Den nye kongen i Apalløkka

Den nye kongen i Apalløkka

 

Den tidligere Sveiva-helten Niklas Brajic er ansatt som ny hovedtrener i Målløs. Ringreven hadde flere tilbud, men ville gjerne holde seg i Groruddalen. Nå satser han på opprykk til eliteserien, og møte med gamle venner i Sveiva.

Skrevet av:

Det var en svært munter Niklas Brajic som svarte Akers Avis Groruddalen.

- Jajamensann. Du snakker med den nye hovedtrenern i Målløs. Nå bli det action, ler han.

Brajic har blitt enig med Groruddals-klubben om en kontrakt på ett + ett år, mens engasjementet hans starter for fullt 1. juni.

Brajic, som i fjor gikk inn og reddet Vålerenga fra nedrykk til 2. divisjon, har hele tiden visst hva han har villet gjøre til neste sesong.

- Jeg ville ha et seniorlag på et høyt nivå, og det får jeg med Målløs, sier han.

- Det var aldri aktuelt å bli værende i Vålerenga?

- I Vålerenga var jeg en nødløsning. Jeg kom inn og styrte skuta i ni kamper. Planen var hele tiden at jeg skulle berge plassen, og selv om de gjerne ville at jeg skulle fortsette, valgte jeg å gå videre. Jeg gjorde jobben min, og var ferdig med det. Jeg hadde også noen andre tilbud, men nå er jeg tilbake i Groruddalen hvor jeg liker meg, sier han.

- Vi skal opp

Målløs, som har kommet på sølvplassen i 1. divisjon, Østlandet, to år på rad, har ambisjoner om å komme seg til eliteserien så fort som mulig. Brajic mener at  de kan greie det i løpet av førstkommende sesong, og han lover mange poeng på hjemmebanen i Apalløkka denne sesongen.

- Å rykke opp er helt klart målsettingen, og det tror jeg vi skal klare. Målløs var et av topplagene før jeg kom, men nå skal vi bli et opprykkslag.

- Jeg gleder meg til å rykke opp, og møte Sveiva i eliteserien, sier han.

- Hva kan du gjøre for at det skal skje?

- Litt av problemet til Målløs er at de ikke har hatt en så bra bredde i troppen. Derfor har de i enkelte kamper vært ujevne. Med meg blir det mye konkurranse på laget, og alle må prestere for å få spille. Derfor vil vi bli et jevnere lag i år, sier han.

Dette er første gangen Brajic leder sitt eget seniorlag fra starten av en sesong. Han gleder seg til å få satt sitt preg på ting.

- Jeg vil få inn min innebandyfilosofi og mitt spillsystem. Jeg liker å bruke faste roller, samtidig som jeg dyrker spisskompetansen til spillerne. Vi skal styre kampene, og spille et kjapt spill med raske avslutninger og vendinger. Slik skal innebandy spilles, sier han.

Nye spillere

Fra fjorårets sesong er det allerede klart at Erik Jirving, som har scoret 111 mål på to sesonger, drar til Tunet. Samme vei går også Max Andersson. Målløs har allerede sikret seg Ståle Jonassen fra Hasle/Løren og Andreas Strømsborg fra Sveiva. Likevel har Brajic, i likhet med alle andre innebandytrenere, planer om forsterkninger i sommer.

- Stallen til Målløs er fryktelig spennende fra før, men vi skal ha inn noen flere før det braker løs. Vi har fått en bra start med disse to signeringene, men det kommer flere, sier han.

- Hvem da?

- Du får vente å se, men vi har flere meget gode spillere i kikkerten, sier han.

- Noen sveivere?

- Det kan hende at noen av målene våre er tidligere Sveiva-spillere, ler han.

I tillegg til jobben som hovedtrener for Målløs skal Brajic fortsette sitt engasjement som trener for U19- landslaget.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!