Falt sammen

Falt sammen

 

Ammerud basket spilte sin siste seriekamp mot Asker på lørdag, og hadde tilsynelatende fullstendig kontroll på oppgjøret. Likevel raknet alt i den siste perioden, uten at det ser ut til å bekymre noen i troppen. Ammerud går til kvartfinaleoppgjøret mot Harstad med stor optimisme.

Ammerud basket vartet opp med lekkert spill, og gode prestasjoner gjennom tre perioder mot Asker på lørdag. I den fjerde perioden falt likevel alt i grus, og Ammerud endte perioden med kun fire poeng.

- Jeg aner ikke hva som skjedde i den siste perioden. Vi knakk fullstendig sammen, og spillet vi viste i den perioden er under enhver kritikk. Det skal egentlig ikke gå an å levere så ulike prestasjoner i en og samme kamp. Vi spilte bra, og kontrollerte hele kampen før dette skjedde, unnskylder trener Ulf Landström seg.

- Fikk dere «hetta»?

- Jeg vet ikke. Det virket som flere av spillerne forsøkte å gjøre ting på egenhånd da Asker startet opphentingen, og spillerne mine følte muligens at dette var for lett. Da fungerer det ikke. Dette er et lagspill, og man kan ikke gjøre ting alene, verken i forsvar eller angrep.

- Alt i alt kan man si at det var fantastisk bra i de første periodene, men forferdelig dårlig i den siste, sier Landström.

Basketlegenden Torgeir Bryn var ikke mer imponert enn sin trener.

- Det så nesten ut som vi ikke ville møte dem i en kvartfinale. Vi slutter å spille det spillet som gjør at vi kontrollerer kampen. For å være ærlig er det frustrerende. Dette må uansett glemmes nå, sier han.

Viktig å få tilbake Roy

Selv om Ammerud til slutt tapte mot Asker var det flere positive ting å dra med seg videre. Roy Emeka Nwachukwu var tilbake, ble toppscorer og spilte godt. Det gleder treneren.

- Det er virkelig en god nyhet at han ser ut til å være tilbake. Han er en meget viktig spiller for oss, og er sannsynligvis en av de beste returtagerne i ligaen, sier Ulf Landström.

- Roy skaper mye ut av seg selv med intensiteten sin. Det er virkelig herlig å ha han tilbake, sier Torgeir Bryn.

Til nord for å vinne

Ammerud får ikke god tid til å slikke sårene etter lørdagens BLNO-kamp. Allerede i kveld skal de ut i kvartfinale i sluttspillet mot Harstad. Ulf Landström gleder seg til oppgjøret i Harstadhallen.

- Vi har alle muligheter. De har vært i finale år etter år, og presset ligger på dem. Skal jeg være ærlig tror jeg ikke engang de har tenkt tanken på tap i en kvartfinale.

- Den tanken finnes i vår verden, men vi slo dem sist gang vi møttes, selv om de muligens ikke hadde en enorm innsats i det oppgjøret, sier han.

- Er det realistisk å tro på avensement?

- Jeg tror at vi er ett av de lagene i landet som kan matche dem. Vi  har såpass store og gode spillere. Jeg håper hallen blir fyllt opp av gale nordlendinger som skal heie Harstad fram, det blir positivt med masse publikum for vår del også. Alt i alt tror jeg vi har store sjanser, sier han.

Torgeir Bryn deler dette synet.

- Det er mulig Harstad mener vi ikke burde vært med her i det hele tatt, men de har ikke akkurat spilt stjernebasket etter jul de heller. Jeg synes det var greit at vi fikk dem, jeg tror vi skal matche dem bra, sier han.

- Hvordan blir gameplanen?

- Vi må spille som de to første periodene mot Asker, og definitivt ikke som den siste. Jeg tilhører den typen trenere som liker å ha fokus på vårt eget spill. Kan vi få i gang vårt spill er det nok til å skape kaos. Da må Harstad reagere på det.

- Vi vil nok dra opp tempoet, mens de gjerne vil holde det nede, sier Landström.

Basket, BLNO:

Ammerud - Asker Aliens

69-78

(24-11, 20-24, 21-24, 4-19)

Apalløkka

Tilskuere: 204

Poeng Ammerud: Roy Nwachukwu 20, Torgeir Bryn 16, Gazmend Troni 10, Fitim Troni 8, Michael Nevjen 8, Badboni El-Safadi 7.

Toppscorer Asker: Ronny Karlsen Ahlberg 23.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.