Endelig moro for Ammerud

Endelig moro for Ammerud

 

Ammerud Basket har ikke bare hatt det gøy de siste ukene. Situasjonen ble imidlertid snudd på hodet mot Fjellhamar på søndag.

Skrevet av:

Mangel på konsentrasjon og dårlig evne til å avgjøre kamper, har vært de to største problemene til Michael Evans sitt mannskap de siste kampene. Fjellhamar-kampen på søndag ble pekt ut som det oppgjøret der alt skulle snu, og de få som var møtt opp på tribunen i Apalløkka-hallen fikk virkelig noe å glede seg over.

Hjemmelaget kjørte høyt tempo fra start av, og hadde egentlig full kontroll på et Fjellhamar-lag som ikke klarte å sette sjansene sine, og som slet fælt defensivt når de grønnkledde kjørte angrep.

Det kunne rett og slett virke som om spillerne hadde lagt igjen all nervøsitet hjemme, og at alle fokuserte hundre prosent på de arbeidsoppgaver de hadde blitt tildelt før kampen.

Faktisk var det såpass grei skuring at man ledet med 20 poeng i andre pause.

Så skjedde imidlertid det vi har sett så mange ganger før. Konsentrasjonen glapp og man ble mindre solide defensivt. Plutselig var det bare ni poeng ned til bunnlaget Fjellhamar, og tilskuerne begynte å frykte det verste.

Det skjedde imidlertid ikke, da Michael Evans tok timeout og fikk samla litt ro i gruppa igjen. Etter timeouten var plutselig Ammerud det laget vi så på starten av kampen igjen, og resten av minuttene ble ren overkjøring med 28-9 i siste omgang.

Treneren selv var fornøyd og ikke minst lettet over utfallet av kampen.

- Dette var egentlig en kamp vi måtte vinne, etter å ha vært i en dårlig periode de siste ukene, og jeg synes vi spilte meget godt. Faktisk gikk det meste på skinner i store deler av kampen, og vi var soleklart bedre enn motstanderen, sier han og legger til:

- Nå er vi ikke i en så verst posisjon før siste halvdel av sesongen, og vi vet at vi kan spille jevnt med, og slå alle lagene som er foran oss på tabellen.

- Hvor viktig var denne seieren mentalt sett?

- Dette var helt klart en kamp det var helt nødvendig å vinne. Å spille en så god kamp, og overkjøre motstanderen såpass som vi gjorde på søndag, gir spillerne motivasjon og et etterlengtet løft etter noen uker med mange tap.

- Endelig klarte dere å avgjøre en kamp dere hadde taket på. Har du fått en løsning på problemene?

- Det var godt å se at gutta klarte å sette spikerne i kista denne gangen. Vi har tapt altfor mange kamper mot slutten tidligere i år, og derfor er det godt å se at også vi kan avgjøre på denne måten.

- Kanskje har det noe med mentaliten, og at vi for første gang på lenge hadde fullt mannskap å ta av, og kanskje var det fordi vi rett og slett fremstod som et bedre basketlag.

-Jeg vet ihvertfall at vi har fokusert mot denne kampen hele uka, og at gutta virkelig tok utfordringen på alvor.

Ammerud er nå fortsatt med i kampen om en playoff-plass, og coach Evans vil nå bruke julepausen på å se fremover mot andre halvdel av sesongen. Et halvår han tror kan by på mange positive opplevelser for laget:

- Nå har vi vunnet et lokaloppgjør, og spillerne har fått selvtillit å ta med seg til neste halvdel av sesongen, og jeg er sikker på at vi med litt mer dyktighet og hell kan slå lagene foran oss på tabellen, så jeg mener det ser lyst ut med tanke på fortsettelsen.

Forhåpentligvis kan vi også beholde litt stabilitet i laget, og ha mange spillere å plukke ut til kamp fremover også, avslutter han.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!