De nye kongene i gata

De nye kongene i gata

 

Vålerengas håndballherrer er de nye kongene i gata etter opprykket til Postenligaen. Nå starter arbeidet med å forbli i den øverste divisjonen.

Laget har definitivt landa etter at opprykket til Postenligaen ble sikret i april.

- Det var en utrolig morsom opplevelse. En stor begivenhet for klubben, som hverken vi eller mange andre hadde tro på før sesongen, sier Morten Østreng.

Han trener laget sammen med Kent Staahle.

I disse dager legges fundamentet på plass for at klubben fremdeles skal være en del av elitenivået etter den kommende sesongen.

- Vårt mål for sesongen er definitivt å holde plassen. Det er en meget tøff utfordring, men jeg har tro på at vi kan klare det. Det sier jeg ikke for å være høy på strået, men fordi jeg mener laget har en reel sjanse til å klare seg.

- Vi vet at det blir knalltøft, men vi har en meget positiv og sammensveisa gjeng som drar lasset sammen. Vi tar denne utfordringen, sier Østreng.

Spillerne gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

- Absolutt. Det blir spennende å prøve seg mot de aller beste selv om vi vet det blir tøft, slår kaptein Tom Christian Helland Olsen fast.

Han mener lagets vinnerviljevile hjelper dem.

- Det unike med oss er samholdet mellom gutta. Vi er en kompisgjeng som har en herlig innsats- og vinnervilje. Det er den viljen som har ført oss opp, sier kapteinen.

Trener mer

Tidligere var ikke Vålerenga kjent for å trene for mye. Nå har det derimot blitt en endring.

- Nå trener vi fire ganger i uka, og satser alt på å være i god form til seriestart. Vi skal også delta i flere turneringer fram mot starten, og spille flere treningskamper, sier Morten Østreng.

Foreløpig er det så mange som 35 spillere på treningene, men troppen for neste år er ennå ikke blitt valgt ut.

- I løpet av juni vil vi ta ut en tropp for eliteserielaget og vårt lag i 2. divisjon, sier Østreng.

Han er godt fornøyd med at Vålerenga nå har blitt en attraktiv klubb.

- Vi er heldige som holder til i indre Oslo. Det gjør oss interessante for spillere som flytter inn til byen, og for spillere som kommer herfra. I hvert fall nå som vi er i eliten, slår han fast.

Ingen får lønn

Til forskjell fra konkurrentene i serien som henter inn godt betalte landslagsspillere er det ingen spillere i Vålerenga som mottar en krone i lønn. Det hjelper godt på budsjettet.

- Vi må innrette oss etter hverdagen, og vi kan ikke gape over for mye. For oss er det viktig å bygge langsiktig. Vi bruker det vi har, og har fokus på det fremfor det man ikke har råd til. Vi skal bli bedre og bedre på alt hvert eneste år. Det er vår filosofi.

- Å ha et eliteserielag i håndball er nytt for hele nærmiljøet. Vi må skape interesse og entusiasme. Etter hvert kan det da komme inn flere sponsorer, sier Østreng.

Og selv om det koster å spille på det øverste nivået, har Vålerenga full kontroll.

- Vi kommer til å klare oss økonomisk. Vi er heldige med at det ikke blir så mange lange reiser denne sesongen, og det er klart det hjelper på når du ikke har en lønningspost på budsjettet, sier Østreng.

Kaptein Helland Olsen syntes ikke nødvendigvis det er noen ulempe at ingen av spillerne går på lønn.

- I motsetning til spillere med lønn, spiller vi uten press. Vi gjør dette for å ha det gøy, og jeg tror det vil hjelpe oss til å kose oss under kampene, sier han.

Siste nytt i Sport

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.