De unge damene sikret opprykket

De unge damene sikret opprykket

 

Ellingsruds unge håndballdamer har lekt seg gjennom årets femtedivisjon. Onsdag knuste de Høybråten og Stovner. Det sikret opprykket til fjerdedivisjon når det gjenstår fire serierunder.

Ellingsruds førstelag i håndball består av det samme laget som spiller i Sparserien. Dette er jenter som er født i 1990 eller 1991. Gjennom 18 kamper i årets femtedivisjon avdeling tre har de gått fra seier til seier og lekt seg igjennom sesongen. Status etter 17 kamper var 16 seire og én uavgjort.

Med seier over Høybråten og Stovner ville opprykket til fjerde divisjon være i boks.

Kampen startet ikke spesielt bra for Ellingsrud. De virket ukonsentrerte, og det ble mye slurving. Samtidig virket HSIL gode, og viste at de hadde et par skikkelig presisjonsskyttere i laget.

På stillingen 7-6 til HSIL hadde EIL-trener Thomas Sigolsen fått nok. Han tok en timeout og fortalte damene hva han syntes om innsatsen. Det så ut til å hjelpe, for etter det var det enveiskjøring fra de gule. Selv om spillet til tider varierte veldig, dro Ellingsrud i fra og ledet 18-11 til pause.

Etter pausen fortsatte de å kjøre i fra HSIL. Spesielt kontringsspillet var noe de nøt godt av gang på gang. Til slutt virket det som om HSIL ga opp, og at sluttresultatet ble 37-25 var det ingen ting å si på. Ellingsrud er klare for fjerdedivisjon.

Av seg selv

- Jeg er godt fornøyd med at vi sikret oss plassen. Det var sesongmålet, og det har sett bra ut hele veien. Når det er sagt var det ikke en strålende kamp fra vår side.

- Spesielt første halvdelen av førsteomgang var under pari. Det virket ikke som jentene hadde den rette tenningen. Den er man nødt til å ha i hver kamp, sier Sigolsen.

- Det var en elendig start på kampen. Vi våknet ikke før Thomas tok timeout og fortalte oss at dette var j... dårlig. Først da reagerte vi og tok oss sammen, sier lagets kaptein Mona Skorstad.

- Hadde dere ikke tenning i en kamp som skulle sikre opprykket?

- Det har vel noe med at vi har vært så gode gjennom sesongen. Vi fikk en dårlig oppladningfram til kampen fordi folk trodde det skulle gå av seg selv, sier Skorsad.

Champagne?

- Selv om dere sikret opprykket ble det heller daffe jubelscener?

- Seieren ble såpass klar at det ble litt rart med jubel i taket, sier Skorstad.

- Hva med champagnen? Når sprettes den?

- Ikke i dag, den får vi ta litt senere, ler Sigolsen.

Samtidig med at førstelaget til Ellingsrud da går opp til fjerde divisjon rykket også andrelaget deres opp fra sjette til femte divisjon.

Alt i alt har det altså vært en stor håndballsesong for damelagene til Ellingsrud denne sesongen.

Kan nå langt

Ifølge Sigolsen er ikke fjerdedivisjon et sted de har tenkt til å være alt for lenge.

- Fjerdedivisjon blir spennende, men jeg tror vi skal prøve å komme oss rett opp til tredje også. Så får vi se om vi ikke kan prøve på andredivisjon. Det kommer an på om vi klarer å beholde laget, sier Sigolsen.

- Så lenge vi klarer å holde på alle spillerne kan vi nå hvor langt vi vil. Uansett er vi dette laget til neste år også. Det er det året vi skal satse fullt på Sparserien, forteller Skorstad.

- Hvorfor er dere så mye bedre enn de andre lagene i deres divisjon?

- Vi er mye bedre trent. Vi trener fire ganger i uka pluss at vi spiller kamper. Vi møtte blant annet Ekeberg i NM. De spilte i tredjedivisjon da, og slo oss bare med fem mål. Det viser at vi har bra kapasitet, sier Skortstad.

- Hva er styrkene i laget slik du ser det?

- Vi har et allsidig lag hvor folk er gode på forskjellige ting. Styrkene og svakhetene fyller opp hverandre. Vi har en del spillere som har potensiale til å komme langt opp i seriesystemet, men da handler det om å ofre mye. Har de lyst til det og har den rette innstillingen kan de klare det, avslutter Sigolsen.

Ellingsrud har fire serierunder igjen i femte divisjon og står med 578 scorede mål på 18 kamper. De har bare sluppet inn 347.

Håndball, 5. divisjon, avd. 3:

Ellingsrud - HSIL 37 - 25

(18-11).

Furusethallen

Tilskuere: ca 30

Ellingsruds lag med mål i parentes: Ine Stangvik, Kaja Hansen, Ine Drikakisi (3), Linn Kofoed (4), Mona Skorstad (3), Marie Jørstad (4), Karoline Hansen (7), Charlotte Rellsmo (3), Marika Hagen (3), Viktoria Olsen (1), Lisa Persheim (3), Johanna Obilie (3), Karina Aalmen (2), Susann Thue (1).

HSILs lag med mål i parentes: Mona Kolstad (1), Silje Ensrud (1), Camilla Gulset (2), Tone Haugen, Marianne Bjerke, Lise Ekeberg (2), Elisabeth Holte, Caroline Haraldsen (1), Kristin Johansson (13), Kristin Larsen (2), Karoline Sandvold (1), Silje Braathen (1), Kristin Bygård (1).

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!