Få, men ambisiøse

Få, men ambisiøse

 

Etter mye om og men i sommer skal Grei-herrene stille lag til årets 1. divisjon, Østlandet. Selv om det har vært mye surr, forhindrer ikke det klubben fra å ta mål av seg å vinne divisjonen.

Da Akers Avis Groruddalen spurte Grei-herrene hvordan de lå an foran årets innebandysesong fikk vi et ærlig svar fra trener Mattias Ringwall.

- Vi får i hvert fall laget med. Det er en bra begynnelse. Det har vært mye surr i sommer, og vi har for liten spillertropp, men vi har i det minste et lag, sier han.

Såpass få spillere er det i Grei at de sliter med å ha 15 mann på treningene.

- Vi er altfor få. De foregående årene hadde vi én målvakt. Nå har vi tre målvakter og nesten ingen utespillere. Det drar ting nedover på treningene, sier han.

 

- Hvorfor er Grei i denne situasjonen?

- Til dels for at foreningen ikke har gjort jobben med å jakte på nye spillere, og til dels for at vi er inne i et mellomår. Når 4-5 spillere forsvinner etter en sesong kan det bli tøft. Slik har det vært de tre siste årene i Grei. Det har blitt litt for mye.

I år er fem av fjorårets spillere borte fra Grei.

- De kjipeste å miste var backene våre. Inn har vi kun fått tre nye utespillere og to målvakter, sier Ringwall.

- Hvem blir stjernene i årets Grei-stall?

- Det er spillere i stallen vår som har vært gode gjennom lengre tid. Noen av dem er pr. dags dato litt for dårlig trente, så jeg avventer det svaret til jeg ser hvor god form de kommer i. Kommer de i form blir de gode, sier Ringwall.

 

Satser høyt

Uansett om Grei har få menn til å gjøre jobben på parketten, skorter det ikke på ambisjonene i Apalløkka.

- Spillerne har satt et mål om at vi går for serieseier, så det er det vi går etter. Vi får se hvor langt det holder. Vi har et urutinert lag, men jeg synes målsettingen er offensiv og grei. Vi skal gjøre vårt beste, lover Mattias Ringwall.

- Er det realistisk å gå for serieseier denne sesongen?

- Det er ikke urealistisk, nei. Om vi starter serien som i fjor med tap på tap kommer vi til å slite. Om vi derimot begynner med å vinne, kan vi fort være med å kjempe i toppen, sier han.

 

Gleder seg til lokaloppgjørene

Selv om Ringwall har lyst til å gjøre det godt med Grei innrømmer han at lokalrivalene fra Målløs ser sterke ut.

- Javisst ser de gode ut. De er en av favorittene til å vinne serien. Hvis de ikke klarer å vinne i år kan de legge ned klubben. Nesten samtlige lag i serien er dårligere enn i fjor. Jeg vil også si at Bækkelaget ser ut som de vil være med i toppen. De har hentet mange bra spillere.

- Vi gleder oss uansett til å møte Målløs. Det blir morsomme kamper. I det store og hele gleder vi oss til å komme i gang med serien. Det er derfor vi trener, sier han.

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.