Cupbomba smalt

Cupbomba smalt

VIDERE: Vestli-herrene er videre i NM. Marius Relte (bak t. v.), Tom Erik Hansen, Fredrik Rønold, Fredrik Ødegaard, Vidar Braathen, Trym Nagell, Eirik Myking, Anders«Kal-El» Jørgensen, Martin Sandnes og Jon Kristian Engebretsen.Tommy Skjelstad (f. t. v.), Morten Blokkdal, Christoffer Lonneckhen, Sander Bjørke og Sebastian Frivik. Kenneth «Sila» Arntzen (foran).

1. divisjonslaget Lillestrøm regnet nok med et greit oppgjør og avansement i NM da de fikk Vestli i den tredje runden. I Stovnerhallen ventet imidlertid en gjeng med gærne grorud­døler som satte skapet på plass.

– For en gjeng med puslinger! Vi ga dem rett og slett juling. Lillestrøm kom til oss med en ovenfra og ned-holdning. Det fikk de raskt svar på tiltale på, ler Tommy Skjelstad etter 24-22-seieren og avansement i håndball-NM for herrer.

– Velkommen til Stovner

42-åringen, som ifølge ryktene «griner» seg til en plass i troppen og underveis i kampen klaget på at drakta blir mindre og mindre for hvert år, gikk sammen med resten av Vestlis håndballherrer fra 3. divisjon respektløst til verks mot 1. divisjonslaget Lillestrøm som i fjor spilte i eliteserien.

Allerede i det første angrepet fikk gjestene merke at dette ikke skulle bli noen walkover da nevnte Skjelstad gulvet en motstander og ga ham klar beskjed om å bli liggende nede fordi Stovnerhallen var hans storstue.

– Lillestrøm kom og trodde de skulle løpe fra oss. De ante ikke at det sto en gjeng med gale mennesker fra toppen av Groruddalen på den andre siden. Vi klinket til, ville klart mest og tok fighten. Den turte ikke Lillestrøm å være med på, sier Tommy Skjelstad.

Tok fighten fra start

Vestli imponerte fra starten av med et meget bra forsvarsspill, som nesten gjorde bortelaget til statister. Lillestrøm ble stadig nektet kontringsmål og fikk det heller ikke til å stemme i etablert angrepsspill. I det hele tatt virket de litt tannløse. I motsatt ende tok Vestli seg god tid, gjorde det de kunne for å frustrere gjestene og tok vare på mulighetene sine.

At lagene gikk til pause på stillingen 10-11 representerer egentlig ikke den første omgangen hvor Vestli stort sett var foran hele veien.

Kjørte fra gjestene

I andre omgang fortsatte groruddølene å frustrere motstanderen og imponere publikum. Med solid støtte fra nærmere 400 tilskuere hadde de skaffet seg en seksmålsledelse da det gjensto fire minutter. Stovnerhallen startet å lukte en cupbombe. Det ble litt klabb, babb og panikk på slutten, med rødt kort på keeper Kenneth Arntzen, noen dumme baklengsmål og horrible bomskudd, men Vestli red det hele av og vant tilslutt 24-22.

– Det skal egentlig ikke være mulig. Jeg veier minst ti kilo for mye, har én brukbar lunge, 4,5 i syn og flere kollapser i ryggen. Likevel sto jeg 50 minutter mot et 1. divisjonslag, ler Tommy Skjelstad som endte på to scoringer.

Hjem til Voltaren

Han mener seieren var fullt fortjent.

– Absolutt! Faktisk mener jeg resultatet juger. Vi burde vunnet med fem mål. Så stor forskjell var det på lagene. Vi gjorde Lillestrøm til et dårlig håndballag og ville mye mer, sier Tommy Skjelstad.

Seksmålsscorer Anders Jørgensen er enig.

– Vi var det beste laget. Gutta kjempet iherdig, og vant fortjent. Kjempemorsomt å ta Lillestrøm-skalpen, sier Jørgensen, som fikk æren av å sette inn Vestlis siste scoring.

– Blir det feiring i kveld?

– Nei, det har jeg ikke hørt noe om. Jeg tror det blir hjem til strekkebenk og Voltaren. I hvert fall for de litt eldre av oss, ler han.

Tommel opp fra trener

Også trener Tom Erik Hansen var høyt oppe etter bragden.

– Utrolig moro. Jeg er så stolt over gutta. I utgangspunktet skulle det vært klasseforskjell, men vi la en taktikk som gutta fullførte til punkt og prikke. Utover i kampen synes jeg vi fikk mer og mer tak på det, og etter 40 minutter var jeg sikker på at vi ville dra det i land. Alt fungerte. Både taktisk og mentalt. Disiplinen til mine gutter var strålende, sier Hansen som også poengterer at Vestli-troppen mot Lillestrøm inneholdt åtte gutter som er født så sent som i 1998.

Mer NM-moro i vente

Dermed er det 16 lag igjen i herrenes NM. 12 eliteserielag, tre førstedivisjonslag og lille Vestli fra 3. divisjon. Neste utfordring venter 23. september. Da er det Bodø, som tok sølv både i serie, sluttspill og NM i fjor, som står på motstatt banehalvdel...

– Ny kamp, nye muligheter. Jesus gikk på vannet han også, men i teorien er alt under tap med tjue mål en kjempebragd. Når det er sagt drar vi ikke opp for å være turister, sier Tommy Skjelstad som synes det er dumt at ikke nordlendingene ble satt til å spille i Stovnerhallen.

– Det hadde vært stor stas å ta imot et eliteserielag her. Vi skulle ha slått av varmen i garderoben og gjort det ukomfortabelt for dem, ler han.

Han håper Vestli klarer å markere seg på en god måte i nord.

– Jeg håper publikum setter pris på at Askeladden kommer på besøk. Jeg har spilt der oppe før og fått hele hallen mot meg. Jeg har aldri før hatt det så moro, ler han.

Også trener Tom Erik Hansen håper på en fin opplevelse.

– Oppgaven er nær sagt uoverkommelig, men vi vil i hvert fall forsøke. De yngste spillerne våre skal få lov til å være med og oppleve dette. Det blir en ren bonuskamp, sier han.

Håndball, NM, 3. runde, herrer:

Vestli - Lillestrøm 24-22 (10-11)

Stovnerhallen, 400 tilskuere

Dommere: Tom Larsen og Jo Are Johannesen

Vestlis lag (mål i parentes): Kenneth Arntzen, Morten Blokkdal, Trym Nagell, Jon Kristian Engebretsen (3), Emanuel Duarte, Marius Reite (6), Sander Bjørke, Martin Sandnes, Vidar Braathen, Fredrik Rønold (2), Anders Jørgensen (5), Eirik Mykling, Christoffer Loennecken (6), Sebastian Frivik og Tommy Skjelstad (2).

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!