Blodig seier

Blodig seier

 

Thomas Hansvoll var tilbake igjen i bokseringen på lørdag. Her viste han at han fremdeles har krutt i nevene. Det ble en blodig, men klar poengseier mot Juan Manuel Garay.

Et år etter det bitre nederlaget mot cubanske Yoan Pablo Hernandez var Thomas Hansvoll tilbake i bokseringen igjen på lørdag. Stedet var Brøndbyhallen hvor Hansvoll knocket ut Ole Klemetsen i 2001. Nå var motstander argentinske Juan Manuel Garay, som hadde 13 seire og seks tap fra før.

Kampen ble en meget blodig affære, og Hansvoll fikk ingenting gratis. Garay var liten og ukontrollerbar, og fikk inn noen slag som sang godt enkelte ganger.

Matchen ble til slutt avgjort etter seks runder med dommerstemmene 59-56, 59-55 og 59-55 i favør Hansvoll. Selv er han godt fornøyd med å ha tatt sin 26. proffseier i sin 32. proffkamp.

- Det ble ingen vakker kamp, men alt i alt er jeg fornøyd. Det var aldri noen fare for seieren, men Garay var en vanskelig utfordrer, sier han.

- På hvilken måte?

- Han er fra Sør Amerika, og der nede har veldig mange en spesiell stil. Vi pleier å kalle de for «spoilere». De prøver å ødelegge stilen din, og er veldig uryddige.

- Slik var Garay også.  Han var dirty, og prøvde å skalle meg mye for få meg ut av rytmen slik at han kunne slå til når jeg var uoppmerksom. Derfor ble det mer slåssing enn boksing i kampen, men noen ganger er det bare sånn, sier Hansvoll, som forteller at han var forbedredt på akkurat dette.

- Jeg var klar for denne stilen. Det er et helvete å møte sånne boksere, men det gjelder å ta igjen med samme medisin. Det ble til slutt viktig å bare gjennomføre kampen, og at den ble som den ble driter jeg i. Det var deilig å komme tibake med en seier, sier han.

Var nervøs

Hansvoll forteller at det var deilig å stå i ringen igjen, men at tiden før kampen startet var vanskelig.

- Jeg må innrømme at jeg var ganske nervøs, og jeg har nok ikke vært så nervøs før en kamp før noen gang. Mest på grunn av det som skjedde i siste kampen min mot Hernandez, og lite fordi jeg var redd for at Garay kunne ta meg.

- Presset var på meg, men heldigvis slapp det med en gang jeg startet kampen. Da glemte jeg nervøsiteten, og var bare fokusert på oppgaven min, forteller han.

Bokser videre?

Hvor veien videre går nå vet ikke Hansvoll enda.

- Si det? Jeg kommer vel til å bruke sommeren til å finne ut hva jeg vil, men det er ingen tvil om at jeg burde inn i ringen igjen så fort som mulig. Man er alltid gira på å bokse videre med en gang etter en seier, men jeg skal bruke sommeren på å tenke igjennom først. Skal jeg bokse videre er det en fordel at jeg kommer meg i ringen fortest mulig, sier han.

Hansvoll har altså ikke tatt et endelig standpunkt på saken ennå. Han sier likevel noe som kan avsløre hvor veien heller:

- Det var jo et stort pluss at Kessler også vant. Da kommer promotoren min, Mogens Palle, til å ha stevner oftere, og der får jeg alltid innpass. Det kan være en fordel for meg. Jeg hørte at han skulle ha et stevne i september, og det er ikke utenkelig for meg å være med på det.

 

Siste nytt i Sport

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

 
Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

Lærer bort selvforsvar - der folk er

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

Grorud går for gull!

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.