Blir han best på snø også?

Blir han best på snø også?

 

Nylig vant han norgescupen i rulleski, men det er til vinteren Øystein «Pølsa» Pettersen har størst ambisjoner. Nå trener han teknikk for å bli best - også på snøføre.

- Jeg ønsker å bli bedre teknisk og jeg vil gjøre det samme på snø som jeg gjør på asfalt. Gang på gang har jeg bevist at det ikke er noe i veien med det fysiske. Alle tester viser at jeg er bra nok trent. Derfor skal jeg nå opp for å få i meg teknisk input og bli en bedre skiløper, sier Øystein «Pølsa» Pettersen.

Da Akers Avis Groruddalen fikk tak i skistjernen var han på vei opp til samling i Trondheim. Noen dager tidligere hadde han akkurat vunnet norgescupen i rulleski, hele 138 poeng foran nestemann i sammendraget.

- Jeg må være ærlig og si at jeg ikke akkurat satset hardt på å vinne norgescupen. Jeg viste ikke engang at det var norgescup, men ble bedt om å være igjen etter det siste rennet fordi jeg hadde vunnet.

- Likevel er det jo moro å få vist seg fram litt. Jeg hørte at rennene hadde gode seertall på tv, og da er det greit å vise at jeg ligger best an av alle langrennsløperne. Det er aldri feil, sier «Pølsa».

Merker bedring

Formen er altså knall, men Øystein Pettersen har virkelig lyst til å bevise at han kan i skisporet denne sesongen. Derfor blir det nå terping på teknikk.

- I år har jeg valgt å endre litt på treningen min. Jeg har fått inn nye teknikktrenere som kanskje vil gi meg et litt annet perspektiv på ting. Foreløpig synes jeg det fungerer veldig bra. Jeg føler at jeg får kreftene i riktig retning og til riktig tid. Jeg har heller aldri gått så fort på rulleski som jeg gjorde nå. Det er inspirerende hvor mye teknikken har å si, sier lag­sprintvinneren fra OL i Vancouver.

Med andre ord er «Pølsa» mer enn klar for snø og vintersesong.

- Jeg har ståltro på en bra sesong. Jeg vet hva jeg kan, og hva jeg er kapabel til. Er jeg på mitt beste er jeg oppe i toppen og kjemper med de beste. Så gjenstår det å se om jeg får rett, sier han.

- Hvordan har du planlagt resten av oppkjøringen?

- Alt av samlinger er booka, og jeg vet hva jeg skal gjøre. Ellers er det like kjedelig som enkelt. To økter om dagen med både styrke og løping. Jeg ligger på rundt 90 timer i måneden, og der kommer jeg til å holde meg. Jeg ønsker å beholde et lite overskudd i kroppen, sier han.

Trives som pappa

I mars ble Øystein Pettersen far for første gang, og han storkoser seg i den nye rollen.

- Det går strålende. Jeg er en barnslig stolt pappa. Selv om det er utfordrende synes jeg det er kjempespennende, sier han.

- Hvordan kombinerer man rollen som pappa med rollen som toppidrettsutøver?

- Det har blitt en forandring til det bedre. For det første er det er slutt på de dagene hvor jeg slenger meg i sofaen etter trening. For det andre har jeg blitt nødt til å planlegge og prioritere treningen min mye mer. Nå gjør jeg det som er nødvendig framfor å gjøre alt som er moro, men som kanskje ikke er like viktig.

- Nettopp på grunn av papparollen forsøker jeg å ha litt overskudd igjen i kroppen. Man vet aldri hvordan natta eller ettermiddagen blir, sier Pettersen.

Heier på «Stigga»

Selv om han har fokus på å bli bedre i sin egen idrett, følger Øystein Pettersen nøye med på andre norske utøvere. Nå gleder han seg til OL i London hvor både Grorud-dama Ezinne Okparaebo og Rødtvet-mannen Stig-André «Stigga» Berge skal i aksjon.

- Jeg gleder meg vilt til OL. Det blir helt rått, og jeg skal følge ekstra med på kompisen min «Stigga». Han er en dødskul type, og jeg digger at han klarte å kvalifisere seg. Det fortjente han.

- Det å drive med langrenn i Norge er stuerent, men du skal ha baller for å satse på en så matcho sport som bryting. Der er terskelen mye høyere. Jeg heier på den farlige gutten fra Rødtvet. Han kan ta gull. Spesielt siden han er fra dalen. Vi leker ikke klubb her oppe, sier Pettersen.

Samtidig ønsker han alle groruddøler som er hjemme en ordentlig god sommer.

- Mange klager på været, men for meg er dette perfekt treningsvær. Jeg håper alle får en skikkelig god OL-sommer, og at været holder seg like dårlig. Da kan vi sitte inne og følge med på OL med god samvittighet, fleiper Pettersen.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!