Dalens svar på Brasil?

Dalens svar på Brasil?

 

Møt Grorud G99. Med Brasil-drakter, godt humør og gode fotballferdigheter satser de på å bli dalens første guttelag til å vinne Norway Cup.

- Vi er absolutt med for å vinne. Det er helt klart. Vi er gode nok til det. Både foran og bak på banen har vi full kontroll, sier gjengen fra Grorud G99.

Laget har satt seg som mål å bli historiske. Aldri tidligere har et guttelag fra Groruddalen gått helt til topps i Norway Cup, men det vil Grorud-gutta endre på.

- Det er derfor vi har blitt med i år. Vi er Groruddalens svar på Brasil, og kommer til å overraske alle, slår gutta fast.

De gleder seg til å spille Norway Cup.

- Det er heftig mann. I gruppespillet skal vi møte Nordstrand, Strømmen og Skoppun. Vi har aldri møtt dem før, men vi går for seier, sier gutta.

Trener Rune Telle gjør ikke mye for å dempe forventningene.

- Jeg tror de kan klare det. Selv om oppladningen til cupen ikke har vært den beste, flyter vi godt på samholdet og jevnheten i laget. I tillegg har vi ekstremferdigheter med et sterkt forsvar og et superraskt angrep. Vi har definitivt en mulighet, sier han.

Kaptein Mashood Khan (13) er også rask til å skryte av sine lagkamerater.

- Ikke bare er vi gode, men vi jobber knallhardt for hverandre og har lyst til å vise oss fram. Jeg tror dette blir veldig bra, sier han.

Det er ikke bare i navnet Grorud vil framstå som Brasil. De vil også spille i blå Brasil-drakter.

- Klubben hadde bestemt seg for ikke å ha med noen lag i Norway Cup i år, men vi fikk sponset turneringen av Aktiv Trafikkskole.

- De ga oss også et flott Brasil-draktsett som vi kommer til å bruke under turneringen, sier Rune Telle.

Den velkjente gule drakta blir altså byttet ut med Brasils bortedrakter. Treneren innrømmer at de har litt å leve opp til.

- Absolutt, men som sagt har jeg klokkertro på dette laget. Går vi på en smell garanterer jeg at det er mot et meget godt fotballag, sier han.

Telle er også takknemlig for at Aktiv Trafikkskole ville hjelpe laget med NC-plass.

- Grorud har stolte tradisjoner i Norway Cup, og har flere ganger vunnet prisen som beste Oslo-klubb. Det er veldig ålreit gjort at Aktiv Trafikkskole ville ha oss med. De har gjort så mye for dette laget. Blant annet har de sponset flere turneringer, kjøpt utstyr og leid timer inne i hall for oss. Dette er vi meget takknemlige for, sier Rune Telle.

Grorud G99 er et spesielt lag. Gutta har spilt sammen siden de var seks år gamle, og fra forrige sesong slo laget seg sammen med 2000-laget. Dermed ble et første- og andrelag dannet uavhengig av alder. Til Norway Cup reiser de med 17 spillere i alderen mellom 10 og 14 år. Likevel har de altså kjempetro på seg selv.

- I fjor spilte vi én klasse høyere, men i år er de fleste jevngamle med motstanderne. Vi har blitt et mer spillende lag, og er revansjelystne. Spesielt etter avslutningen på vårsesongen hvor vi gikk på et par kjipe tap. De skal hevnes i Norway Cup, sier gutta.

På laget som drar på cupen er det hele åtte forskjellige nasjonaliteter, mens det er 18 nasjonaliteter totalt på de to lagene.

- Det er bare moro. Jeg tror de etnisk norske har godt av å se hvor mye som ofres av de andre for å være med. Samholdet i gruppa er meget sterkt, og vi trives som lag, sier Telle.

Han skryter også av disiplinen til gutta.

- De er virkelig pliktoppfyllende og treningsvillige.

- Alle vil bli bedre og ønsker å lære mest mulig. Jeg har hatt den siden første klasse, og nå trener vi minimum fire ganer i uka - året rundt. Det vitner om en herlig moral, sier Telle.

Treningsviljen har gjort Grorud G99 til et meget godt fotballag. De ligger på andreplass i den øverste divisjonen for sin aldersklasse med én kamp mindre spilt enn serielederne fra Oppsal. Også i cuper gjør de sakene sine bra.

- Vi har en flott merittliste de siste årene. I fjor var vi med i 98-serien og gikk ubeseiret gjennom med to uavgjort og resten seire. I tillegg vant vi Aktiv Trafikkskole Cup, Gjelleråsen 97-breddecup og Grorud Cup i 98-klassen.

- I år vant vi vinterserien og Danske Bankcup i Hirtshals. Vi var også med i Adidascup (uoffisielt NM for aldersbestemte lag) og gikk videre fra puljespillet, men røyk ut mot Ullern. Det er liten tvil om at gutta er seiersvante. Jeg håper selvfølgelig det fortsetter nå i Norway Cup, sier Rune Telle.

Men det er ikke bare fotball som står i hodene på gutta når de skal delta i Norway Cup.

- Vi skal sjekke mange damer og gå på diskotek. Det blir dødskult, sier de.

- Hvem av dere flørter mest?

- Det er Javier, han er en ordentlig flørtepus. Han kommer sikkert til å dra flest damer, ler kaptein Mashood Khan.

Trener Telle har imidlertid noen innvendinger.

- Ingen damer eller disco før vi er ferdige med turneringen, ler han.

* Grorud G99 spiller sin første kamp i Norway Cup på Bjølsenfeltet, bane 5, til søndag. Kampen starter klokken 10.00.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!