ANNONSE

Blir proffer i Tønsberg

Blir proffer i Tønsberg

 

Hasle/Løren-spillerne Stian Granli (23) og Glenn Stian Eliesen (26) har skrevet under for Tønsberg Vikings i Get-ligaen. Nå gleder de seg til å ta fatt på tøffe utfordringer.

Tekst:

Publisert:

Eliesen er back, mens Granli er forward. Begge leverte en god sesong for Hasle/Løren som ble nummer tre i 1. divisjon i fjor. Tønsberg vant divisjonen, slo Manglerud Star i kvaliken og rykket opp til Get-ligaen.

Nå har Vestfold-klubben femdoblet budsjettet sitt og de satser beinhardt på å overleve i Eliteserien.

Etter sesongslutt i fjor bestemte begge seg for å satse mot spill i landets tøffeste hockeyliga.

-  Jeg har vært med i Eliteserien for Lørenskog, og Glenn har prøvd seg i Vålerenga, men det er mange år siden. Nå har vi blitt eldre, sterkere og mer rutinerte. Det vil hjelpe oss veldig, tror Granli.

I sommer henvendte de seg til Tønsberg og har siden trent med laget.

Fikk kontrakt

Denne uka, etter forrige helgs treningsleir, kom Tønsberg med et kontraktsforslag til Hasle/Løren-spillerne.

- Vi har hatt en forferdelig tøff treningscamp. Jeg har aldri vært så sliten før, men det var herlig å bli belønnet med en kontrakt, sier Eliesen.

Tønsberg-trener Rune Gulliksen mener guttenes vilje var avgjørende for at klubben valgte å satse på dem.

-  De har vært her i lang tid og begge har vist vilje og lyst til å spille for Tønsberg. Det er veldig viktig for oss som ønsker å bygge et lag. I tillegg er de fine gutter som er kvalifisert til å spille på dette nivået.

Han begrunner det med at begge har gjort det bra i 1. divisjon.

-  Men dette er en annen hverdag. Granli er en stor løper med et veldig godt skudd, og Glenn har et bra spill i kroppen og god fysikk, men han må jobbe med den taktiske biten.

Gleder seg

Guttene har begge vært nøye med kosthold og de trener knallhardt.

-  Vi kan knapt huske sist vi var i bedre form før seriestart. Det kommer til å ta litt tid å bli vant til nivået og tempoet i Eliteserien, men det går seg til fort, tror de.

På papiret er Tønsberg blant seriens tre svakeste lag. Frisk Asker og Stjernen er sammen med Tønsberg forventet å kjempe mot kvalikspill i år.

-  Jeg tror vi kommer oss unna kvalik, og da er vi i sluttspillet. Det hadde vært moro, innrømmer Granli.

 Begge er opptatt av å takke Hasle/Løren for at de har kommet seg til Get-ligaen.

-  Det er en utrolig fin gruppe som jobber for hverandre. Vi har hatt det gøy både på og utenfor banen, og det er viktig for å trives.

Ikke svekket

Før jul gikk Christian Thinn fra Hasle/Løren til Manglerud Star og gjorde stor suksess. Dermed har klubben servert tre gode spillere til Eliteserien på kort tid.

 Hasle/Løren-trener Tommy Lund er fornøyd med å ha levert tre gode spillere til Eliteserien på kort tid. Likevel innrømmer han at det er trist for laget å miste to dyktige spillere.

-  Dette er en del av gamet, og jeg tror ikke vi blir noe dårligere, sier han.

Hasle/Løren har hentet inn Markus Nygård og svenske Henrik Klaumann, som har spilt i 1. divisjon i Sverige i fem år.

Lund er fornøyd med forsterkningene og ønsker Eliesen og Granli lykke til i Tønsberg.

-  Granli har alle forutsetninger for å lykkes, men han må ha hodet på rett plass.

-  Glenn er bra og om han klarer å være 100 prosent seriøs, lykkes han. Jeg håper at det går bra med dem, sier gamletreneren.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE