Den tøffeste kampen

Den tøffeste kampen

 

Til våren løper Refstad-gutten Tobias Elshøy ut i 2. divisjons­kamp for Hasle/Løren. Det kunne ha vært annerledes.

Skrevet av:

Fotballtalentet Tobias Elshøy (17) gleder seg stort til å starte fotballsesongen med Hasle/Løren.

- Det blir veldig spennende. Jeg tar det som en utfordring å komme til Hasle/Løren, og jeg gleder meg til å prøve meg på et høyere nivå. Det blir spennende å se hvordan jeg vil klare meg, sier han.

At Tobias Elshøy i det hele tatt er med på et fotballag er ingen selvfølge.

Elshøy har nemlig vært gjennom en hard kamp for i det hele tatt å kunne bevege seg. Det hele startet en sommermorgen han skulle stå opp for to år siden.

- Beina knakk sammen, jeg falt ned og klarte ikke reise meg opp igjen. Jeg følte ikke bena mine, sier han.

I hui og hast bar det ned til Ullevål universitetssykehus hvor legene forberedte ham på at han ville bli lam i løpet av noen få dager.

- Det var en utrolig vond melding å få.

- Jeg hadde akkurat kjempet meg tilbake fra en ryggskade, og så kom denne beskjeden. Rett og slett kjipt, sier den tidligere BA og Årvoll-spilleren.

Langt nede

Det viste seg at Tobias Elshøy led av den sjeldne sykdommen Guillan-Barré syndrom.

- Det er litt diffust hva som skjer med sykdommen, men den angriper nervesystemet og går utover bevegelsesevnen i kroppen, sier Elshøy.

Elshøy ble værende på sykehuset i to uker før han slapp ut - i rullestol.

- Det var ikke akkurat slik jeg hadde sett for meg slutten på sommeren, sier han.

Elshøy nektet imidlertid å svartmale situasjonen.

- Jeg fikk beskjed om at det kunne gå dårlig, og at jeg kunne bli varig lam, men selv ville jeg aldri tenke den tanken. Jeg var så langt nede at jeg måtte se positivt på ting. Jeg måtte komme meg opp igjen, sier han.

Ikke minst fikk han mye støtte fra sin familie og fotballvenner.

- Alle sto virkelig på for meg, og jeg hadde besøk hver eneste dag. Støtten folk ga meg betydde mye for meg. Jeg er takknemlig for at jeg har så mange gode mennesker rundt meg, sier han.

Tobias startet rehablitering på CatoSenteret (oppkalt etter den funksjonshemmede paralympic-mesteren Cato Zahl Pedersen).

- Jeg måtte gjøre en innsats for å prøve å bygge opp kroppen igjen. På CatoSenteret fikk jeg veldig mye hjelp og støtte. De lærte meg hvordan jeg selv skulle starte på veien tilbake, sier Elshøy.

Etter noen måneder merket han at ting startet å snu.

- Da det først snudde, gikk det fort. Etter tre måneder klarte jeg så smått å bevege meg igjen, og jeg ble skrevet ut i februar. Da var jeg såpass frisk at jeg klarte å gå til kompiser uten krykker eller rullestol. Det var en herlig opplevelse, sier han.

- Mer ydmyk

Nå er Tobias Elshøy tilbake til sitt vanlige jeg, og selv om opplevelsen satte en støkk i ham, mener han at han vokste som menneske på den.

- Jeg ble satt ordentlig på plass, og ble mer bevisst på livet. Jeg er på mange måter en mer ydmyk person nå, og jeg har vokst mye som menneske på denne opplevelsen, sier han.

- Kan syndromet vende tilbake?

- Ja, det kan det, men det er svært sjeldent. Jeg er ikke redd for det, og jeg går ikke og tenker på det. Jeg føler meg helt fin nå, og håper at det fortsetter, sier han.

Det håper også Kai Arild Lund. Suksesstreneren til Hasle/Løren har et godt øye til den unge ballfordeleren og midtbanekrigeren.

- Hittil har jeg ikke fått sett mye av ham, men det jeg har sett tidligere er spennende. Tobias har en brukbar arbeidskapasitet og er relativt hurtig.

- I tillegg har han et bra bein. Det morsomste med det hele er at han var Hasle/Løren-gutt fra starten av, og nå har kommet hjem, sier Lund.

Han tror også at Elshøy vil nyte godt av erfaring fra 2. divisjon.

- Tobias er bare 17 år, og har stort potensiale. Han kommer til å få spilletid i Hasle/Løren til neste år, og jeg er sikker på at erfaring fra 2. divisjon vil hjelpe bra på fotballkarrieren hans, sier Lund.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!