En spennende nykommer

En spennende nykommer

 

Hva er det med denne nye Citroën DS3 som gjør den til en publikumsmagnet? I Norge som ellers i Europa tiltrekker denne bilen seg stor oppmerksomhet.

Skrevet av:

Under Europa introduksjonen av DS3 i Paris opple3vet vi at folk i alle aldre, kvinner og menn stoppet og snudde seg etter denne bilen. Alle ville få et lite blikk av den, men aller helst en aldri så liten samtale. Også her i Norge har vi merket stor interesse for bilen. Salget av Citroën DS3 i mange Europeiske land har gått så bra at fabrikken utenfor Paris for tiden kjører med tre skift for å øke produksjonen.DS3 representerer en helt ny serie fra Citroën fabrikken og er en bil for de som ønsker seg en noe spesiell bil med et design som ikke er helt vanlig, men et design som folk flest legger merke til og liker.

DS3 er en spennende nykommer, den har et svært tiltrekkende ytre, elegant og sportslig. Linjene er elegante eksklusive. Taket er ut til å sveve over bilen. Fronten med store luftinntak og en søyle med seks diodelys under hvert frontlys understreker det sportslige uttrykket ved bilen Hyggelig er det, at Citroën i en tid hvor de fleste biler har tendens til å være svært like i sitt ytre, har gått motsatt vei og laget en bil som ingen av konkurrentene har helt maken til hva det ytre angår.

Vi kan ikke forlate det ytre uten å ha nevnt fargevalget. Ingen bil i verden kan leveres i et så stort fargevalg som nettopp DS3. Bilen er helt unik på dette området. Her har du 38 muligheter til å designe din egen bil, hvor du fritt kan kombinere farger på tak, karosseri, speilhus og felger, samt på instrumentpanelet og girkule. Du kan velge din personlige stil med en dekor på bilens tak. Selv nøkkelen til den fjernbetjente låsen er utstyrt med en pund skive som matcher bilens farge. Du får bilen rett fra fabrikk akkurat slik du ønsker den.

Interiøret er også spennende og her har du også muligheter til å velge i farger på pyntelister, instrumentpanel, girkule og selvsagt på setestoffet. Du merker raskt når du har satt deg inn i bilen at sitte komforten er svært god og med setenes mange innstillingsmuligheter finner du raskt fram til den beste kjørestillingen.

Bilen er rikt utstyrt med instrumenter og tekniske «duppeditter» alt sitter greit plassert og er lett å finne fram i. Det er vel faktisk slik at du ikke mangler noen verdens ting for en hyggelig kjøretur, i nye DS3 . Bilen har stivere fjærer og avdempning en hva vi kjenner til fra C3. DS3 med sine sportslige egenskaper er selvsagt tiltenkt oppgaver også uten for asfalt veier, men noen terrengbil er vel å trekke det litt langt. Men på skogsbilveier og på litt dårlige hytteveier er det helt greit. Det er egentlig komfort til tusen. Vi likte oss svært godt bak rattet i denne bilen.

I motorrommet på vår prøvebil fant vi en firesylindret bensinmotor, en såkalt VTi, på 1598 ccm Denne utvikler 120 HK  DIN. En motor som arbeider i det stille og som er svært sparsommelig på drivstoffet(bensin)  Motoren er kvikk og dravillig og er koblet med en 5 trinns manuell girkasse. Samarbeidet disse to imellom er det ingen ting å si noe på. Det fungerte svært bra. Bensinforbruket på landeveiskjøring målte vi til 4,9 l/mil og ved kombinertkjøring landevei/by lå snittet på 0,6 l/mil. Legger vi til at bilen har en lengde på 3948 mm, bredde på 1715 mm  og høyde på 1458 med mer, at den veier 1075 kg. Toppfart er 190 km/t og at den flytter seg fra 0-100 km/t på 8,9 sek, så skulle vi har fått med det meste.

Det er lett å forelske seg i denne bilen. Forslag til en hyggelig bilopplevelse går rett og slett ut på at du oppsøker en forhandler for en helt uforpliktende prøvetur - kanskje du og jeg føler det samme for denne bilen.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!