Denne kroppen skal slankes 7 kilo

Denne kroppen skal slankes 7 kilo

 

Om snaut seks uker skal Stig-André Berge slåss for Norges ære på brytematta under OL i London. Før den tid skal han gjennom et knallhardt vektregime.

Skrevet av:

-  Det er ikke så mye å ta av, sier «Stigga» og drar opp T-skjorta.

Seks ruter på magen synes veldig tydelig. 28-åringen har kroppen gutta ønsker seg og damene drømmer om. Det spiller ingen rolle: Han må ned i vekt. Nå veier han rundt 67 kilo, men i OL skal han gå i vektklassen -60 kilo.

-  Her hjemme går jeg ofte i -66 og da slipper jeg å «pine». Jeg anbefaler ingen, og da mener jeg absolutt ingen, å gjøre som meg. Kun erfarne internasjonale brytere bør gjennomføre dette.

Det er ikke et alternativ for Berge å stille i -66 kilo.

-  Forskjellen på seks kilo internasjonalt er helt enorm. Jeg har ikke en sjanse.

Om noen uker fjernes alle karbohydrater fra menyen. Dermed binder ikke kroppen opp vann lenger.

På med dressen 

De siste dagene før innveiingen til OL-stevnet, spiser Berge knapt mat. Han drikker heller ikke stort.  

-  Jeg tar på meg svettedressen og trener for å tømme kroppen for væske. Det er veldig ubehagelig og jeg blir helt innsugd i kinnene. Når jeg går på vekta, er jeg en rosin, sier «Stigga», før brytekjæresten Rosel Utne skyter inn:

-  Jeg orker knapt å se på deg når du er sånn. Du ser ikke ut når du er så tynn, sier hun.

Om han ikke er under 60 kilo, får han ikke delta på stevnet. Han går på vekta rundt 24 timer før stevnet som er 6. august.

-  Da handler det om å fylle opp lagrene igjen med mat, men det er begrenset hvor mye jeg orker å spise. Jeg må ha i meg salttabletter for å binde opp vannet.

Berge understreker at det er ubehagelig, men legger til:

-  Det er likt for alle.

På god vei

Berge har nettopp kommet hjem fra en knallhard treningssamling i de polske skoger. Denne og neste uke har han leid inn sparring fra Polen og Romania.  

-  Det koster penger, men det er ingen å gå mot her hjemme. Jeg ønsker ikke å sparre mot en tyngre bryter, for da er sjansen for å pådra seg en skade veldig stor. Dessuten er det viktig at jeg får det internasjonale tempoet i kroppen.  

De innleide bryterne er merritterte, og har medaljer fra internasjonale stevner, men de feilet i å kvalifisere til OL.

Nå har 28-åringen lagt unna all den tunge basistreningen. Landslagssjefen har gitt han beskjed om å roe ned litt.

-  Jeg er ikke så god til å ta pauser, men jeg ser at det hjelper.

Til Madrid

Nå består dagene av to økter. Sparring, løping og noe styrke står på programmet. Allerede neste fredag reiser Berge til Madrid for å delta i generalprøven før OL - et Grand Prix-stevne i den spanske hovedstaden.

-  Der skal jeg gå i -62 kilo, for jeg ønsker ikke å ta av all vekten så fort. I Madrid får jeg en god gjennomkjøring, og det trenger jeg nå.

-  Kommer du til å opptre forsiktig med tanke på skader i forkant av OL?

-  Nei, jeg kommer til å gi full gass. Det går helt fint, sier han.  

Etter Madrid-turen begynner vekthelvete for fullt, men Berge bekymrer seg ikke nevneverdig.

-  Helt siden OL i Beijing har jeg trent målrettet mot OL i London. Det er nå det gjelder, og jeg gleder meg.

Vil ha medalje

Ambisjonene før OL er klokkerklare: Han skal ha medalje, og det er han kapabel til, i følge ham selv.

-  Det er 19 brytere som stiller i min vektklasse, og alle sammen er i stand til å vinne. Så jevnt er det.

Ingen av medaljevinnerne fra Beijing er med lenger. Kun tre brytere fra forrige OL, der i blant 28-åringen fra Rødtvet, er kvalifisert.

-  Jeg synes det sier noe om nivået til bryterne.  

Med maks uflaks kan Berge bli nødt til å gå en kvalifiseringskamp før moroa sparkes i gang. På innveiingen er det et fire brytere som må ut i kvalik for å få oppsettet til å gå opp.

-  Det tenker jeg ikke noe på. I verste fall blir det fem kamper den dagen - om jeg går til finale. Jeg kunne gått 100 kamper - det er ikke noe problem, smiler han.

100 nordmenn

OBK-leder, Kjell Karlsen, er heller ikke i tvil om at Berge vil gjøre det bra i London.

-  Han er mer enn god nok til å ta medalje, og det tror jeg han klarer.

Bryteren selv mener han er langt bedre rustet til å delta i et OL enn hva han var for fire år siden - da han røyk ut etter kun fire minutter på matta.

-  Da var jeg ikke forberedt på hva som møtte meg. Du kan tenke deg hvordan det er for oss som får så lite oppmerksomhet; plutselig sitter det 20.000 på tribunen og vi får tre kameraer stukket opp i ansiktet. Det er uvant.  

Nå vet 28-åringen hva som venter ham, og det er en stor fordel.

-  Med tanke på at det er så mange nye brytere som ikke har deltatt i et OL, vil jeg forsøke å dra nytte av erfaringen jeg har, sier han.

100 nordmenn skal nedover for å se landets eneste bryter i London.

- Det er veldig stort for meg at så mange kommer bare for å se på meg.

Går for Rio

Etter OL reiser Berge på en tre ukers ferie til Thailand. Han er forberedt på en mental utladning - uansett utfall i London.

-  Dette har tatt mye tid og jeg har brukt enorme krefter på å forberede meg. Jeg trenger nok en pust i bakken når sirkuset er over.

Etter Thailand-ferien begynner oppkjøringen til OL i Rio i 2016. Da er Berge 32 år.

-  Jeg går på fire nye år - det er helt sikkert, lover han.

Det er en kjent sak at norske brytere ikke akkurat er overbetalt. Profilen Joakim Aardalen har valgt å satse på MMA - en sport der pengene sitter løst.

-  Jeg kunne ha gjort det sammen, men bryting er morsommere. Det er dette jeg synes er gøy, og pengene er ikke viktig for meg.

Mandag 6. august går Stig André Berge på matta i London.

Siste nytt i Sport

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

 
– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

 
Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

 
Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!