Da julenissen kom til Furuset Forum

Da julenissen kom til Furuset Forum

 

I ånd av den høytiden vi nå er inne i, serverer sporten deg i dette julenummeret eventyret om da julenissen besøkte Furuset Forum og reddet julen for Furuset Ishockey.

Skrevet av:

Det var en gang en ishockeyklubb ved navn Furuset. Gjennom historien utviklet klubben seg til å bli størst i det kongerike Norge, men gullalderen skulle ikke leve for evig. I 2002 brakk klubben ryggen økonomisk sett, men tæl, innsatsvilje og litt magi gjorde at det igjen begynte å spire i hockeyklubben. Ting begynte å se lyst ut, og i 2007 var Furuset små steg unna igjen å innta toppen av norsk ishockey.

I 2008 gikk det likevel galt. Klubbens økonomi var ødelagt og selskapet Furuset Elite gikk konkurs. Ved juletider så det mørkt ut for hele ishockeysatsningen i klubben, men da kom julenissen på besøk til Forum. Med seg hadde han en sekk med penger, og dermed kunne man smile i jula, også i Furuset Forum.

Årets julenisse bærer navnet Tom Andresen og eier firmaet Toms Transport & Budbilservice. Som første media i landet kan vi melde om at nissen ikke kommer i fra nordpolen, men fra Kalbakken. Her vokste nemlig Andresen opp, og det var her hans interesse for idrettslivet i dalen begynte.

- Jeg hadde en kjempetrivelig oppvekst på Kalbakken, og jeg bodde her til tidlig 20-års alderen. Jeg spilte fotball som keeper i Grorud fram til jeg ble plukket opp av Skeid i 1984 som 22-åring.

- Hockey har jeg derimot aldri spilt i noen klubb, men jeg spilte hockey på gata, og jeg husker godt Bjørn «Botta» Skaare på skolen. Han brøt opp kummen på kvelden slik at asfalten på Nordtvet skole alltid var islagt dagen etter. Etterhvert begynte jeg også å følge Furuset i den gamle boblehallen.

- «Botta» og Furuset har vært det største jeg har opplevd av idrett her i dalen, og den opplevelsen ga meg følelser for klubben. Dette til tross for at familien min opprinnelig kommer fra Galgeberg og jeg fulgte Vålerenga som liten guttunge, sier han.

Sponser «alt»

Ettersom følelsene for Furuset var sterke valgte Tom å bli hovedsponsor for klubben. Det har han vært i fire år nå, og da klubben trengte han som mest, stilte han nok en gang opp.

- For Furusets del gjorde vi det fordi vi tenkte på barna. Jeg fikk høre at foreldre ringte rundt til andre klubber og forhørte seg om det var noen mulighet for at barna kunne komme over hvis klubben gikk ad undas.

- Da følte jeg at vi måtte gjøre noe. Det er ikke bare bare å la 3-400 barn lete etter nye klubber. Dette ville gått utover mange, og det var fare for at hele klubben ble nedlagt. Dermed måtte vi gjøre det vi kunne for å redde hockeyen.

- Mange sa til meg at det ikke var mitt ansvar å redde dette, men det er tross alt bedre at vi gikk inn enn at de unge blir rekende gatelangs, sier han.

Furuset er imidlertid ikke det eneste laget han støtter.

- Vi sponser vel syv hockeylag, men vi har også fire tippeligalag, ett adeccoligalag og tre i andredivisjon. I tilegg er vi hovedsponsor i Grorud, Manglerud Star og Hasle/Løren, og vi markedsfører oss også i massevis av haller og anlegg, sier han.

- Hvorfor støtter du opp om så mye?

- Vi bruker mye penger på idrett, men vi er kanskje ikke så flinke til å støtte opp om det andre. Vi har aldri brukt så mye penger noen sinne på idrett som vi har gjort i 2008.

- Det er uansett vanskelig å svare på hvorfor vi gjør dette bortsett fra at jeg har et stort hjerte for idrett, og spesielt idrett i dalen, sier han.

Stor respons

Etter at det ble kjent at Tom gikk inn og reddet Furuset mottok han haugevis med tekstmeldinger og mailer fra både kjente og ukjente som takket ham.

- Det er veldig koselig å få såpass mye ros tilbake, og det gjør det hyggelig å hjelpe.

Han ser også effekten av at folket merker seg navnet hans.

- En av grunnene til at vi ofte markedsfører oss hos breddeidretten er at alle vil huske den drakta de hadde der det sto Tom´s på. Dette kan poteniselt føre til nye kunder eller ansatte. Jeg har mottatt telefoner fra firmaer som har byttet budbilservice til oss fordi vi støtter idretten og klubben til deres unger. Dette kan gi stor verdi tilbake til oss, sier han,

- Hvor mye bruker du på idrett i året?

- Jeg vil helst ikke gi noen summer, men det ligger på rundt åtte eller ni prosent av omsetningen i firmaet, sier han.

Den eneste

Når sportsredaksjonen er rundt i idrettsmijøet hører vi stadig jammer om lite sponsing fra dalens egne bedrifter. Når vi har pratet om Toms får derimot pipa en annen låt.

- Tom er imøtekommende og veldig real. Vi er avhengige av sånne for å få hjula til å gå rundt. Det er ingen i dalen som støtter opp som ham.

- Han er ekstremt viktig, og dalen hadde trengt flere som ham. Uten Tom hadde det blitt hardere kår, sier Richard Pedersen fra Grorud IL.

Andresen selv mener flere av dalens bedrifter burde se verdien av å sponse det lokale idrettsmiljøet.

- Det er synd at ikke flere stiller opp. Groruddalen er muligens det stedet i landet med flest bedrifter, men dessverre veldig liten interesse for å sponse klubbene.

- Jeg tror ikke de ser nytteverdien av å være synlige på samme måte som oss, og jeg har selv prøvd å overtale andre bedrifter til å bli med på å støtte idretten. Man møter veggen gang på gang.

- Dette er et Oslo-fenomen. Med en gang du kommer deg ut på bygda er du pålagt å sponse det lokale idrettslaget. Oslo har ikke den samme lojaliteten da det er flere om beinet, sier han.

Aldri mer tull

Furuset Ishockey mottok en slump med øremerkede kroner for å kunne drifte ut denne sesongen. Det er fremdeles for tidlig å si hva som skjer neste sesong med ishockeyen, men Andresen er klar på en ting. Det skal bli slutt på det økonomiske rotet.

- Jeg håper virkelig klubben har lært en gang for alle. Nå har Furuset Idrettsforening tatt over for Elite-gruppa og fått med seg et A-lag på kjøpet. Jeg skjønner meg på økonomi, og har sagt meg villig til å hjelp til med å holde orden på regnskap.

- Jeg vil gjerne ha innsyns til hvordan ting foregår, og hadde jeg fått vite om disse problemene foran sesongen, kunne Furuset ha sluppet mye vondt. Det gjelder nemlig å holde tunga rett i munnen, og ikke bruke mer penger enn man har.

- Idrett er ikke billig å drive, men man må veie og måle hele veien, og jeg forlanger bedre grep fremover.

- Det sier seg selv at man ikke har hatt kontroll i klubben, sier han.

Siste nytt i Sport

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

 
VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!