De unge damene sikret opprykket

De unge damene sikret opprykket

 

Ellingsruds unge håndballdamer har lekt seg gjennom årets femtedivisjon. Onsdag knuste de Høybråten og Stovner. Det sikret opprykket til fjerdedivisjon når det gjenstår fire serierunder.

Ellingsruds førstelag i håndball består av det samme laget som spiller i Sparserien. Dette er jenter som er født i 1990 eller 1991. Gjennom 18 kamper i årets femtedivisjon avdeling tre har de gått fra seier til seier og lekt seg igjennom sesongen. Status etter 17 kamper var 16 seire og én uavgjort.

Med seier over Høybråten og Stovner ville opprykket til fjerde divisjon være i boks.

Kampen startet ikke spesielt bra for Ellingsrud. De virket ukonsentrerte, og det ble mye slurving. Samtidig virket HSIL gode, og viste at de hadde et par skikkelig presisjonsskyttere i laget.

På stillingen 7-6 til HSIL hadde EIL-trener Thomas Sigolsen fått nok. Han tok en timeout og fortalte damene hva han syntes om innsatsen. Det så ut til å hjelpe, for etter det var det enveiskjøring fra de gule. Selv om spillet til tider varierte veldig, dro Ellingsrud i fra og ledet 18-11 til pause.

Etter pausen fortsatte de å kjøre i fra HSIL. Spesielt kontringsspillet var noe de nøt godt av gang på gang. Til slutt virket det som om HSIL ga opp, og at sluttresultatet ble 37-25 var det ingen ting å si på. Ellingsrud er klare for fjerdedivisjon.

Av seg selv

- Jeg er godt fornøyd med at vi sikret oss plassen. Det var sesongmålet, og det har sett bra ut hele veien. Når det er sagt var det ikke en strålende kamp fra vår side.

- Spesielt første halvdelen av førsteomgang var under pari. Det virket ikke som jentene hadde den rette tenningen. Den er man nødt til å ha i hver kamp, sier Sigolsen.

- Det var en elendig start på kampen. Vi våknet ikke før Thomas tok timeout og fortalte oss at dette var j... dårlig. Først da reagerte vi og tok oss sammen, sier lagets kaptein Mona Skorstad.

- Hadde dere ikke tenning i en kamp som skulle sikre opprykket?

- Det har vel noe med at vi har vært så gode gjennom sesongen. Vi fikk en dårlig oppladningfram til kampen fordi folk trodde det skulle gå av seg selv, sier Skorsad.

Champagne?

- Selv om dere sikret opprykket ble det heller daffe jubelscener?

- Seieren ble såpass klar at det ble litt rart med jubel i taket, sier Skorstad.

- Hva med champagnen? Når sprettes den?

- Ikke i dag, den får vi ta litt senere, ler Sigolsen.

Samtidig med at førstelaget til Ellingsrud da går opp til fjerde divisjon rykket også andrelaget deres opp fra sjette til femte divisjon.

Alt i alt har det altså vært en stor håndballsesong for damelagene til Ellingsrud denne sesongen.

Kan nå langt

Ifølge Sigolsen er ikke fjerdedivisjon et sted de har tenkt til å være alt for lenge.

- Fjerdedivisjon blir spennende, men jeg tror vi skal prøve å komme oss rett opp til tredje også. Så får vi se om vi ikke kan prøve på andredivisjon. Det kommer an på om vi klarer å beholde laget, sier Sigolsen.

- Så lenge vi klarer å holde på alle spillerne kan vi nå hvor langt vi vil. Uansett er vi dette laget til neste år også. Det er det året vi skal satse fullt på Sparserien, forteller Skorstad.

- Hvorfor er dere så mye bedre enn de andre lagene i deres divisjon?

- Vi er mye bedre trent. Vi trener fire ganger i uka pluss at vi spiller kamper. Vi møtte blant annet Ekeberg i NM. De spilte i tredjedivisjon da, og slo oss bare med fem mål. Det viser at vi har bra kapasitet, sier Skortstad.

- Hva er styrkene i laget slik du ser det?

- Vi har et allsidig lag hvor folk er gode på forskjellige ting. Styrkene og svakhetene fyller opp hverandre. Vi har en del spillere som har potensiale til å komme langt opp i seriesystemet, men da handler det om å ofre mye. Har de lyst til det og har den rette innstillingen kan de klare det, avslutter Sigolsen.

Ellingsrud har fire serierunder igjen i femte divisjon og står med 578 scorede mål på 18 kamper. De har bare sluppet inn 347.

Håndball, 5. divisjon, avd. 3:

Ellingsrud - HSIL 37 - 25

(18-11).

Furusethallen

Tilskuere: ca 30

Ellingsruds lag med mål i parentes: Ine Stangvik, Kaja Hansen, Ine Drikakisi (3), Linn Kofoed (4), Mona Skorstad (3), Marie Jørstad (4), Karoline Hansen (7), Charlotte Rellsmo (3), Marika Hagen (3), Viktoria Olsen (1), Lisa Persheim (3), Johanna Obilie (3), Karina Aalmen (2), Susann Thue (1).

HSILs lag med mål i parentes: Mona Kolstad (1), Silje Ensrud (1), Camilla Gulset (2), Tone Haugen, Marianne Bjerke, Lise Ekeberg (2), Elisabeth Holte, Caroline Haraldsen (1), Kristin Johansson (13), Kristin Larsen (2), Karoline Sandvold (1), Silje Braathen (1), Kristin Bygård (1).

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.