En spennende nykommer

En spennende nykommer

 

Hva er det med denne nye Citroën DS3 som gjør den til en publikumsmagnet? I Norge som ellers i Europa tiltrekker denne bilen seg stor oppmerksomhet.

Under Europa introduksjonen av DS3 i Paris opple3vet vi at folk i alle aldre, kvinner og menn stoppet og snudde seg etter denne bilen. Alle ville få et lite blikk av den, men aller helst en aldri så liten samtale. Også her i Norge har vi merket stor interesse for bilen. Salget av Citroën DS3 i mange Europeiske land har gått så bra at fabrikken utenfor Paris for tiden kjører med tre skift for å øke produksjonen.DS3 representerer en helt ny serie fra Citroën fabrikken og er en bil for de som ønsker seg en noe spesiell bil med et design som ikke er helt vanlig, men et design som folk flest legger merke til og liker.

DS3 er en spennende nykommer, den har et svært tiltrekkende ytre, elegant og sportslig. Linjene er elegante eksklusive. Taket er ut til å sveve over bilen. Fronten med store luftinntak og en søyle med seks diodelys under hvert frontlys understreker det sportslige uttrykket ved bilen Hyggelig er det, at Citroën i en tid hvor de fleste biler har tendens til å være svært like i sitt ytre, har gått motsatt vei og laget en bil som ingen av konkurrentene har helt maken til hva det ytre angår.

Vi kan ikke forlate det ytre uten å ha nevnt fargevalget. Ingen bil i verden kan leveres i et så stort fargevalg som nettopp DS3. Bilen er helt unik på dette området. Her har du 38 muligheter til å designe din egen bil, hvor du fritt kan kombinere farger på tak, karosseri, speilhus og felger, samt på instrumentpanelet og girkule. Du kan velge din personlige stil med en dekor på bilens tak. Selv nøkkelen til den fjernbetjente låsen er utstyrt med en pund skive som matcher bilens farge. Du får bilen rett fra fabrikk akkurat slik du ønsker den.

Interiøret er også spennende og her har du også muligheter til å velge i farger på pyntelister, instrumentpanel, girkule og selvsagt på setestoffet. Du merker raskt når du har satt deg inn i bilen at sitte komforten er svært god og med setenes mange innstillingsmuligheter finner du raskt fram til den beste kjørestillingen.

Bilen er rikt utstyrt med instrumenter og tekniske «duppeditter» alt sitter greit plassert og er lett å finne fram i. Det er vel faktisk slik at du ikke mangler noen verdens ting for en hyggelig kjøretur, i nye DS3 . Bilen har stivere fjærer og avdempning en hva vi kjenner til fra C3. DS3 med sine sportslige egenskaper er selvsagt tiltenkt oppgaver også uten for asfalt veier, men noen terrengbil er vel å trekke det litt langt. Men på skogsbilveier og på litt dårlige hytteveier er det helt greit. Det er egentlig komfort til tusen. Vi likte oss svært godt bak rattet i denne bilen.

I motorrommet på vår prøvebil fant vi en firesylindret bensinmotor, en såkalt VTi, på 1598 ccm Denne utvikler 120 HK  DIN. En motor som arbeider i det stille og som er svært sparsommelig på drivstoffet(bensin)  Motoren er kvikk og dravillig og er koblet med en 5 trinns manuell girkasse. Samarbeidet disse to imellom er det ingen ting å si noe på. Det fungerte svært bra. Bensinforbruket på landeveiskjøring målte vi til 4,9 l/mil og ved kombinertkjøring landevei/by lå snittet på 0,6 l/mil. Legger vi til at bilen har en lengde på 3948 mm, bredde på 1715 mm  og høyde på 1458 med mer, at den veier 1075 kg. Toppfart er 190 km/t og at den flytter seg fra 0-100 km/t på 8,9 sek, så skulle vi har fått med det meste.

Det er lett å forelske seg i denne bilen. Forslag til en hyggelig bilopplevelse går rett og slett ut på at du oppsøker en forhandler for en helt uforpliktende prøvetur - kanskje du og jeg føler det samme for denne bilen.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.