Byrådet svikter

Byrådet svikter

 

Oslo Idrettskrets og leder Norvald Mo mener byrådets budsjettforslag for 2012 ikke er til å leve med.

- Vi fryktet et smalt budsjett, men at det skulle være så dårlig hadde vi ikke sett for oss. Dette budsjettet kan ikke Oslo-idretten leve med. Vi er veldig skuffet over forslaget, sier Norvald Mo til Akers Avis Groruddalen.

Lederen for Oslo Idrettskrets blir be­kymret når han tar en titt på byrådets budsjettforslag for neste år.

- Byrådets budsjettforslag gjør et stort poeng av den sterke veksten i antall barn og ungdom i skolealder for å forklare de store investeringene byen må foreta. Men byrådet ser langt på vei bort fra at det store flertallet av elevene er aktive i idrettslagene når skoledagen er over.

- Idrettsinvesteringene er på vei nedover, og det samme er viljen til å prosjektere nye mulige anlegg. Det er ikke satt av én eneste krone til nye anlegg i budsjettet, og dette er en utvikling som vil forverre anleggsdekningen i Oslo fra landets dårligste til det uakseptable.

- Blir dette budsjettet vedtatt er det som å gå baklengs inn i fremtiden. Etterslepet vil bli enormt, og man kommer bare til å utsette problemene.

- Det er ikke akseptabelt at det ikke ligger noen nye anleggsprosjekter i budsjettet. Det må settes av betydelig mer midler. Både til rehablitering av anlegg og til investering av nye, sier Mo.

 

 

Dystert i Groruddalen

Oslo Idrettskrets ba om at flere prosjekter i Groruddalen ville bli prioritert i 2012-budsjettet. Forslaget har ikke fått stor gjenklang, og klubber som Årvoll, Grorud, Vei­tvet, Lillomarka Skiklubb og Haugerud er blant budsjettforslagets tapere, ifølge Norvald Moe.

- Det er ikke satt av én krone til noen av prosjektene, og de er heller ikke nevnt i forslaget. Rett og slett beklagelig. Vi vet at det er store behov for å ruste opp anleggene i alle de nevnte klubbene, sier Norvald Mo.

 

 

Varierte reaksjoner

I enkelte av klubbene murres det nå høylytt.

- Budsjettet er en skam for Oslo-idretten. På Årvoll trenger vi både hall, klubblokaler og garderober, men vi er ikke engang nevnt i forslaget. Det er en enorm skuffelse, sier Reidar Bergestad som er leder for Årvoll IL.

Oslo Idrettskrets ba også om at planarbeidet i Lillomarka Arena måtte prioriteres, og at planene måtte komme til rask politisk behandling. Heller ikke de er nevnt i budsjettet.

- Det er rett og slett et skuffende budsjettforslag sett med skiøyne. Jeg er oppriktig bekymret for at politikerne sier seg fornøyd med at vi har fått Kollen. For all del et flott anlegg, men det er rett og slett ikke kapasitet til at hele Oslo skal inn der.

- Vi stusser også over at Groruddalen med over 130.000 innbyggere ikke har noe fullverdig skistadion. Vi er misunnelige når vi ser hvordan andre har det utover landet. Det hadde gjort skisporten veldig godt å få på plass nærmiljøanlegg, sier leder Gudbrand Bakke.

Han sitter også som leder i Oslo Skikrets.

- Ski står omtrent ikke nevnt i forslaget. Heller ikke nærmiljøanleggene i Linderudkollen eller Skullerud er nevnt. Kretsen er opptatt av at vi skal ha snøsikre, kortreiste skianlegg for beboere i Oslo. Det er nøkkelen til en god løsning for skifolket, men for tiden lider hovedstadens langrennsfolk, sier Bakke.

- Er du overrasket over at Lillomarka ikke var nevnt i forslaget?

- Ja, med den viljen og evnen vi har vist for å få ting gjort er jeg det. Vi kommer imidlertid ikke til å gi oss, men gripe an og be om møte med de aktuelle komitéene, sier Bakke

På Veitvet er man fremdeles positive.

