Dalens råeste dame

Dalens råeste dame

 

I sitt femte EM på rad, tok småbarnsmoren Heidi Hille Arnesen sin femte medalje. Nå lover hun å kline til i NM og i World Games, som regnes som styrkeløfternes OL.

Skrevet av:

Småbarnsmoren Heidi Hille Arnesen fra Stovner, var i helgen i Ylitornio i Finland. Her deltok hun i Europamesterskapet i styrkeløfting, og hjem kom hun med bronse. Hun deltok i klasse 82, 5 kilo, og bronsen ble hennes for serien med 215 kilo i knebøy, 122,5 kilo i benkpress og 192,5 kilo i markløft. Totalt 530 kilo. Hille Arnesen forteller til Akers Avis Groruddalen at hun er fornøyd med bronsen, men at det kunne likevel gått bedre i landet med de tusen sjøer.

- Jeg følte meg i toppform, og alt virket lovende. Jeg åpnet med knebøy og fikset alle tre løftene, men jeg følte likevel jeg hadde mer å gå på. At jeg gjorde det såpass godt her er jeg fornøyd med, siden jeg har jobba hardt med dette, sier hun.

Hille Arnesen gjorde det deretter veldig spennende for seg selv ved å få underkjent åpningsløftet i benkpress. Som om ikke det var nok, fikk hun også underkjent begge de to første forsøkene i markløft. Tilhengere i salen satt med hjertet i halsen, men hun klarte seg til slutt.

- Benkpress har jeg egentlig hatt gode resultater i på trening, men jeg mista hodet litt under EM. Når det gjelder markløftet aner jeg ikke hva som skjedde. Jeg måtte ned i kjellern på det siste forsøket. Hadde jeg ikke klart det, hadde jeg vært ute av konkurransen.

- Vi får si oss fornøyde med bronsen, men jeg hadde vært mye mer fornøyd om jeg hadde fått en ny pers i tillegg, sier hun.

Femte på fem forsøk

Med sin femte medalje på like mange EM, skiller Heidi Hille Arnesen seg ut. Det er ikke mange norske utøvere som kan vise til en slik merittliste.

- Det finnes utøvere som har vært med på mange EM, men ikke mange som har tatt medalje i så mange på rad. Jeg er ikke så god på statistikk, men de som har peiling sier at det er sjeldent. Det er litt kult å tenke på, hvert fall hvis man tenker seg at jeg har en sønn på seks år, og at alle kom etter ham. Det er jeg litt stolt av, og jeg er takknemlig for at jeg er på det nivået, selv om jeg nærmer meg 40, sier hun med god grunn.

Skal kline til

Selv om EM-bronsen smakte godt, er ikke det sesongens hovedmål.

- Det gikk jo ikke knirkefritt, men det var en god erfaring. Nå blir det NM om ikke så lenge, men både EM og NM er stevner på veien til mitt hovedmål denne sesongen.

Målet Hille Arnesen snakker om er World Games som blir regnet som OL for styrkeløftsutøverne.

- Hvordan ligger du an?

- Jeg føler at jeg er på rett vei, og jeg har en god og positiv tone på veien nå. Dessuten er jeg litt småforbanna på meg selv for at markløftet mitt ikke gikk inn under EM. Det er bare bra. Da har jeg noe å bevise for meg selv. Det kan være en fordel, sier hun.

- Så du klinker til?

- Ja! Men først er det NM. Jeg får klinke til litt der også. Der går jeg for gull, sier hun.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!