Botta blir bok!

Botta blir bok!

HYLLER «BOTTA» I BOKFORM: Klaus Eriksen og Erik M. Throndsen er godt i gang med biografien om Bjørn «Botta» Skaare. Da var det naturligvis stort å ta turen innom Furuset Forum og få holde drakta til hockeyikonet. Foto: Ørjan Brage

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Skrevet av:

Oppdatert:
02.01.2017 kl 10:49

Norges første NHL-spiller. Et unikt hockeytalent. En lidenskap ingen kunne matche.

Historien om og livet til Bjørn «Botta» Skaare har grepet de aller fleste som fikk se hockeylegenden spille, og dermed var det kanskje uungåelig at det til slutt ville skrives en bok om puck-eleganten. Litt mer overraskende er det nok at boka føres i pennen av tre bergensere. Klaus Eriksen, Erik Throndsen og Øyvind Egaas bestemte seg til slutt for å gjøre alvor av prosjektet de tre barndomskameratene hadde snakket om i snart femten år.

– Vi var alle så heldige at vi fikk se «Botta» spille i Bergen, og ble umiddelbart fascinert av både spilleren og personen.

– Hvorfor skrive en biografi om «Botta»?

– Det er få historier som er like fascinerende som den om Bjørn Skaare. Det handler om store høyder og dyper daler, om en spiller og et menneske som gikk bort så altfor tidlig.

Lidenskapen

– Hva er det som gjør «Botta» så spesiell?

– Han hadde en helt unik innstilling til trening og kamp, en «drive» jeg ikke kan huske å ha sett maken til, mimrer Erik Throndsen.

– «Botta» var en mann av lidenskap. Uansett om det var trening, litteratur eller religion, så gikk han alltid inn 100% i det han hadde satt for seg, supplerer Klaus Eriksen.

Etter at de tre forfatterne begynte arbeidet, har de reist land og strand rundt for å finne ut alt de kan om ishockeyspilleren og mennesket Bjørn Skaare.

– Historien om Botta er en historie om besettelse og lidenskap, og nå har det blitt en liten besettelse for oss også.

– Alle har en historie

De siste månedene har de tre forfatterne brukt mye tid på å finne ut mer om mannen de fleste kjente som «Botta».

– Vi har intervjuet spillere, ledere og trenere fra tiden hans som aktiv utøver, og alle har vært fantastisk velvillige. Det som går igjen er at Bjørn Skaare rett og slett var en helt enestående hockeyspiller.

Til tross for «Bottas» legendestatus, mener Eriksen og Throndsen at det fremdeles er underkommunisert hvor god han faktisk var.

– Han var fullstendig suveren i Norge, i langt, langt større grad enn det Zuccarello er nå.
Wayne Gretzky ble en gang spurt hva han visste om Norge.
Da svarte han Bjørn Skaare, det sier vel sitt.

Les hele saken i papirutgaven av Akers Avis Groruddalen eller i E-avisa.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!