En verdensartist vender tilbake til Bjerkebanen

En verdensartist vender tilbake til Bjerkebanen

 

Steinlager gjorde rent bord under 2005-sesongen. Verdensartisten lekte med konkurrentene i VG Oslo Grand Prix, Elitloppet og Copenhagen Cup. Nå kommer norsk travsports store profil tilbake til Bjerkebanen som master for årets OGP.

- Det er med stor glede vi ønsker Steinlager velkommen som master for årets OGP. Sammen med Per Oleg Midtfjeld ga han oss en enorm opplevelse maidagen i 2005. --

- Like stor stemning blir det nok ikke nå, men jeg kan love at Bjerke-publikummet kommer til å ta imot verdensartisten som en konge, smiler en fornøyd adm. direktør ved Bjerke travbane, Arnlioth Heltberg.

Steinlager vant ni av fjorten løp, og tjente over seks millioner kroner i løpet av eventyrsesongen. Dessverre satte skader en stopper året etter, og de fleste trodde den aktive karrieren var over.

Eier Knut Olausson levde i håpet om et mulig comeback, og på denne tiden i fjor var det duket for retur til løpsbanen.

Good As Gold-sønnen viste litt av gammel storhet, men nådde aldri helt opp i verdenstoppen. Nå har stjernetraveren lagt skoene på hylla for godt og nyter glade dager som avlshingst på heltid. Totalt tjente Steinlager over 12 millioner kroner i sin aktive karriere.

I fjor avla 11-åringen sin avlsplikt i Sverige, men nå har eier Knut Olausson flyttet sin kjæledegge hjem til Norge.

- Steinlager gleder hoppene på Holtan Gård i Vestfold. Vi er utrolig glade for at Knut og hingsteholder Per-Ole Tysland tar med seg sin stjerne til Bjerkebanen i mai.

- Steinlager kommer garantert til å vekke mange gode minner hos Bjerke-publikummet, mimrer Heltberg. 

VG Oslo Grand Prix er Norges største travløp.

- Vi lokker med en premiepott på over 2,8 millioner kroner. Vi mangler en norsk kandidat av Steinlagers kaliber i år, men store deler av verdenseliten ventes til Bjerke. Meaulnes du Corta har vært den store slageren på kontinentet i vinter. Den franske supertraveren vant blant annet verdens tøffeste travløp, Prix d'Amerique. 10. mai håper og tror vi det franske «monsteret» står på startstreken på Bjerke travbane.

 

Siste nytt i Sport

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.