Er dette byens beste tredjelag?

Er dette byens beste tredjelag?

 

Stovneralliansen 3 G94 ble etablert for å ha et tilbud for de som driver med andre ting ved siden av fotballen. Nå topper de avdelingen sin, og her har de tenkt å bli værende. Laget er muligens byens beste breddelag

Skrevet av:

Stovneralliansen satser hardt på fotball. Så hardt satser de at det ikke var plass til de spillerne som hadde andre interesser enn bare fotball på første- og andrelaget deres.

Foreldrene tok tak og fikk tilslutt stablet på plass Stovneralliansen 3, og det laget har nå tatt form som topplaget i 3. divisjon, avdeling 3 for gutter 14 år.

- Vi er muligens litt utenfor det tradisjonelle SA-systemet som kan virke litt kyniskt. Vi har spillere som driver med andre ting enn bare fotball, men det hindrer oss ikke fra å være et knakende godt fotballag.

- Dette laget hadde klart seg helt fint en divisjon over, sier treneren Steffen Andersen (24 år).

For tiden herjer laget i sin avdeling og står med 22 poeng på åtte kamper.

Til sammen har de scoret 39 mål, mens de har vært pottetette bakover, og kun sluppet inn åtte mål.

- Vi har massevis av talentfulle spillere med en god blanding av ferdigheter, og gutta lærer fort og gjør som de får beskjed om.

- Det er herlig for meg som trener.

- Ekstra moro er det å se at det vi terper på i treningene gir utslag i kampene, sier Andersen.

Bruker FM-formasjonen

Som et ungt talent på Høybråten og Stovner utmerket Andersen seg selv først som keeper, men i dag spiller han høyreback på A-laget.

Trenerferdighetene har han imidlertid alltid hatt inne. Ikke minst på Football Manager spillet hvor han var en ringrev med sin klubb Everton.

- Det blir lite FM på meg nå for tiden, men jeg kjører diamantformasjonen på gutta mine som jeg brukte på det spillet. Den fungerer som bare rakkern, men det er jo ikke helt det samme, ler han.

- Er det hemmeligheten bak lagets fremgang?

- Hehe, jeg vil heller si at laget har blitt veldig flinke med taktikk og formasjoner, og da spesielt i forsvar. De er i den rette alderen for å lære dette, og de lærer det raskt. I tillegg har vi et fantastisk miljø hvor alle er positive og velkomne ovenfor hverandre. Det er kanskje der hemmeligheten ligger, sier han.

Klokketro

Spillerne selv tror at de vil ligge på toppen resten av sesongen. Forsvarsbauta Håkon Hagen Kristoffersen forklarer.

- Jeg har klokketro på at vi kommer til å dra i land seieren. Vi er stabile i forsvar, samtidig som vi er bra forover. Vårt eneste minus er at vi ofte bruker litt tid på å komme inn i kampen, sier han.

- Hvordan er det å spille i SA 3?

- Det er kjempegøy. Vi spiller for å ha det moro, og alle er gode venner som støtter hverandre. Jeg ville ikke spilt for noe annet lag enn SA 3 nå. Det er her alle kameratene mine er, sier han.

Overkjøring

I bortekampen mot Grüner imponerte SA-gutta foran pressen og en speider fra HSIL 2. En sterk kollektiv innsats bidro til et hav av sjanser som til slutt gjorde seg gjeldende i en 5-1-seier. Kaptein Kamalan Rashasingham ble til slutt kampens store spiller med to målgivende og noen tekniske godbiter ut av en annen verden.

Etter storseieren ble trener Andersen som seg hør og bør dynket i «champagne». Det var tydelig å se at SA-gjengen vet hvordan de skal ha det moro sammen.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!