Curling om sommeren

Curling om sommeren

 

Sommerskolen på Furuset Forum tilbyr mange fristende aktiviteter til barna på Furuset. Spesielt lokkende var aktiviteter som curling, fotball og trampolinehopping.

I samarbeid med Sommerskolen på Furuset, holder «Gatekamp» til på baksiden av Forum. Curling, fotball, sandfotball, bandy og trampolinehopping er noen av aktivitetene barna kan drive med, og instruktørene opplever god tilbakemelding fra de ivrige unge sjelene.

- Vi har veldig mange som har brukt tilbudet, og vi ser nye fjes hver eneste dag, sier Per Magnus Holth.

Hvorfor gjør dere dette?

- Det er viktig for oss at barn har noe å gjøre om sommeren. Med våre tilbud holder vi de i aktivitet, og vi holder de unna de dårlige miljøene man kan være uheldig å støte på.

Mansur Rwaja(13) bekrefter:

- Dette er et kjempeopplegg, fordi det gir oss noe å gjøre nå som ferien er igang, og vi ikke har skole. Vi får ha det gøy, og bevegd oss masse, samtidig som vi får vært med alle vennene våre. Også vet jo foreldrene våre hvor de har oss, sier han, før han hopper videre på trampolinen.

- Jeg skulle ønske de kunne være her hele sommeren, sier Amaniel Ghirmay(11), som synes fotball og trampolinen er de to morsomste tilbudene.

Når det er mange på samme aldersnivå som er der, blir det arrangert fotballturneringer, som gutta setter stor pris på.

Tvillingbrødrene Hamza og Habib Daud(10) stortrives i den sammenheng:

- Fotballturneringene er alltid kule, for da samles alle og så har vi et skikkelig oppsett. Det er slike ting som holder oss borte fra datamaskinene om sommeren, og det er jo sunt og godt for oss, ler de.

Surgol Ghairat fra Fredsduene for ungdom (sportsambasaden) er stolt over prosjektet, og får igjen for alt strevet når han ser at barna er glade og fornøyde.

- Å la barna leke og ha det gøy, og samtidig lukke dem ute fra skumle miljøer er noe av det vi håper å oppnå med dette arrangementet, og vi får hele tiden gode tilbakemeldinger fra både barna og foreldrene, sier han, før han legger til:

- Vold kjenner ingen, men skadene og døden gjør det. Vi håper å være et godt eksempel for barn i Groruddalen, og hjelpe de med å utvikle seg til å bli fine, lovlydige personer.

Ghairat påpeker at Groruddalen ikke på langt nær er noe voldelig sted, men at det som alle andre steder er viktig med forebyggende arbeid for barn.

- Ryktene varer lenger enn handlingene. Groruddalen er et flott sted, der folk trives og det er viktig at vi fortsatt har det slik om 10 - 20 år, smiler han.

Yasir Ali (22) jobber til vanlig på Gran skole, men han jobber på sommerskolen om sommeren, og han har kun positive ting å si om det hele:

- Lek og moro vil barn ha mye av, og det får de her. De får et tilbud om å være ute i sola og ha det gøy, og det er jo det barn skal om sommeren, sier han.

Ali trives som instruktør og påpeker at det er en fin jobb som gir deg muligheten til å være ute i sola, og ha det gøy med barna.  Furuset-gutten håper ordet sprer seg videre, slik at enda flere får oppleve «Gatekamp» før de drar videre etter uka.

- Alle og spesielt de yngste trives her, og da vil det nok være sånn for alle de andre som måtte ha lyst til å besøke oss også, avslutter han.

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.