Byrådet svikter

Byrådet svikter

 

Oslo Idrettskrets og leder Norvald Mo mener byrådets budsjettforslag for 2012 ikke er til å leve med.

Skrevet av:

- Vi fryktet et smalt budsjett, men at det skulle være så dårlig hadde vi ikke sett for oss. Dette budsjettet kan ikke Oslo-idretten leve med. Vi er veldig skuffet over forslaget, sier Norvald Mo til Akers Avis Groruddalen.

Lederen for Oslo Idrettskrets blir be­kymret når han tar en titt på byrådets budsjettforslag for neste år.

- Byrådets budsjettforslag gjør et stort poeng av den sterke veksten i antall barn og ungdom i skolealder for å forklare de store investeringene byen må foreta. Men byrådet ser langt på vei bort fra at det store flertallet av elevene er aktive i idrettslagene når skoledagen er over.

- Idrettsinvesteringene er på vei nedover, og det samme er viljen til å prosjektere nye mulige anlegg. Det er ikke satt av én eneste krone til nye anlegg i budsjettet, og dette er en utvikling som vil forverre anleggsdekningen i Oslo fra landets dårligste til det uakseptable.

- Blir dette budsjettet vedtatt er det som å gå baklengs inn i fremtiden. Etterslepet vil bli enormt, og man kommer bare til å utsette problemene.

- Det er ikke akseptabelt at det ikke ligger noen nye anleggsprosjekter i budsjettet. Det må settes av betydelig mer midler. Både til rehablitering av anlegg og til investering av nye, sier Mo.

 

 

Dystert i Groruddalen

Oslo Idrettskrets ba om at flere prosjekter i Groruddalen ville bli prioritert i 2012-budsjettet. Forslaget har ikke fått stor gjenklang, og klubber som Årvoll, Grorud, Vei­tvet, Lillomarka Skiklubb og Haugerud er blant budsjettforslagets tapere, ifølge Norvald Moe.

- Det er ikke satt av én krone til noen av prosjektene, og de er heller ikke nevnt i forslaget. Rett og slett beklagelig. Vi vet at det er store behov for å ruste opp anleggene i alle de nevnte klubbene, sier Norvald Mo.

 

 

Varierte reaksjoner

I enkelte av klubbene murres det nå høylytt.

- Budsjettet er en skam for Oslo-idretten. På Årvoll trenger vi både hall, klubblokaler og garderober, men vi er ikke engang nevnt i forslaget. Det er en enorm skuffelse, sier Reidar Bergestad som er leder for Årvoll IL.

Oslo Idrettskrets ba også om at planarbeidet i Lillomarka Arena måtte prioriteres, og at planene måtte komme til rask politisk behandling. Heller ikke de er nevnt i budsjettet.

- Det er rett og slett et skuffende budsjettforslag sett med skiøyne. Jeg er oppriktig bekymret for at politikerne sier seg fornøyd med at vi har fått Kollen. For all del et flott anlegg, men det er rett og slett ikke kapasitet til at hele Oslo skal inn der.

- Vi stusser også over at Groruddalen med over 130.000 innbyggere ikke har noe fullverdig skistadion. Vi er misunnelige når vi ser hvordan andre har det utover landet. Det hadde gjort skisporten veldig godt å få på plass nærmiljøanlegg, sier leder Gudbrand Bakke.

Han sitter også som leder i Oslo Skikrets.

- Ski står omtrent ikke nevnt i forslaget. Heller ikke nærmiljøanleggene i Linderudkollen eller Skullerud er nevnt. Kretsen er opptatt av at vi skal ha snøsikre, kortreiste skianlegg for beboere i Oslo. Det er nøkkelen til en god løsning for skifolket, men for tiden lider hovedstadens langrennsfolk, sier Bakke.

- Er du overrasket over at Lillomarka ikke var nevnt i forslaget?

- Ja, med den viljen og evnen vi har vist for å få ting gjort er jeg det. Vi kommer imidlertid ikke til å gi oss, men gripe an og be om møte med de aktuelle komitéene, sier Bakke

På Veitvet er man fremdeles positive.

