Blir han best på snø også?

Blir han best på snø også?

 

Nylig vant han norgescupen i rulleski, men det er til vinteren Øystein «Pølsa» Pettersen har størst ambisjoner. Nå trener han teknikk for å bli best - også på snøføre.

Skrevet av:

- Jeg ønsker å bli bedre teknisk og jeg vil gjøre det samme på snø som jeg gjør på asfalt. Gang på gang har jeg bevist at det ikke er noe i veien med det fysiske. Alle tester viser at jeg er bra nok trent. Derfor skal jeg nå opp for å få i meg teknisk input og bli en bedre skiløper, sier Øystein «Pølsa» Pettersen.

Da Akers Avis Groruddalen fikk tak i skistjernen var han på vei opp til samling i Trondheim. Noen dager tidligere hadde han akkurat vunnet norgescupen i rulleski, hele 138 poeng foran nestemann i sammendraget.

- Jeg må være ærlig og si at jeg ikke akkurat satset hardt på å vinne norgescupen. Jeg viste ikke engang at det var norgescup, men ble bedt om å være igjen etter det siste rennet fordi jeg hadde vunnet.

- Likevel er det jo moro å få vist seg fram litt. Jeg hørte at rennene hadde gode seertall på tv, og da er det greit å vise at jeg ligger best an av alle langrennsløperne. Det er aldri feil, sier «Pølsa».

Merker bedring

Formen er altså knall, men Øystein Pettersen har virkelig lyst til å bevise at han kan i skisporet denne sesongen. Derfor blir det nå terping på teknikk.

- I år har jeg valgt å endre litt på treningen min. Jeg har fått inn nye teknikktrenere som kanskje vil gi meg et litt annet perspektiv på ting. Foreløpig synes jeg det fungerer veldig bra. Jeg føler at jeg får kreftene i riktig retning og til riktig tid. Jeg har heller aldri gått så fort på rulleski som jeg gjorde nå. Det er inspirerende hvor mye teknikken har å si, sier lag­sprintvinneren fra OL i Vancouver.

Med andre ord er «Pølsa» mer enn klar for snø og vintersesong.

- Jeg har ståltro på en bra sesong. Jeg vet hva jeg kan, og hva jeg er kapabel til. Er jeg på mitt beste er jeg oppe i toppen og kjemper med de beste. Så gjenstår det å se om jeg får rett, sier han.

- Hvordan har du planlagt resten av oppkjøringen?

- Alt av samlinger er booka, og jeg vet hva jeg skal gjøre. Ellers er det like kjedelig som enkelt. To økter om dagen med både styrke og løping. Jeg ligger på rundt 90 timer i måneden, og der kommer jeg til å holde meg. Jeg ønsker å beholde et lite overskudd i kroppen, sier han.

Trives som pappa

I mars ble Øystein Pettersen far for første gang, og han storkoser seg i den nye rollen.

- Det går strålende. Jeg er en barnslig stolt pappa. Selv om det er utfordrende synes jeg det er kjempespennende, sier han.

- Hvordan kombinerer man rollen som pappa med rollen som toppidrettsutøver?

- Det har blitt en forandring til det bedre. For det første er det er slutt på de dagene hvor jeg slenger meg i sofaen etter trening. For det andre har jeg blitt nødt til å planlegge og prioritere treningen min mye mer. Nå gjør jeg det som er nødvendig framfor å gjøre alt som er moro, men som kanskje ikke er like viktig.

- Nettopp på grunn av papparollen forsøker jeg å ha litt overskudd igjen i kroppen. Man vet aldri hvordan natta eller ettermiddagen blir, sier Pettersen.

Heier på «Stigga»

Selv om han har fokus på å bli bedre i sin egen idrett, følger Øystein Pettersen nøye med på andre norske utøvere. Nå gleder han seg til OL i London hvor både Grorud-dama Ezinne Okparaebo og Rødtvet-mannen Stig-André «Stigga» Berge skal i aksjon.

- Jeg gleder meg vilt til OL. Det blir helt rått, og jeg skal følge ekstra med på kompisen min «Stigga». Han er en dødskul type, og jeg digger at han klarte å kvalifisere seg. Det fortjente han.

- Det å drive med langrenn i Norge er stuerent, men du skal ha baller for å satse på en så matcho sport som bryting. Der er terskelen mye høyere. Jeg heier på den farlige gutten fra Rødtvet. Han kan ta gull. Spesielt siden han er fra dalen. Vi leker ikke klubb her oppe, sier Pettersen.

Samtidig ønsker han alle groruddøler som er hjemme en ordentlig god sommer.

- Mange klager på været, men for meg er dette perfekt treningsvær. Jeg håper alle får en skikkelig god OL-sommer, og at været holder seg like dårlig. Da kan vi sitte inne og følge med på OL med god samvittighet, fleiper Pettersen.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!