Endelig fikk Mats «bøtta»

Endelig fikk Mats «bøtta»

 

OBK-bryter Mats «Råe» Rolfsen ble påmeldt til Norgesmesterskapet av klubbens leder før han selv hadde bestemt seg om han ville være med. Uten å ha trent den siste tiden gikk han likevel helt til topps i 96-kilosklassen. Samtidig tok han med seg kongepokalen hjem fra stevnet. En kongepokal bryteren har ventet på lenge, og som kan bli hans siste triumf som bryter.

Skrevet av:

Oslo Bryteklubb er ikke som alle andre klubber i landet. I hvert fall virket det ikke slik da Akers Avis Groruddalen snakket med leder Hege Svebakken om helgens Norgesmesterskap.

- Mats var ikke sikker på om han skulle være med i år. Jeg meldte ham likevel på, og sendte en sms hvor jeg sa at han var påmeldt. Han følte seg kanskje litt presset til å delta, men du verden hvor moro det var at han vant. Han har ikke trent bryting i det siste, og da er det kjempekult at han henter kongepokalen og tittelen som Norgesmester, ler hun.

Hovedpersonen selv erkjenner at det smakte godt med gullet.

- Jeg er strålende fornøyd. Egentlig hadde jeg ikke tenkt å stille. Jeg har kun trent bryting én gang i uka i det siste, og egentlig fokusert mest på jobb. Likevel følte jeg at jeg hadde gode muligheter til å hevde meg, sier Rolfsen til avisa.

- Hvordan vil du beskrive brytingen i helgen?

- Stort sett var det plankekjøring fram til finalen, og også der gikk det greit. Jeg vant finalen 3-1 og 2-1. Han scoret ikke noen tekniske poeng i det hele tatt. Det var en komfortabel seier, sier han.

Etterlengtet kongepokal

At «Råe» Rolfsen fikk med seg kongepokalen hjem var en etterlengtet triumf. Flere ganger har han følt seg snytt for utmerkelsen, men denne helgen kunne han endelig juble.

- Det var herlig. Jeg er så glad for endelig å ha fått den pokalen, sier han.

Vurderer å gi seg

På tross av kongepokalen på hylla og en alder på kun 25år vurderer likevel Mats «Råe» Rolfsen nå å gi seg som bryter. En feide med forbundet stopper lysten til videre satsning.

- Det var ekstra deilig å ta kongepokalen siden jeg krangler med forbundet. Jeg følte jeg peker litt nese tilbake, sier Rolfsen.

- Hva er problemet?

- Jeg har kommet til et punkt i min karriere der jeg må ta et valg. Jeg har ikke lyst til å drive med bryting for å bli best i Norge, jeg vil bli best i verden. For å klare det så trenger jeg hjelp.

- Fysisk er jeg i storform, men jeg trenger hjelp fra en teknsik trener som kan gjøre meg mykere og smidigere. For å få til det er jeg avhengig av tid, penger og et støtteapparat rundt meg. Forbundet vil ikke hjelpe meg i stor nok grad med dette, og det syntes jeg er uprofft hvis de vil at jeg skal satse.

- Tidligere har jeg gitt blaffen i det, men når jeg nå spør om hjelp får jeg det ikke.

- Jeg har ikke lyst til å sette av fire år til av livet mitt, boende på gutterommet, hvis jeg ikke blir en bedre bryter. Hvis ikke forbundet finner et skikkelig opplegg som jeg kan leve med, så gir jeg meg, sier han.

- Legger opp?

- Ja, jeg finnes ikke usikker her. På de betingelsene jeg har nå, kommer jeg ikke til å satse videre. Da blir dette mitt siste NM, men jeg fikk uansett bevist at jeg kan kan levere i helgen. Det skal også sies at jeg satser for fullt om forbundet stiller opp for meg, sier han.

Sølv til storsjarmøren

Det ble også et sølv til OBK i Jordalhallen i helga. Moroklumpen Sammy Adolfsen sto for den bragden i 120 kilos klassen, men tydeligvis har han flere kvaliteter enn å bryte godt.

- Det er ingen andre brytere som får så mye oppmerksomhet som Sammy. De fleste som er med i brytesirkuset vet hvem han er, og alle liker ham. Han får stående applaus hver gang han går på matta, ler Hege Svebakken.

Hvorfor alle i brytemijøet lar seg sjarmere av Sammy er hun likevel ikke sikkert på.

- Jeg vet ikke hva det er med ham. Han er jo en morsom kladd å se på. Motstanderne ler jo litt av ham der han sitter i en stol og varmer opp, men de får hakeslepp når han gir dem juling i ringen. Han tar det hele med stor ro, og egentlig ganske så useriøst. Slik er Sammy, og slik vil han alltid være. Vi liker ham uansett, ler Svebakken.

Sammy Adolfsen har nå også fått grad 3 som dommer. Han har  nå en tittel som nasjonal dommer.

- Sammy elsker å dømme. Da slipper han å trene, samtidig som han får gratis mat. Det er uansett stort. Vi skulle egentlig ikke ha med noen i NM, men at vi fikk lurt på to stykker og stakk av gårde med to medaljer og en kongepokal, sier Svebakken.

Dermed har Oslo Bryteklubb tatt tre gull og ett sølv på tre Norgesmesterskap denne våren. Det er noe Hege Svebakken er fornøyd med.

- Vi kunne tatt enda flere hvis flere av utøverne våre kunne vært med. Uansett er dette både lovende og veldig gøy. Det lover godt for fremtiden i klubben, sier hun.

Stig-André «Stigga» Berge er fortsatt skadet, og bryter ikke for tiden. Han har imidlertid startet å trene igjen, og satser mot VM i september.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!