En spennende nykommer

En spennende nykommer

 

Hva er det med denne nye Citroën DS3 som gjør den til en publikumsmagnet? I Norge som ellers i Europa tiltrekker denne bilen seg stor oppmerksomhet.

Under Europa introduksjonen av DS3 i Paris opple3vet vi at folk i alle aldre, kvinner og menn stoppet og snudde seg etter denne bilen. Alle ville få et lite blikk av den, men aller helst en aldri så liten samtale. Også her i Norge har vi merket stor interesse for bilen. Salget av Citroën DS3 i mange Europeiske land har gått så bra at fabrikken utenfor Paris for tiden kjører med tre skift for å øke produksjonen.DS3 representerer en helt ny serie fra Citroën fabrikken og er en bil for de som ønsker seg en noe spesiell bil med et design som ikke er helt vanlig, men et design som folk flest legger merke til og liker.

DS3 er en spennende nykommer, den har et svært tiltrekkende ytre, elegant og sportslig. Linjene er elegante eksklusive. Taket er ut til å sveve over bilen. Fronten med store luftinntak og en søyle med seks diodelys under hvert frontlys understreker det sportslige uttrykket ved bilen Hyggelig er det, at Citroën i en tid hvor de fleste biler har tendens til å være svært like i sitt ytre, har gått motsatt vei og laget en bil som ingen av konkurrentene har helt maken til hva det ytre angår.

Vi kan ikke forlate det ytre uten å ha nevnt fargevalget. Ingen bil i verden kan leveres i et så stort fargevalg som nettopp DS3. Bilen er helt unik på dette området. Her har du 38 muligheter til å designe din egen bil, hvor du fritt kan kombinere farger på tak, karosseri, speilhus og felger, samt på instrumentpanelet og girkule. Du kan velge din personlige stil med en dekor på bilens tak. Selv nøkkelen til den fjernbetjente låsen er utstyrt med en pund skive som matcher bilens farge. Du får bilen rett fra fabrikk akkurat slik du ønsker den.

Interiøret er også spennende og her har du også muligheter til å velge i farger på pyntelister, instrumentpanel, girkule og selvsagt på setestoffet. Du merker raskt når du har satt deg inn i bilen at sitte komforten er svært god og med setenes mange innstillingsmuligheter finner du raskt fram til den beste kjørestillingen.

Bilen er rikt utstyrt med instrumenter og tekniske «duppeditter» alt sitter greit plassert og er lett å finne fram i. Det er vel faktisk slik at du ikke mangler noen verdens ting for en hyggelig kjøretur, i nye DS3 . Bilen har stivere fjærer og avdempning en hva vi kjenner til fra C3. DS3 med sine sportslige egenskaper er selvsagt tiltenkt oppgaver også uten for asfalt veier, men noen terrengbil er vel å trekke det litt langt. Men på skogsbilveier og på litt dårlige hytteveier er det helt greit. Det er egentlig komfort til tusen. Vi likte oss svært godt bak rattet i denne bilen.

I motorrommet på vår prøvebil fant vi en firesylindret bensinmotor, en såkalt VTi, på 1598 ccm Denne utvikler 120 HK  DIN. En motor som arbeider i det stille og som er svært sparsommelig på drivstoffet(bensin)  Motoren er kvikk og dravillig og er koblet med en 5 trinns manuell girkasse. Samarbeidet disse to imellom er det ingen ting å si noe på. Det fungerte svært bra. Bensinforbruket på landeveiskjøring målte vi til 4,9 l/mil og ved kombinertkjøring landevei/by lå snittet på 0,6 l/mil. Legger vi til at bilen har en lengde på 3948 mm, bredde på 1715 mm  og høyde på 1458 med mer, at den veier 1075 kg. Toppfart er 190 km/t og at den flytter seg fra 0-100 km/t på 8,9 sek, så skulle vi har fått med det meste.

Det er lett å forelske seg i denne bilen. Forslag til en hyggelig bilopplevelse går rett og slett ut på at du oppsøker en forhandler for en helt uforpliktende prøvetur - kanskje du og jeg føler det samme for denne bilen.

 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!