Blir proffer i Tønsberg

Blir proffer i Tønsberg

 

Hasle/Løren-spillerne Stian Granli (23) og Glenn Stian Eliesen (26) har skrevet under for Tønsberg Vikings i Get-ligaen. Nå gleder de seg til å ta fatt på tøffe utfordringer.

Skrevet av:

Eliesen er back, mens Granli er forward. Begge leverte en god sesong for Hasle/Løren som ble nummer tre i 1. divisjon i fjor. Tønsberg vant divisjonen, slo Manglerud Star i kvaliken og rykket opp til Get-ligaen.

Nå har Vestfold-klubben femdoblet budsjettet sitt og de satser beinhardt på å overleve i Eliteserien.

Etter sesongslutt i fjor bestemte begge seg for å satse mot spill i landets tøffeste hockeyliga.

-  Jeg har vært med i Eliteserien for Lørenskog, og Glenn har prøvd seg i Vålerenga, men det er mange år siden. Nå har vi blitt eldre, sterkere og mer rutinerte. Det vil hjelpe oss veldig, tror Granli.

I sommer henvendte de seg til Tønsberg og har siden trent med laget.

Fikk kontrakt

Denne uka, etter forrige helgs treningsleir, kom Tønsberg med et kontraktsforslag til Hasle/Løren-spillerne.

- Vi har hatt en forferdelig tøff treningscamp. Jeg har aldri vært så sliten før, men det var herlig å bli belønnet med en kontrakt, sier Eliesen.

Tønsberg-trener Rune Gulliksen mener guttenes vilje var avgjørende for at klubben valgte å satse på dem.

-  De har vært her i lang tid og begge har vist vilje og lyst til å spille for Tønsberg. Det er veldig viktig for oss som ønsker å bygge et lag. I tillegg er de fine gutter som er kvalifisert til å spille på dette nivået.

Han begrunner det med at begge har gjort det bra i 1. divisjon.

-  Men dette er en annen hverdag. Granli er en stor løper med et veldig godt skudd, og Glenn har et bra spill i kroppen og god fysikk, men han må jobbe med den taktiske biten.

Gleder seg

Guttene har begge vært nøye med kosthold og de trener knallhardt.

-  Vi kan knapt huske sist vi var i bedre form før seriestart. Det kommer til å ta litt tid å bli vant til nivået og tempoet i Eliteserien, men det går seg til fort, tror de.

På papiret er Tønsberg blant seriens tre svakeste lag. Frisk Asker og Stjernen er sammen med Tønsberg forventet å kjempe mot kvalikspill i år.

-  Jeg tror vi kommer oss unna kvalik, og da er vi i sluttspillet. Det hadde vært moro, innrømmer Granli.

 Begge er opptatt av å takke Hasle/Løren for at de har kommet seg til Get-ligaen.

-  Det er en utrolig fin gruppe som jobber for hverandre. Vi har hatt det gøy både på og utenfor banen, og det er viktig for å trives.

Ikke svekket

Før jul gikk Christian Thinn fra Hasle/Løren til Manglerud Star og gjorde stor suksess. Dermed har klubben servert tre gode spillere til Eliteserien på kort tid.

 Hasle/Løren-trener Tommy Lund er fornøyd med å ha levert tre gode spillere til Eliteserien på kort tid. Likevel innrømmer han at det er trist for laget å miste to dyktige spillere.

-  Dette er en del av gamet, og jeg tror ikke vi blir noe dårligere, sier han.

Hasle/Løren har hentet inn Markus Nygård og svenske Henrik Klaumann, som har spilt i 1. divisjon i Sverige i fem år.

Lund er fornøyd med forsterkningene og ønsker Eliesen og Granli lykke til i Tønsberg.

-  Granli har alle forutsetninger for å lykkes, men han må ha hodet på rett plass.

-  Glenn er bra og om han klarer å være 100 prosent seriøs, lykkes han. Jeg håper at det går bra med dem, sier gamletreneren.

Siste nytt i Sport

Vant i Camp Grasrot

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

45 år med basketmoro

 • Ammerud Open

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Grei Kvinner Elite spisser skruknottene før sesongen:

Vil fortsette framgangen

 • Gre Kvinner Elite

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

 
Lærer bort selvforsvar - der folk er

Lærer bort selvforsvar - der folk er

 • Selvforsvar

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

Grorud går for gull!

Grorud går for gull!

 • Fotball

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.

Storfint besøk på Årvoll

Storfint besøk på Årvoll

 • Ronny Deila

Den store kompetanselørdagen ble en stor suksess for fotballgruppa i Årvoll IL.

 
Vestli ville mest

Kampen om Stovner:

Vestli ville mest

 • Fotball

Rommen gikk ut høyt før sesongen, mens Vestli såvidt beholdt plassen i fjorårets 4. divisjon. Likevel var det de grønnkledde som gikk seirende ut av årets første lokalderby.

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

 • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

 
Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!