Endelig moro for Ammerud

Endelig moro for Ammerud

 

Ammerud Basket har ikke bare hatt det gøy de siste ukene. Situasjonen ble imidlertid snudd på hodet mot Fjellhamar på søndag.

Skrevet av:

Mangel på konsentrasjon og dårlig evne til å avgjøre kamper, har vært de to største problemene til Michael Evans sitt mannskap de siste kampene. Fjellhamar-kampen på søndag ble pekt ut som det oppgjøret der alt skulle snu, og de få som var møtt opp på tribunen i Apalløkka-hallen fikk virkelig noe å glede seg over.

Hjemmelaget kjørte høyt tempo fra start av, og hadde egentlig full kontroll på et Fjellhamar-lag som ikke klarte å sette sjansene sine, og som slet fælt defensivt når de grønnkledde kjørte angrep.

Det kunne rett og slett virke som om spillerne hadde lagt igjen all nervøsitet hjemme, og at alle fokuserte hundre prosent på de arbeidsoppgaver de hadde blitt tildelt før kampen.

Faktisk var det såpass grei skuring at man ledet med 20 poeng i andre pause.

Så skjedde imidlertid det vi har sett så mange ganger før. Konsentrasjonen glapp og man ble mindre solide defensivt. Plutselig var det bare ni poeng ned til bunnlaget Fjellhamar, og tilskuerne begynte å frykte det verste.

Det skjedde imidlertid ikke, da Michael Evans tok timeout og fikk samla litt ro i gruppa igjen. Etter timeouten var plutselig Ammerud det laget vi så på starten av kampen igjen, og resten av minuttene ble ren overkjøring med 28-9 i siste omgang.

Treneren selv var fornøyd og ikke minst lettet over utfallet av kampen.

- Dette var egentlig en kamp vi måtte vinne, etter å ha vært i en dårlig periode de siste ukene, og jeg synes vi spilte meget godt. Faktisk gikk det meste på skinner i store deler av kampen, og vi var soleklart bedre enn motstanderen, sier han og legger til:

- Nå er vi ikke i en så verst posisjon før siste halvdel av sesongen, og vi vet at vi kan spille jevnt med, og slå alle lagene som er foran oss på tabellen.

- Hvor viktig var denne seieren mentalt sett?

- Dette var helt klart en kamp det var helt nødvendig å vinne. Å spille en så god kamp, og overkjøre motstanderen såpass som vi gjorde på søndag, gir spillerne motivasjon og et etterlengtet løft etter noen uker med mange tap.

- Endelig klarte dere å avgjøre en kamp dere hadde taket på. Har du fått en løsning på problemene?

- Det var godt å se at gutta klarte å sette spikerne i kista denne gangen. Vi har tapt altfor mange kamper mot slutten tidligere i år, og derfor er det godt å se at også vi kan avgjøre på denne måten.

- Kanskje har det noe med mentaliten, og at vi for første gang på lenge hadde fullt mannskap å ta av, og kanskje var det fordi vi rett og slett fremstod som et bedre basketlag.

-Jeg vet ihvertfall at vi har fokusert mot denne kampen hele uka, og at gutta virkelig tok utfordringen på alvor.

Ammerud er nå fortsatt med i kampen om en playoff-plass, og coach Evans vil nå bruke julepausen på å se fremover mot andre halvdel av sesongen. Et halvår han tror kan by på mange positive opplevelser for laget:

- Nå har vi vunnet et lokaloppgjør, og spillerne har fått selvtillit å ta med seg til neste halvdel av sesongen, og jeg er sikker på at vi med litt mer dyktighet og hell kan slå lagene foran oss på tabellen, så jeg mener det ser lyst ut med tanke på fortsettelsen.

Forhåpentligvis kan vi også beholde litt stabilitet i laget, og ha mange spillere å plukke ut til kamp fremover også, avslutter han.

 

Siste nytt i Sport

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

 
Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

 
Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

 
Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!