Comeback-jubilanten

Comeback-jubilanten

 

Det var en spesiell kamp for Greis hjemvendte Anders Søvik mot Fagerborg på lørdag. Keeperen var solid i sin 100. opptreden for Grei.

Skrevet av:

Selv om Fagerborg i utgangspunktet skal se ut som en relativt enkel oppgave for Grei, er det sjelden slik i 3. divisjon, der de svakeste lagene har en tendens til å trekke ned tempoet på de bedre lagene.

Dette maktet imidlertid ikke Fagerborg i dag. Etter en meget kjedelig og treig førsteomgang, tok Grei mer og mer over, og etter hvert ble det ren overkjøring på Greibanen.

Grei spilte hurtig langs bakken, og spissene Idris Aydin og Ali Reza kombinerte fint ved flere anledninger.

Kampen endte til slutt med 4-0, etter at Eren Cenar hadde vist publikum på Greibanen en scoring de neppe har sett maken til siden Årvolls Lars Engebretsen scorte på frispark fra 30 meter før sommerpausen. Cenars avslutning satt klistret i krysset bak en målløs Fagerborg-keeper, og festen var komplett.

Rolig dag

4-0 og ren overkjøring, betyr ofte lite å gjøre for vinnerlagets keeper. Denne kampen var intet unntak, da det eneste Anders Søvik fikk å bryne seg på i kampen var et par halvskumle headinger fra Fagerborgs to meter lange midtstopper. Selv sa keeperen seg fornøyd med det, og han innrømmer at han håper det vil fortsette slik fremover.

- Jeg er rimelig fornøyd med kampen, selv om jeg fikk fint lite å jobbe med. Forhåpentligvis kan forsvaret og resten av laget fortsette å gjøre det rolig for meg fremover, sier han.

- Var det deilig å gjøre comeback i keepertrøya igjen?

- Ja, absolutt. Jeg hadde egentlig lagt opp, men jeg har et veldig godt forhold til trener Steinar Bruun og fattern er fortsatt en del involvert i laget, så du kan vel egentlig si at det hele tida har vært moderat mas om å ta på meg drakta igjen.

- Du var så heldig å motta en fruktkurv?

- Ja, det var jo koselig. Det er ikke så altfor ofte en 3.divisjonsspiller får en sånn en, så nå blir dem nok glade i hjemmet!

Din hundrede kamp for Grei, og du har ingen planer om å gi deg med det første. Eller?

- Det får vi nok se på. Jeg har i utgangspunktet sagt at jeg skal være med resten av høstsesongen, så får vi se om jeg orker å fortsette en sesong til. Men det er herlig å ha på seg trøya igjen, det er det ingen tvil om.

- Dere hadde rimelig god kontroll i dag?

- Så absolutt. Jeg synes vi gjør en kanonbra kamp, og spesielt angrepene vi scorte mål på luktet det klasse av.

- Det var gøy å se spissene Ali Reza og Idriss Aydin kombinere så fint der fremme, og i tillegg var forsvaret vårt veldig solid. Jeg har sagt at vi skal vinne resten av kampene i høst, og vi fikk jo en brukbar start i det minste.

- Merker du på kroppen at du begynner å nærme deg slutten på karrieren?

- Hehe, ja jeg begynner å bli en gammel mann, så det spørs om jeg ikke vil være ganske sliten når siste match denne sesongen er over. Jeg har bare trent fem ganger med laget før denne kampen, og selv om jeg har bedrevet litt sykling og tennis, kjenner jeg at det er krevende.

- Men 34 år er vel ingen alder for en keeper?

- Hehe, hvis det er sånn du velger å tolke det, så!

- Er du oppriktig når du sier at du har troa på trepoenger i resten av kampene?

- Ja, og dersom vi fortsetter å spille som mot Fagerborg tror jeg det er en realistisk målsetting. Hvorfor ikke, sier han med et lurt smil.

Trener Reidar Søvik erklærte seg brukbart fornøyd med kampen, og spesielt angrepsspillet.

- Jeg synes vi krydret oppgjøret med noen fine mål, og spesielt Eren sitt var klistret oppe i vinkelen.

- Det er jo verdt å merke seg at vi nå bare har ett tap på seks kamper, og at vi i tillegg hadde veldig uflaks i den kampen vi tapte (mot Oslo City). Det kan jo tyde på en viss stabilitet, selv om vi har manglet en del spillere i det siste.

- Er det realistisk av Anders Søvik å tro på seier i resten av kampene?

- Ja, vi er i god form, og vi er ikke noe dårligere enn de lagene vi har igjen.

- Hvis jeg må plukke ut en kamp jeg frykter mer enn de andre, må det nok være mot Skeid 2. Dersom de stiller sterkt, er de knalltøffe å spille mot. Men vi har absolutt en mulighet.

Det var nok et lyspunkt i denne kampen for Grei sin del.

Juniorene Patrick Olsen og Markus Hellumsand fikk sine debuter i serien, og Reidar Søvik var godt fornøyd med de to:

- Det var gøy å se to juniorer klare seg godt de minuttene de fikk. Det er viktig for oss at juniorer får en real sjanse til å prøve seg, og spesielt nå som vi mangler såpass mange spillere. Disse to kan vi sikkert se mer av i tida fremover.

Fotball, 3. divisjon, avd. 3:

Grei - Fagerborg 4-0 (1-0)

Greibanen

Tilskuere: ca. 50

Dommer: Espen Hegde

Mål for Grei: Ali Reza, Mads Gjelde, Eren Mutlu, Lars Fjelddalen.

Grei's lag(4-3-3): Anders Søvik, Rolf Børresen (Thomas Setermoen fra 70.min), Lars Strypet, Thomas Elverum, Salar Abdulgani (Patrick Olsen fra 85 min.), Eren Cenar, Lars Fjelddalen, Patrick Larsen, Mads Hjelle (Markus Hellumsand fra 80.min), Ali Reza, Idriss Aydin.

Stjernene:

 • ** Lars Strypet
 • *   Lars Fjelddalen
 •      Ali Reza

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

 • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

 • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

 • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

 • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

 • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

 • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

 • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

 • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!