Dalens råeste dame

Dalens råeste dame

 

I sitt femte EM på rad, tok småbarnsmoren Heidi Hille Arnesen sin femte medalje. Nå lover hun å kline til i NM og i World Games, som regnes som styrkeløfternes OL.

Småbarnsmoren Heidi Hille Arnesen fra Stovner, var i helgen i Ylitornio i Finland. Her deltok hun i Europamesterskapet i styrkeløfting, og hjem kom hun med bronse. Hun deltok i klasse 82, 5 kilo, og bronsen ble hennes for serien med 215 kilo i knebøy, 122,5 kilo i benkpress og 192,5 kilo i markløft. Totalt 530 kilo. Hille Arnesen forteller til Akers Avis Groruddalen at hun er fornøyd med bronsen, men at det kunne likevel gått bedre i landet med de tusen sjøer.

- Jeg følte meg i toppform, og alt virket lovende. Jeg åpnet med knebøy og fikset alle tre løftene, men jeg følte likevel jeg hadde mer å gå på. At jeg gjorde det såpass godt her er jeg fornøyd med, siden jeg har jobba hardt med dette, sier hun.

Hille Arnesen gjorde det deretter veldig spennende for seg selv ved å få underkjent åpningsløftet i benkpress. Som om ikke det var nok, fikk hun også underkjent begge de to første forsøkene i markløft. Tilhengere i salen satt med hjertet i halsen, men hun klarte seg til slutt.

- Benkpress har jeg egentlig hatt gode resultater i på trening, men jeg mista hodet litt under EM. Når det gjelder markløftet aner jeg ikke hva som skjedde. Jeg måtte ned i kjellern på det siste forsøket. Hadde jeg ikke klart det, hadde jeg vært ute av konkurransen.

- Vi får si oss fornøyde med bronsen, men jeg hadde vært mye mer fornøyd om jeg hadde fått en ny pers i tillegg, sier hun.

Femte på fem forsøk

Med sin femte medalje på like mange EM, skiller Heidi Hille Arnesen seg ut. Det er ikke mange norske utøvere som kan vise til en slik merittliste.

- Det finnes utøvere som har vært med på mange EM, men ikke mange som har tatt medalje i så mange på rad. Jeg er ikke så god på statistikk, men de som har peiling sier at det er sjeldent. Det er litt kult å tenke på, hvert fall hvis man tenker seg at jeg har en sønn på seks år, og at alle kom etter ham. Det er jeg litt stolt av, og jeg er takknemlig for at jeg er på det nivået, selv om jeg nærmer meg 40, sier hun med god grunn.

Skal kline til

Selv om EM-bronsen smakte godt, er ikke det sesongens hovedmål.

- Det gikk jo ikke knirkefritt, men det var en god erfaring. Nå blir det NM om ikke så lenge, men både EM og NM er stevner på veien til mitt hovedmål denne sesongen.

Målet Hille Arnesen snakker om er World Games som blir regnet som OL for styrkeløftsutøverne.

- Hvordan ligger du an?

- Jeg føler at jeg er på rett vei, og jeg har en god og positiv tone på veien nå. Dessuten er jeg litt småforbanna på meg selv for at markløftet mitt ikke gikk inn under EM. Det er bare bra. Da har jeg noe å bevise for meg selv. Det kan være en fordel, sier hun.

- Så du klinker til?

- Ja! Men først er det NM. Jeg får klinke til litt der også. Der går jeg for gull, sier hun.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!