor skal jeg nå opp for å få i meg teknisk input og bli en bedre skiløper, sier Øystein «Pølsa» Pettersen.

Da Akers Avis Groruddalen fikk tak i skistjernen var han på vei opp til samling i Trondheim. Noen dager tidligere hadde han akkurat vunnet norgescupen i rulleski, hele 138 poeng foran nestemann i sammendraget.

- Jeg må være ærlig og si at jeg ikke akkurat satset hardt på å vinne norgescupen. Jeg viste ikke engang at det var norgescup, men ble bedt om å være igjen etter det siste rennet fordi jeg hadde vunnet.

- Likevel er det jo moro å få vist seg fram litt. Jeg hørte at rennene hadde gode seertall på tv, og da er det greit å vise at jeg ligger best an av alle langrennsløperne. Det er aldri feil, sier «Pølsa».

Merker bedring

Formen er altså knall, men Øystein Pettersen har virkelig lyst til å bevise at han kan i skisporet denne sesongen. Derfor blir det nå terping på teknikk.

- I år har jeg valgt å endre litt på treningen min. Jeg har fått inn nye teknikktrenere som kanskje vil gi meg et litt annet perspektiv på ting. Foreløpig synes jeg det fungerer veldig bra. Jeg føler at jeg får kreftene i riktig retning og til riktig tid. Jeg har heller aldri gått så fort på rulleski som jeg gjorde nå. Det er inspirerende hvor mye teknikken har å si, sier lag­sprintvinneren fra OL i Vancouver.

Med andre ord er «Pølsa» mer enn klar for snø og vintersesong.

- Jeg har ståltro på en bra sesong. Jeg vet hva jeg kan, og hva jeg er kapabel til. Er jeg på mitt beste er jeg oppe i toppen og kjemper med de beste. Så gjenstår det å se om jeg får rett, sier han.

- Hvordan har du planlagt resten av oppkjøringen?

- Alt av samlinger er booka, og jeg vet hva jeg skal gjøre. Ellers er det like kjedelig som enkelt. To økter om dagen med både styrke og løping. Jeg ligger på rundt 90 timer i måneden, og der kommer jeg til å holde meg. Jeg ønsker å beholde et lite overskudd i kroppen, sier han.

Trives som pappa

I mars ble Øystein Pettersen far for første gang, og han storkoser seg i den nye rollen.

- Det går strålende. Jeg er en barnslig stolt pappa. Selv om det er utfordrende synes jeg det er kjempespennende, sier han.

- Hvordan kombinerer man rollen som pappa med rollen som toppidrettsutøver?

- Det har blitt en forandring til det bedre. For det første er det er slutt på de dagene hvor jeg slenger meg i sofaen etter trening. For det andre har jeg blitt nødt til å planlegge og prioritere treningen min mye mer. Nå gjør jeg det som er nødvendig framfor å gjøre alt som er moro, men som kanskje ikke er like viktig.

- Nettopp på grunn av papparollen forsøker jeg å ha litt overskudd igjen i kroppen. Man vet aldri hvordan natta eller ettermiddagen blir, sier Pettersen.

Heier på «Stigga»

Selv om han har fokus på å bli bedre i sin egen idrett, følger Øystein Pettersen nøye med på andre norske utøvere. Nå gleder han seg til OL i London hvor både Grorud-dama Ezinne Okparaebo og Rødtvet-mannen Stig-André «Stigga» Berge skal i aksjon.

- Jeg gleder meg vilt til OL. Det blir helt rått, og jeg skal følge ekstra med på kompisen min «Stigga». Han er en dødskul type, og jeg digger at han klarte å kvalifisere seg. Det fortjente han.

- Det å drive med langrenn i Norge er stuerent, men du skal ha baller for å satse på en så matcho sport som bryting. Der er terskelen mye høyere. Jeg heier på den farlige gutten fra Rødtvet. Han kan ta gull. Spesielt siden han er fra dalen. Vi leker ikke klubb her oppe, sier Pettersen.

Samtidig ønsker han alle groruddøler som er hjemme en ordentlig god sommer.

- Mange klager på været, men for meg er dette perfekt treningsvær. Jeg håper alle får en skikkelig god OL-sommer, og at været holder seg like dårlig. Da kan vi sitte inne og følge med på OL med god samvittighet, fleiper Pettersen.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE