Falt sammen

Falt sammen

 

Ammerud basket spilte sin siste seriekamp mot Asker på lørdag, og hadde tilsynelatende fullstendig kontroll på oppgjøret. Likevel raknet alt i den siste perioden, uten at det ser ut til å bekymre noen i troppen. Ammerud går til kvartfinaleoppgjøret mot Harstad med stor optimisme.

Ammerud basket vartet opp med lekkert spill, og gode prestasjoner gjennom tre perioder mot Asker på lørdag. I den fjerde perioden falt likevel alt i grus, og Ammerud endte perioden med kun fire poeng.

- Jeg aner ikke hva som skjedde i den siste perioden. Vi knakk fullstendig sammen, og spillet vi viste i den perioden er under enhver kritikk. Det skal egentlig ikke gå an å levere så ulike prestasjoner i en og samme kamp. Vi spilte bra, og kontrollerte hele kampen før dette skjedde, unnskylder trener Ulf Landström seg.

- Fikk dere «hetta»?

- Jeg vet ikke. Det virket som flere av spillerne forsøkte å gjøre ting på egenhånd da Asker startet opphentingen, og spillerne mine følte muligens at dette var for lett. Da fungerer det ikke. Dette er et lagspill, og man kan ikke gjøre ting alene, verken i forsvar eller angrep.

- Alt i alt kan man si at det var fantastisk bra i de første periodene, men forferdelig dårlig i den siste, sier Landström.

Basketlegenden Torgeir Bryn var ikke mer imponert enn sin trener.

- Det så nesten ut som vi ikke ville møte dem i en kvartfinale. Vi slutter å spille det spillet som gjør at vi kontrollerer kampen. For å være ærlig er det frustrerende. Dette må uansett glemmes nå, sier han.

Viktig å få tilbake Roy

Selv om Ammerud til slutt tapte mot Asker var det flere positive ting å dra med seg videre. Roy Emeka Nwachukwu var tilbake, ble toppscorer og spilte godt. Det gleder treneren.

- Det er virkelig en god nyhet at han ser ut til å være tilbake. Han er en meget viktig spiller for oss, og er sannsynligvis en av de beste returtagerne i ligaen, sier Ulf Landström.

- Roy skaper mye ut av seg selv med intensiteten sin. Det er virkelig herlig å ha han tilbake, sier Torgeir Bryn.

Til nord for å vinne

Ammerud får ikke god tid til å slikke sårene etter lørdagens BLNO-kamp. Allerede i kveld skal de ut i kvartfinale i sluttspillet mot Harstad. Ulf Landström gleder seg til oppgjøret i Harstadhallen.

- Vi har alle muligheter. De har vært i finale år etter år, og presset ligger på dem. Skal jeg være ærlig tror jeg ikke engang de har tenkt tanken på tap i en kvartfinale.

- Den tanken finnes i vår verden, men vi slo dem sist gang vi møttes, selv om de muligens ikke hadde en enorm innsats i det oppgjøret, sier han.

- Er det realistisk å tro på avensement?

- Jeg tror at vi er ett av de lagene i landet som kan matche dem. Vi  har såpass store og gode spillere. Jeg håper hallen blir fyllt opp av gale nordlendinger som skal heie Harstad fram, det blir positivt med masse publikum for vår del også. Alt i alt tror jeg vi har store sjanser, sier han.

Torgeir Bryn deler dette synet.

- Det er mulig Harstad mener vi ikke burde vært med her i det hele tatt, men de har ikke akkurat spilt stjernebasket etter jul de heller. Jeg synes det var greit at vi fikk dem, jeg tror vi skal matche dem bra, sier han.

- Hvordan blir gameplanen?

- Vi må spille som de to første periodene mot Asker, og definitivt ikke som den siste. Jeg tilhører den typen trenere som liker å ha fokus på vårt eget spill. Kan vi få i gang vårt spill er det nok til å skape kaos. Da må Harstad reagere på det.

- Vi vil nok dra opp tempoet, mens de gjerne vil holde det nede, sier Landström.

Basket, BLNO:

Ammerud - Asker Aliens

69-78

(24-11, 20-24, 21-24, 4-19)

Apalløkka

Tilskuere: 204

Poeng Ammerud: Roy Nwachukwu 20, Torgeir Bryn 16, Gazmend Troni 10, Fitim Troni 8, Michael Nevjen 8, Badboni El-Safadi 7.

Toppscorer Asker: Ronny Karlsen Ahlberg 23.

 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

 
Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

 
Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Klare for semifinale

Klare for semifinale

Først ble Sogndal slått i torsdagens 1/8-delsfinale, før det var Åkra sin tur til å kjenne på musklene til det røde maskineriet. Klokken fem i ettermiddag spiller jentene semifinale mot Blindheim.

 
Stormer videre i Norway Cup

Stormer videre i Norway Cup

Grei-maskineriet stormer videre i Norway Cup. På Abildsø ble Brumunddal slått 2-1. Dermed var Grei-jentene klare for byderby og Lyn i 16-delsfinalen. Der ble det jevnt...

Jibril klar for Start

Jibril klar for Start

Jibril Bojang (21) har signert for Tippeliga-klubben Start. Nå håper 21-åringen han kan legge skadene bak seg og fokusere på fotballen.

Flathaug går for tittelen

Flathaug går for tittelen

Roadracingføreren Henning Flathaug er i ferd med å gjennomføre en kanonsesong. I helgen sikret han seg en andreplass på den banen han fryktet mest, og nå har Stovners desidert raskeste mann norgesmestertittelen i sikte.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!