ANNONSE

Botta blir bok!

Botta blir bok!

HYLLER «BOTTA» I BOKFORM: Klaus Eriksen og Erik M. Throndsen er godt i gang med biografien om Bjørn «Botta» Skaare. Da var det naturligvis stort å ta turen innom Furuset Forum og få holde drakta til hockeyikonet. FOTO: Ørjan Brage

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2017 kl 10:49

Norges første NHL-spiller. Et unikt hockeytalent. En lidenskap ingen kunne matche.

Historien om og livet til Bjørn «Botta» Skaare har grepet de aller fleste som fikk se hockeylegenden spille, og dermed var det kanskje uungåelig at det til slutt ville skrives en bok om puck-eleganten. Litt mer overraskende er det nok at boka føres i pennen av tre bergensere. Klaus Eriksen, Erik Throndsen og Øyvind Egaas bestemte seg til slutt for å gjøre alvor av prosjektet de tre barndomskameratene hadde snakket om i snart femten år.

– Vi var alle så heldige at vi fikk se «Botta» spille i Bergen, og ble umiddelbart fascinert av både spilleren og personen.

– Hvorfor skrive en biografi om «Botta»?

– Det er få historier som er like fascinerende som den om Bjørn Skaare. Det handler om store høyder og dyper daler, om en spiller og et menneske som gikk bort så altfor tidlig.

Lidenskapen

– Hva er det som gjør «Botta» så spesiell?

– Han hadde en helt unik innstilling til trening og kamp, en «drive» jeg ikke kan huske å ha sett maken til, mimrer Erik Throndsen.

– «Botta» var en mann av lidenskap. Uansett om det var trening, litteratur eller religion, så gikk han alltid inn 100% i det han hadde satt for seg, supplerer Klaus Eriksen.

Etter at de tre forfatterne begynte arbeidet, har de reist land og strand rundt for å finne ut alt de kan om ishockeyspilleren og mennesket Bjørn Skaare.

– Historien om Botta er en historie om besettelse og lidenskap, og nå har det blitt en liten besettelse for oss også.

– Alle har en historie

De siste månedene har de tre forfatterne brukt mye tid på å finne ut mer om mannen de fleste kjente som «Botta».

– Vi har intervjuet spillere, ledere og trenere fra tiden hans som aktiv utøver, og alle har vært fantastisk velvillige. Det som går igjen er at Bjørn Skaare rett og slett var en helt enestående hockeyspiller.

Til tross for «Bottas» legendestatus, mener Eriksen og Throndsen at det fremdeles er underkommunisert hvor god han faktisk var.

– Han var fullstendig suveren i Norge, i langt, langt større grad enn det Zuccarello er nå.
Wayne Gretzky ble en gang spurt hva han visste om Norge.
Da svarte han Bjørn Skaare, det sier vel sitt.

Les hele saken i papirutgaven av Akers Avis Groruddalen eller i E-avisa.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE