Bråstopp for City

Bråstopp for City

 

Oslo City dro til Ullern som selvutnevnte favoritter i kvalikken om spill til 2. divisjon. Der møtte de et kynisk og smartspillende Ullern-lag som sendte groruddølene hjem med et relativt håpløst utgangspunkt. Oslo City på sin side gir ikke opp drømmen om opprykk.

Skrevet av:

Før avreise til kvalikkampen mot Ullern var Oslo City selvutnevnte favoritter. Laget hadde forberedt seg i flere måneder til denne kampen, og de fleste hadde tro på at de ubeseirede guttene fra Groruddalen ville skaffe seg et godt utgangspunkt i borteoppgjøret.

Fra kampens start så det også slik ut. City spilte sexy fotball, og viste at de hadde bedre individuelle spillere. Likevel skuslet de bort sjanse på sjanse. Ikke mindre enn fire hundreprosent-sjanser ble skuslet bort.

Etter hvert som City aldri fikk hull på byllen, vokste selvtilliten hos Ullern, og rett før det ble blåst til pause fikk de også en høyst ufortjent scoring.

Vi som har sett mye av Oslo City i år, regnet med at laget nok en gang ville heve seg til andreomgang, men slik gikk det ikke.

Ullern spilte kynisk men presset City hardt, og tvang dem til å velge løsninger som absolutt ikke fungerte. Greit nok at City fikk en sjanse her og der, men i det store og det hele ble det slått alt for mye langt opp mot Ullerns to sterke tårn i midtforsvaret. Samtidig visste Ullern å benytte seg av kontringer, og to ganger scoret de også mål på dette.

Dommeren blåste av kampen på 3-0 til Ullern, en absolutt fortjent seier. Ullern hadde det beste kollektivet, det beste samspillet, og de hadde taktikken med seg. Da hjelper det lite at City trolig har bedre spillere individuelt.

Etter kampen møtte Akers Avis Groruddalen en meget skuffet City-trener.

- Guttene var  veldig stressa. De hadde høye skuldre og masse nerver. Det skapte panikk og konsentrasjonen ble borte.

- Vi kunne, og burde, ha avgjort kampen i løpet av førsteomgang, men dessverre ble dette en dårlig forestilling av oss, sier Jean Mendes Fayol.

Han synes likevel det er sterkt at laget selv tar kritikk etter oppvisningen.

- Etter kampen satt laget en halvtime og snakket ut. De er skuffet over egen innsats, og de føler at de skuffet alle supporterne fra Groruddalen som hadde tatt turen.

- Etter at jeg kom hjem fikk jeg mange telefoner fra spillerne som ba meg roe meg ned, og sa at de skulle klare dette i hjemmekampen, sier han.

Med 0-3 å gå på er det nesten en umulig oppgave for Oslo City å komme seg til andredivisjon denne sesongen, men man skal aldri avskrive «City Boyz», eller?

- Jeg har tro på at vi vil klare det. Det er kun fotball vi driver med, og alt er mulig. Scorer Liverpool tre mål på Milan i én omgang, kan vi banke Ullern hjemme. Ullern er ikke et bedre lag enn oss, og vi slår tilbake, sier Fayol.

Også Citys lagleder, Atta Aneke, er positiv.

- Vi har ikke gitt opp i det hele tatt, og alle har troen. Vi skal kjøre på, og får vi et tidlig mål vet vi at Ullern vil få panikk, sier han.

Fotball, herrer, kvalikk til 2. divisjon. Kamp 1:

Ullern - Oslo City 3-0 (1-0)

Ullern kunstgress.

Tilskuere: ca. 350.

Dommer: Odd Arne

Kalløllebakken.

Gule kort: Kenneth Anizor.

OCs lag (4-4-1-1): Aron Tekle, Kevin David, Kenneth Anizor (Salomon Hantal fra 69.), Franklin Opuama, Mikail Lilleøren, Michael Thompson (Mike Dumboya fra 55.),Jonas Tekle (Erwin Augustin fra 55.), Eddie Darko, Saif Haydar, Joe Nusa, Ousman Touray.

 

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!