De nye kongene i gata

De nye kongene i gata

 

Vålerengas håndballherrer er de nye kongene i gata etter opprykket til Postenligaen. Nå starter arbeidet med å forbli i den øverste divisjonen.

Laget har definitivt landa etter at opprykket til Postenligaen ble sikret i april.

- Det var en utrolig morsom opplevelse. En stor begivenhet for klubben, som hverken vi eller mange andre hadde tro på før sesongen, sier Morten Østreng.

Han trener laget sammen med Kent Staahle.

I disse dager legges fundamentet på plass for at klubben fremdeles skal være en del av elitenivået etter den kommende sesongen.

- Vårt mål for sesongen er definitivt å holde plassen. Det er en meget tøff utfordring, men jeg har tro på at vi kan klare det. Det sier jeg ikke for å være høy på strået, men fordi jeg mener laget har en reel sjanse til å klare seg.

- Vi vet at det blir knalltøft, men vi har en meget positiv og sammensveisa gjeng som drar lasset sammen. Vi tar denne utfordringen, sier Østreng.

Spillerne gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

- Absolutt. Det blir spennende å prøve seg mot de aller beste selv om vi vet det blir tøft, slår kaptein Tom Christian Helland Olsen fast.

Han mener lagets vinnerviljevile hjelper dem.

- Det unike med oss er samholdet mellom gutta. Vi er en kompisgjeng som har en herlig innsats- og vinnervilje. Det er den viljen som har ført oss opp, sier kapteinen.

Trener mer

Tidligere var ikke Vålerenga kjent for å trene for mye. Nå har det derimot blitt en endring.


- Nå trener vi fire ganger i uka, og satser alt på å være i god form til seriestart. Vi skal også delta i flere turneringer fram mot starten, og spille flere treningskamper, sier Morten Østreng.

Foreløpig er det så mange som 35 spillere på treningene, men troppen for neste år er ennå ikke blitt valgt ut.

- I løpet av juni vil vi ta ut en tropp for eliteserielaget og vårt lag i 2. divisjon, sier Østreng.

Han er godt fornøyd med at Vålerenga nå har blitt en attraktiv klubb.

- Vi er heldige som holder til i indre Oslo. Det gjør oss interessante for spillere som flytter inn til byen, og for spillere som kommer herfra. I hvert fall nå som vi er i eliten, slår han fast.

Ingen får lønn

Til forskjell fra konkurrentene i serien som henter inn godt betalte landslagsspillere er det ingen spillere i Vålerenga som mottar en krone i lønn. Det hjelper godt på budsjettet.


- Vi må innrette oss etter hverdagen, og vi kan ikke gape over for mye. For oss er det viktig å bygge langsiktig. Vi bruker det vi har, og har fokus på det fremfor det man ikke har råd til. Vi skal bli bedre og bedre på alt hvert eneste år. Det er vår filosofi.

- Å ha et eliteserielag i håndball er nytt for hele nærmiljøet. Vi må skape interesse og entusiasme. Etter hvert kan det da komme inn flere sponsorer, sier Østreng.

Og selv om det koster å spille på det øverste nivået, har Vålerenga full kontroll.


- Vi kommer til å klare oss økonomisk. Vi er heldige med at det ikke blir så mange lange reiser denne sesongen, og det er klart det hjelper på når du ikke har en lønningspost på budsjettet, sier Østreng.

Kaptein Helland Olsen syntes ikke nødvendigvis det er noen ulempe at ingen av spillerne går på lønn.

- I motsetning til spillere med lønn, spiller vi uten press. Vi gjør dette for å ha det gøy, og jeg tror det vil hjelpe oss til å kose oss under kampene, sier han.

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!