Bråstopp for City

Bråstopp for City

 

Oslo City dro til Ullern som selvutnevnte favoritter i kvalikken om spill til 2. divisjon. Der møtte de et kynisk og smartspillende Ullern-lag som sendte groruddølene hjem med et relativt håpløst utgangspunkt. Oslo City på sin side gir ikke opp drømmen om opprykk.

Før avreise til kvalikkampen mot Ullern var Oslo City selvutnevnte favoritter. Laget hadde forberedt seg i flere måneder til denne kampen, og de fleste hadde tro på at de ubeseirede guttene fra Groruddalen ville skaffe seg et godt utgangspunkt i borteoppgjøret.

Fra kampens start så det også slik ut. City spilte sexy fotball, og viste at de hadde bedre individuelle spillere. Likevel skuslet de bort sjanse på sjanse. Ikke mindre enn fire hundreprosent-sjanser ble skuslet bort.

Etter hvert som City aldri fikk hull på byllen, vokste selvtilliten hos Ullern, og rett før det ble blåst til pause fikk de også en høyst ufortjent scoring.

Vi som har sett mye av Oslo City i år, regnet med at laget nok en gang ville heve seg til andreomgang, men slik gikk det ikke.

Ullern spilte kynisk men presset City hardt, og tvang dem til å velge løsninger som absolutt ikke fungerte. Greit nok at City fikk en sjanse her og der, men i det store og det hele ble det slått alt for mye langt opp mot Ullerns to sterke tårn i midtforsvaret. Samtidig visste Ullern å benytte seg av kontringer, og to ganger scoret de også mål på dette.

Dommeren blåste av kampen på 3-0 til Ullern, en absolutt fortjent seier. Ullern hadde det beste kollektivet, det beste samspillet, og de hadde taktikken med seg. Da hjelper det lite at City trolig har bedre spillere individuelt.

Etter kampen møtte Akers Avis Groruddalen en meget skuffet City-trener.

- Guttene var  veldig stressa. De hadde høye skuldre og masse nerver. Det skapte panikk og konsentrasjonen ble borte.

- Vi kunne, og burde, ha avgjort kampen i løpet av førsteomgang, men dessverre ble dette en dårlig forestilling av oss, sier Jean Mendes Fayol.

Han synes likevel det er sterkt at laget selv tar kritikk etter oppvisningen.

- Etter kampen satt laget en halvtime og snakket ut. De er skuffet over egen innsats, og de føler at de skuffet alle supporterne fra Groruddalen som hadde tatt turen.

- Etter at jeg kom hjem fikk jeg mange telefoner fra spillerne som ba meg roe meg ned, og sa at de skulle klare dette i hjemmekampen, sier han.

Med 0-3 å gå på er det nesten en umulig oppgave for Oslo City å komme seg til andredivisjon denne sesongen, men man skal aldri avskrive «City Boyz», eller?

- Jeg har tro på at vi vil klare det. Det er kun fotball vi driver med, og alt er mulig. Scorer Liverpool tre mål på Milan i én omgang, kan vi banke Ullern hjemme. Ullern er ikke et bedre lag enn oss, og vi slår tilbake, sier Fayol.

Også Citys lagleder, Atta Aneke, er positiv.

- Vi har ikke gitt opp i det hele tatt, og alle har troen. Vi skal kjøre på, og får vi et tidlig mål vet vi at Ullern vil få panikk, sier han.

Fotball, herrer, kvalikk til 2. divisjon. Kamp 1:

Ullern - Oslo City 3-0 (1-0)

Ullern kunstgress.

Tilskuere: ca. 350.

Dommer: Odd Arne

Kalløllebakken.

Gule kort: Kenneth Anizor.

OCs lag (4-4-1-1): Aron Tekle, Kevin David, Kenneth Anizor (Salomon Hantal fra 69.), Franklin Opuama, Mikail Lilleøren, Michael Thompson (Mike Dumboya fra 55.),Jonas Tekle (Erwin Augustin fra 55.), Eddie Darko, Saif Haydar, Joe Nusa, Ousman Touray.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.