Dalens svar på Brasil?

Dalens svar på Brasil?

 

Møt Grorud G99. Med Brasil-drakter, godt humør og gode fotballferdigheter satser de på å bli dalens første guttelag til å vinne Norway Cup.

Skrevet av:

- Vi er absolutt med for å vinne. Det er helt klart. Vi er gode nok til det. Både foran og bak på banen har vi full kontroll, sier gjengen fra Grorud G99.

Laget har satt seg som mål å bli historiske. Aldri tidligere har et guttelag fra Groruddalen gått helt til topps i Norway Cup, men det vil Grorud-gutta endre på.

- Det er derfor vi har blitt med i år. Vi er Groruddalens svar på Brasil, og kommer til å overraske alle, slår gutta fast.

De gleder seg til å spille Norway Cup.

- Det er heftig mann. I gruppespillet skal vi møte Nordstrand, Strømmen og Skoppun. Vi har aldri møtt dem før, men vi går for seier, sier gutta.

Trener Rune Telle gjør ikke mye for å dempe forventningene.

- Jeg tror de kan klare det. Selv om oppladningen til cupen ikke har vært den beste, flyter vi godt på samholdet og jevnheten i laget. I tillegg har vi ekstremferdigheter med et sterkt forsvar og et superraskt angrep. Vi har definitivt en mulighet, sier han.

Kaptein Mashood Khan (13) er også rask til å skryte av sine lagkamerater.

- Ikke bare er vi gode, men vi jobber knallhardt for hverandre og har lyst til å vise oss fram. Jeg tror dette blir veldig bra, sier han.

Det er ikke bare i navnet Grorud vil framstå som Brasil. De vil også spille i blå Brasil-drakter.

- Klubben hadde bestemt seg for ikke å ha med noen lag i Norway Cup i år, men vi fikk sponset turneringen av Aktiv Trafikkskole.

- De ga oss også et flott Brasil-draktsett som vi kommer til å bruke under turneringen, sier Rune Telle.

Den velkjente gule drakta blir altså byttet ut med Brasils bortedrakter. Treneren innrømmer at de har litt å leve opp til.

- Absolutt, men som sagt har jeg klokkertro på dette laget. Går vi på en smell garanterer jeg at det er mot et meget godt fotballag, sier han.

Telle er også takknemlig for at Aktiv Trafikkskole ville hjelpe laget med NC-plass.

- Grorud har stolte tradisjoner i Norway Cup, og har flere ganger vunnet prisen som beste Oslo-klubb. Det er veldig ålreit gjort at Aktiv Trafikkskole ville ha oss med. De har gjort så mye for dette laget. Blant annet har de sponset flere turneringer, kjøpt utstyr og leid timer inne i hall for oss. Dette er vi meget takknemlige for, sier Rune Telle.

Grorud G99 er et spesielt lag. Gutta har spilt sammen siden de var seks år gamle, og fra forrige sesong slo laget seg sammen med 2000-laget. Dermed ble et første- og andrelag dannet uavhengig av alder. Til Norway Cup reiser de med 17 spillere i alderen mellom 10 og 14 år. Likevel har de altså kjempetro på seg selv.

- I fjor spilte vi én klasse høyere, men i år er de fleste jevngamle med motstanderne. Vi har blitt et mer spillende lag, og er revansjelystne. Spesielt etter avslutningen på vårsesongen hvor vi gikk på et par kjipe tap. De skal hevnes i Norway Cup, sier gutta.

På laget som drar på cupen er det hele åtte forskjellige nasjonaliteter, mens det er 18 nasjonaliteter totalt på de to lagene.

- Det er bare moro. Jeg tror de etnisk norske har godt av å se hvor mye som ofres av de andre for å være med. Samholdet i gruppa er meget sterkt, og vi trives som lag, sier Telle.

Han skryter også av disiplinen til gutta.

- De er virkelig pliktoppfyllende og treningsvillige.

- Alle vil bli bedre og ønsker å lære mest mulig. Jeg har hatt den siden første klasse, og nå trener vi minimum fire ganer i uka - året rundt. Det vitner om en herlig moral, sier Telle.

Treningsviljen har gjort Grorud G99 til et meget godt fotballag. De ligger på andreplass i den øverste divisjonen for sin aldersklasse med én kamp mindre spilt enn serielederne fra Oppsal. Også i cuper gjør de sakene sine bra.

- Vi har en flott merittliste de siste årene. I fjor var vi med i 98-serien og gikk ubeseiret gjennom med to uavgjort og resten seire. I tillegg vant vi Aktiv Trafikkskole Cup, Gjelleråsen 97-breddecup og Grorud Cup i 98-klassen.

- I år vant vi vinterserien og Danske Bankcup i Hirtshals. Vi var også med i Adidascup (uoffisielt NM for aldersbestemte lag) og gikk videre fra puljespillet, men røyk ut mot Ullern. Det er liten tvil om at gutta er seiersvante. Jeg håper selvfølgelig det fortsetter nå i Norway Cup, sier Rune Telle.

Men det er ikke bare fotball som står i hodene på gutta når de skal delta i Norway Cup.

- Vi skal sjekke mange damer og gå på diskotek. Det blir dødskult, sier de.

- Hvem av dere flørter mest?

- Det er Javier, han er en ordentlig flørtepus. Han kommer sikkert til å dra flest damer, ler kaptein Mashood Khan.

Trener Telle har imidlertid noen innvendinger.

- Ingen damer eller disco før vi er ferdige med turneringen, ler han.

* Grorud G99 spiller sin første kamp i Norway Cup på Bjølsenfeltet, bane 5, til søndag. Kampen starter klokken 10.00.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!