Er dette byens beste tredjelag?

Er dette byens beste tredjelag?

 

Stovneralliansen 3 G94 ble etablert for å ha et tilbud for de som driver med andre ting ved siden av fotballen. Nå topper de avdelingen sin, og her har de tenkt å bli værende. Laget er muligens byens beste breddelag

Stovneralliansen satser hardt på fotball. Så hardt satser de at det ikke var plass til de spillerne som hadde andre interesser enn bare fotball på første- og andrelaget deres.

Foreldrene tok tak og fikk tilslutt stablet på plass Stovneralliansen 3, og det laget har nå tatt form som topplaget i 3. divisjon, avdeling 3 for gutter 14 år.

- Vi er muligens litt utenfor det tradisjonelle SA-systemet som kan virke litt kyniskt. Vi har spillere som driver med andre ting enn bare fotball, men det hindrer oss ikke fra å være et knakende godt fotballag.

- Dette laget hadde klart seg helt fint en divisjon over, sier treneren Steffen Andersen (24 år).

For tiden herjer laget i sin avdeling og står med 22 poeng på åtte kamper.

Til sammen har de scoret 39 mål, mens de har vært pottetette bakover, og kun sluppet inn åtte mål.

- Vi har massevis av talentfulle spillere med en god blanding av ferdigheter, og gutta lærer fort og gjør som de får beskjed om.

- Det er herlig for meg som trener.

- Ekstra moro er det å se at det vi terper på i treningene gir utslag i kampene, sier Andersen.

Bruker FM-formasjonen

Som et ungt talent på Høybråten og Stovner utmerket Andersen seg selv først som keeper, men i dag spiller han høyreback på A-laget.

Trenerferdighetene har han imidlertid alltid hatt inne. Ikke minst på Football Manager spillet hvor han var en ringrev med sin klubb Everton.

- Det blir lite FM på meg nå for tiden, men jeg kjører diamantformasjonen på gutta mine som jeg brukte på det spillet. Den fungerer som bare rakkern, men det er jo ikke helt det samme, ler han.

- Er det hemmeligheten bak lagets fremgang?

- Hehe, jeg vil heller si at laget har blitt veldig flinke med taktikk og formasjoner, og da spesielt i forsvar. De er i den rette alderen for å lære dette, og de lærer det raskt. I tillegg har vi et fantastisk miljø hvor alle er positive og velkomne ovenfor hverandre. Det er kanskje der hemmeligheten ligger, sier han.

Klokketro

Spillerne selv tror at de vil ligge på toppen resten av sesongen. Forsvarsbauta Håkon Hagen Kristoffersen forklarer.

- Jeg har klokketro på at vi kommer til å dra i land seieren. Vi er stabile i forsvar, samtidig som vi er bra forover. Vårt eneste minus er at vi ofte bruker litt tid på å komme inn i kampen, sier han.

- Hvordan er det å spille i SA 3?

- Det er kjempegøy. Vi spiller for å ha det moro, og alle er gode venner som støtter hverandre. Jeg ville ikke spilt for noe annet lag enn SA 3 nå. Det er her alle kameratene mine er, sier han.

Overkjøring

I bortekampen mot Grüner imponerte SA-gutta foran pressen og en speider fra HSIL 2. En sterk kollektiv innsats bidro til et hav av sjanser som til slutt gjorde seg gjeldende i en 5-1-seier. Kaptein Kamalan Rashasingham ble til slutt kampens store spiller med to målgivende og noen tekniske godbiter ut av en annen verden.

Etter storseieren ble trener Andersen som seg hør og bør dynket i «champagne». Det var tydelig å se at SA-gjengen vet hvordan de skal ha det moro sammen.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!