Curling om sommeren

Curling om sommeren

 

Sommerskolen på Furuset Forum tilbyr mange fristende aktiviteter til barna på Furuset. Spesielt lokkende var aktiviteter som curling, fotball og trampolinehopping.

Skrevet av:

I samarbeid med Sommerskolen på Furuset, holder «Gatekamp» til på baksiden av Forum. Curling, fotball, sandfotball, bandy og trampolinehopping er noen av aktivitetene barna kan drive med, og instruktørene opplever god tilbakemelding fra de ivrige unge sjelene.

- Vi har veldig mange som har brukt tilbudet, og vi ser nye fjes hver eneste dag, sier Per Magnus Holth.

Hvorfor gjør dere dette?

- Det er viktig for oss at barn har noe å gjøre om sommeren. Med våre tilbud holder vi de i aktivitet, og vi holder de unna de dårlige miljøene man kan være uheldig å støte på.

Mansur Rwaja(13) bekrefter:

- Dette er et kjempeopplegg, fordi det gir oss noe å gjøre nå som ferien er igang, og vi ikke har skole. Vi får ha det gøy, og bevegd oss masse, samtidig som vi får vært med alle vennene våre. Også vet jo foreldrene våre hvor de har oss, sier han, før han hopper videre på trampolinen.

- Jeg skulle ønske de kunne være her hele sommeren, sier Amaniel Ghirmay(11), som synes fotball og trampolinen er de to morsomste tilbudene.

Når det er mange på samme aldersnivå som er der, blir det arrangert fotballturneringer, som gutta setter stor pris på.

Tvillingbrødrene Hamza og Habib Daud(10) stortrives i den sammenheng:

- Fotballturneringene er alltid kule, for da samles alle og så har vi et skikkelig oppsett. Det er slike ting som holder oss borte fra datamaskinene om sommeren, og det er jo sunt og godt for oss, ler de.

Surgol Ghairat fra Fredsduene for ungdom (sportsambasaden) er stolt over prosjektet, og får igjen for alt strevet når han ser at barna er glade og fornøyde.

- Å la barna leke og ha det gøy, og samtidig lukke dem ute fra skumle miljøer er noe av det vi håper å oppnå med dette arrangementet, og vi får hele tiden gode tilbakemeldinger fra både barna og foreldrene, sier han, før han legger til:

- Vold kjenner ingen, men skadene og døden gjør det. Vi håper å være et godt eksempel for barn i Groruddalen, og hjelpe de med å utvikle seg til å bli fine, lovlydige personer.

Ghairat påpeker at Groruddalen ikke på langt nær er noe voldelig sted, men at det som alle andre steder er viktig med forebyggende arbeid for barn.

- Ryktene varer lenger enn handlingene. Groruddalen er et flott sted, der folk trives og det er viktig at vi fortsatt har det slik om 10 - 20 år, smiler han.

Yasir Ali (22) jobber til vanlig på Gran skole, men han jobber på sommerskolen om sommeren, og han har kun positive ting å si om det hele:

- Lek og moro vil barn ha mye av, og det får de her. De får et tilbud om å være ute i sola og ha det gøy, og det er jo det barn skal om sommeren, sier han.

Ali trives som instruktør og påpeker at det er en fin jobb som gir deg muligheten til å være ute i sola, og ha det gøy med barna.  Furuset-gutten håper ordet sprer seg videre, slik at enda flere får oppleve «Gatekamp» før de drar videre etter uka.

- Alle og spesielt de yngste trives her, og da vil det nok være sånn for alle de andre som måtte ha lyst til å besøke oss også, avslutter han.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!