Dalens råeste dame

Dalens råeste dame

 

I sitt femte EM på rad, tok småbarnsmoren Heidi Hille Arnesen sin femte medalje. Nå lover hun å kline til i NM og i World Games, som regnes som styrkeløfternes OL.

Skrevet av:

Småbarnsmoren Heidi Hille Arnesen fra Stovner, var i helgen i Ylitornio i Finland. Her deltok hun i Europamesterskapet i styrkeløfting, og hjem kom hun med bronse. Hun deltok i klasse 82, 5 kilo, og bronsen ble hennes for serien med 215 kilo i knebøy, 122,5 kilo i benkpress og 192,5 kilo i markløft. Totalt 530 kilo. Hille Arnesen forteller til Akers Avis Groruddalen at hun er fornøyd med bronsen, men at det kunne likevel gått bedre i landet med de tusen sjøer.

- Jeg følte meg i toppform, og alt virket lovende. Jeg åpnet med knebøy og fikset alle tre løftene, men jeg følte likevel jeg hadde mer å gå på. At jeg gjorde det såpass godt her er jeg fornøyd med, siden jeg har jobba hardt med dette, sier hun.

Hille Arnesen gjorde det deretter veldig spennende for seg selv ved å få underkjent åpningsløftet i benkpress. Som om ikke det var nok, fikk hun også underkjent begge de to første forsøkene i markløft. Tilhengere i salen satt med hjertet i halsen, men hun klarte seg til slutt.

- Benkpress har jeg egentlig hatt gode resultater i på trening, men jeg mista hodet litt under EM. Når det gjelder markløftet aner jeg ikke hva som skjedde. Jeg måtte ned i kjellern på det siste forsøket. Hadde jeg ikke klart det, hadde jeg vært ute av konkurransen.

- Vi får si oss fornøyde med bronsen, men jeg hadde vært mye mer fornøyd om jeg hadde fått en ny pers i tillegg, sier hun.

Femte på fem forsøk

Med sin femte medalje på like mange EM, skiller Heidi Hille Arnesen seg ut. Det er ikke mange norske utøvere som kan vise til en slik merittliste.

- Det finnes utøvere som har vært med på mange EM, men ikke mange som har tatt medalje i så mange på rad. Jeg er ikke så god på statistikk, men de som har peiling sier at det er sjeldent. Det er litt kult å tenke på, hvert fall hvis man tenker seg at jeg har en sønn på seks år, og at alle kom etter ham. Det er jeg litt stolt av, og jeg er takknemlig for at jeg er på det nivået, selv om jeg nærmer meg 40, sier hun med god grunn.

Skal kline til

Selv om EM-bronsen smakte godt, er ikke det sesongens hovedmål.

- Det gikk jo ikke knirkefritt, men det var en god erfaring. Nå blir det NM om ikke så lenge, men både EM og NM er stevner på veien til mitt hovedmål denne sesongen.

Målet Hille Arnesen snakker om er World Games som blir regnet som OL for styrkeløftsutøverne.

- Hvordan ligger du an?

- Jeg føler at jeg er på rett vei, og jeg har en god og positiv tone på veien nå. Dessuten er jeg litt småforbanna på meg selv for at markløftet mitt ikke gikk inn under EM. Det er bare bra. Da har jeg noe å bevise for meg selv. Det kan være en fordel, sier hun.

- Så du klinker til?

- Ja! Men først er det NM. Jeg får klinke til litt der også. Der går jeg for gull, sier hun.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!