- Den beste kampen vi har spilt

- Den beste kampen vi har spilt

 

Grorud avsluttet vårsesongen med en oppvisning i angrepsfotball mot opprykkskandidatene Raufoss, som ble sendt hjem med 1-2 i bagasjen.

Skrevet av:

-  Jeg synes dette er den beste kampen vi har spilt så langt i år. Vi er solide og veldig gode gjennom hele kampen. Det er ekstra gledelig at vi gjør det mot det laget som sannsynligvis  er best i avdelingen, sier en stolt Grorud-sjef, Rolf Teigen.

Resultatet lyver på mange måter. Grorud rullet opp det ene fine angrepet etter det andre. Zacaria Maazouzi, Rocky Lekaj og Ilias El Hafedi kunne alle sendt de gule i ledelsen i første omgang, men i stedet scoret Raufoss på sin eneste sjanse. Et skudd fra drøyt 20 meter snek seg ned i hjørnet til keeper Erik Walcott. Dermed hadde Raufoss med seg en meget ufortjent ledelse inn i garderoben.

-  Flere ganger har spillerne vist at de har utviklet en karakter rundt det å ikke la seg prege av resultatet. Gjentatte ganger har vi klart å komme tilbake etter å ha ligget under. Det er en styrke å kunne hente fram historien sin når man havner under i kamper, sier Teigen.

Snudde kampen

I andre omgang fortsatte Grorud presset mot Raufoss-målet.

-  Vi var gode i alle angrepsfaser: Vi kontrer godt og vi er gode mot etablert angrep. Raufoss forsøkte seg med forskjellige presshøyder, men vi klarte å finne gode løsninger hele veien.

I andre omgang fikk Grorud betalt. Faisal Sharif utlignet til 1-1 etter ti minutter, og kvarteret før slutt ble Ilias El Hafedi matchvinner med sin 2-1-scoring.

Totalt skapte Grorud 11 store målsjanser, og det er lite å si på at poengene ble igjen i Groruddalen.

Kaptein Jens Andersen Grønhaug spilte en solid kamp i midtforsvaret. Han er stolt over lagets prestasjon mot en god motstander.

-  Dette føltes deilig. Jeg synes dette beviser at vi har noen noen lange steg i løpet av våren. Vi lar oss heller ikke stoppe av at vi slipper inn et tullemål, sier han.

Tar ferie

Både Grønhaug og Teigen synes det passer godt med sommerferie nå.

-  Det er moro å få en slik inngang til ferien. Nå sitter vi med følelsen av å være stabile og solide. Dette er en kamp jeg kan sette signaturen min på. Vi opptrer slik vi ønsker, sier Teigen.

Han forteller at laget bruker mange treningstimer på å finpusse angrepsspillet sitt.

-  Vi har utviklet oss mye, og tidvis har vi vært veldig gode i enkeltkamper, men dessverre har vi vært veldig variabe i prestasjonene våre. Nå avsluttet sist kamp mot Tønsberg med å hente opp 0-3, og nå leverer vi to gode omganger mot Raufoss. Det kan vi være stolte av, mener Teigen.

Kapteinen forteller at det gode offensive spillet gir laget trygghet.

-  Vi har hatt en tendens til å slippe inn det første målet, men vi har så mange gode offensive spillere og vi er sikker på å score mål i hver kamp.

Lang høst

De ustabile prestasjonene til Grorud er på mange måter forventet. Mot Raufoss hadde laget en gjennomsnittsalder på drøyt 20 år. De eneste rutinerte spillerne i startelleveren var Faisal Sharif og Jørand Skogseide.

Med helgens trepoenger tar Grorud et langt steg ut av bunnstriden i Oddsen-ligaens avdeling 1. Brummundal ligger sist med fem poeng, under streker ligger også Strømsgodset 2 og Lillehammer med henholdsvis fem og seks poeng. Ørn Horten og Vålerenga 2 har begge 11 poeng og ligger like over streken, mens Grorud har 13 poeng på 11 kamper.

-  Ambisjonene våre om å overleve divisjonen har på ingen måte forandret seg. Vi vet at det blir en lang høstsesong, men vi jobber hardt for å lykkes, men dette er kun én kamp. Vi trenger mange gode prestasjoner for å sanke nok poeng til å overleve, understreker Teigen.

Skikkelig ferie

Med tanke på den lange og tøffe høstsesongen, er Teigen opptatt av at spillerne skal ta seg en skikkelig ferie og koble av før det begynner på igjen i midten av juli. 

-  Spillerne har fått forslag til treningsprogram, men det viktigste er å få overskudd og mental energi. Vi er tross alt ikke halvveis i sesongen ennå.

Mannskapsmessig kommer Grorud til å fremstå likt.

-  De unge gutta skal være bærebjelkene, mens det nesten blir en turnusordningen blant de gamle spillerne. Nå er utfordringen å etablere et høyt stabilitetsnivå.

-  Blir det noen overganger i sommer?

-  Vi har ingen forutsetninger for å være aktive på det området. Vi vil først og fremst være et uviklingsmiljø for de lokale spillerne som har spilt oss opp i divisjonen, sier Teigen og legger til:

-  Men hvis en veldig god Adeccoliga-spiller banker på døra og vil spille for oss mot et busskort i måneden, så takker vi ikke nei, ler han.

Fotball, Oddsen-ligaen avd. 01, herrer:

Grorud - Raufoss 2-1 (0-1)

Grorud kunsgress

Tilskuere: ca. 200

Dommer: Richard Johansen

Gule kort: Ilias El Hafedi

Mål for Grorud: Faisal Sharif og Ilias El Hafedi.

Groruds lag (4-4-1-1): Erik Walcott, Moa Ali Essaidi, Jørand Skogseide (Morten Larssen fra 60), Jens Andersen Grønhaug, Emilio Garcia, Rocky Lekaj, Ole Sandnes (Sezan Ismailovski fra 78), Shariff Cham (Robbin Isaksen fra 87), Zacaria Maazouzi, Faisal Sharif og Ilias El Hafedi.

Stjernene:

 • ** Zacaria Maazouzi
 • * Moa Ali Essaidi
 • Jens Andersen Grønhaug

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

 • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

 • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

 • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

 • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

 • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

 • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

 • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!