ANNONSE

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

SØLVGUTTER: Brødrene Viktor og John Asp tok hver sin sølvmedalje i US Open i Las Vegas.

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Tekst:

Publisert:

Viktor (18) og John Asp (20) tok nemlig hver sin sølvmedalje i prestisjestevnet US Open forrige helg. Brødrene beseiret begge velkjente navn på veien mot finale. Viktor konkurrerte i –74 kg klassen, mens John konkurrerte i –80 kg klassen. Prestasjonen til brødrene er noe utenom det vanlige i norsk målestokk.

Ja, dette er utrolige prestasjoner. De møter flere av verdens beste utøvere i sine klasser. Utviklingen deres har vært ekstremt god den siste tiden, det rått og få muligheten til å følge med på dem.

– En medalje i US Open er noe beste du kan oppnå utenom de store mesterskapene. Disse gutta kan bli så gode de selv ønsker, sier trener Khalique Rana.

Over all forventning

Yngstemann, Viktor Asp, er førsteårs-senior. Sølvmedaljen fra US Open kan sammenlignes med en andreplass i et verdenscuprenn i langrenn. Det er med andre ord en sjelden prestasjon av en norsk tenåring, siden taekwondo er nasjonalidretten i flere folkerike land i Asia.

– Jeg er veldig fornøyd. Forventningene mine var høye før konkurransen, men at det skulle gå så bra hadde jeg ikke trodd. Det var 1300 deltakere totalt. I min klasse var det 50 alene. En sølvmedalje i en G2-konkurranse gir stor motivasjon for videre satsning, sier Viktor Asp.

Gir selvtillit

Storebror, John Asp, har mer erfaring enn yngstemannen. Han er allerede et etablert medlem av landslaget. Han kunne heller ikke forutse at en sølvmedalje skulle bli med i bagasjen fra Las Vegas.

– Jeg ble bedre og bedre for hver kamp. Når jeg stadig slo utøvere som var bedre ranket enn meg gjorde det noe med selvtilliten. Jeg er utrolig fornøyd med prestasjonen.

– Sølvmedaljen gir meg også mange poeng på rankingen. Nå er jeg ranket som nummer 48 i verden, forhåpentligvis kan jeg komme meg innenfor topp 32, slik at jeg får delta i Grand Prix stevner, sier eldstemann, John Asp.

Les hele saken om de to brødrene i vår eAvis og papiravis.

Nøkkelord

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE