Bråstopp for City

Bråstopp for City

 

Oslo City dro til Ullern som selvutnevnte favoritter i kvalikken om spill til 2. divisjon. Der møtte de et kynisk og smartspillende Ullern-lag som sendte groruddølene hjem med et relativt håpløst utgangspunkt. Oslo City på sin side gir ikke opp drømmen om opprykk.

Før avreise til kvalikkampen mot Ullern var Oslo City selvutnevnte favoritter. Laget hadde forberedt seg i flere måneder til denne kampen, og de fleste hadde tro på at de ubeseirede guttene fra Groruddalen ville skaffe seg et godt utgangspunkt i borteoppgjøret.

Fra kampens start så det også slik ut. City spilte sexy fotball, og viste at de hadde bedre individuelle spillere. Likevel skuslet de bort sjanse på sjanse. Ikke mindre enn fire hundreprosent-sjanser ble skuslet bort.

Etter hvert som City aldri fikk hull på byllen, vokste selvtilliten hos Ullern, og rett før det ble blåst til pause fikk de også en høyst ufortjent scoring.

Vi som har sett mye av Oslo City i år, regnet med at laget nok en gang ville heve seg til andreomgang, men slik gikk det ikke.

Ullern spilte kynisk men presset City hardt, og tvang dem til å velge løsninger som absolutt ikke fungerte. Greit nok at City fikk en sjanse her og der, men i det store og det hele ble det slått alt for mye langt opp mot Ullerns to sterke tårn i midtforsvaret. Samtidig visste Ullern å benytte seg av kontringer, og to ganger scoret de også mål på dette.

Dommeren blåste av kampen på 3-0 til Ullern, en absolutt fortjent seier. Ullern hadde det beste kollektivet, det beste samspillet, og de hadde taktikken med seg. Da hjelper det lite at City trolig har bedre spillere individuelt.

Etter kampen møtte Akers Avis Groruddalen en meget skuffet City-trener.

- Guttene var  veldig stressa. De hadde høye skuldre og masse nerver. Det skapte panikk og konsentrasjonen ble borte.

- Vi kunne, og burde, ha avgjort kampen i løpet av førsteomgang, men dessverre ble dette en dårlig forestilling av oss, sier Jean Mendes Fayol.

Han synes likevel det er sterkt at laget selv tar kritikk etter oppvisningen.

- Etter kampen satt laget en halvtime og snakket ut. De er skuffet over egen innsats, og de føler at de skuffet alle supporterne fra Groruddalen som hadde tatt turen.

- Etter at jeg kom hjem fikk jeg mange telefoner fra spillerne som ba meg roe meg ned, og sa at de skulle klare dette i hjemmekampen, sier han.

Med 0-3 å gå på er det nesten en umulig oppgave for Oslo City å komme seg til andredivisjon denne sesongen, men man skal aldri avskrive «City Boyz», eller?

- Jeg har tro på at vi vil klare det. Det er kun fotball vi driver med, og alt er mulig. Scorer Liverpool tre mål på Milan i én omgang, kan vi banke Ullern hjemme. Ullern er ikke et bedre lag enn oss, og vi slår tilbake, sier Fayol.

Også Citys lagleder, Atta Aneke, er positiv.

- Vi har ikke gitt opp i det hele tatt, og alle har troen. Vi skal kjøre på, og får vi et tidlig mål vet vi at Ullern vil få panikk, sier han.

Fotball, herrer, kvalikk til 2. divisjon. Kamp 1:

Ullern - Oslo City 3-0 (1-0)

Ullern kunstgress.

Tilskuere: ca. 350.

Dommer: Odd Arne

Kalløllebakken.

Gule kort: Kenneth Anizor.

OCs lag (4-4-1-1): Aron Tekle, Kevin David, Kenneth Anizor (Salomon Hantal fra 69.), Franklin Opuama, Mikail Lilleøren, Michael Thompson (Mike Dumboya fra 55.),Jonas Tekle (Erwin Augustin fra 55.), Eddie Darko, Saif Haydar, Joe Nusa, Ousman Touray.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!