Comeback-jubilanten

Comeback-jubilanten

 

Det var en spesiell kamp for Greis hjemvendte Anders Søvik mot Fagerborg på lørdag. Keeperen var solid i sin 100. opptreden for Grei.

Selv om Fagerborg i utgangspunktet skal se ut som en relativt enkel oppgave for Grei, er det sjelden slik i 3. divisjon, der de svakeste lagene har en tendens til å trekke ned tempoet på de bedre lagene.

Dette maktet imidlertid ikke Fagerborg i dag. Etter en meget kjedelig og treig førsteomgang, tok Grei mer og mer over, og etter hvert ble det ren overkjøring på Greibanen.

Grei spilte hurtig langs bakken, og spissene Idris Aydin og Ali Reza kombinerte fint ved flere anledninger.

Kampen endte til slutt med 4-0, etter at Eren Cenar hadde vist publikum på Greibanen en scoring de neppe har sett maken til siden Årvolls Lars Engebretsen scorte på frispark fra 30 meter før sommerpausen. Cenars avslutning satt klistret i krysset bak en målløs Fagerborg-keeper, og festen var komplett.Rolig dag


4-0 og ren overkjøring, betyr ofte lite å gjøre for vinnerlagets keeper. Denne kampen var intet unntak, da det eneste Anders Søvik fikk å bryne seg på i kampen var et par halvskumle headinger fra Fagerborgs to meter lange midtstopper. Selv sa keeperen seg fornøyd med det, og han innrømmer at han håper det vil fortsette slik fremover.

- Jeg er rimelig fornøyd med kampen, selv om jeg fikk fint lite å jobbe med. Forhåpentligvis kan forsvaret og resten av laget fortsette å gjøre det rolig for meg fremover, sier han.

- Var det deilig å gjøre comeback i keepertrøya igjen?

- Ja, absolutt. Jeg hadde egentlig lagt opp, men jeg har et veldig godt forhold til trener Steinar Bruun og fattern er fortsatt en del involvert i laget, så du kan vel egentlig si at det hele tida har vært moderat mas om å ta på meg drakta igjen.

- Du var så heldig å motta en fruktkurv?

- Ja, det var jo koselig. Det er ikke så altfor ofte en 3.divisjonsspiller får en sånn en, så nå blir dem nok glade i hjemmet!

Din hundrede kamp for Grei, og du har ingen planer om å gi deg med det første. Eller?

- Det får vi nok se på. Jeg har i utgangspunktet sagt at jeg skal være med resten av høstsesongen, så får vi se om jeg orker å fortsette en sesong til. Men det er herlig å ha på seg trøya igjen, det er det ingen tvil om.

- Dere hadde rimelig god kontroll i dag?

- Så absolutt. Jeg synes vi gjør en kanonbra kamp, og spesielt angrepene vi scorte mål på luktet det klasse av.

- Det var gøy å se spissene Ali Reza og Idriss Aydin kombinere så fint der fremme, og i tillegg var forsvaret vårt veldig solid. Jeg har sagt at vi skal vinne resten av kampene i høst, og vi fikk jo en brukbar start i det minste.

- Merker du på kroppen at du begynner å nærme deg slutten på karrieren?

- Hehe, ja jeg begynner å bli en gammel mann, så det spørs om jeg ikke vil være ganske sliten når siste match denne sesongen er over. Jeg har bare trent fem ganger med laget før denne kampen, og selv om jeg har bedrevet litt sykling og tennis, kjenner jeg at det er krevende.

- Men 34 år er vel ingen alder for en keeper?

- Hehe, hvis det er sånn du velger å tolke det, så!

- Er du oppriktig når du sier at du har troa på trepoenger i resten av kampene?

- Ja, og dersom vi fortsetter å spille som mot Fagerborg tror jeg det er en realistisk målsetting. Hvorfor ikke, sier han med et lurt smil.

Trener Reidar Søvik erklærte seg brukbart fornøyd med kampen, og spesielt angrepsspillet.

- Jeg synes vi krydret oppgjøret med noen fine mål, og spesielt Eren sitt var klistret oppe i vinkelen.

- Det er jo verdt å merke seg at vi nå bare har ett tap på seks kamper, og at vi i tillegg hadde veldig uflaks i den kampen vi tapte (mot Oslo City). Det kan jo tyde på en viss stabilitet, selv om vi har manglet en del spillere i det siste.

- Er det realistisk av Anders Søvik å tro på seier i resten av kampene?

- Ja, vi er i god form, og vi er ikke noe dårligere enn de lagene vi har igjen.

- Hvis jeg må plukke ut en kamp jeg frykter mer enn de andre, må det nok være mot Skeid 2. Dersom de stiller sterkt, er de knalltøffe å spille mot. Men vi har absolutt en mulighet.

Det var nok et lyspunkt i denne kampen for Grei sin del.

Juniorene Patrick Olsen og Markus Hellumsand fikk sine debuter i serien, og Reidar Søvik var godt fornøyd med de to:

- Det var gøy å se to juniorer klare seg godt de minuttene de fikk. Det er viktig for oss at juniorer får en real sjanse til å prøve seg, og spesielt nå som vi mangler såpass mange spillere. Disse to kan vi sikkert se mer av i tida fremover.

Fotball, 3. divisjon, avd. 3:

Grei - Fagerborg 4-0 (1-0)

Greibanen

Tilskuere: ca. 50

Dommer: Espen Hegde

Mål for Grei: Ali Reza, Mads Gjelde, Eren Mutlu, Lars Fjelddalen.

Grei's lag(4-3-3): Anders Søvik, Rolf Børresen (Thomas Setermoen fra 70.min), Lars Strypet, Thomas Elverum, Salar Abdulgani (Patrick Olsen fra 85 min.), Eren Cenar, Lars Fjelddalen, Patrick Larsen, Mads Hjelle (Markus Hellumsand fra 80.min), Ali Reza, Idriss Aydin.

Stjernene:

 • ** Lars Strypet
 • *   Lars Fjelddalen
 •      Ali Reza

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

 • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

 • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

 • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

 • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

 • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!