Dalens beste damer

Dalens beste damer

 

Linderud/Grei viste fine takter i sesongens første kamp på Greibanen da Orkla ble sendt hjem med 0-2. Neste hjemmekamp blir likevel en litt hardere nøtt å knekke. Da skal Groruddalens beste damelag få bryne seg på landets beste damelag i cupen.

Skrevet av:

Linderud/Grei har kommet godt i gang med årets sesong. I seriepremieren spilte de uavgjort mot Medkila, mens de på fredag sikret seg sesongens første trepoenger med en 2-0 seier over Orkla hjemme på Greibanen.

- Jeg er alltid fornøyd når vi vinner fotballkamper, men jeg var ikke fornøyd med de ti første minuttene. Da virket det som vi hadde høye skuldre. Etter hvert fikk vi mer tak på den sentrale midtbanen, og jobbet oss inn. Fra 20 minutter og utover i kampen styrte vi helt. Vi vant alle duellene, scoret to mål, og Orkla var ikke i nærheten av å skape noe, forteller trener Glenn Kleven.

Mye av rosen for det skal den sentrale midtbaneduoen med Marte Johannesen og Line Nordeide Grønli ha. De la ned en fortreffelig jobb både offensivt og defensivt, og utfylte hverandre på en eksemplarisk måte.

- Spiller du fotball uten å slippe inn mål er sannsynligheten stor for å vinne.Vi spilte 70 minutter uten å slippe Orkla til en sjanse, det vitner om en god kollektiv jobb fra midtbanen og nedover. Vi har prioritert forsvarsarbeid, og nå slipper vi knapt inn mål, sier Kleven.

Selv om han mener Linderud/ Grei har tatt et steg på den defensive biten av spillet, vil han ikke at noen skal få for høye tanker om sitt eget spill.

- Det gjelder å være litt kritisk til tross for den siste tids medgang. Ja, vi har tatt et steg, men nå må vi jobbe for å ta et nytt steg. Det er fremdeles en lang vei å gå, sier han.

- Men du er fornøyd med den fine seriestarten?

- Ja, det skal man ikke stikke under en stol. Vi har opprettholdt det vi jobbet knallhardt med i vinter. Nå ser vi at det fungerer, sier han.

Selvtillit

Kleven mener at damene nå spiller med mye mer selvtillitt enn tidligere.

- Fotball handler mye om selvtillitt, og når poengene kommer så får du mye av det. Man skal ikke være selvgod, men man skal ha tro på det man jobber med. Når jentene har sett resultatet av jobbinga, får de ny selvtillit. De ser at det nytter, og den tilliten er gull verdt for oss, sier han.

- Er dét hovedforskjellen på laget etter at du tok over?

- Vi har jobbet mye med å snu tankene i hodet på spillerne. De hadde gått et par sesonger med masse tap. Nå har vi fått bekreftelse på at vi er gode. Har man tro på det man jobber med så lykkes man oftere. Gjenom våre prestasjoner snur også tankegangen, sier han.

- Så det er bedre humør på damene i år?

- Humøret har forsåvidt alltid vært der, men det handler om å få bekreftelse på det man tror på. Vi har alltid hatt en fin «go» i gruppa, og trivselen og tryggheten blant jentene er god, sier han.

Som å tro på julenissen

Linderud/Grei skal først en tur til Bodø, før Norges beste damelag, Stabæk, kommer på besøk til Greibanen og NM-kamp etter det.

Ifølge Kleven blir det dumt å forvente noe fra den kampen.

- Det blir hyggelig å møte dem, men den kampen er ikke fokus for min del. Det er bare en bonus å få spille mot dem.

- Vi går alltid på banen for å prestere godt, men å tro at vi skal gå videre fra den runden er som å tro på julenissen, sier han.

- LGT lå i bunnen av 1. divisjon i fjor. Å tro at vi skal slå Norges beste lag sånn over natta, vil bare bevise at vi ikke har oversikt. Vi skal gjøre vårt beste og gjøre en god figur. Noe mer enn det er vi ikke gode nok for, sier han.

Fotball, 1. divisjon, kvinner:

Linderud/Grei - Orkla 2-0 (2-0)

Greibanen

Tilskuere: ca. 100

Dommer: Fredrik Ødegaard.

Mål for LGT: Marte Johannesen, Ingvild Solberg.

LGTs lag (4-2-3-1): Jeanette Stavsholt, Mona Johannesen, Gry Nordeide Grønli, Anette Lunde, Stine Gundersen, Marte Johannesen (Hanna Urke Møllerstad fra 70.), Line Nordeide Grønli, Heidi Mogstad, Ellen Wang, Ane Jakobsen Bjerke (Nicoline Viker fra 80.), Ingvild Solberg (Christine Libach fra 68.).

Stjernene:

 • ** Marte Johannesen
 • * Line Nordeide Grønli
 • Ingvild Solberg.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

 • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

 • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

 • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

 • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

 • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

 • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

 • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

 • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!