Blir proffer i Tønsberg

Blir proffer i Tønsberg

 

Hasle/Løren-spillerne Stian Granli (23) og Glenn Stian Eliesen (26) har skrevet under for Tønsberg Vikings i Get-ligaen. Nå gleder de seg til å ta fatt på tøffe utfordringer.

Skrevet av:

Eliesen er back, mens Granli er forward. Begge leverte en god sesong for Hasle/Løren som ble nummer tre i 1. divisjon i fjor. Tønsberg vant divisjonen, slo Manglerud Star i kvaliken og rykket opp til Get-ligaen.

Nå har Vestfold-klubben femdoblet budsjettet sitt og de satser beinhardt på å overleve i Eliteserien.

Etter sesongslutt i fjor bestemte begge seg for å satse mot spill i landets tøffeste hockeyliga.

-  Jeg har vært med i Eliteserien for Lørenskog, og Glenn har prøvd seg i Vålerenga, men det er mange år siden. Nå har vi blitt eldre, sterkere og mer rutinerte. Det vil hjelpe oss veldig, tror Granli.

I sommer henvendte de seg til Tønsberg og har siden trent med laget.

Fikk kontrakt

Denne uka, etter forrige helgs treningsleir, kom Tønsberg med et kontraktsforslag til Hasle/Løren-spillerne.

- Vi har hatt en forferdelig tøff treningscamp. Jeg har aldri vært så sliten før, men det var herlig å bli belønnet med en kontrakt, sier Eliesen.

Tønsberg-trener Rune Gulliksen mener guttenes vilje var avgjørende for at klubben valgte å satse på dem.

-  De har vært her i lang tid og begge har vist vilje og lyst til å spille for Tønsberg. Det er veldig viktig for oss som ønsker å bygge et lag. I tillegg er de fine gutter som er kvalifisert til å spille på dette nivået.

Han begrunner det med at begge har gjort det bra i 1. divisjon.

-  Men dette er en annen hverdag. Granli er en stor løper med et veldig godt skudd, og Glenn har et bra spill i kroppen og god fysikk, men han må jobbe med den taktiske biten.

Gleder seg

Guttene har begge vært nøye med kosthold og de trener knallhardt.

-  Vi kan knapt huske sist vi var i bedre form før seriestart. Det kommer til å ta litt tid å bli vant til nivået og tempoet i Eliteserien, men det går seg til fort, tror de.

På papiret er Tønsberg blant seriens tre svakeste lag. Frisk Asker og Stjernen er sammen med Tønsberg forventet å kjempe mot kvalikspill i år.

-  Jeg tror vi kommer oss unna kvalik, og da er vi i sluttspillet. Det hadde vært moro, innrømmer Granli.

 Begge er opptatt av å takke Hasle/Løren for at de har kommet seg til Get-ligaen.

-  Det er en utrolig fin gruppe som jobber for hverandre. Vi har hatt det gøy både på og utenfor banen, og det er viktig for å trives.

Ikke svekket

Før jul gikk Christian Thinn fra Hasle/Løren til Manglerud Star og gjorde stor suksess. Dermed har klubben servert tre gode spillere til Eliteserien på kort tid.

 Hasle/Løren-trener Tommy Lund er fornøyd med å ha levert tre gode spillere til Eliteserien på kort tid. Likevel innrømmer han at det er trist for laget å miste to dyktige spillere.

-  Dette er en del av gamet, og jeg tror ikke vi blir noe dårligere, sier han.

Hasle/Løren har hentet inn Markus Nygård og svenske Henrik Klaumann, som har spilt i 1. divisjon i Sverige i fem år.

Lund er fornøyd med forsterkningene og ønsker Eliesen og Granli lykke til i Tønsberg.

-  Granli har alle forutsetninger for å lykkes, men han må ha hodet på rett plass.

-  Glenn er bra og om han klarer å være 100 prosent seriøs, lykkes han. Jeg håper at det går bra med dem, sier gamletreneren.

Siste nytt i Sport

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!