City sliter med toppfotballen

City sliter med toppfotballen

 

Oslo City skulle overraske i toppfotballen, men fem serierunder ut i sesongen må de innse at det er de selv som har blitt overrasket over nivåforskjellen på divisjonene.

Skrevet av:

 

Med fire tap på fem forsøk bunner Oslo City tabellen i 2. divisjon, avd. 2. Der hadde de ingen intensjoner om å ligge noen måneder tilbake.

Før sesongen gikk nemlig groruddølene hardt ut og hevdet de skulle overraske i toppfotballen. Etter tapet mot Kristiansund er fasiten klar. Oslo City har selv blitt overrasket over divisjonsforskjellen fra 3. divisjon til 2. divisjon.

Individuelt står ikke ferdig-hetene til City-spillerne noe tilbake fra konkurrentenes, men taktisk er det divisjonsforskjell på prestasjonene.

Det ikke snakk om 4-4-2 eller 4-3-3. Det er snakk om spillet innad i formasjonen.

Der andre lag har en plan og et mønster med spillet og bevegelsene, blir ofte ting overlatt til tilfeldighetene hos Oslo City. Spillerne må ofte gjøre ting på egenhånd, og samhandlingen virker direkte borte til tider. Oslo City har spillere som kan overraske, og gjøre ting på egenhånd, men for å overraske må de ha ett mønster som utgangspunkt. I tillegg virker det som at laget sliter enormt med å gå fra å herje i hver kamp til å tape så å si alle oppgjør.

Oslo City må komme opp med en kriseløsning på dette problemet, hvis ikke bærer det rake veien ned til 3. divisjon og t-baneligaspill igjen.

- Det er bare å innse at forskjellen mellom 3. divisjon og 2. divisjon er større enn mange av oss hadde regnet med. Vi er tydeligvis ikke klare for den oppgaven helt ennå.

- Vi går gjennom taktikk og formasjon, men når vi kommer i kamper ser det ut som om mange glemmer hva vi har snakket om. Den kollektive samhandlingen sitter ikke. I tillegg sliter vi med konsentrasjon og psyken, innrømmer assisterende trener Eddie Darko.

 

Bedret seg

Mandagens oppgjør mot Kristiansund på Voldsløkka startet på sedvanlig vis denne sesongen for City. De slapp inn et enkelt mål i løpet av kampens åpningsminutt og ble hengende bakpå. Selv om det ble forsøkt å mane medspillere til innsats, ble det med halvsjanser i løpet av den første omgangen.

Kristiansund spilte derimot etter en klar plan, og gikk til pause med 2-0-ledelse.

 

Etter hvilen snudde kampbildet betraktelig. Oslo City tok føringen fra start, og kjørte på for å redde noe ut av kampen.

Både Jorge Matos og Angelo Santos virket farlige, men City scoret til slutt på et selvmål av en Kristiansund-stopper.

Etter dette bølget kampen mest Citys vei. De leverte overganger og spill som ga store sjanser, men Kristiansund hadde også et skudd i tverrligger.

Oslo City ga imidlertid aldri opp, men klarte ikke å omsette overtaket til scoringer. Dermed ruslet de nok en gang poengløse av banen.

- Vi blir liggende under tidlig igjen, og bruker for mye krefter på å komme skikkelig i gang. Det er også irriterende at vi nok en gang slipper inn mål på dødballer, sier Eddie Darko.

Han er imidlertid fornøyd med andre omgang.

- Den var mye bedre. Vi fikk trøkk og godt spill. Det resulterte i flere sjanser, men marginene var dessverre ikke på vår side, sier Darko.

Oslo City reiser til Trondheim for å spille borte mot Rosenborg 2 i helga.

- Det blir ikke lett, for å si det sånn. Jeg tror tempoet blir høyt, og vi må gire opp flere hakk for å ha en sjanse, sier Eddie Darko.

 

Fotball, 2. divisjon, avd. 2:

Oslo City - Kristiansund 1-2 (0-2)

Voldsløkka

Tilskuere: ca. 150

Dommer:Stig Unhammer

Gule kort: Erwin Agustin, Angelo Santos,

Mål for Oslo City: Selvmål.

Oslo Citys lag (4-4-2): Masood Fazal, Abdel El-Moussaoui, Pape Formose Mendy, Patrick Bjørge, Abdi Abdullahi (Kenneth Anizor fra 61.), Joe Nusa (Mohamed Sesay fra 80.), Mike Dum­boya, Ousman Touray, Erwin Agustin (Lamin Bojang fra 82.), Angelo Santos og Jorge Matos.

 

Stjernene:

 • ** ingen
 • * Ousman Touray
 • Pape Formose Mendy.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

 • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

 • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

 • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

 • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

 • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

 • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

 • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

 • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

 • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!