Dalens beste damer

Dalens beste damer

 

Linderud/Grei viste fine takter i sesongens første kamp på Greibanen da Orkla ble sendt hjem med 0-2. Neste hjemmekamp blir likevel en litt hardere nøtt å knekke. Da skal Groruddalens beste damelag få bryne seg på landets beste damelag i cupen.

Linderud/Grei har kommet godt i gang med årets sesong. I seriepremieren spilte de uavgjort mot Medkila, mens de på fredag sikret seg sesongens første trepoenger med en 2-0 seier over Orkla hjemme på Greibanen.

- Jeg er alltid fornøyd når vi vinner fotballkamper, men jeg var ikke fornøyd med de ti første minuttene. Da virket det som vi hadde høye skuldre. Etter hvert fikk vi mer tak på den sentrale midtbanen, og jobbet oss inn. Fra 20 minutter og utover i kampen styrte vi helt. Vi vant alle duellene, scoret to mål, og Orkla var ikke i nærheten av å skape noe, forteller trener Glenn Kleven.

Mye av rosen for det skal den sentrale midtbaneduoen med Marte Johannesen og Line Nordeide Grønli ha. De la ned en fortreffelig jobb både offensivt og defensivt, og utfylte hverandre på en eksemplarisk måte.

- Spiller du fotball uten å slippe inn mål er sannsynligheten stor for å vinne.Vi spilte 70 minutter uten å slippe Orkla til en sjanse, det vitner om en god kollektiv jobb fra midtbanen og nedover. Vi har prioritert forsvarsarbeid, og nå slipper vi knapt inn mål, sier Kleven.

Selv om han mener Linderud/ Grei har tatt et steg på den defensive biten av spillet, vil han ikke at noen skal få for høye tanker om sitt eget spill.

- Det gjelder å være litt kritisk til tross for den siste tids medgang. Ja, vi har tatt et steg, men nå må vi jobbe for å ta et nytt steg. Det er fremdeles en lang vei å gå, sier han.

- Men du er fornøyd med den fine seriestarten?

- Ja, det skal man ikke stikke under en stol. Vi har opprettholdt det vi jobbet knallhardt med i vinter. Nå ser vi at det fungerer, sier han.

Selvtillit

Kleven mener at damene nå spiller med mye mer selvtillitt enn tidligere.

- Fotball handler mye om selvtillitt, og når poengene kommer så får du mye av det. Man skal ikke være selvgod, men man skal ha tro på det man jobber med. Når jentene har sett resultatet av jobbinga, får de ny selvtillit. De ser at det nytter, og den tilliten er gull verdt for oss, sier han.

- Er dét hovedforskjellen på laget etter at du tok over?

- Vi har jobbet mye med å snu tankene i hodet på spillerne. De hadde gått et par sesonger med masse tap. Nå har vi fått bekreftelse på at vi er gode. Har man tro på det man jobber med så lykkes man oftere. Gjenom våre prestasjoner snur også tankegangen, sier han.

- Så det er bedre humør på damene i år?

- Humøret har forsåvidt alltid vært der, men det handler om å få bekreftelse på det man tror på. Vi har alltid hatt en fin «go» i gruppa, og trivselen og tryggheten blant jentene er god, sier han.

Som å tro på julenissen

Linderud/Grei skal først en tur til Bodø, før Norges beste damelag, Stabæk, kommer på besøk til Greibanen og NM-kamp etter det.

Ifølge Kleven blir det dumt å forvente noe fra den kampen.

- Det blir hyggelig å møte dem, men den kampen er ikke fokus for min del. Det er bare en bonus å få spille mot dem.

- Vi går alltid på banen for å prestere godt, men å tro at vi skal gå videre fra den runden er som å tro på julenissen, sier han.

- LGT lå i bunnen av 1. divisjon i fjor. Å tro at vi skal slå Norges beste lag sånn over natta, vil bare bevise at vi ikke har oversikt. Vi skal gjøre vårt beste og gjøre en god figur. Noe mer enn det er vi ikke gode nok for, sier han.

Fotball, 1. divisjon, kvinner:

Linderud/Grei - Orkla 2-0 (2-0)

Greibanen

Tilskuere: ca. 100

Dommer: Fredrik Ødegaard.

Mål for LGT: Marte Johannesen, Ingvild Solberg.

LGTs lag (4-2-3-1): Jeanette Stavsholt, Mona Johannesen, Gry Nordeide Grønli, Anette Lunde, Stine Gundersen, Marte Johannesen (Hanna Urke Møllerstad fra 70.), Line Nordeide Grønli, Heidi Mogstad, Ellen Wang, Ane Jakobsen Bjerke (Nicoline Viker fra 80.), Ingvild Solberg (Christine Libach fra 68.).

Stjernene:

  • ** Marte Johannesen
  • * Line Nordeide Grønli
  • Ingvild Solberg.

 

Siste nytt i Sport

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.