Bryteskole med «Stigga»

Bryteskole med «Stigga»

 

Oslo Bryteklubb starter nå opp med bryteskolen igjen. Her har de fått med seg OL-utøver Stig-André «Stigga» Berge. Kommer du?

Tirsdag 16. september starter OBK opp med bryteskole for gutter og jenter mellom 6 og 14 år.

I OBK har de mange av Norges største talenter. Til bryteskolen i år har de også vært så heldige å fått med seg klubbens kjæledegge som både er OL-utøver og EM-sølv medaljevinner fra i fjor. Stig André «Stigga» Berge kommer til å være med for å lære bort triks og hemmeligheter. Leder for OBK, Hege Svebakken, forteller engasjert om bryteskolen:

- Bryting er verdens eldste sport. Det er en fin og kul sport å drive med, og vi tar gjerne imot flere medlemmer. Selv om skolen primært er for de mellom 6 og 14 år så har vi mange partier, slik at du bare kan kontakte oss hvis du faller utenom denne alderen.

- Bryting er en sport som omfatter koordinasjon, akrobatikk, smidighet og styrke, og alt dette vil du få lært på våre kurs, sier hun.

Brytemiljøet er også kjent for sitt gode fellesskap.

- I OBK tar alle vare på hverandre. Vi er en sammensveiset gjeng som har det morsomt på trening sammen. Noen tror at bryting er en hard og brutal sport, men det er helt feil. Faktisk er bryting en av de sportene hvor det er minst skader. Dette fordi kroppen blir så myk, sier hun.

Svebakken forteller at skolen er like mye for jentene som for gutta.

- Vi ønsker oss mange nye medlemmer, og vi oppfordrer spesielt jentene til å melde seg på, sier hun.

I tillegg til «Stigga» er det flere gode brytere i trenerteamet.

- Alle våre trenere på de minste partiene driver med bryting i dag. De har medaljer fra NM samt at de har gode plasseringer internasjonalt. En slik erfaring er viktig for at barna skal ha det fint og trygt på trening, sier Svebakken.

Har du lyst til å prøve deg med bryting? Da kan du komme innom OBKs lokaler på Kalbakken ved Grorud Samfunnshus den 16. september klokka 17.00. Du kan også kontakte Hege Svebakken på 916 96 973 eller på mail til: hege.sve@online.no

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!