Endelig moro for Ammerud

Endelig moro for Ammerud

 

Ammerud Basket har ikke bare hatt det gøy de siste ukene. Situasjonen ble imidlertid snudd på hodet mot Fjellhamar på søndag.

Mangel på konsentrasjon og dårlig evne til å avgjøre kamper, har vært de to største problemene til Michael Evans sitt mannskap de siste kampene. Fjellhamar-kampen på søndag ble pekt ut som det oppgjøret der alt skulle snu, og de få som var møtt opp på tribunen i Apalløkka-hallen fikk virkelig noe å glede seg over.

Hjemmelaget kjørte høyt tempo fra start av, og hadde egentlig full kontroll på et Fjellhamar-lag som ikke klarte å sette sjansene sine, og som slet fælt defensivt når de grønnkledde kjørte angrep.

Det kunne rett og slett virke som om spillerne hadde lagt igjen all nervøsitet hjemme, og at alle fokuserte hundre prosent på de arbeidsoppgaver de hadde blitt tildelt før kampen.

Faktisk var det såpass grei skuring at man ledet med 20 poeng i andre pause.

Så skjedde imidlertid det vi har sett så mange ganger før. Konsentrasjonen glapp og man ble mindre solide defensivt. Plutselig var det bare ni poeng ned til bunnlaget Fjellhamar, og tilskuerne begynte å frykte det verste.

Det skjedde imidlertid ikke, da Michael Evans tok timeout og fikk samla litt ro i gruppa igjen. Etter timeouten var plutselig Ammerud det laget vi så på starten av kampen igjen, og resten av minuttene ble ren overkjøring med 28-9 i siste omgang.

Treneren selv var fornøyd og ikke minst lettet over utfallet av kampen.

- Dette var egentlig en kamp vi måtte vinne, etter å ha vært i en dårlig periode de siste ukene, og jeg synes vi spilte meget godt. Faktisk gikk det meste på skinner i store deler av kampen, og vi var soleklart bedre enn motstanderen, sier han og legger til:

- Nå er vi ikke i en så verst posisjon før siste halvdel av sesongen, og vi vet at vi kan spille jevnt med, og slå alle lagene som er foran oss på tabellen.

- Hvor viktig var denne seieren mentalt sett?

- Dette var helt klart en kamp det var helt nødvendig å vinne. Å spille en så god kamp, og overkjøre motstanderen såpass som vi gjorde på søndag, gir spillerne motivasjon og et etterlengtet løft etter noen uker med mange tap.

- Endelig klarte dere å avgjøre en kamp dere hadde taket på. Har du fått en løsning på problemene?

- Det var godt å se at gutta klarte å sette spikerne i kista denne gangen. Vi har tapt altfor mange kamper mot slutten tidligere i år, og derfor er det godt å se at også vi kan avgjøre på denne måten.

- Kanskje har det noe med mentaliten, og at vi for første gang på lenge hadde fullt mannskap å ta av, og kanskje var det fordi vi rett og slett fremstod som et bedre basketlag.

-Jeg vet ihvertfall at vi har fokusert mot denne kampen hele uka, og at gutta virkelig tok utfordringen på alvor.

Ammerud er nå fortsatt med i kampen om en playoff-plass, og coach Evans vil nå bruke julepausen på å se fremover mot andre halvdel av sesongen. Et halvår han tror kan by på mange positive opplevelser for laget:

- Nå har vi vunnet et lokaloppgjør, og spillerne har fått selvtillit å ta med seg til neste halvdel av sesongen, og jeg er sikker på at vi med litt mer dyktighet og hell kan slå lagene foran oss på tabellen, så jeg mener det ser lyst ut med tanke på fortsettelsen.

Forhåpentligvis kan vi også beholde litt stabilitet i laget, og ha mange spillere å plukke ut til kamp fremover også, avslutter han.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!