- Vårt prosjekt ligger under utdanningsetatens budsjett, og går under skoleprosjektpakken. Vi er fortsatt positive til at det skal skje noe på Veitvet, og at den nye hallen vår skal stå ferdig i 2013, sier Ann-Christin Bjerke.

Oslo Idrettskrets pekte også spesielt på behovet for en totalrehablitering av Haugerudhallen. Den er heller ikke nevnt i forslaget, men er også under utdanningsetatens domene.

- Foreløpig tar vi ikke budsjettforslaget så tungt. Det er nå det blir kamp i rådhuset. Vi jobber aktivt videre for å informere de besluttende myndighetene om tingenes tilstand og virkelighetens verden. Vi trenger å rehablitere hallen på Haugerud som brukes 3500 timer i året. Vi håper på fornuftige vedtak når tiden kommer. Haugerudhallen kan ikke vente, og vi føler det er vår tur nå, sier Per Løken som er leder av driftskomitéen på Haugerud.

Det lyktes ikke avisen å få kontakt med Grorud IL og hovedleder Richard Pedersen.

 

 

Innertier

I Høybråten og Stovner jubler man likevel høyt over budsjettforslaget som foreslår seks millioner kroner i restbevilgning til opprustning på Høybråten Stadion.

- Dette er strålende nyheter for oss. Det gjør at vi kan gjennomføre hele prosjektet i ett og få på plass alt med en gang. Det er viktig for den sportslige utviklingen, men også for rekrutteringen vår, sier leder Odd Jan Olstad.

Går forslaget gjennom vil HSIL få nytt kunstgressdekke på 11-banen sin. Kunstgress vil også bli lagt der grusbanen ligger i dag, mens området bak mål på kortsiden nærmest klubbhuset vil bli en treningsbane med kunstgress.

- I tillegg vil vi få asfaltert rundt, og rustet opp hele anlegget, sier Olstad.

Klubben håper nå budsjettet går igjennom, men har forståelse for frustrasjonen til sine naboklubber i Groruddalen.

- Det er klart vi føler med våre naboklubber. Vi vet jo at det er mange som sliter. Vi skulle ønske at byrådet la enda mer penger på bordet til idretten. Likevel føler vi at vi har ventet lengst, og fortjener dette, sier Olstad.

 

 

Lyspunkter

Norvald Mo mener at budsjettet også inneholder enkelte lyspunkt.

- Det viktige kommunale driftsbidraget til Oslo-idretten er både pris- og aktivitetsjustert. Det er vi godt fornøyd med. På anleggssiden videreføres bevilgningene til de påbegynte prosjektene: Skytehallen på Åsland, kombinert landhockey- og kunstisbane på Voldsløkka samt kunstgressbanene på Tørteberg, Høybråten og Rustad.

- For Groruddalen var det viktig at HSIL ble prioritert ettersom de er en stor klubb med masse aktivitet. Det var et positivt unntak i et ellers så dystert budsjett, sier Mo.

Han trekker også fram bestillinger på nye skoleidrettshaller ved Grefsen, Bjørnsletta og Bjerke som positive tiltak i budsjettforslaget. Samt at tilskuddet til OIKs aktiviteter for uorganisert idrett blir videreført.

 

 

Vil påvirke

Byrådets budsjettforslag skal behandles, justeres og vedtas i bystyret i desember før vi får det endelige budsjettet for neste år.

- Oslo Idrettskrets skal bruke høsten til å jobbe inn mot bystyret for å påvirke budsjettet. Vi ser at kommunen står ovenfor en vanskelig og krevende økonomisk situasjon hvor de må prioritere, men vi mener at idretten må prioriteres på lik linje med skole og barnehage. Hvis ikke er det mange barn og unge i Oslo som vil bli stående helt uten et idrettstilbud eller alternativer.

- Det er ikke en hovedstad verdig, sier Mo.

 

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!