«Botta» fortsatt viktig for Furusets økonomi

«Botta» fortsatt viktig for Furusets økonomi

 

Det er 20 år siden Bjørn «Botta» Skaare døde i en bilulykke. Minnet hans lever likevel videre på Furuset. Nå vil krefter rundt klubben selge kunsttrykk av portrettet til Norges største ishockeyspiller, for å få inn penger til Furusets yngre avdelinger.

Bjørn «Botta» Skaare. Navnet som får både unge og gamle ishockeyentusiaster til å bli bløte i blikket. I Furuset er han et symbol på det som var. Da Furuset var Norges beste lag, et levende eksempel på hvordan man drev ishockeyklubb, og på hvilke resultater man kunne få om man samlet seg om et felles mål.

«Botta» er et symbol på klubbens gullalder, da klubben var Furusets stolthet. En stolthet «Botta» alltid hadde med seg. Hans søster Bianca Skaare forteller om engasjementet «Botta» hadde for Furuset:

- Han så sin egen stolthet i Furuset, og jeg er sikker på at han ville felt noen tårer for situasjonen klubben er i nå. Mange har inntrykk av Bjørn som en hard mann. Han kunne virke tøff, men han var følsom og brydde seg om klubben og de rundt.

Hver gang han var utenlands og ringte hjem fikk jeg alltid det samme spørsmålet:

- Hei søster, hvordan står det til med deg, og hvordan går det med Furuset.

Bianca forteller også at «Botta» var utrolig glad i barn.

- Han brydde seg om dem, og barna var glade i ham. Jeg husker han dro over til Finland for å lære barn å spille ishockey, sier hun.

Selv om Bjørn «Botta» Skaare ikke er med oss i dag, kan likevel hans legendestatus i norsk ishockey hjelpe dagens unge hockeytalenter i Furuset.

Tidligere i år manifesterte kunstneren og arkitekten, Jon Thorstensen, «Bottas» stolthet i et ikonmaleri som henger i Furuset Forum.

- Jeg maler vanligvis ikke mennesker, men det var noe med «Botta» som fengslet meg. Det var noe med det krevende blikket, målbevisstheten og stoltheten i denne mannen.

- Du ser at han er tøff og stolt, men samtidig at han kan være litt sårbar. Da jeg først hadde startet å male, klarte jeg ikke å stoppe, sier Thorstensen.Nummer 7


Bildet er såpass populært at Thorstensen - sammen med Per Holstedt som «Botta-fan» og initiativtaker - har bestemt seg for å lage trykk av maleriet og selge til publikum.

På den måten kan alle sikre seg et bilde på Furusets stolthet, samtidig som det kan klinge noen kroner inn på kontoen for Furusets yngre.

- Jons fantastiske maleri av Norges beste ishockeyspiller gjennom tidene så ut til å bevege publikum i Forum. Vi har allerede fått henvendelser fra folk som gjerne ville kjøpe det. Vi bestemte oss derfor å lage kunstrykk og ramme dem inn, og de selger vi for en pris på 777 kroner, hvor halvparten av pengene går til Furusets unge talenter, sier Per Holstedt.

De har allerede kø av bestillinger, men at de har planer om å selge mange flere.

- I utgangspunktet vil vi selge så mange som mulig, men vi vil lage 777 stykker. Flere blir det ikke lagd. Alle maleriene er nummerert og signert av Jon, sier han.

At tallet syv går igjen faller naturlig da dette var «Bottas» nummer i Furuset.

Holstedt og Thorstensen mener også at enkelte burde kaste seg inn i en budrunde for trykk nummer 7, 77 og 777.

- Så stor idrettsmann som «Botta» var, burde ordføreren ha kommet med et generøst tilbud for å sikre seg et bilde til Rådhuset. Kanskje Fabian Stang og Petter Stordalen kan konkurrere om hvem som får trykk nummer syv, sier han.

Skal arve legenden

Thorstensen og Holstedt mener at maleriet vil være en ypperlig julegave til hvem som helst, og spesielt til dem som kjenner til «Botta». Det viktigste er uansett å få spredd historiene om legenden videre.

- Det er viktig at alle i Furuset kjenner til historien, og at de yngre har en legende å se opp til. «Botta» kan fremdeles være til stor inspirasjon og glede for dagens ungdom, sier de.

Duoen tenker også på å gi ut en bok om «Botta».Har du lyst på?


Om du har lyst på et trykk av Norges største ishockeyikon gjennom tidene bør du ta deg en tur innom Furuset Forum. Der finnes informasjon om hvordan man kan bestille.

«Bottas» søster, Bianca, synes dette er et flott tiltak for Furuset yngre ishockeyspillere.

- Selv om situasjonen i dag er vanskelig er det viktig å gjøre hva man kan for å glede ungene litt. Man må kanskje la minner være minner, og finne på nye ting for å komme seg videre. Jeg støtter opp om alt som hjelper Furuset å gjøre, og spesielt barna, sier hun.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!