Bronsejenta, Nikolina Kursar

Bronsejenta, Nikolina Kursar

 

Mandag morgen kom Nikolina Kursar hjem til Norge med bronsemedaljen fra senior-VM i Taekwondo. På Gardermoen ble hun møtt med gratulasjoner og blomster fra klubben.

Skrevet av:

Nikolina Kursar (18), fra taekwondoklubben Mudo Furuset og Tveita,  kom mandag morgen hjem med sin bronsemedalje fra Taekwondo-VM i København. På Gardermoen ventet klubbtrener Gunnar Bratli og klubbkamerat Eirik Bratli med gratulasjoner, blomster og lovord om klubbens store profil.

- Vi skulle egentlig hatt hele klubben med opp hit, men de fleste er på skole eller på jobb. Vi kan likevel avsløre at vi vil holde en stor fest for Nikolinas skyld i den nærmeste fremtid, sier Gunnar Bratli.

Mens vi ventet på et forsinket fly tok Bratli seg til til å skryte det han kunne om sin nybakte bronsevinner.

- I sitt første stevne som seniorutøver går hun hjem og tar bronsen. Attpåtil i en vektklasse høyere enn hun vanligvis går i. Det er helt utrolig. Jeg har nesten ikke ord, sier han.

Bratli tror ikke bronsemedaljen blir Nikolinas siste triumf.

- Det finnes ingen grenser for henne. Det er kun skader og sykdom som kan hindre henne fra å nå toppen. Hun vil bare bli bedre, og hun vil levere i toppklasse utover, sier han.

- Hva gjør henne så sterk?

- Det er vinnerviljen hennes. Her er hun helt rå. Uansett hvilken motstander hun møter så løfter hun nivået. Nikolina er alltid best når det gjelder. Bare se på kampen hennes i VM mot Nia Abdallah, som tross alt er sølvmedaljør fra OL i Athen. Hun fikk det for tøft. Nikolina gikk på som bare f... og taklet nivået utmerket, sier han.

 

- Ikke gått opp for meg ennå

Omsider kom en småsliten Nikolina traskende ut gjennom tollen på Gardermoen. Hun var naturligvis lykkelig over bronsemedaljen.

- Jeg har drømt om VM-medalje siden jeg var liten. At jeg klarte det på mitt første forsøk er herlig, men det har ikke gått opp for meg hva jeg egentlig har gjort ennå, sier hun.

- Hva er hemmeligheten din?

- Jeg vet ikke helt. Jeg var utrolig godt forberedt til dette verdensmesterskapet. Jeg hadde alt det mentale på plass.

- Hvis jeg møter en jevngod motstander så er det jeg som skal vinne på det mentale planet. Jeg har en innstilling som sier at jeg skal kjempe helt til det virkelig er over.

- Samme hvilken motstander det er. For å komme på toppen må du kunne slå alle, sier hun.

For Nikolina, som før VM hadde en 5. plass i junior-VM som beste resultat, var det stort å møte forbildene sine i kamp.

- Det var jo helt rått. Jeg husker jeg satt i dopingkontroll sammen med de samme utøverne som jeg har studert og sett opp til i mange år. Jeg følte meg stor da, ler hun.

- Hadde du regnet med medalje i VM?

- Nei, målet mitt var å vinne noen kamper og gjøre det så bra som mulig i tillegg til at jeg tok til meg erfaring. At jeg fikk gått fem kamper, og vunnet fire av dem er bare utrolig gøy, sier hun.

 

Deler bronsen

Nikolina vil ikke ha hele æren for bronsemedaljen selv.

- Gunnar Bratli skal ha en stor del av denne bronsemedaljen. Han har fulgt meg og trent meg siden jeg var ti år. Han har alltid stilt opp for meg, vært der for meg, og fortjener stor kreditt for denne medaljen, sier hun.

En småflau Gunnar Bratli takket for de fine ordene, men hadde en litt annen mening.

- Det er din medalje. Det er du som er god. Det er flott å ha en utøver som deg i klubben. Det betyr enormt mye for oss andre i klubben. Det viser at i Furuset og Tveita er alt mulig, sier han.

Også sønnen Eirik Bratli, som snart skal gå U21-EM i taekwondo er stolt over klubbvennina.

- Det er rett og slett imponerende at den eneste medaljen til hele Skandinavia gikk til en utøver fra vår klubb. Det er jeg skikkelig stolt over, sier han.

 

Langt fra mett

Nikolina Kursar skal nå bruke et par dager på å slappe av og samle hodet. Selv om hun nå har gjort en kjempeprestasjon denne gangen er hun langt fra mett.

- Nei. Jeg har lyst til å oppnå enormt mye mer, og jeg vil ta medaljer i alle store mesterskap. Men først skal jeg hvile kroppen litt og samle tankene, sier hun.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!