City sliter med toppfotballen

City sliter med toppfotballen

 

Oslo City skulle overraske i toppfotballen, men fem serierunder ut i sesongen må de innse at det er de selv som har blitt overrasket over nivåforskjellen på divisjonene.

 

Med fire tap på fem forsøk bunner Oslo City tabellen i 2. divisjon, avd. 2. Der hadde de ingen intensjoner om å ligge noen måneder tilbake.

Før sesongen gikk nemlig groruddølene hardt ut og hevdet de skulle overraske i toppfotballen. Etter tapet mot Kristiansund er fasiten klar. Oslo City har selv blitt overrasket over divisjonsforskjellen fra 3. divisjon til 2. divisjon.

Individuelt står ikke ferdig-hetene til City-spillerne noe tilbake fra konkurrentenes, men taktisk er det divisjonsforskjell på prestasjonene.

Det ikke snakk om 4-4-2 eller 4-3-3. Det er snakk om spillet innad i formasjonen.

Der andre lag har en plan og et mønster med spillet og bevegelsene, blir ofte ting overlatt til tilfeldighetene hos Oslo City. Spillerne må ofte gjøre ting på egenhånd, og samhandlingen virker direkte borte til tider. Oslo City har spillere som kan overraske, og gjøre ting på egenhånd, men for å overraske må de ha ett mønster som utgangspunkt. I tillegg virker det som at laget sliter enormt med å gå fra å herje i hver kamp til å tape så å si alle oppgjør.

Oslo City må komme opp med en kriseløsning på dette problemet, hvis ikke bærer det rake veien ned til 3. divisjon og t-baneligaspill igjen.

- Det er bare å innse at forskjellen mellom 3. divisjon og 2. divisjon er større enn mange av oss hadde regnet med. Vi er tydeligvis ikke klare for den oppgaven helt ennå.

- Vi går gjennom taktikk og formasjon, men når vi kommer i kamper ser det ut som om mange glemmer hva vi har snakket om. Den kollektive samhandlingen sitter ikke. I tillegg sliter vi med konsentrasjon og psyken, innrømmer assisterende trener Eddie Darko.

 

Bedret seg

Mandagens oppgjør mot Kristiansund på Voldsløkka startet på sedvanlig vis denne sesongen for City. De slapp inn et enkelt mål i løpet av kampens åpningsminutt og ble hengende bakpå. Selv om det ble forsøkt å mane medspillere til innsats, ble det med halvsjanser i løpet av den første omgangen.

Kristiansund spilte derimot etter en klar plan, og gikk til pause med 2-0-ledelse.

 

Etter hvilen snudde kampbildet betraktelig. Oslo City tok føringen fra start, og kjørte på for å redde noe ut av kampen.

Både Jorge Matos og Angelo Santos virket farlige, men City scoret til slutt på et selvmål av en Kristiansund-stopper.

Etter dette bølget kampen mest Citys vei. De leverte overganger og spill som ga store sjanser, men Kristiansund hadde også et skudd i tverrligger.

Oslo City ga imidlertid aldri opp, men klarte ikke å omsette overtaket til scoringer. Dermed ruslet de nok en gang poengløse av banen.

- Vi blir liggende under tidlig igjen, og bruker for mye krefter på å komme skikkelig i gang. Det er også irriterende at vi nok en gang slipper inn mål på dødballer, sier Eddie Darko.

Han er imidlertid fornøyd med andre omgang.

- Den var mye bedre. Vi fikk trøkk og godt spill. Det resulterte i flere sjanser, men marginene var dessverre ikke på vår side, sier Darko.

Oslo City reiser til Trondheim for å spille borte mot Rosenborg 2 i helga.

- Det blir ikke lett, for å si det sånn. Jeg tror tempoet blir høyt, og vi må gire opp flere hakk for å ha en sjanse, sier Eddie Darko.

 

Fotball, 2. divisjon, avd. 2:

Oslo City - Kristiansund 1-2 (0-2)

Voldsløkka

Tilskuere: ca. 150

Dommer:Stig Unhammer

Gule kort: Erwin Agustin, Angelo Santos,

Mål for Oslo City: Selvmål.

Oslo Citys lag (4-4-2): Masood Fazal, Abdel El-Moussaoui, Pape Formose Mendy, Patrick Bjørge, Abdi Abdullahi (Kenneth Anizor fra 61.), Joe Nusa (Mohamed Sesay fra 80.), Mike Dum­boya, Ousman Touray, Erwin Agustin (Lamin Bojang fra 82.), Angelo Santos og Jorge Matos.

 

Stjernene:

 • ** ingen
 • * Ousman Touray
 • Pape Formose Mendy.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

 • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

 • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

 • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

 • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

 • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!