Botta blir bok!

Botta blir bok!

HYLLER «BOTTA» I BOKFORM: Klaus Eriksen og Erik M. Throndsen er godt i gang med biografien om Bjørn «Botta» Skaare. Da var det naturligvis stort å ta turen innom Furuset Forum og få holde drakta til hockeyikonet. FOTO: Ørjan Brage

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2017 kl 10:49

Norges første NHL-spiller. Et unikt hockeytalent. En lidenskap ingen kunne matche.

Historien om og livet til Bjørn «Botta» Skaare har grepet de aller fleste som fikk se hockeylegenden spille, og dermed var det kanskje uungåelig at det til slutt ville skrives en bok om puck-eleganten. Litt mer overraskende er det nok at boka føres i pennen av tre bergensere. Klaus Eriksen, Erik Throndsen og Øyvind Egaas bestemte seg til slutt for å gjøre alvor av prosjektet de tre barndomskameratene hadde snakket om i snart femten år.

– Vi var alle så heldige at vi fikk se «Botta» spille i Bergen, og ble umiddelbart fascinert av både spilleren og personen.

– Hvorfor skrive en biografi om «Botta»?

– Det er få historier som er like fascinerende som den om Bjørn Skaare. Det handler om store høyder og dyper daler, om en spiller og et menneske som gikk bort så altfor tidlig.

Lidenskapen

– Hva er det som gjør «Botta» så spesiell?

– Han hadde en helt unik innstilling til trening og kamp, en «drive» jeg ikke kan huske å ha sett maken til, mimrer Erik Throndsen.

– «Botta» var en mann av lidenskap. Uansett om det var trening, litteratur eller religion, så gikk han alltid inn 100% i det han hadde satt for seg, supplerer Klaus Eriksen.

Etter at de tre forfatterne begynte arbeidet, har de reist land og strand rundt for å finne ut alt de kan om ishockeyspilleren og mennesket Bjørn Skaare.

– Historien om Botta er en historie om besettelse og lidenskap, og nå har det blitt en liten besettelse for oss også.

– Alle har en historie

De siste månedene har de tre forfatterne brukt mye tid på å finne ut mer om mannen de fleste kjente som «Botta».

– Vi har intervjuet spillere, ledere og trenere fra tiden hans som aktiv utøver, og alle har vært fantastisk velvillige. Det som går igjen er at Bjørn Skaare rett og slett var en helt enestående hockeyspiller.

Til tross for «Bottas» legendestatus, mener Eriksen og Throndsen at det fremdeles er underkommunisert hvor god han faktisk var.

– Han var fullstendig suveren i Norge, i langt, langt større grad enn det Zuccarello er nå.
Wayne Gretzky ble en gang spurt hva han visste om Norge.
Da svarte han Bjørn Skaare, det sier vel sitt.

Les hele saken i papirutgaven av Akers Avis Groruddalen eller i E-avisa.

Siste nytt i Sport

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

 
Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

Lærer bort selvforsvar - der folk er

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

Grorud går for gull!

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.