ANNONSE

Er dette byens beste tredjelag?

Er dette byens beste tredjelag?

 

Stovneralliansen 3 G94 ble etablert for å ha et tilbud for de som driver med andre ting ved siden av fotballen. Nå topper de avdelingen sin, og her har de tenkt å bli værende. Laget er muligens byens beste breddelag

Stovneralliansen satser hardt på fotball. Så hardt satser de at det ikke var plass til de spillerne som hadde andre interesser enn bare fotball på første- og andrelaget deres.

Foreldrene tok tak og fikk tilslutt stablet på plass Stovneralliansen 3, og det laget har nå tatt form som topplaget i 3. divisjon, avdeling 3 for gutter 14 år.

- Vi er muligens litt utenfor det tradisjonelle SA-systemet som kan virke litt kyniskt. Vi har spillere som driver med andre ting enn bare fotball, men det hindrer oss ikke fra å være et knakende godt fotballag.

- Dette laget hadde klart seg helt fint en divisjon over, sier treneren Steffen Andersen (24 år).

For tiden herjer laget i sin avdeling og står med 22 poeng på åtte kamper.

Til sammen har de scoret 39 mål, mens de har vært pottetette bakover, og kun sluppet inn åtte mål.

- Vi har massevis av talentfulle spillere med en god blanding av ferdigheter, og gutta lærer fort og gjør som de får beskjed om.

- Det er herlig for meg som trener.

- Ekstra moro er det å se at det vi terper på i treningene gir utslag i kampene, sier Andersen.

Bruker FM-formasjonen

Som et ungt talent på Høybråten og Stovner utmerket Andersen seg selv først som keeper, men i dag spiller han høyreback på A-laget.

Trenerferdighetene har han imidlertid alltid hatt inne. Ikke minst på Football Manager spillet hvor han var en ringrev med sin klubb Everton.

- Det blir lite FM på meg nå for tiden, men jeg kjører diamantformasjonen på gutta mine som jeg brukte på det spillet. Den fungerer som bare rakkern, men det er jo ikke helt det samme, ler han.

- Er det hemmeligheten bak lagets fremgang?

- Hehe, jeg vil heller si at laget har blitt veldig flinke med taktikk og formasjoner, og da spesielt i forsvar. De er i den rette alderen for å lære dette, og de lærer det raskt. I tillegg har vi et fantastisk miljø hvor alle er positive og velkomne ovenfor hverandre. Det er kanskje der hemmeligheten ligger, sier han.

Klokketro

Spillerne selv tror at de vil ligge på toppen resten av sesongen. Forsvarsbauta Håkon Hagen Kristoffersen forklarer.

- Jeg har klokketro på at vi kommer til å dra i land seieren. Vi er stabile i forsvar, samtidig som vi er bra forover. Vårt eneste minus er at vi ofte bruker litt tid på å komme inn i kampen, sier han.

- Hvordan er det å spille i SA 3?

- Det er kjempegøy. Vi spiller for å ha det moro, og alle er gode venner som støtter hverandre. Jeg ville ikke spilt for noe annet lag enn SA 3 nå. Det er her alle kameratene mine er, sier han.

Overkjøring

I bortekampen mot Grüner imponerte SA-gutta foran pressen og en speider fra HSIL 2. En sterk kollektiv innsats bidro til et hav av sjanser som til slutt gjorde seg gjeldende i en 5-1-seier. Kaptein Kamalan Rashasingham ble til slutt kampens store spiller med to målgivende og noen tekniske godbiter ut av en annen verden.

Etter storseieren ble trener Andersen som seg hør og bør dynket i «champagne». Det var tydelig å se at SA-gjengen vet hvordan de skal ha det moro sammen.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE