Den nye kongen i Apalløkka

Den nye kongen i Apalløkka

 

Den tidligere Sveiva-helten Niklas Brajic er ansatt som ny hovedtrener i Målløs. Ringreven hadde flere tilbud, men ville gjerne holde seg i Groruddalen. Nå satser han på opprykk til eliteserien, og møte med gamle venner i Sveiva.

Det var en svært munter Niklas Brajic som svarte Akers Avis Groruddalen.

- Jajamensann. Du snakker med den nye hovedtrenern i Målløs. Nå bli det action, ler han.

Brajic har blitt enig med Groruddals-klubben om en kontrakt på ett + ett år, mens engasjementet hans starter for fullt 1. juni.

Brajic, som i fjor gikk inn og reddet Vålerenga fra nedrykk til 2. divisjon, har hele tiden visst hva han har villet gjøre til neste sesong.

- Jeg ville ha et seniorlag på et høyt nivå, og det får jeg med Målløs, sier han.

- Det var aldri aktuelt å bli værende i Vålerenga?

- I Vålerenga var jeg en nødløsning. Jeg kom inn og styrte skuta i ni kamper. Planen var hele tiden at jeg skulle berge plassen, og selv om de gjerne ville at jeg skulle fortsette, valgte jeg å gå videre. Jeg gjorde jobben min, og var ferdig med det. Jeg hadde også noen andre tilbud, men nå er jeg tilbake i Groruddalen hvor jeg liker meg, sier han.

- Vi skal opp

Målløs, som har kommet på sølvplassen i 1. divisjon, Østlandet, to år på rad, har ambisjoner om å komme seg til eliteserien så fort som mulig. Brajic mener at  de kan greie det i løpet av førstkommende sesong, og han lover mange poeng på hjemmebanen i Apalløkka denne sesongen.

- Å rykke opp er helt klart målsettingen, og det tror jeg vi skal klare. Målløs var et av topplagene før jeg kom, men nå skal vi bli et opprykkslag.

- Jeg gleder meg til å rykke opp, og møte Sveiva i eliteserien, sier han.

- Hva kan du gjøre for at det skal skje?

- Litt av problemet til Målløs er at de ikke har hatt en så bra bredde i troppen. Derfor har de i enkelte kamper vært ujevne. Med meg blir det mye konkurranse på laget, og alle må prestere for å få spille. Derfor vil vi bli et jevnere lag i år, sier han.

Dette er første gangen Brajic leder sitt eget seniorlag fra starten av en sesong. Han gleder seg til å få satt sitt preg på ting.

- Jeg vil få inn min innebandyfilosofi og mitt spillsystem. Jeg liker å bruke faste roller, samtidig som jeg dyrker spisskompetansen til spillerne. Vi skal styre kampene, og spille et kjapt spill med raske avslutninger og vendinger. Slik skal innebandy spilles, sier han.

Nye spillere

Fra fjorårets sesong er det allerede klart at Erik Jirving, som har scoret 111 mål på to sesonger, drar til Tunet. Samme vei går også Max Andersson. Målløs har allerede sikret seg Ståle Jonassen fra Hasle/Løren og Andreas Strømsborg fra Sveiva. Likevel har Brajic, i likhet med alle andre innebandytrenere, planer om forsterkninger i sommer.

- Stallen til Målløs er fryktelig spennende fra før, men vi skal ha inn noen flere før det braker løs. Vi har fått en bra start med disse to signeringene, men det kommer flere, sier han.

- Hvem da?

- Du får vente å se, men vi har flere meget gode spillere i kikkerten, sier han.

- Noen sveivere?

- Det kan hende at noen av målene våre er tidligere Sveiva-spillere, ler han.

I tillegg til jobben som hovedtrener for Målløs skal Brajic fortsette sitt engasjement som trener for U19- landslaget.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

 
Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

 
Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Klare for semifinale

Klare for semifinale

Først ble Sogndal slått i torsdagens 1/8-delsfinale, før det var Åkra sin tur til å kjenne på musklene til det røde maskineriet. Klokken fem i ettermiddag spiller jentene semifinale mot Blindheim.

 
Stormer videre i Norway Cup

Stormer videre i Norway Cup

Grei-maskineriet stormer videre i Norway Cup. På Abildsø ble Brumunddal slått 2-1. Dermed var Grei-jentene klare for byderby og Lyn i 16-delsfinalen. Der ble det jevnt...

Jibril klar for Start

Jibril klar for Start

Jibril Bojang (21) har signert for Tippeliga-klubben Start. Nå håper 21-åringen han kan legge skadene bak seg og fokusere på fotballen.

Flathaug går for tittelen

Flathaug går for tittelen

Roadracingføreren Henning Flathaug er i ferd med å gjennomføre en kanonsesong. I helgen sikret han seg en andreplass på den banen han fryktet mest, og nå har Stovners desidert raskeste mann norgesmestertittelen i sikte.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!