Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

SØLVGUTTER: Brødrene Viktor og John Asp tok hver sin sølvmedalje i US Open i Las Vegas.

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Skrevet av:

Viktor (18) og John Asp (20) tok nemlig hver sin sølvmedalje i prestisjestevnet US Open forrige helg. Brødrene beseiret begge velkjente navn på veien mot finale. Viktor konkurrerte i –74 kg klassen, mens John konkurrerte i –80 kg klassen. Prestasjonen til brødrene er noe utenom det vanlige i norsk målestokk.

Ja, dette er utrolige prestasjoner. De møter flere av verdens beste utøvere i sine klasser. Utviklingen deres har vært ekstremt god den siste tiden, det rått og få muligheten til å følge med på dem.

– En medalje i US Open er noe beste du kan oppnå utenom de store mesterskapene. Disse gutta kan bli så gode de selv ønsker, sier trener Khalique Rana.

Over all forventning

Yngstemann, Viktor Asp, er førsteårs-senior. Sølvmedaljen fra US Open kan sammenlignes med en andreplass i et verdenscuprenn i langrenn. Det er med andre ord en sjelden prestasjon av en norsk tenåring, siden taekwondo er nasjonalidretten i flere folkerike land i Asia.

– Jeg er veldig fornøyd. Forventningene mine var høye før konkurransen, men at det skulle gå så bra hadde jeg ikke trodd. Det var 1300 deltakere totalt. I min klasse var det 50 alene. En sølvmedalje i en G2-konkurranse gir stor motivasjon for videre satsning, sier Viktor Asp.

Gir selvtillit

Storebror, John Asp, har mer erfaring enn yngstemannen. Han er allerede et etablert medlem av landslaget. Han kunne heller ikke forutse at en sølvmedalje skulle bli med i bagasjen fra Las Vegas.

– Jeg ble bedre og bedre for hver kamp. Når jeg stadig slo utøvere som var bedre ranket enn meg gjorde det noe med selvtilliten. Jeg er utrolig fornøyd med prestasjonen.

– Sølvmedaljen gir meg også mange poeng på rankingen. Nå er jeg ranket som nummer 48 i verden, forhåpentligvis kan jeg komme meg innenfor topp 32, slik at jeg får delta i Grand Prix stevner, sier eldstemann, John Asp.

Les hele saken om de to brødrene i vår eAvis og papiravis.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

 
Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

 
Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!