Bryteskole med «Stigga»

Bryteskole med «Stigga»

 

Oslo Bryteklubb starter nå opp med bryteskolen igjen. Her har de fått med seg OL-utøver Stig-André «Stigga» Berge. Kommer du?

Tirsdag 16. september starter OBK opp med bryteskole for gutter og jenter mellom 6 og 14 år.

I OBK har de mange av Norges største talenter. Til bryteskolen i år har de også vært så heldige å fått med seg klubbens kjæledegge som både er OL-utøver og EM-sølv medaljevinner fra i fjor. Stig André «Stigga» Berge kommer til å være med for å lære bort triks og hemmeligheter. Leder for OBK, Hege Svebakken, forteller engasjert om bryteskolen:

- Bryting er verdens eldste sport. Det er en fin og kul sport å drive med, og vi tar gjerne imot flere medlemmer. Selv om skolen primært er for de mellom 6 og 14 år så har vi mange partier, slik at du bare kan kontakte oss hvis du faller utenom denne alderen.

- Bryting er en sport som omfatter koordinasjon, akrobatikk, smidighet og styrke, og alt dette vil du få lært på våre kurs, sier hun.

Brytemiljøet er også kjent for sitt gode fellesskap.

- I OBK tar alle vare på hverandre. Vi er en sammensveiset gjeng som har det morsomt på trening sammen. Noen tror at bryting er en hard og brutal sport, men det er helt feil. Faktisk er bryting en av de sportene hvor det er minst skader. Dette fordi kroppen blir så myk, sier hun.

Svebakken forteller at skolen er like mye for jentene som for gutta.

- Vi ønsker oss mange nye medlemmer, og vi oppfordrer spesielt jentene til å melde seg på, sier hun.

I tillegg til «Stigga» er det flere gode brytere i trenerteamet.

- Alle våre trenere på de minste partiene driver med bryting i dag. De har medaljer fra NM samt at de har gode plasseringer internasjonalt. En slik erfaring er viktig for at barna skal ha det fint og trygt på trening, sier Svebakken.

Har du lyst til å prøve deg med bryting? Da kan du komme innom OBKs lokaler på Kalbakken ved Grorud Samfunnshus den 16. september klokka 17.00. Du kan også kontakte Hege Svebakken på 916 96 973 eller på mail til: hege.sve@online.no

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.