Bryteskole med «Stigga»

Bryteskole med «Stigga»

 

Oslo Bryteklubb starter nå opp med bryteskolen igjen. Her har de fått med seg OL-utøver Stig-André «Stigga» Berge. Kommer du?

Skrevet av:

Tirsdag 16. september starter OBK opp med bryteskole for gutter og jenter mellom 6 og 14 år.

I OBK har de mange av Norges største talenter. Til bryteskolen i år har de også vært så heldige å fått med seg klubbens kjæledegge som både er OL-utøver og EM-sølv medaljevinner fra i fjor. Stig André «Stigga» Berge kommer til å være med for å lære bort triks og hemmeligheter. Leder for OBK, Hege Svebakken, forteller engasjert om bryteskolen:

- Bryting er verdens eldste sport. Det er en fin og kul sport å drive med, og vi tar gjerne imot flere medlemmer. Selv om skolen primært er for de mellom 6 og 14 år så har vi mange partier, slik at du bare kan kontakte oss hvis du faller utenom denne alderen.

- Bryting er en sport som omfatter koordinasjon, akrobatikk, smidighet og styrke, og alt dette vil du få lært på våre kurs, sier hun.

Brytemiljøet er også kjent for sitt gode fellesskap.

- I OBK tar alle vare på hverandre. Vi er en sammensveiset gjeng som har det morsomt på trening sammen. Noen tror at bryting er en hard og brutal sport, men det er helt feil. Faktisk er bryting en av de sportene hvor det er minst skader. Dette fordi kroppen blir så myk, sier hun.

Svebakken forteller at skolen er like mye for jentene som for gutta.

- Vi ønsker oss mange nye medlemmer, og vi oppfordrer spesielt jentene til å melde seg på, sier hun.

I tillegg til «Stigga» er det flere gode brytere i trenerteamet.

- Alle våre trenere på de minste partiene driver med bryting i dag. De har medaljer fra NM samt at de har gode plasseringer internasjonalt. En slik erfaring er viktig for at barna skal ha det fint og trygt på trening, sier Svebakken.

Har du lyst til å prøve deg med bryting? Da kan du komme innom OBKs lokaler på Kalbakken ved Grorud Samfunnshus den 16. september klokka 17.00. Du kan også kontakte Hege Svebakken på 916 96 973 eller på mail til: hege.sve@online.no

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!