Er dette byens beste tredjelag?

Er dette byens beste tredjelag?

 

Stovneralliansen 3 G94 ble etablert for å ha et tilbud for de som driver med andre ting ved siden av fotballen. Nå topper de avdelingen sin, og her har de tenkt å bli værende. Laget er muligens byens beste breddelag

Skrevet av:

Stovneralliansen satser hardt på fotball. Så hardt satser de at det ikke var plass til de spillerne som hadde andre interesser enn bare fotball på første- og andrelaget deres.

Foreldrene tok tak og fikk tilslutt stablet på plass Stovneralliansen 3, og det laget har nå tatt form som topplaget i 3. divisjon, avdeling 3 for gutter 14 år.

- Vi er muligens litt utenfor det tradisjonelle SA-systemet som kan virke litt kyniskt. Vi har spillere som driver med andre ting enn bare fotball, men det hindrer oss ikke fra å være et knakende godt fotballag.

- Dette laget hadde klart seg helt fint en divisjon over, sier treneren Steffen Andersen (24 år).

For tiden herjer laget i sin avdeling og står med 22 poeng på åtte kamper.

Til sammen har de scoret 39 mål, mens de har vært pottetette bakover, og kun sluppet inn åtte mål.

- Vi har massevis av talentfulle spillere med en god blanding av ferdigheter, og gutta lærer fort og gjør som de får beskjed om.

- Det er herlig for meg som trener.

- Ekstra moro er det å se at det vi terper på i treningene gir utslag i kampene, sier Andersen.

Bruker FM-formasjonen

Som et ungt talent på Høybråten og Stovner utmerket Andersen seg selv først som keeper, men i dag spiller han høyreback på A-laget.

Trenerferdighetene har han imidlertid alltid hatt inne. Ikke minst på Football Manager spillet hvor han var en ringrev med sin klubb Everton.

- Det blir lite FM på meg nå for tiden, men jeg kjører diamantformasjonen på gutta mine som jeg brukte på det spillet. Den fungerer som bare rakkern, men det er jo ikke helt det samme, ler han.

- Er det hemmeligheten bak lagets fremgang?

- Hehe, jeg vil heller si at laget har blitt veldig flinke med taktikk og formasjoner, og da spesielt i forsvar. De er i den rette alderen for å lære dette, og de lærer det raskt. I tillegg har vi et fantastisk miljø hvor alle er positive og velkomne ovenfor hverandre. Det er kanskje der hemmeligheten ligger, sier han.

Klokketro

Spillerne selv tror at de vil ligge på toppen resten av sesongen. Forsvarsbauta Håkon Hagen Kristoffersen forklarer.

- Jeg har klokketro på at vi kommer til å dra i land seieren. Vi er stabile i forsvar, samtidig som vi er bra forover. Vårt eneste minus er at vi ofte bruker litt tid på å komme inn i kampen, sier han.

- Hvordan er det å spille i SA 3?

- Det er kjempegøy. Vi spiller for å ha det moro, og alle er gode venner som støtter hverandre. Jeg ville ikke spilt for noe annet lag enn SA 3 nå. Det er her alle kameratene mine er, sier han.

Overkjøring

I bortekampen mot Grüner imponerte SA-gutta foran pressen og en speider fra HSIL 2. En sterk kollektiv innsats bidro til et hav av sjanser som til slutt gjorde seg gjeldende i en 5-1-seier. Kaptein Kamalan Rashasingham ble til slutt kampens store spiller med to målgivende og noen tekniske godbiter ut av en annen verden.

Etter storseieren ble trener Andersen som seg hør og bør dynket i «champagne». Det var tydelig å se at SA-gjengen vet hvordan de skal ha det moro sammen.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!