Curling om sommeren

Curling om sommeren

 

Sommerskolen på Furuset Forum tilbyr mange fristende aktiviteter til barna på Furuset. Spesielt lokkende var aktiviteter som curling, fotball og trampolinehopping.

I samarbeid med Sommerskolen på Furuset, holder «Gatekamp» til på baksiden av Forum. Curling, fotball, sandfotball, bandy og trampolinehopping er noen av aktivitetene barna kan drive med, og instruktørene opplever god tilbakemelding fra de ivrige unge sjelene.

- Vi har veldig mange som har brukt tilbudet, og vi ser nye fjes hver eneste dag, sier Per Magnus Holth.

Hvorfor gjør dere dette?

- Det er viktig for oss at barn har noe å gjøre om sommeren. Med våre tilbud holder vi de i aktivitet, og vi holder de unna de dårlige miljøene man kan være uheldig å støte på.

Mansur Rwaja(13) bekrefter:

- Dette er et kjempeopplegg, fordi det gir oss noe å gjøre nå som ferien er igang, og vi ikke har skole. Vi får ha det gøy, og bevegd oss masse, samtidig som vi får vært med alle vennene våre. Også vet jo foreldrene våre hvor de har oss, sier han, før han hopper videre på trampolinen.

- Jeg skulle ønske de kunne være her hele sommeren, sier Amaniel Ghirmay(11), som synes fotball og trampolinen er de to morsomste tilbudene.

Når det er mange på samme aldersnivå som er der, blir det arrangert fotballturneringer, som gutta setter stor pris på.

Tvillingbrødrene Hamza og Habib Daud(10) stortrives i den sammenheng:

- Fotballturneringene er alltid kule, for da samles alle og så har vi et skikkelig oppsett. Det er slike ting som holder oss borte fra datamaskinene om sommeren, og det er jo sunt og godt for oss, ler de.

Surgol Ghairat fra Fredsduene for ungdom (sportsambasaden) er stolt over prosjektet, og får igjen for alt strevet når han ser at barna er glade og fornøyde.


- Å la barna leke og ha det gøy, og samtidig lukke dem ute fra skumle miljøer er noe av det vi håper å oppnå med dette arrangementet, og vi får hele tiden gode tilbakemeldinger fra både barna og foreldrene, sier han, før han legger til:

- Vold kjenner ingen, men skadene og døden gjør det. Vi håper å være et godt eksempel for barn i Groruddalen, og hjelpe de med å utvikle seg til å bli fine, lovlydige personer.

Ghairat påpeker at Groruddalen ikke på langt nær er noe voldelig sted, men at det som alle andre steder er viktig med forebyggende arbeid for barn.

- Ryktene varer lenger enn handlingene. Groruddalen er et flott sted, der folk trives og det er viktig at vi fortsatt har det slik om 10 - 20 år, smiler han.

Yasir Ali (22) jobber til vanlig på Gran skole, men han jobber på sommerskolen om sommeren, og han har kun positive ting å si om det hele:

- Lek og moro vil barn ha mye av, og det får de her. De får et tilbud om å være ute i sola og ha det gøy, og det er jo det barn skal om sommeren, sier han.

Ali trives som instruktør og påpeker at det er en fin jobb som gir deg muligheten til å være ute i sola, og ha det gøy med barna.  Furuset-gutten håper ordet sprer seg videre, slik at enda flere får oppleve «Gatekamp» før de drar videre etter uka.


- Alle og spesielt de yngste trives her, og da vil det nok være sånn for alle de andre som måtte ha lyst til å besøke oss også, avslutter han.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!