Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

SØLVGUTTER: Brødrene Viktor og John Asp tok hver sin sølvmedalje i US Open i Las Vegas.

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Skrevet av:

Viktor (18) og John Asp (20) tok nemlig hver sin sølvmedalje i prestisjestevnet US Open forrige helg. Brødrene beseiret begge velkjente navn på veien mot finale. Viktor konkurrerte i –74 kg klassen, mens John konkurrerte i –80 kg klassen. Prestasjonen til brødrene er noe utenom det vanlige i norsk målestokk.

Ja, dette er utrolige prestasjoner. De møter flere av verdens beste utøvere i sine klasser. Utviklingen deres har vært ekstremt god den siste tiden, det rått og få muligheten til å følge med på dem.

– En medalje i US Open er noe beste du kan oppnå utenom de store mesterskapene. Disse gutta kan bli så gode de selv ønsker, sier trener Khalique Rana.

Over all forventning

Yngstemann, Viktor Asp, er førsteårs-senior. Sølvmedaljen fra US Open kan sammenlignes med en andreplass i et verdenscuprenn i langrenn. Det er med andre ord en sjelden prestasjon av en norsk tenåring, siden taekwondo er nasjonalidretten i flere folkerike land i Asia.

– Jeg er veldig fornøyd. Forventningene mine var høye før konkurransen, men at det skulle gå så bra hadde jeg ikke trodd. Det var 1300 deltakere totalt. I min klasse var det 50 alene. En sølvmedalje i en G2-konkurranse gir stor motivasjon for videre satsning, sier Viktor Asp.

Gir selvtillit

Storebror, John Asp, har mer erfaring enn yngstemannen. Han er allerede et etablert medlem av landslaget. Han kunne heller ikke forutse at en sølvmedalje skulle bli med i bagasjen fra Las Vegas.

– Jeg ble bedre og bedre for hver kamp. Når jeg stadig slo utøvere som var bedre ranket enn meg gjorde det noe med selvtilliten. Jeg er utrolig fornøyd med prestasjonen.

– Sølvmedaljen gir meg også mange poeng på rankingen. Nå er jeg ranket som nummer 48 i verden, forhåpentligvis kan jeg komme meg innenfor topp 32, slik at jeg får delta i Grand Prix stevner, sier eldstemann, John Asp.

Les hele saken om de to brødrene i vår eAvis og papiravis.

Siste nytt i Sport

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!