- Den beste kampen vi har spilt

- Den beste kampen vi har spilt

 

Grorud avsluttet vårsesongen med en oppvisning i angrepsfotball mot opprykkskandidatene Raufoss, som ble sendt hjem med 1-2 i bagasjen.

Skrevet av:

-  Jeg synes dette er den beste kampen vi har spilt så langt i år. Vi er solide og veldig gode gjennom hele kampen. Det er ekstra gledelig at vi gjør det mot det laget som sannsynligvis  er best i avdelingen, sier en stolt Grorud-sjef, Rolf Teigen.

Resultatet lyver på mange måter. Grorud rullet opp det ene fine angrepet etter det andre. Zacaria Maazouzi, Rocky Lekaj og Ilias El Hafedi kunne alle sendt de gule i ledelsen i første omgang, men i stedet scoret Raufoss på sin eneste sjanse. Et skudd fra drøyt 20 meter snek seg ned i hjørnet til keeper Erik Walcott. Dermed hadde Raufoss med seg en meget ufortjent ledelse inn i garderoben.

-  Flere ganger har spillerne vist at de har utviklet en karakter rundt det å ikke la seg prege av resultatet. Gjentatte ganger har vi klart å komme tilbake etter å ha ligget under. Det er en styrke å kunne hente fram historien sin når man havner under i kamper, sier Teigen.

Snudde kampen

I andre omgang fortsatte Grorud presset mot Raufoss-målet.

-  Vi var gode i alle angrepsfaser: Vi kontrer godt og vi er gode mot etablert angrep. Raufoss forsøkte seg med forskjellige presshøyder, men vi klarte å finne gode løsninger hele veien.

I andre omgang fikk Grorud betalt. Faisal Sharif utlignet til 1-1 etter ti minutter, og kvarteret før slutt ble Ilias El Hafedi matchvinner med sin 2-1-scoring.

Totalt skapte Grorud 11 store målsjanser, og det er lite å si på at poengene ble igjen i Groruddalen.

Kaptein Jens Andersen Grønhaug spilte en solid kamp i midtforsvaret. Han er stolt over lagets prestasjon mot en god motstander.

-  Dette føltes deilig. Jeg synes dette beviser at vi har noen noen lange steg i løpet av våren. Vi lar oss heller ikke stoppe av at vi slipper inn et tullemål, sier han.

Tar ferie

Både Grønhaug og Teigen synes det passer godt med sommerferie nå.

-  Det er moro å få en slik inngang til ferien. Nå sitter vi med følelsen av å være stabile og solide. Dette er en kamp jeg kan sette signaturen min på. Vi opptrer slik vi ønsker, sier Teigen.

Han forteller at laget bruker mange treningstimer på å finpusse angrepsspillet sitt.

-  Vi har utviklet oss mye, og tidvis har vi vært veldig gode i enkeltkamper, men dessverre har vi vært veldig variabe i prestasjonene våre. Nå avsluttet sist kamp mot Tønsberg med å hente opp 0-3, og nå leverer vi to gode omganger mot Raufoss. Det kan vi være stolte av, mener Teigen.

Kapteinen forteller at det gode offensive spillet gir laget trygghet.

-  Vi har hatt en tendens til å slippe inn det første målet, men vi har så mange gode offensive spillere og vi er sikker på å score mål i hver kamp.

Lang høst

De ustabile prestasjonene til Grorud er på mange måter forventet. Mot Raufoss hadde laget en gjennomsnittsalder på drøyt 20 år. De eneste rutinerte spillerne i startelleveren var Faisal Sharif og Jørand Skogseide.

Med helgens trepoenger tar Grorud et langt steg ut av bunnstriden i Oddsen-ligaens avdeling 1. Brummundal ligger sist med fem poeng, under streker ligger også Strømsgodset 2 og Lillehammer med henholdsvis fem og seks poeng. Ørn Horten og Vålerenga 2 har begge 11 poeng og ligger like over streken, mens Grorud har 13 poeng på 11 kamper.

-  Ambisjonene våre om å overleve divisjonen har på ingen måte forandret seg. Vi vet at det blir en lang høstsesong, men vi jobber hardt for å lykkes, men dette er kun én kamp. Vi trenger mange gode prestasjoner for å sanke nok poeng til å overleve, understreker Teigen.

Skikkelig ferie

Med tanke på den lange og tøffe høstsesongen, er Teigen opptatt av at spillerne skal ta seg en skikkelig ferie og koble av før det begynner på igjen i midten av juli. 

-  Spillerne har fått forslag til treningsprogram, men det viktigste er å få overskudd og mental energi. Vi er tross alt ikke halvveis i sesongen ennå.

Mannskapsmessig kommer Grorud til å fremstå likt.

-  De unge gutta skal være bærebjelkene, mens det nesten blir en turnusordningen blant de gamle spillerne. Nå er utfordringen å etablere et høyt stabilitetsnivå.

-  Blir det noen overganger i sommer?

-  Vi har ingen forutsetninger for å være aktive på det området. Vi vil først og fremst være et uviklingsmiljø for de lokale spillerne som har spilt oss opp i divisjonen, sier Teigen og legger til:

-  Men hvis en veldig god Adeccoliga-spiller banker på døra og vil spille for oss mot et busskort i måneden, så takker vi ikke nei, ler han.

Fotball, Oddsen-ligaen avd. 01, herrer:

Grorud - Raufoss 2-1 (0-1)

Grorud kunsgress

Tilskuere: ca. 200

Dommer: Richard Johansen

Gule kort: Ilias El Hafedi

Mål for Grorud: Faisal Sharif og Ilias El Hafedi.

Groruds lag (4-4-1-1): Erik Walcott, Moa Ali Essaidi, Jørand Skogseide (Morten Larssen fra 60), Jens Andersen Grønhaug, Emilio Garcia, Rocky Lekaj, Ole Sandnes (Sezan Ismailovski fra 78), Shariff Cham (Robbin Isaksen fra 87), Zacaria Maazouzi, Faisal Sharif og Ilias El Hafedi.

Stjernene:

 • ** Zacaria Maazouzi
 • * Moa Ali Essaidi
 • Jens Andersen Grønhaug

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

 • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

 • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

 • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

 • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

 • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

 • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

 • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

 • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

 • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

 • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!