Bronse til veteranene i samlagsskytingen

Bronse til veteranene i samlagsskytingen

 

Ankermannen Arne Grøtting skjøt fullt hus med 100 poeng i samlagsskytingen for veteraner og sikret bronsen. På laget skjøt Øivind Mørk, Arne Engejordet og Arne Grøtting fra Oslo Østre, samt Lars Indergård fra Skarpskytten.

På Landskytterstevnet var dagen i dag (torsdag) forbeholdt finfeltfinaler og samlagsskytinger. I samlags-skytingen for senior kom ikke Oslo skyttersamlag opp mot sitt beste. Seniorene ble utslått allerede i kvalifiseringen, men veteranene viste hvordan det skal gjøres.

Lars Indergård fra Skarpskytten var startmann og skjøt 10 skudd liggende. Indergård skyter i klassen for veteraner over 73 år, han gjorde ingen feil og 100 poeng med mange innnertiere. Andre etappe skjøt Arne Engejordet fra klasse veteran over 65 år. Engejordet skjøt også veldig mange innertiere på sine 10 skudd liggende, men fikk én nier. Laget hadde altså 199 når liggende skytterne var ferdig. På tredje etappe skjøt Øivind Mørk som i en alder av 70+ fortsatt skyter i klasse veteran over 55 år. Det betyr seks kneskudd og fire liggende på fire minutter. Mørk gjorde en god jobb og endte på 97 poeng, totalt 396 og delt 13. plass av 41 lag før siste skyting. Avstanden opp til leder var 3 poeng.

Presset på ankermennene er stort, men Oslo skyttersamlag stilte her med Oslo Østres Arne Grøtting som vant landskytterstevnet 2007 for veteran 55 på bane og som har mange medaljer fra både bane og felt de siste fire årene. Grøtting gjorde ingen feil, skjøt 100 poeng og laget avanserte raskt oppover listene. Til slutt ble det 3. plass og bronse, kun ett poeng bak vinneren Sunnhordland. Østfold ble nummer to.

Eldre rekruttene Didrik Løveid, Robin Berget og Aslak Hollund skjøt finfeltfinale i dag. Best ble Didrik Løveid med 12/9 i finalen og totalt 42/9. Denne klassen er steinhard og du må ha minst 12/11 og dermed 42/11 for medalje. Løveid endte til slutt på delt 29. plass av cirka 450 skyttere.

Juniorene skjøt også sin finfeltfinale i dag. Best fra Oslo Østre ble Jens-Kristian Larsen med en 38.plass av cirka 400 skyttere. Veteranskytteren Arne Engejordet skjøt finfeltfinale i klassen over 65 år før samlagsskytingen torsdag. Det ble 31. plass.

I morgen, fredag, er det grovfeltfinaler og texas på Landskytterstevnet med finaler i stang og felthurtigskyting. De to sistnevnte finalene blir sendt på NRK1 fredag kveld. Oslo Østres Kurt Eirik Bekkevold er kvalifisert for alle tre finalene.

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.