Den nye kongen i Apalløkka

Den nye kongen i Apalløkka

 

Den tidligere Sveiva-helten Niklas Brajic er ansatt som ny hovedtrener i Målløs. Ringreven hadde flere tilbud, men ville gjerne holde seg i Groruddalen. Nå satser han på opprykk til eliteserien, og møte med gamle venner i Sveiva.

Det var en svært munter Niklas Brajic som svarte Akers Avis Groruddalen.

- Jajamensann. Du snakker med den nye hovedtrenern i Målløs. Nå bli det action, ler han.

Brajic har blitt enig med Groruddals-klubben om en kontrakt på ett + ett år, mens engasjementet hans starter for fullt 1. juni.

Brajic, som i fjor gikk inn og reddet Vålerenga fra nedrykk til 2. divisjon, har hele tiden visst hva han har villet gjøre til neste sesong.

- Jeg ville ha et seniorlag på et høyt nivå, og det får jeg med Målløs, sier han.

- Det var aldri aktuelt å bli værende i Vålerenga?

- I Vålerenga var jeg en nødløsning. Jeg kom inn og styrte skuta i ni kamper. Planen var hele tiden at jeg skulle berge plassen, og selv om de gjerne ville at jeg skulle fortsette, valgte jeg å gå videre. Jeg gjorde jobben min, og var ferdig med det. Jeg hadde også noen andre tilbud, men nå er jeg tilbake i Groruddalen hvor jeg liker meg, sier han.

- Vi skal opp

Målløs, som har kommet på sølvplassen i 1. divisjon, Østlandet, to år på rad, har ambisjoner om å komme seg til eliteserien så fort som mulig. Brajic mener at  de kan greie det i løpet av førstkommende sesong, og han lover mange poeng på hjemmebanen i Apalløkka denne sesongen.

- Å rykke opp er helt klart målsettingen, og det tror jeg vi skal klare. Målløs var et av topplagene før jeg kom, men nå skal vi bli et opprykkslag.

- Jeg gleder meg til å rykke opp, og møte Sveiva i eliteserien, sier han.

- Hva kan du gjøre for at det skal skje?

- Litt av problemet til Målløs er at de ikke har hatt en så bra bredde i troppen. Derfor har de i enkelte kamper vært ujevne. Med meg blir det mye konkurranse på laget, og alle må prestere for å få spille. Derfor vil vi bli et jevnere lag i år, sier han.

Dette er første gangen Brajic leder sitt eget seniorlag fra starten av en sesong. Han gleder seg til å få satt sitt preg på ting.

- Jeg vil få inn min innebandyfilosofi og mitt spillsystem. Jeg liker å bruke faste roller, samtidig som jeg dyrker spisskompetansen til spillerne. Vi skal styre kampene, og spille et kjapt spill med raske avslutninger og vendinger. Slik skal innebandy spilles, sier han.

Nye spillere

Fra fjorårets sesong er det allerede klart at Erik Jirving, som har scoret 111 mål på to sesonger, drar til Tunet. Samme vei går også Max Andersson. Målløs har allerede sikret seg Ståle Jonassen fra Hasle/Løren og Andreas Strømsborg fra Sveiva. Likevel har Brajic, i likhet med alle andre innebandytrenere, planer om forsterkninger i sommer.

- Stallen til Målløs er fryktelig spennende fra før, men vi skal ha inn noen flere før det braker løs. Vi har fått en bra start med disse to signeringene, men det kommer flere, sier han.

- Hvem da?

- Du får vente å se, men vi har flere meget gode spillere i kikkerten, sier han.

- Noen sveivere?

- Det kan hende at noen av målene våre er tidligere Sveiva-spillere, ler han.

I tillegg til jobben som hovedtrener for Målløs skal Brajic fortsette sitt engasjement som trener for U19- landslaget.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.