Du sier vel ikke nei til disse gutta?

Du sier vel ikke nei til disse gutta?

 

Furusets iskrigere går nå ut i en annerledes batalje. Nå skal de ut å skaffe penger til klubben sin, og de gir seg ikke uten kamp.

Etter at det ble kjent at Furuset Ishockey sliter med et underskudd på 3,5 millioner kroner har nå spillerne selv tatt tak i situasjonen. De nekter å se på at klubben i deres hjerte går dukken uten innsats.

- For det første var det ikke noe sjokk at klubben gikk på denne smellen. Det var mye surr i hele fjor, så dette kom ikke som noen overraskelse. Når vi nå likevel sitter oppi denne båten som er på full fart nedover, gjelder det at vi spillerne hjelper til å øse som bare f... for å redde klubben vår. Vi skal gjøre det vi kan for å komme på beina igjen, og hele spillerstallen stiller seg bak planene våre, forteller Elia Hoelstad.

- Hva er planene deres?

- Vi fant ut at den enkleste måten for oss å hjelpe til på er å skaffe penger fort, selv om det er i det små.

- Vi vil derfor dra rundt til alle bedrifter i hele Groruddalen og tilby dem et sete eller et sesongkort i Furuset Forum for en pris på 2500 kroner. På den måten får bedriftene noe igjen for sponsingen, og de kan få oppleve GET-liga ishockey gjennom en hel sesong. Det er mange som ikke vet hva ishockey er, og som ikke vil gå på kamp fordi de ikke kan reglene. Det lærer man seg fint hvis man følger med en hel sesong, og den summen er ingenting for en bedrift i disse dager. Ved siden av dette påtar vi oss også flyttejobber og sjauejobber. Det er bare å ta kontakt hvis du har en stor jobb som trenger store, sterke karer, sier han.

Ringvirkninger

Hoelstad forteller at spillerne håper på å selge mellom 500 og 1000 sesongkort. Det vil i minste fall generere en inntekt på 1250000 kroner. Dette vil igjen skape ringvirkninger for de større sponsorene.

- Selger vi 500 sesongkort eller mer vil de største sponsorene også bli med oss. De skjønner verdien av å reklamere i en hall hvor det hele tiden er masse mennesker. Groruddals-bedriftene burde også tenke over hva ishockey på

Furuset betyr for mange av dalens barn og ungdom.

- Det er klart at folk ikke ville vært så engasjert i ishockey hvis vi hadde et lag i 2. divisjon som når vi er i GET-ligaen. Færre ville valgt ishockey som sin hobby, og det er viktig at de unger har noen å se opp til, sier han.

Stolte

- Hvorfor gjør dere dette?

- Vi gjør dette fordi vi er stolte av klubben. Det ligger enormt mye historie i Furuset, og vi er alle utrolig glade i klubben vår. Spillere kommer hit for det fantastiske miljøet vi har her, og de fleste blir værende.

- Sjela i klubben gjør at vi alle føler at det er noe av oss alle i klubben, og det vil vi forsvare. Vi skal gjøre det vi kan for å redde Furuset, sier Hoelstad.

- Klarer dere det?

- Vi håper jo på det, vi gir oss uansett ikke før vi har vært i kontakt med alle bedrifter i Groruddalen. Hvis det ikke går til slutt har vi i alle fall gjort en skikkelig innsats, men det skal gå, sier han.

I klubben er man rørt over spillernes tiltak. Daglig leder i Furuset Forum, Magne Stakvik, forklarer:

- Dette synes jeg er helt fantastisk. Det betyr at klubbfølelsen lever hos spillerne. Det er rett og slett overveldende at de ønsker å stille opp på en slik måte. Dette er kanskje det som tilsier at man kan satse på en ny sesong uten å gå på en smell, og det er denne holdningen som gjør at vi satser videre. Alle gutta skal ha en stor honnør, sier han.

- Tror du de klarer det?

- Man kan ikke samle inn det man trenger over natta. Dette må være noe som det jobbes med gjennom en hel sesong, og da har jeg troen. Når det er så stor vilje blant spillerne er dette mulig. Dette legger grunnlag for den entusiasmen vi trenger både blant spillere, medlemmer og marked. Jeg er sikkert på at det vil generere mer publikum, og da blir det også bedre rammer, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!