En fatal møkkaomgang

En fatal møkkaomgang

 

GBKs prestasjoner i førsteomgangen var langt under det man kan forvente seg av et andredivisjonslag. Nå er de nødt til å heve seg.

Skrevet av:

Førsteomgangen mot Lyn 2 er en omgang Groruddalen Ballklubb bør glemme fortest mulig. De ble regelrett rundtspilt og flere av spillerne viste heller ikke den innsatsen eller den riktige gløden man skal ha når man spiller for GBK.

I tillegg var kjemien mellom ballfører og mottaker omtrent fraværende. Samspillet her må skjerpes.

Slik det arter seg for GBK nå er det enten et dårlig løp, eller en dårlig pasning, gang etter gang i oppbyggingsfasen. Som en følge av dette kom Lyn 2 stadig på brudd.

GBK-spillerne gjorde rett og slett ikke jobben sin, og var ikke flinke nok til å omstille seg når dette skjedde. Vi kan også legge til at dødballer er et stort problem som groruddølene må ta tak i.

De opptrer ikke disiplinerte nok verken på direkte dødballer eller i fase to av dødballene. Her gjelder det å være 100 prosent konsentrerte.

Med duellspillerne Ivar André Anderssen og Kristian Høvring ute, var GBK blottet for struktur på dødballene mot Lyn 2. Vestkantlaget avgjorde kampen med sin tredje scoring etter en drøy halvtimes tid, og selv om GBK hevet seg til andreomgang, kunne de ikke gjøre noe med resultatet. Trener Danny Sannes legger ikke noe mellom fingrene til Akers Avis Groruddalen.

- Dette var skikkelig dårlig. Førsteomgangen er det dårligste vi har prestert. Vi vet at dette var langt under pari, sier han.

- Hva sa du til gutta i pausen?

- Det skal jeg ikke gjenta i avisa, men det er første gang jeg har vært ordentlig forbanna i pausen. Vi hevet oss også i andreomgang, og gutta fulgte den planen vi egentlig skulle gjort i første. Da opptrer vi kollektivt, sier han.

Sannes innrømmer at laget nå snart trenger flere poeng.

- Nå har vi ikke prestert bra nok, og dette må vi snu allerede til helga. Vi kan ikke gi bort så mange poeng som vi har gjort hittil. Vi vet selv at vi vil ta flest poeng på høsten, men vi er langt fra fornøyde med fem poeng på sju kamper. Det er vår egen feil. Vi har rota det bort og ikke vært disiplinerte nok, og nå må vi ta ansvar, sier han.

Det er mulig at Sannes også fortalte spillerne sine dette etter kamp. Farhad Abdulgani var uansett klar i talen når Akers Avis Groruddalen snakket med han.

- Dette går på konsentrasjon. Vi har slitt med dette i hele år, og det må vi gjøre noe med nå. Samtidig er det viktig at alle jobber sammen som et lag. Denne kampen var et tilbakeslag for oss, og nå må vi sette laget foran oss selv og jobbe hardere. Vi skal ordne dette, sier han.

Fotball, 2. div., avd. 2:

GBK - Lyn 2 0-3 (0-3)

Greibanen

Tilskuere: ca 140

GBKs lag (4-4-1-1): Mashood Fazal, Mohammed Mohoumed (Mohammed Armani fra 72.), Lamin Bojang , Cheik Niang, Rune Brekke, Jan Erik Gløpstad, Madjid Ghaderi Babei, Peter Hovelsrud, Farhad Abdulgani, Formose Pape Mendy, Christopher Perez (Abdi Abdullhai fra 57.)

Stjernene:

 • ** Lamin Bojang
 • *   Mashood Fazal
 •      Farhad Abdulgani

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

 • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

 • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

 • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

 • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

 • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

 • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

 • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

 • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

 • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!