Dalens råeste dame

Dalens råeste dame

 

I sitt femte EM på rad, tok småbarnsmoren Heidi Hille Arnesen sin femte medalje. Nå lover hun å kline til i NM og i World Games, som regnes som styrkeløfternes OL.

Småbarnsmoren Heidi Hille Arnesen fra Stovner, var i helgen i Ylitornio i Finland. Her deltok hun i Europamesterskapet i styrkeløfting, og hjem kom hun med bronse. Hun deltok i klasse 82, 5 kilo, og bronsen ble hennes for serien med 215 kilo i knebøy, 122,5 kilo i benkpress og 192,5 kilo i markløft. Totalt 530 kilo. Hille Arnesen forteller til Akers Avis Groruddalen at hun er fornøyd med bronsen, men at det kunne likevel gått bedre i landet med de tusen sjøer.

- Jeg følte meg i toppform, og alt virket lovende. Jeg åpnet med knebøy og fikset alle tre løftene, men jeg følte likevel jeg hadde mer å gå på. At jeg gjorde det såpass godt her er jeg fornøyd med, siden jeg har jobba hardt med dette, sier hun.

Hille Arnesen gjorde det deretter veldig spennende for seg selv ved å få underkjent åpningsløftet i benkpress. Som om ikke det var nok, fikk hun også underkjent begge de to første forsøkene i markløft. Tilhengere i salen satt med hjertet i halsen, men hun klarte seg til slutt.

- Benkpress har jeg egentlig hatt gode resultater i på trening, men jeg mista hodet litt under EM. Når det gjelder markløftet aner jeg ikke hva som skjedde. Jeg måtte ned i kjellern på det siste forsøket. Hadde jeg ikke klart det, hadde jeg vært ute av konkurransen.

- Vi får si oss fornøyde med bronsen, men jeg hadde vært mye mer fornøyd om jeg hadde fått en ny pers i tillegg, sier hun.

Femte på fem forsøk

Med sin femte medalje på like mange EM, skiller Heidi Hille Arnesen seg ut. Det er ikke mange norske utøvere som kan vise til en slik merittliste.

- Det finnes utøvere som har vært med på mange EM, men ikke mange som har tatt medalje i så mange på rad. Jeg er ikke så god på statistikk, men de som har peiling sier at det er sjeldent. Det er litt kult å tenke på, hvert fall hvis man tenker seg at jeg har en sønn på seks år, og at alle kom etter ham. Det er jeg litt stolt av, og jeg er takknemlig for at jeg er på det nivået, selv om jeg nærmer meg 40, sier hun med god grunn.

Skal kline til

Selv om EM-bronsen smakte godt, er ikke det sesongens hovedmål.

- Det gikk jo ikke knirkefritt, men det var en god erfaring. Nå blir det NM om ikke så lenge, men både EM og NM er stevner på veien til mitt hovedmål denne sesongen.

Målet Hille Arnesen snakker om er World Games som blir regnet som OL for styrkeløftsutøverne.

- Hvordan ligger du an?

- Jeg føler at jeg er på rett vei, og jeg har en god og positiv tone på veien nå. Dessuten er jeg litt småforbanna på meg selv for at markløftet mitt ikke gikk inn under EM. Det er bare bra. Da har jeg noe å bevise for meg selv. Det kan være en fordel, sier hun.

- Så du klinker til?

- Ja! Men først er det NM. Jeg får klinke til litt der også. Der går jeg for gull, sier hun.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.