ANNONSE

Endelig moro for Ammerud

Endelig moro for Ammerud

 

Ammerud Basket har ikke bare hatt det gøy de siste ukene. Situasjonen ble imidlertid snudd på hodet mot Fjellhamar på søndag.

Mangel på konsentrasjon og dårlig evne til å avgjøre kamper, har vært de to største problemene til Michael Evans sitt mannskap de siste kampene. Fjellhamar-kampen på søndag ble pekt ut som det oppgjøret der alt skulle snu, og de få som var møtt opp på tribunen i Apalløkka-hallen fikk virkelig noe å glede seg over.

Hjemmelaget kjørte høyt tempo fra start av, og hadde egentlig full kontroll på et Fjellhamar-lag som ikke klarte å sette sjansene sine, og som slet fælt defensivt når de grønnkledde kjørte angrep.

Det kunne rett og slett virke som om spillerne hadde lagt igjen all nervøsitet hjemme, og at alle fokuserte hundre prosent på de arbeidsoppgaver de hadde blitt tildelt før kampen.

Faktisk var det såpass grei skuring at man ledet med 20 poeng i andre pause.

Så skjedde imidlertid det vi har sett så mange ganger før. Konsentrasjonen glapp og man ble mindre solide defensivt. Plutselig var det bare ni poeng ned til bunnlaget Fjellhamar, og tilskuerne begynte å frykte det verste.

Det skjedde imidlertid ikke, da Michael Evans tok timeout og fikk samla litt ro i gruppa igjen. Etter timeouten var plutselig Ammerud det laget vi så på starten av kampen igjen, og resten av minuttene ble ren overkjøring med 28-9 i siste omgang.

Treneren selv var fornøyd og ikke minst lettet over utfallet av kampen.

- Dette var egentlig en kamp vi måtte vinne, etter å ha vært i en dårlig periode de siste ukene, og jeg synes vi spilte meget godt. Faktisk gikk det meste på skinner i store deler av kampen, og vi var soleklart bedre enn motstanderen, sier han og legger til:

- Nå er vi ikke i en så verst posisjon før siste halvdel av sesongen, og vi vet at vi kan spille jevnt med, og slå alle lagene som er foran oss på tabellen.

- Hvor viktig var denne seieren mentalt sett?

- Dette var helt klart en kamp det var helt nødvendig å vinne. Å spille en så god kamp, og overkjøre motstanderen såpass som vi gjorde på søndag, gir spillerne motivasjon og et etterlengtet løft etter noen uker med mange tap.

- Endelig klarte dere å avgjøre en kamp dere hadde taket på. Har du fått en løsning på problemene?

- Det var godt å se at gutta klarte å sette spikerne i kista denne gangen. Vi har tapt altfor mange kamper mot slutten tidligere i år, og derfor er det godt å se at også vi kan avgjøre på denne måten.

- Kanskje har det noe med mentaliten, og at vi for første gang på lenge hadde fullt mannskap å ta av, og kanskje var det fordi vi rett og slett fremstod som et bedre basketlag.

-Jeg vet ihvertfall at vi har fokusert mot denne kampen hele uka, og at gutta virkelig tok utfordringen på alvor.

Ammerud er nå fortsatt med i kampen om en playoff-plass, og coach Evans vil nå bruke julepausen på å se fremover mot andre halvdel av sesongen. Et halvår han tror kan by på mange positive opplevelser for laget:

- Nå har vi vunnet et lokaloppgjør, og spillerne har fått selvtillit å ta med seg til neste halvdel av sesongen, og jeg er sikker på at vi med litt mer dyktighet og hell kan slå lagene foran oss på tabellen, så jeg mener det ser lyst ut med tanke på fortsettelsen.

Forhåpentligvis kan vi også beholde litt stabilitet i laget, og ha mange spillere å plukke ut til kamp fremover også, avslutter han.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE