City sliter med toppfotballen

City sliter med toppfotballen

 

Oslo City skulle overraske i toppfotballen, men fem serierunder ut i sesongen må de innse at det er de selv som har blitt overrasket over nivåforskjellen på divisjonene.

 

Med fire tap på fem forsøk bunner Oslo City tabellen i 2. divisjon, avd. 2. Der hadde de ingen intensjoner om å ligge noen måneder tilbake.

Før sesongen gikk nemlig groruddølene hardt ut og hevdet de skulle overraske i toppfotballen. Etter tapet mot Kristiansund er fasiten klar. Oslo City har selv blitt overrasket over divisjonsforskjellen fra 3. divisjon til 2. divisjon.

Individuelt står ikke ferdig-hetene til City-spillerne noe tilbake fra konkurrentenes, men taktisk er det divisjonsforskjell på prestasjonene.

Det ikke snakk om 4-4-2 eller 4-3-3. Det er snakk om spillet innad i formasjonen.

Der andre lag har en plan og et mønster med spillet og bevegelsene, blir ofte ting overlatt til tilfeldighetene hos Oslo City. Spillerne må ofte gjøre ting på egenhånd, og samhandlingen virker direkte borte til tider. Oslo City har spillere som kan overraske, og gjøre ting på egenhånd, men for å overraske må de ha ett mønster som utgangspunkt. I tillegg virker det som at laget sliter enormt med å gå fra å herje i hver kamp til å tape så å si alle oppgjør.

Oslo City må komme opp med en kriseløsning på dette problemet, hvis ikke bærer det rake veien ned til 3. divisjon og t-baneligaspill igjen.

- Det er bare å innse at forskjellen mellom 3. divisjon og 2. divisjon er større enn mange av oss hadde regnet med. Vi er tydeligvis ikke klare for den oppgaven helt ennå.

- Vi går gjennom taktikk og formasjon, men når vi kommer i kamper ser det ut som om mange glemmer hva vi har snakket om. Den kollektive samhandlingen sitter ikke. I tillegg sliter vi med konsentrasjon og psyken, innrømmer assisterende trener Eddie Darko.

 

Bedret seg

Mandagens oppgjør mot Kristiansund på Voldsløkka startet på sedvanlig vis denne sesongen for City. De slapp inn et enkelt mål i løpet av kampens åpningsminutt og ble hengende bakpå. Selv om det ble forsøkt å mane medspillere til innsats, ble det med halvsjanser i løpet av den første omgangen.

Kristiansund spilte derimot etter en klar plan, og gikk til pause med 2-0-ledelse.

 

Etter hvilen snudde kampbildet betraktelig. Oslo City tok føringen fra start, og kjørte på for å redde noe ut av kampen.

Både Jorge Matos og Angelo Santos virket farlige, men City scoret til slutt på et selvmål av en Kristiansund-stopper.

Etter dette bølget kampen mest Citys vei. De leverte overganger og spill som ga store sjanser, men Kristiansund hadde også et skudd i tverrligger.

Oslo City ga imidlertid aldri opp, men klarte ikke å omsette overtaket til scoringer. Dermed ruslet de nok en gang poengløse av banen.

- Vi blir liggende under tidlig igjen, og bruker for mye krefter på å komme skikkelig i gang. Det er også irriterende at vi nok en gang slipper inn mål på dødballer, sier Eddie Darko.

Han er imidlertid fornøyd med andre omgang.

- Den var mye bedre. Vi fikk trøkk og godt spill. Det resulterte i flere sjanser, men marginene var dessverre ikke på vår side, sier Darko.

Oslo City reiser til Trondheim for å spille borte mot Rosenborg 2 i helga.

- Det blir ikke lett, for å si det sånn. Jeg tror tempoet blir høyt, og vi må gire opp flere hakk for å ha en sjanse, sier Eddie Darko.

 

Fotball, 2. divisjon, avd. 2:

Oslo City - Kristiansund 1-2 (0-2)

Voldsløkka

Tilskuere: ca. 150

Dommer:Stig Unhammer

Gule kort: Erwin Agustin, Angelo Santos,

Mål for Oslo City: Selvmål.

Oslo Citys lag (4-4-2): Masood Fazal, Abdel El-Moussaoui, Pape Formose Mendy, Patrick Bjørge, Abdi Abdullahi (Kenneth Anizor fra 61.), Joe Nusa (Mohamed Sesay fra 80.), Mike Dum­boya, Ousman Touray, Erwin Agustin (Lamin Bojang fra 82.), Angelo Santos og Jorge Matos.

 

Stjernene:

  • ** ingen
  • * Ousman Touray
  • Pape Formose Mendy.

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.