De nye kongene i gata

De nye kongene i gata

 

Vålerengas håndballherrer er de nye kongene i gata etter opprykket til Postenligaen. Nå starter arbeidet med å forbli i den øverste divisjonen.

Skrevet av:

Laget har definitivt landa etter at opprykket til Postenligaen ble sikret i april.

- Det var en utrolig morsom opplevelse. En stor begivenhet for klubben, som hverken vi eller mange andre hadde tro på før sesongen, sier Morten Østreng.

Han trener laget sammen med Kent Staahle.

I disse dager legges fundamentet på plass for at klubben fremdeles skal være en del av elitenivået etter den kommende sesongen.

- Vårt mål for sesongen er definitivt å holde plassen. Det er en meget tøff utfordring, men jeg har tro på at vi kan klare det. Det sier jeg ikke for å være høy på strået, men fordi jeg mener laget har en reel sjanse til å klare seg.

- Vi vet at det blir knalltøft, men vi har en meget positiv og sammensveisa gjeng som drar lasset sammen. Vi tar denne utfordringen, sier Østreng.

Spillerne gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

- Absolutt. Det blir spennende å prøve seg mot de aller beste selv om vi vet det blir tøft, slår kaptein Tom Christian Helland Olsen fast.

Han mener lagets vinnerviljevile hjelper dem.

- Det unike med oss er samholdet mellom gutta. Vi er en kompisgjeng som har en herlig innsats- og vinnervilje. Det er den viljen som har ført oss opp, sier kapteinen.

Trener mer

Tidligere var ikke Vålerenga kjent for å trene for mye. Nå har det derimot blitt en endring.

- Nå trener vi fire ganger i uka, og satser alt på å være i god form til seriestart. Vi skal også delta i flere turneringer fram mot starten, og spille flere treningskamper, sier Morten Østreng.

Foreløpig er det så mange som 35 spillere på treningene, men troppen for neste år er ennå ikke blitt valgt ut.

- I løpet av juni vil vi ta ut en tropp for eliteserielaget og vårt lag i 2. divisjon, sier Østreng.

Han er godt fornøyd med at Vålerenga nå har blitt en attraktiv klubb.

- Vi er heldige som holder til i indre Oslo. Det gjør oss interessante for spillere som flytter inn til byen, og for spillere som kommer herfra. I hvert fall nå som vi er i eliten, slår han fast.

Ingen får lønn

Til forskjell fra konkurrentene i serien som henter inn godt betalte landslagsspillere er det ingen spillere i Vålerenga som mottar en krone i lønn. Det hjelper godt på budsjettet.

- Vi må innrette oss etter hverdagen, og vi kan ikke gape over for mye. For oss er det viktig å bygge langsiktig. Vi bruker det vi har, og har fokus på det fremfor det man ikke har råd til. Vi skal bli bedre og bedre på alt hvert eneste år. Det er vår filosofi.

- Å ha et eliteserielag i håndball er nytt for hele nærmiljøet. Vi må skape interesse og entusiasme. Etter hvert kan det da komme inn flere sponsorer, sier Østreng.

Og selv om det koster å spille på det øverste nivået, har Vålerenga full kontroll.

- Vi kommer til å klare oss økonomisk. Vi er heldige med at det ikke blir så mange lange reiser denne sesongen, og det er klart det hjelper på når du ikke har en lønningspost på budsjettet, sier Østreng.

Kaptein Helland Olsen syntes ikke nødvendigvis det er noen ulempe at ingen av spillerne går på lønn.

- I motsetning til spillere med lønn, spiller vi uten press. Vi gjør dette for å ha det gøy, og jeg tror det vil hjelpe oss til å kose oss under kampene, sier han.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!