ANNONSE

Comeback-jubilanten

Comeback-jubilanten

 

Det var en spesiell kamp for Greis hjemvendte Anders Søvik mot Fagerborg på lørdag. Keeperen var solid i sin 100. opptreden for Grei.

Selv om Fagerborg i utgangspunktet skal se ut som en relativt enkel oppgave for Grei, er det sjelden slik i 3. divisjon, der de svakeste lagene har en tendens til å trekke ned tempoet på de bedre lagene.

Dette maktet imidlertid ikke Fagerborg i dag. Etter en meget kjedelig og treig førsteomgang, tok Grei mer og mer over, og etter hvert ble det ren overkjøring på Greibanen.

Grei spilte hurtig langs bakken, og spissene Idris Aydin og Ali Reza kombinerte fint ved flere anledninger.

Kampen endte til slutt med 4-0, etter at Eren Cenar hadde vist publikum på Greibanen en scoring de neppe har sett maken til siden Årvolls Lars Engebretsen scorte på frispark fra 30 meter før sommerpausen. Cenars avslutning satt klistret i krysset bak en målløs Fagerborg-keeper, og festen var komplett.

Rolig dag

4-0 og ren overkjøring, betyr ofte lite å gjøre for vinnerlagets keeper. Denne kampen var intet unntak, da det eneste Anders Søvik fikk å bryne seg på i kampen var et par halvskumle headinger fra Fagerborgs to meter lange midtstopper. Selv sa keeperen seg fornøyd med det, og han innrømmer at han håper det vil fortsette slik fremover.

- Jeg er rimelig fornøyd med kampen, selv om jeg fikk fint lite å jobbe med. Forhåpentligvis kan forsvaret og resten av laget fortsette å gjøre det rolig for meg fremover, sier han.

- Var det deilig å gjøre comeback i keepertrøya igjen?

- Ja, absolutt. Jeg hadde egentlig lagt opp, men jeg har et veldig godt forhold til trener Steinar Bruun og fattern er fortsatt en del involvert i laget, så du kan vel egentlig si at det hele tida har vært moderat mas om å ta på meg drakta igjen.

- Du var så heldig å motta en fruktkurv?

- Ja, det var jo koselig. Det er ikke så altfor ofte en 3.divisjonsspiller får en sånn en, så nå blir dem nok glade i hjemmet!

Din hundrede kamp for Grei, og du har ingen planer om å gi deg med det første. Eller?

- Det får vi nok se på. Jeg har i utgangspunktet sagt at jeg skal være med resten av høstsesongen, så får vi se om jeg orker å fortsette en sesong til. Men det er herlig å ha på seg trøya igjen, det er det ingen tvil om.

- Dere hadde rimelig god kontroll i dag?

- Så absolutt. Jeg synes vi gjør en kanonbra kamp, og spesielt angrepene vi scorte mål på luktet det klasse av.

- Det var gøy å se spissene Ali Reza og Idriss Aydin kombinere så fint der fremme, og i tillegg var forsvaret vårt veldig solid. Jeg har sagt at vi skal vinne resten av kampene i høst, og vi fikk jo en brukbar start i det minste.

- Merker du på kroppen at du begynner å nærme deg slutten på karrieren?

- Hehe, ja jeg begynner å bli en gammel mann, så det spørs om jeg ikke vil være ganske sliten når siste match denne sesongen er over. Jeg har bare trent fem ganger med laget før denne kampen, og selv om jeg har bedrevet litt sykling og tennis, kjenner jeg at det er krevende.

- Men 34 år er vel ingen alder for en keeper?

- Hehe, hvis det er sånn du velger å tolke det, så!

- Er du oppriktig når du sier at du har troa på trepoenger i resten av kampene?

- Ja, og dersom vi fortsetter å spille som mot Fagerborg tror jeg det er en realistisk målsetting. Hvorfor ikke, sier han med et lurt smil.

Trener Reidar Søvik erklærte seg brukbart fornøyd med kampen, og spesielt angrepsspillet.

- Jeg synes vi krydret oppgjøret med noen fine mål, og spesielt Eren sitt var klistret oppe i vinkelen.

- Det er jo verdt å merke seg at vi nå bare har ett tap på seks kamper, og at vi i tillegg hadde veldig uflaks i den kampen vi tapte (mot Oslo City). Det kan jo tyde på en viss stabilitet, selv om vi har manglet en del spillere i det siste.

- Er det realistisk av Anders Søvik å tro på seier i resten av kampene?

- Ja, vi er i god form, og vi er ikke noe dårligere enn de lagene vi har igjen.

- Hvis jeg må plukke ut en kamp jeg frykter mer enn de andre, må det nok være mot Skeid 2. Dersom de stiller sterkt, er de knalltøffe å spille mot. Men vi har absolutt en mulighet.

Det var nok et lyspunkt i denne kampen for Grei sin del.

Juniorene Patrick Olsen og Markus Hellumsand fikk sine debuter i serien, og Reidar Søvik var godt fornøyd med de to:

- Det var gøy å se to juniorer klare seg godt de minuttene de fikk. Det er viktig for oss at juniorer får en real sjanse til å prøve seg, og spesielt nå som vi mangler såpass mange spillere. Disse to kan vi sikkert se mer av i tida fremover.

Fotball, 3. divisjon, avd. 3:

Grei - Fagerborg 4-0 (1-0)

Greibanen

Tilskuere: ca. 50

Dommer: Espen Hegde

Mål for Grei: Ali Reza, Mads Gjelde, Eren Mutlu, Lars Fjelddalen.

Grei's lag(4-3-3): Anders Søvik, Rolf Børresen (Thomas Setermoen fra 70.min), Lars Strypet, Thomas Elverum, Salar Abdulgani (Patrick Olsen fra 85 min.), Eren Cenar, Lars Fjelddalen, Patrick Larsen, Mads Hjelle (Markus Hellumsand fra 80.min), Ali Reza, Idriss Aydin.

Stjernene:

  • ** Lars Strypet
  • *   Lars Fjelddalen
  •      Ali Reza

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE