Er dette byens beste tredjelag?

Er dette byens beste tredjelag?

 

Stovneralliansen 3 G94 ble etablert for å ha et tilbud for de som driver med andre ting ved siden av fotballen. Nå topper de avdelingen sin, og her har de tenkt å bli værende. Laget er muligens byens beste breddelag

Stovneralliansen satser hardt på fotball. Så hardt satser de at det ikke var plass til de spillerne som hadde andre interesser enn bare fotball på første- og andrelaget deres.

Foreldrene tok tak og fikk tilslutt stablet på plass Stovneralliansen 3, og det laget har nå tatt form som topplaget i 3. divisjon, avdeling 3 for gutter 14 år.

- Vi er muligens litt utenfor det tradisjonelle SA-systemet som kan virke litt kyniskt. Vi har spillere som driver med andre ting enn bare fotball, men det hindrer oss ikke fra å være et knakende godt fotballag.

- Dette laget hadde klart seg helt fint en divisjon over, sier treneren Steffen Andersen (24 år).

For tiden herjer laget i sin avdeling og står med 22 poeng på åtte kamper.

Til sammen har de scoret 39 mål, mens de har vært pottetette bakover, og kun sluppet inn åtte mål.

- Vi har massevis av talentfulle spillere med en god blanding av ferdigheter, og gutta lærer fort og gjør som de får beskjed om.

- Det er herlig for meg som trener.

- Ekstra moro er det å se at det vi terper på i treningene gir utslag i kampene, sier Andersen.

Bruker FM-formasjonen

Som et ungt talent på Høybråten og Stovner utmerket Andersen seg selv først som keeper, men i dag spiller han høyreback på A-laget.

Trenerferdighetene har han imidlertid alltid hatt inne. Ikke minst på Football Manager spillet hvor han var en ringrev med sin klubb Everton.

- Det blir lite FM på meg nå for tiden, men jeg kjører diamantformasjonen på gutta mine som jeg brukte på det spillet. Den fungerer som bare rakkern, men det er jo ikke helt det samme, ler han.

- Er det hemmeligheten bak lagets fremgang?

- Hehe, jeg vil heller si at laget har blitt veldig flinke med taktikk og formasjoner, og da spesielt i forsvar. De er i den rette alderen for å lære dette, og de lærer det raskt. I tillegg har vi et fantastisk miljø hvor alle er positive og velkomne ovenfor hverandre. Det er kanskje der hemmeligheten ligger, sier han.

Klokketro

Spillerne selv tror at de vil ligge på toppen resten av sesongen. Forsvarsbauta Håkon Hagen Kristoffersen forklarer.

- Jeg har klokketro på at vi kommer til å dra i land seieren. Vi er stabile i forsvar, samtidig som vi er bra forover. Vårt eneste minus er at vi ofte bruker litt tid på å komme inn i kampen, sier han.

- Hvordan er det å spille i SA 3?

- Det er kjempegøy. Vi spiller for å ha det moro, og alle er gode venner som støtter hverandre. Jeg ville ikke spilt for noe annet lag enn SA 3 nå. Det er her alle kameratene mine er, sier han.

Overkjøring

I bortekampen mot Grüner imponerte SA-gutta foran pressen og en speider fra HSIL 2. En sterk kollektiv innsats bidro til et hav av sjanser som til slutt gjorde seg gjeldende i en 5-1-seier. Kaptein Kamalan Rashasingham ble til slutt kampens store spiller med to målgivende og noen tekniske godbiter ut av en annen verden.

Etter storseieren ble trener Andersen som seg hør og bør dynket i «champagne». Det var tydelig å se at SA-gjengen vet hvordan de skal ha det moro sammen.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.