- Vårt prosjekt ligger under utdanningsetatens budsjett, og går under skoleprosjektpakken. Vi er fortsatt positive til at det skal skje noe på Veitvet, og at den nye hallen vår skal stå ferdig i 2013, sier Ann-Christin Bjerke.

Oslo Idrettskrets pekte også spesielt på behovet for en totalrehablitering av Haugerudhallen. Den er heller ikke nevnt i forslaget, men er også under utdanningsetatens domene.

- Foreløpig tar vi ikke budsjettforslaget så tungt. Det er nå det blir kamp i rådhuset. Vi jobber aktivt videre for å informere de besluttende myndighetene om tingenes tilstand og virkelighetens verden. Vi trenger å rehablitere hallen på Haugerud som brukes 3500 timer i året. Vi håper på fornuftige vedtak når tiden kommer. Haugerudhallen kan ikke vente, og vi føler det er vår tur nå, sier Per Løken som er leder av driftskomitéen på Haugerud.

Det lyktes ikke avisen å få kontakt med Grorud IL og hovedleder Richard Pedersen.

 

 

Innertier

I Høybråten og Stovner jubler man likevel høyt over budsjettforslaget som foreslår seks millioner kroner i restbevilgning til opprustning på Høybråten Stadion.

- Dette er strålende nyheter for oss. Det gjør at vi kan gjennomføre hele prosjektet i ett og få på plass alt med en gang. Det er viktig for den sportslige utviklingen, men også for rekrutteringen vår, sier leder Odd Jan Olstad.

Går forslaget gjennom vil HSIL få nytt kunstgressdekke på 11-banen sin. Kunstgress vil også bli lagt der grusbanen ligger i dag, mens området bak mål på kortsiden nærmest klubbhuset vil bli en treningsbane med kunstgress.

- I tillegg vil vi få asfaltert rundt, og rustet opp hele anlegget, sier Olstad.

Klubben håper nå budsjettet går igjennom, men har forståelse for frustrasjonen til sine naboklubber i Groruddalen.

- Det er klart vi føler med våre naboklubber. Vi vet jo at det er mange som sliter. Vi skulle ønske at byrådet la enda mer penger på bordet til idretten. Likevel føler vi at vi har ventet lengst, og fortjener dette, sier Olstad.

 

 

Lyspunkter

Norvald Mo mener at budsjettet også inneholder enkelte lyspunkt.

- Det viktige kommunale driftsbidraget til Oslo-idretten er både pris- og aktivitetsjustert. Det er vi godt fornøyd med. På anleggssiden videreføres bevilgningene til de påbegynte prosjektene: Skytehallen på Åsland, kombinert landhockey- og kunstisbane på Voldsløkka samt kunstgressbanene på Tørteberg, Høybråten og Rustad.

- For Groruddalen var det viktig at HSIL ble prioritert ettersom de er en stor klubb med masse aktivitet. Det var et positivt unntak i et ellers så dystert budsjett, sier Mo.

Han trekker også fram bestillinger på nye skoleidrettshaller ved Grefsen, Bjørnsletta og Bjerke som positive tiltak i budsjettforslaget. Samt at tilskuddet til OIKs aktiviteter for uorganisert idrett blir videreført.

 

 

Vil påvirke

Byrådets budsjettforslag skal behandles, justeres og vedtas i bystyret i desember før vi får det endelige budsjettet for neste år.

- Oslo Idrettskrets skal bruke høsten til å jobbe inn mot bystyret for å påvirke budsjettet. Vi ser at kommunen står ovenfor en vanskelig og krevende økonomisk situasjon hvor de må prioritere, men vi mener at idretten må prioriteres på lik linje med skole og barnehage. Hvis ikke er det mange barn og unge i Oslo som vil bli stående helt uten et idrettstilbud eller alternativer.

- Det er ikke en hovedstad verdig, sier Mo.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.