Ett borettslag - to landslagsspillere

Ett borettslag - to landslagsspillere

 

Høybråten-folket har lenge vært stolte over å ha den norske landslagskeeperen, Jon Knudsen, i lokalmiljøet. Nå har de grunn til å være enda kryere. Forrige uke kom nemlig en annen Høybråten-gutt, Marcus Kveen, med blant våre beste fotballspillere. Det morsomme er at Knudsen og Kveen bor i det samme borettslaget.

Skrevet av:

Motorjournalist i Akers Avis Groruddalen, Leif Sommer, har mange ganger uttalt at det å komme fra Høybråten er en kvalitet i seg selv. Det ser ut til å stemme. I hvert fall i ett av borettslagene. Øvre Høybråten borettslag på Høybråten er nemlig ikke som alle andre borettslag. Det huser pr. dags dato to landslagsspillere i fotball.

På det norske A-landslaget har Jon Knudsen spilt seg relativt fast inn. Om noen år kan det tenkes at Marcus Kveen gjør det samme. Vi møtte dem begge på hjemmebane i helga.

- Det er kjempemoro at borettslaget har fått en ny landslagsspiller. Det viser at fotballen gror godt på Høybråten, og det liker vi. Med så mye talent i nabolaget burde vi få lagt kunstgress i ballbingen i Karl Andersens vei, forteller Jon Knudsen.

Også Marcus Kveen mener Høybråten som klubb nå kan gå med hevet hode.

- At jeg ble kalt inn viser at HSIL som klubb også klarer å produsere talenter. Det er her på Høybråten jeg lærte basisen i spillet mitt. Det tror jeg er viktig for klubben, sier Kveen.

Forrige uke startet han landslagskarrieren med å bli innkalt til G15-landslaget som skal møte Sverige til dobbeltkamp i September.

- Det er fantastisk morsomt, og det blir noe av det mest spennende jeg har opplevd. Det er en fin mulighet for meg til å utvikle meg videre for å få erfaring. Det å skulle representere landet med flagget på brystet er en stor ære for meg, sier han.

- Hadde du regnet med å bli innkalt?

- For å være helt ærlig hadde jeg ikke det. Jeg hadde egentlig aldri tenkt på landslaget, så det var ganske så overraskende. Jeg har gjennom hele karrieren min forsøkt å ta steg fra steg. Målet har hele tiden vært å utvikle meg bit for bit, men jeg hadde aldri tenkt på landslaget, sier han.

Skryt fra landslagstreneren

Stoppertalenten (født 1994) gikk fra HSIL til VIF for to år siden, og har hatt en fin utvikling på Valle.

- Det har gått utrolig bra. Jeg har vært i Vålerenga i to år, og jeg har stortrives fra første stund. Man blir tatt godt vare på, og det er både gode trenere og spillere rundt meg. Det gjør at man stadig utvikler seg, forteller han.

Såpass bra har det gått at  landslagsledelsen har lagt merke til ham.

- Marcus er bra bygd for en midtstopper. Han har bra fysikk, og gjort mange kamper med gode defensive kvaliteter. Samtidig med dette har han vist kvaliteter i oppspillsfasen. Kreativiteten er god når det gjelder pasningsspillet, og han har en styrke én mot én.

- Marcus har løftet spillet sitt, og er en spennende type. Han har vist et potensiale som jeg håper han kan få ut, forteller hovedtrener for G15-landslaget Øivind Nilsen.

Muri er idolet

Det viser seg at landslagstreneren og Marcus selv har ganske likt syn på fotballkvalitetene hans.

- Jeg liker å tro at jeg har greie pasninger i tillegg til å være god i lufta. Dessuten har jeg bra fart til å være midtstopper. Jeg liker å se på meg selv som en leder på banen, sier Kveen.

- Hvem er stopperidolet?

- Det må være André Muri, men også Rio Ferdinand, ler Kveen.

Beina på jorda

Til forskjell fra mange andre talenter som kjepphøyt proklamerer at de snart er gode nok for Champions League og de store ligaene i Europa, har Kveen forstått at små skritt og hardt arbeid er det som lønner seg i lengden. Det kommer fram da han forteller om sine ambisjoner.

- Mitt neste mål nå er å komme opp på juniorlaget til Vålerenga og få en fast plass der. Jeg har lyst til å utvikle meg i klubben og bli best mulig. Noen større mål har jeg egentlig ikke satt meg, forteller Kveen.

- Men en kamp for A-landslaget etter hvert?

- Det får være det langsiktige målet mitt. Jeg kan ikke legge skjul på at det hadde vært en stor drøm, sier han.

Per Inge Jacobsen, som er spillerutvikler i VIF, sier seg enig i de fotballfaglige vurderingene som er nevnt ovenfor. Han legger likevel til noen betraktninger om Kveens mentalitet.

- Marcus har det mentale i orden. Han er rolig og avbalansert. Det tror jeg er viktig for å lykkes. Han holder seg på bakken, og det skal vi hjelpe ham med i fortsettelsen, sier han.

- Kan han lykkes?

- Marcus er en god spiller for oss, som vi har stor tro på i fremtiden. Vi ser absolutt på ham som en som kan lykkes, sier Jacobsen.

Vanskelig å si

På grunn av Kveens unge alder mener hovedtrener for G15-landslaget at det er fremdeles er tidlig å spå fremtiden.

- Det er alltid vanskelig å spå hvordan spillerne blir før de har blitt ordentlig store. Denne landslagssamlingen er helt i begynnelsen av noe, og vi forholder oss mye til det vi har sett på kretssamlinger og det kretsen rapporterer til oss. Vi er ikke 100 prosent lommekjent med hver og en ennå, eller hvordan de takler et internasjonalt nivå. Kun tiden vil vise hvordan det vil gå, sier Nilsen.

Jon Knudsen vil gjerne se at Kveen lykkes i fremtiden, og ga bort noen velvillige tips.

- Jeg tror norske stoppere har mye å lære av utenlandske spillere. Når vi spilte mot Valencia merket vi fort det. Daniel Nannskog fortalte at Valencias stoppere ikke så på ballen under kampen, men brukte krefter på å gå kontant i kroppen hans for å få ham ut av spill. Daniel fortalte at denne typen forsvarsspill var noe av det vanskeligste han hadde vært borti. Den kynismen tror jeg er viktig å plukke opp for fremtidens stoppere, sa han.

Da gjenstår det bare å se om naboene fra Høybråten kommer til å kjøre sammen til A-landslagstreninger om noen år.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!