«Botta» fortsatt viktig for Furusets økonomi

«Botta» fortsatt viktig for Furusets økonomi

 

Det er 20 år siden Bjørn «Botta» Skaare døde i en bilulykke. Minnet hans lever likevel videre på Furuset. Nå vil krefter rundt klubben selge kunsttrykk av portrettet til Norges største ishockeyspiller, for å få inn penger til Furusets yngre avdelinger.

Skrevet av:

Bjørn «Botta» Skaare. Navnet som får både unge og gamle ishockeyentusiaster til å bli bløte i blikket. I Furuset er han et symbol på det som var. Da Furuset var Norges beste lag, et levende eksempel på hvordan man drev ishockeyklubb, og på hvilke resultater man kunne få om man samlet seg om et felles mål.

«Botta» er et symbol på klubbens gullalder, da klubben var Furusets stolthet. En stolthet «Botta» alltid hadde med seg. Hans søster Bianca Skaare forteller om engasjementet «Botta» hadde for Furuset:

- Han så sin egen stolthet i Furuset, og jeg er sikker på at han ville felt noen tårer for situasjonen klubben er i nå. Mange har inntrykk av Bjørn som en hard mann. Han kunne virke tøff, men han var følsom og brydde seg om klubben og de rundt.

Hver gang han var utenlands og ringte hjem fikk jeg alltid det samme spørsmålet:

- Hei søster, hvordan står det til med deg, og hvordan går det med Furuset.

Bianca forteller også at «Botta» var utrolig glad i barn.

- Han brydde seg om dem, og barna var glade i ham. Jeg husker han dro over til Finland for å lære barn å spille ishockey, sier hun.

Selv om Bjørn «Botta» Skaare ikke er med oss i dag, kan likevel hans legendestatus i norsk ishockey hjelpe dagens unge hockeytalenter i Furuset.

Tidligere i år manifesterte kunstneren og arkitekten, Jon Thorstensen, «Bottas» stolthet i et ikonmaleri som henger i Furuset Forum.

- Jeg maler vanligvis ikke mennesker, men det var noe med «Botta» som fengslet meg. Det var noe med det krevende blikket, målbevisstheten og stoltheten i denne mannen.

- Du ser at han er tøff og stolt, men samtidig at han kan være litt sårbar. Da jeg først hadde startet å male, klarte jeg ikke å stoppe, sier Thorstensen.

Nummer 7

Bildet er såpass populært at Thorstensen - sammen med Per Holstedt som «Botta-fan» og initiativtaker - har bestemt seg for å lage trykk av maleriet og selge til publikum.

På den måten kan alle sikre seg et bilde på Furusets stolthet, samtidig som det kan klinge noen kroner inn på kontoen for Furusets yngre.

- Jons fantastiske maleri av Norges beste ishockeyspiller gjennom tidene så ut til å bevege publikum i Forum. Vi har allerede fått henvendelser fra folk som gjerne ville kjøpe det. Vi bestemte oss derfor å lage kunstrykk og ramme dem inn, og de selger vi for en pris på 777 kroner, hvor halvparten av pengene går til Furusets unge talenter, sier Per Holstedt.

De har allerede kø av bestillinger, men at de har planer om å selge mange flere.

- I utgangspunktet vil vi selge så mange som mulig, men vi vil lage 777 stykker. Flere blir det ikke lagd. Alle maleriene er nummerert og signert av Jon, sier han.

At tallet syv går igjen faller naturlig da dette var «Bottas» nummer i Furuset.

Holstedt og Thorstensen mener også at enkelte burde kaste seg inn i en budrunde for trykk nummer 7, 77 og 777.

- Så stor idrettsmann som «Botta» var, burde ordføreren ha kommet med et generøst tilbud for å sikre seg et bilde til Rådhuset. Kanskje Fabian Stang og Petter Stordalen kan konkurrere om hvem som får trykk nummer syv, sier han.

Skal arve legenden

Thorstensen og Holstedt mener at maleriet vil være en ypperlig julegave til hvem som helst, og spesielt til dem som kjenner til «Botta». Det viktigste er uansett å få spredd historiene om legenden videre.

- Det er viktig at alle i Furuset kjenner til historien, og at de yngre har en legende å se opp til. «Botta» kan fremdeles være til stor inspirasjon og glede for dagens ungdom, sier de.

Duoen tenker også på å gi ut en bok om «Botta».

Har du lyst på?

Om du har lyst på et trykk av Norges største ishockeyikon gjennom tidene bør du ta deg en tur innom Furuset Forum. Der finnes informasjon om hvordan man kan bestille.

«Bottas» søster, Bianca, synes dette er et flott tiltak for Furuset yngre ishockeyspillere.

- Selv om situasjonen i dag er vanskelig er det viktig å gjøre hva man kan for å glede ungene litt. Man må kanskje la minner være minner, og finne på nye ting for å komme seg videre. Jeg støtter opp om alt som hjelper Furuset å gjøre, og spesielt barna, sier hun.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!