Bryteskole med «Stigga»

Bryteskole med «Stigga»

 

Oslo Bryteklubb starter nå opp med bryteskolen igjen. Her har de fått med seg OL-utøver Stig-André «Stigga» Berge. Kommer du?

Skrevet av:

Tirsdag 16. september starter OBK opp med bryteskole for gutter og jenter mellom 6 og 14 år.

I OBK har de mange av Norges største talenter. Til bryteskolen i år har de også vært så heldige å fått med seg klubbens kjæledegge som både er OL-utøver og EM-sølv medaljevinner fra i fjor. Stig André «Stigga» Berge kommer til å være med for å lære bort triks og hemmeligheter. Leder for OBK, Hege Svebakken, forteller engasjert om bryteskolen:

- Bryting er verdens eldste sport. Det er en fin og kul sport å drive med, og vi tar gjerne imot flere medlemmer. Selv om skolen primært er for de mellom 6 og 14 år så har vi mange partier, slik at du bare kan kontakte oss hvis du faller utenom denne alderen.

- Bryting er en sport som omfatter koordinasjon, akrobatikk, smidighet og styrke, og alt dette vil du få lært på våre kurs, sier hun.

Brytemiljøet er også kjent for sitt gode fellesskap.

- I OBK tar alle vare på hverandre. Vi er en sammensveiset gjeng som har det morsomt på trening sammen. Noen tror at bryting er en hard og brutal sport, men det er helt feil. Faktisk er bryting en av de sportene hvor det er minst skader. Dette fordi kroppen blir så myk, sier hun.

Svebakken forteller at skolen er like mye for jentene som for gutta.

- Vi ønsker oss mange nye medlemmer, og vi oppfordrer spesielt jentene til å melde seg på, sier hun.

I tillegg til «Stigga» er det flere gode brytere i trenerteamet.

- Alle våre trenere på de minste partiene driver med bryting i dag. De har medaljer fra NM samt at de har gode plasseringer internasjonalt. En slik erfaring er viktig for at barna skal ha det fint og trygt på trening, sier Svebakken.

Har du lyst til å prøve deg med bryting? Da kan du komme innom OBKs lokaler på Kalbakken ved Grorud Samfunnshus den 16. september klokka 17.00. Du kan også kontakte Hege Svebakken på 916 96 973 eller på mail til: hege.sve@online.no

 

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!