Bråstopp for City

Bråstopp for City

 

Oslo City dro til Ullern som selvutnevnte favoritter i kvalikken om spill til 2. divisjon. Der møtte de et kynisk og smartspillende Ullern-lag som sendte groruddølene hjem med et relativt håpløst utgangspunkt. Oslo City på sin side gir ikke opp drømmen om opprykk.

Skrevet av:

Før avreise til kvalikkampen mot Ullern var Oslo City selvutnevnte favoritter. Laget hadde forberedt seg i flere måneder til denne kampen, og de fleste hadde tro på at de ubeseirede guttene fra Groruddalen ville skaffe seg et godt utgangspunkt i borteoppgjøret.

Fra kampens start så det også slik ut. City spilte sexy fotball, og viste at de hadde bedre individuelle spillere. Likevel skuslet de bort sjanse på sjanse. Ikke mindre enn fire hundreprosent-sjanser ble skuslet bort.

Etter hvert som City aldri fikk hull på byllen, vokste selvtilliten hos Ullern, og rett før det ble blåst til pause fikk de også en høyst ufortjent scoring.

Vi som har sett mye av Oslo City i år, regnet med at laget nok en gang ville heve seg til andreomgang, men slik gikk det ikke.

Ullern spilte kynisk men presset City hardt, og tvang dem til å velge løsninger som absolutt ikke fungerte. Greit nok at City fikk en sjanse her og der, men i det store og det hele ble det slått alt for mye langt opp mot Ullerns to sterke tårn i midtforsvaret. Samtidig visste Ullern å benytte seg av kontringer, og to ganger scoret de også mål på dette.

Dommeren blåste av kampen på 3-0 til Ullern, en absolutt fortjent seier. Ullern hadde det beste kollektivet, det beste samspillet, og de hadde taktikken med seg. Da hjelper det lite at City trolig har bedre spillere individuelt.

Etter kampen møtte Akers Avis Groruddalen en meget skuffet City-trener.

- Guttene var  veldig stressa. De hadde høye skuldre og masse nerver. Det skapte panikk og konsentrasjonen ble borte.

- Vi kunne, og burde, ha avgjort kampen i løpet av førsteomgang, men dessverre ble dette en dårlig forestilling av oss, sier Jean Mendes Fayol.

Han synes likevel det er sterkt at laget selv tar kritikk etter oppvisningen.

- Etter kampen satt laget en halvtime og snakket ut. De er skuffet over egen innsats, og de føler at de skuffet alle supporterne fra Groruddalen som hadde tatt turen.

- Etter at jeg kom hjem fikk jeg mange telefoner fra spillerne som ba meg roe meg ned, og sa at de skulle klare dette i hjemmekampen, sier han.

Med 0-3 å gå på er det nesten en umulig oppgave for Oslo City å komme seg til andredivisjon denne sesongen, men man skal aldri avskrive «City Boyz», eller?

- Jeg har tro på at vi vil klare det. Det er kun fotball vi driver med, og alt er mulig. Scorer Liverpool tre mål på Milan i én omgang, kan vi banke Ullern hjemme. Ullern er ikke et bedre lag enn oss, og vi slår tilbake, sier Fayol.

Også Citys lagleder, Atta Aneke, er positiv.

- Vi har ikke gitt opp i det hele tatt, og alle har troen. Vi skal kjøre på, og får vi et tidlig mål vet vi at Ullern vil få panikk, sier han.

Fotball, herrer, kvalikk til 2. divisjon. Kamp 1:

Ullern - Oslo City 3-0 (1-0)

Ullern kunstgress.

Tilskuere: ca. 350.

Dommer: Odd Arne

Kalløllebakken.

Gule kort: Kenneth Anizor.

OCs lag (4-4-1-1): Aron Tekle, Kevin David, Kenneth Anizor (Salomon Hantal fra 69.), Franklin Opuama, Mikail Lilleøren, Michael Thompson (Mike Dumboya fra 55.),Jonas Tekle (Erwin Augustin fra 55.), Eddie Darko, Saif Haydar, Joe Nusa, Ousman Touray.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!