Bronsejenta, Nikolina Kursar

Bronsejenta, Nikolina Kursar

 

Mandag morgen kom Nikolina Kursar hjem til Norge med bronsemedaljen fra senior-VM i Taekwondo. På Gardermoen ble hun møtt med gratulasjoner og blomster fra klubben.

Nikolina Kursar (18), fra taekwondoklubben Mudo Furuset og Tveita,  kom mandag morgen hjem med sin bronsemedalje fra Taekwondo-VM i København. På Gardermoen ventet klubbtrener Gunnar Bratli og klubbkamerat Eirik Bratli med gratulasjoner, blomster og lovord om klubbens store profil.
- Vi skulle egentlig hatt hele klubben med opp hit, men de fleste er på skole eller på jobb. Vi kan likevel avsløre at vi vil holde en stor fest for Nikolinas skyld i den nærmeste fremtid, sier Gunnar Bratli.

Mens vi ventet på et forsinket fly tok Bratli seg til til å skryte det han kunne om sin nybakte bronsevinner.

- I sitt første stevne som seniorutøver går hun hjem og tar bronsen. Attpåtil i en vektklasse høyere enn hun vanligvis går i. Det er helt utrolig. Jeg har nesten ikke ord, sier han.

Bratli tror ikke bronsemedaljen blir Nikolinas siste triumf.

- Det finnes ingen grenser for henne. Det er kun skader og sykdom som kan hindre henne fra å nå toppen. Hun vil bare bli bedre, og hun vil levere i toppklasse utover, sier han.

- Hva gjør henne så sterk?

- Det er vinnerviljen hennes. Her er hun helt rå. Uansett hvilken motstander hun møter så løfter hun nivået. Nikolina er alltid best når det gjelder. Bare se på kampen hennes i VM mot Nia Abdallah, som tross alt er sølvmedaljør fra OL i Athen. Hun fikk det for tøft. Nikolina gikk på som bare f... og taklet nivået utmerket, sier han.

 

- Ikke gått opp for meg ennå

Omsider kom en småsliten Nikolina traskende ut gjennom tollen på Gardermoen. Hun var naturligvis lykkelig over bronsemedaljen.

- Jeg har drømt om VM-medalje siden jeg var liten. At jeg klarte det på mitt første forsøk er herlig, men det har ikke gått opp for meg hva jeg egentlig har gjort ennå, sier hun.

- Hva er hemmeligheten din?

- Jeg vet ikke helt. Jeg var utrolig godt forberedt til dette verdensmesterskapet. Jeg hadde alt det mentale på plass.

- Hvis jeg møter en jevngod motstander så er det jeg som skal vinne på det mentale planet. Jeg har en innstilling som sier at jeg skal kjempe helt til det virkelig er over.

- Samme hvilken motstander det er. For å komme på toppen må du kunne slå alle, sier hun.

For Nikolina, som før VM hadde en 5. plass i junior-VM som beste resultat, var det stort å møte forbildene sine i kamp.

- Det var jo helt rått. Jeg husker jeg satt i dopingkontroll sammen med de samme utøverne som jeg har studert og sett opp til i mange år. Jeg følte meg stor da, ler hun.

- Hadde du regnet med medalje i VM?

- Nei, målet mitt var å vinne noen kamper og gjøre det så bra som mulig i tillegg til at jeg tok til meg erfaring. At jeg fikk gått fem kamper, og vunnet fire av dem er bare utrolig gøy, sier hun.

 

Deler bronsen

Nikolina vil ikke ha hele æren for bronsemedaljen selv.

- Gunnar Bratli skal ha en stor del av denne bronsemedaljen. Han har fulgt meg og trent meg siden jeg var ti år. Han har alltid stilt opp for meg, vært der for meg, og fortjener stor kreditt for denne medaljen, sier hun.

En småflau Gunnar Bratli takket for de fine ordene, men hadde en litt annen mening.

- Det er din medalje. Det er du som er god. Det er flott å ha en utøver som deg i klubben. Det betyr enormt mye for oss andre i klubben. Det viser at i Furuset og Tveita er alt mulig, sier han.

Også sønnen Eirik Bratli, som snart skal gå U21-EM i taekwondo er stolt over klubbvennina.

- Det er rett og slett imponerende at den eneste medaljen til hele Skandinavia gikk til en utøver fra vår klubb. Det er jeg skikkelig stolt over, sier han.

 

Langt fra mett

Nikolina Kursar skal nå bruke et par dager på å slappe av og samle hodet. Selv om hun nå har gjort en kjempeprestasjon denne gangen er hun langt fra mett.

- Nei. Jeg har lyst til å oppnå enormt mye mer, og jeg vil ta medaljer i alle store mesterskap. Men først skal jeg hvile kroppen litt og samle tankene, sier hun.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!