Du sier vel ikke nei til disse gutta?

Du sier vel ikke nei til disse gutta?

 

Furusets iskrigere går nå ut i en annerledes batalje. Nå skal de ut å skaffe penger til klubben sin, og de gir seg ikke uten kamp.

Skrevet av:

Etter at det ble kjent at Furuset Ishockey sliter med et underskudd på 3,5 millioner kroner har nå spillerne selv tatt tak i situasjonen. De nekter å se på at klubben i deres hjerte går dukken uten innsats.

- For det første var det ikke noe sjokk at klubben gikk på denne smellen. Det var mye surr i hele fjor, så dette kom ikke som noen overraskelse. Når vi nå likevel sitter oppi denne båten som er på full fart nedover, gjelder det at vi spillerne hjelper til å øse som bare f... for å redde klubben vår. Vi skal gjøre det vi kan for å komme på beina igjen, og hele spillerstallen stiller seg bak planene våre, forteller Elia Hoelstad.

- Hva er planene deres?

- Vi fant ut at den enkleste måten for oss å hjelpe til på er å skaffe penger fort, selv om det er i det små.

- Vi vil derfor dra rundt til alle bedrifter i hele Groruddalen og tilby dem et sete eller et sesongkort i Furuset Forum for en pris på 2500 kroner. På den måten får bedriftene noe igjen for sponsingen, og de kan få oppleve GET-liga ishockey gjennom en hel sesong. Det er mange som ikke vet hva ishockey er, og som ikke vil gå på kamp fordi de ikke kan reglene. Det lærer man seg fint hvis man følger med en hel sesong, og den summen er ingenting for en bedrift i disse dager. Ved siden av dette påtar vi oss også flyttejobber og sjauejobber. Det er bare å ta kontakt hvis du har en stor jobb som trenger store, sterke karer, sier han.

Ringvirkninger

Hoelstad forteller at spillerne håper på å selge mellom 500 og 1000 sesongkort. Det vil i minste fall generere en inntekt på 1250000 kroner. Dette vil igjen skape ringvirkninger for de større sponsorene.

- Selger vi 500 sesongkort eller mer vil de største sponsorene også bli med oss. De skjønner verdien av å reklamere i en hall hvor det hele tiden er masse mennesker. Groruddals-bedriftene burde også tenke over hva ishockey på

Furuset betyr for mange av dalens barn og ungdom.

- Det er klart at folk ikke ville vært så engasjert i ishockey hvis vi hadde et lag i 2. divisjon som når vi er i GET-ligaen. Færre ville valgt ishockey som sin hobby, og det er viktig at de unger har noen å se opp til, sier han.

Stolte

- Hvorfor gjør dere dette?

- Vi gjør dette fordi vi er stolte av klubben. Det ligger enormt mye historie i Furuset, og vi er alle utrolig glade i klubben vår. Spillere kommer hit for det fantastiske miljøet vi har her, og de fleste blir værende.

- Sjela i klubben gjør at vi alle føler at det er noe av oss alle i klubben, og det vil vi forsvare. Vi skal gjøre det vi kan for å redde Furuset, sier Hoelstad.

- Klarer dere det?

- Vi håper jo på det, vi gir oss uansett ikke før vi har vært i kontakt med alle bedrifter i Groruddalen. Hvis det ikke går til slutt har vi i alle fall gjort en skikkelig innsats, men det skal gå, sier han.

I klubben er man rørt over spillernes tiltak. Daglig leder i Furuset Forum, Magne Stakvik, forklarer:

- Dette synes jeg er helt fantastisk. Det betyr at klubbfølelsen lever hos spillerne. Det er rett og slett overveldende at de ønsker å stille opp på en slik måte. Dette er kanskje det som tilsier at man kan satse på en ny sesong uten å gå på en smell, og det er denne holdningen som gjør at vi satser videre. Alle gutta skal ha en stor honnør, sier han.

- Tror du de klarer det?

- Man kan ikke samle inn det man trenger over natta. Dette må være noe som det jobbes med gjennom en hel sesong, og da har jeg troen. Når det er så stor vilje blant spillerne er dette mulig. Dette legger grunnlag for den entusiasmen vi trenger både blant spillere, medlemmer og marked. Jeg er sikkert på at det vil generere mer publikum, og da blir det også bedre rammer, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!