Den nye kongen i Apalløkka

Den nye kongen i Apalløkka

 

Den tidligere Sveiva-helten Niklas Brajic er ansatt som ny hovedtrener i Målløs. Ringreven hadde flere tilbud, men ville gjerne holde seg i Groruddalen. Nå satser han på opprykk til eliteserien, og møte med gamle venner i Sveiva.

Det var en svært munter Niklas Brajic som svarte Akers Avis Groruddalen.

- Jajamensann. Du snakker med den nye hovedtrenern i Målløs. Nå bli det action, ler han.

Brajic har blitt enig med Groruddals-klubben om en kontrakt på ett + ett år, mens engasjementet hans starter for fullt 1. juni.

Brajic, som i fjor gikk inn og reddet Vålerenga fra nedrykk til 2. divisjon, har hele tiden visst hva han har villet gjøre til neste sesong.

- Jeg ville ha et seniorlag på et høyt nivå, og det får jeg med Målløs, sier han.

- Det var aldri aktuelt å bli værende i Vålerenga?

- I Vålerenga var jeg en nødløsning. Jeg kom inn og styrte skuta i ni kamper. Planen var hele tiden at jeg skulle berge plassen, og selv om de gjerne ville at jeg skulle fortsette, valgte jeg å gå videre. Jeg gjorde jobben min, og var ferdig med det. Jeg hadde også noen andre tilbud, men nå er jeg tilbake i Groruddalen hvor jeg liker meg, sier han.

- Vi skal opp

Målløs, som har kommet på sølvplassen i 1. divisjon, Østlandet, to år på rad, har ambisjoner om å komme seg til eliteserien så fort som mulig. Brajic mener at  de kan greie det i løpet av førstkommende sesong, og han lover mange poeng på hjemmebanen i Apalløkka denne sesongen.

- Å rykke opp er helt klart målsettingen, og det tror jeg vi skal klare. Målløs var et av topplagene før jeg kom, men nå skal vi bli et opprykkslag.

- Jeg gleder meg til å rykke opp, og møte Sveiva i eliteserien, sier han.

- Hva kan du gjøre for at det skal skje?

- Litt av problemet til Målløs er at de ikke har hatt en så bra bredde i troppen. Derfor har de i enkelte kamper vært ujevne. Med meg blir det mye konkurranse på laget, og alle må prestere for å få spille. Derfor vil vi bli et jevnere lag i år, sier han.

Dette er første gangen Brajic leder sitt eget seniorlag fra starten av en sesong. Han gleder seg til å få satt sitt preg på ting.

- Jeg vil få inn min innebandyfilosofi og mitt spillsystem. Jeg liker å bruke faste roller, samtidig som jeg dyrker spisskompetansen til spillerne. Vi skal styre kampene, og spille et kjapt spill med raske avslutninger og vendinger. Slik skal innebandy spilles, sier han.

Nye spillere

Fra fjorårets sesong er det allerede klart at Erik Jirving, som har scoret 111 mål på to sesonger, drar til Tunet. Samme vei går også Max Andersson. Målløs har allerede sikret seg Ståle Jonassen fra Hasle/Løren og Andreas Strømsborg fra Sveiva. Likevel har Brajic, i likhet med alle andre innebandytrenere, planer om forsterkninger i sommer.

- Stallen til Målløs er fryktelig spennende fra før, men vi skal ha inn noen flere før det braker løs. Vi har fått en bra start med disse to signeringene, men det kommer flere, sier han.

- Hvem da?

- Du får vente å se, men vi har flere meget gode spillere i kikkerten, sier han.

- Noen sveivere?

- Det kan hende at noen av målene våre er tidligere Sveiva-spillere, ler han.

I tillegg til jobben som hovedtrener for Målløs skal Brajic fortsette sitt engasjement som trener for U19- landslaget.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!