Blir proffer i Tønsberg

Blir proffer i Tønsberg

 

Hasle/Løren-spillerne Stian Granli (23) og Glenn Stian Eliesen (26) har skrevet under for Tønsberg Vikings i Get-ligaen. Nå gleder de seg til å ta fatt på tøffe utfordringer.

Skrevet av:

Eliesen er back, mens Granli er forward. Begge leverte en god sesong for Hasle/Løren som ble nummer tre i 1. divisjon i fjor. Tønsberg vant divisjonen, slo Manglerud Star i kvaliken og rykket opp til Get-ligaen.

Nå har Vestfold-klubben femdoblet budsjettet sitt og de satser beinhardt på å overleve i Eliteserien.

Etter sesongslutt i fjor bestemte begge seg for å satse mot spill i landets tøffeste hockeyliga.

-  Jeg har vært med i Eliteserien for Lørenskog, og Glenn har prøvd seg i Vålerenga, men det er mange år siden. Nå har vi blitt eldre, sterkere og mer rutinerte. Det vil hjelpe oss veldig, tror Granli.

I sommer henvendte de seg til Tønsberg og har siden trent med laget.

Fikk kontrakt

Denne uka, etter forrige helgs treningsleir, kom Tønsberg med et kontraktsforslag til Hasle/Løren-spillerne.

- Vi har hatt en forferdelig tøff treningscamp. Jeg har aldri vært så sliten før, men det var herlig å bli belønnet med en kontrakt, sier Eliesen.

Tønsberg-trener Rune Gulliksen mener guttenes vilje var avgjørende for at klubben valgte å satse på dem.

-  De har vært her i lang tid og begge har vist vilje og lyst til å spille for Tønsberg. Det er veldig viktig for oss som ønsker å bygge et lag. I tillegg er de fine gutter som er kvalifisert til å spille på dette nivået.

Han begrunner det med at begge har gjort det bra i 1. divisjon.

-  Men dette er en annen hverdag. Granli er en stor løper med et veldig godt skudd, og Glenn har et bra spill i kroppen og god fysikk, men han må jobbe med den taktiske biten.

Gleder seg

Guttene har begge vært nøye med kosthold og de trener knallhardt.

-  Vi kan knapt huske sist vi var i bedre form før seriestart. Det kommer til å ta litt tid å bli vant til nivået og tempoet i Eliteserien, men det går seg til fort, tror de.

På papiret er Tønsberg blant seriens tre svakeste lag. Frisk Asker og Stjernen er sammen med Tønsberg forventet å kjempe mot kvalikspill i år.

-  Jeg tror vi kommer oss unna kvalik, og da er vi i sluttspillet. Det hadde vært moro, innrømmer Granli.

 Begge er opptatt av å takke Hasle/Løren for at de har kommet seg til Get-ligaen.

-  Det er en utrolig fin gruppe som jobber for hverandre. Vi har hatt det gøy både på og utenfor banen, og det er viktig for å trives.

Ikke svekket

Før jul gikk Christian Thinn fra Hasle/Løren til Manglerud Star og gjorde stor suksess. Dermed har klubben servert tre gode spillere til Eliteserien på kort tid.

 Hasle/Løren-trener Tommy Lund er fornøyd med å ha levert tre gode spillere til Eliteserien på kort tid. Likevel innrømmer han at det er trist for laget å miste to dyktige spillere.

-  Dette er en del av gamet, og jeg tror ikke vi blir noe dårligere, sier han.

Hasle/Løren har hentet inn Markus Nygård og svenske Henrik Klaumann, som har spilt i 1. divisjon i Sverige i fem år.

Lund er fornøyd med forsterkningene og ønsker Eliesen og Granli lykke til i Tønsberg.

-  Granli har alle forutsetninger for å lykkes, men han må ha hodet på rett plass.

-  Glenn er bra og om han klarer å være 100 prosent seriøs, lykkes han. Jeg håper at det går bra med dem, sier gamletreneren.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!