Fantastisk av Lillomarka

Fantastisk av Lillomarka

 

Lillomarka Skiklubbs unge løpere imponerte stort under Ungdommens Holmenkollrenn 2009. Fasit etter helga ble to gull, ett sølv og to bronse.

Skrevet av:

Forrige helg samlet landets beste 13- og 14 åringer seg i Bærum for å gå Ungdommens Holmenkollrenn (Uoffisielt NM for 13-14-åringer), og her markerte Lillomarka Skliklubb seg kraftig bra i skiløpypene.

Allerede på lørdagens klassiske tre kilometersløp fikk groruddølene en god smak av medaljer i munnen.

Eirik Blomseth utkonkurrerte, på tross av en nylig antibiotikakur, 200 skiløpere og vant gullet i G14-klassen. Lillesøster Natalie Blomseth ville også sette ære på familiens navn, og fulgte opp med gullet i J13-klassen.

I tillegg til dette klinte Andrine Benjaminsen til og sikret sølvet i J14-klassen. Dermed var en stor jubeldag for Lillomarka Skiklubb i boks.

På søndag var det klart for tre kilometer skøyting, og heller ikke her lot Lillomarka seg pille på nesa.

Eirik Blomseth skøytet seg inn til fjerdeplass, mens lillesøster Natalie var sugen på flere medaljer og sikret seg bronsen. Bronse ble det også på Andrine Benjaminsen.

Med to gull, ett sølv og to bronsemedaljer som fasit etter helgen er den nystartede skiklubben den nest beste klubb i Norge i medaljestatistikken.

Nes Skilag fra Øvre Romerike var eneste klubb som med sine to gull og tre sølvmedaljer kunne utfordre Groruddalens skiløpere.

I tillegg til medaljevinnerene gikk også Lars Digerud (G13), Torbjørn Heimann (G13), Aasmund Lindtveit (G14) og Trym Nordmoen (G13) for Lillomarka i helgen.

Stor tro

Sammen med Vidar Benjaminsen er Svein Olav Lindtveit trener for 13- og 14-åringene i klubben. Han ser lyst på fremtiden.

- Det er virkelig en talentfull gjeng vi har. Vi hadde med syv løpere, og oppnår fem medaljer. Det er intet mindre enn fantastisk. I tillegg har vi folk som kommer opp bak disse som tok medalje. Resten av løperne gjorde også meget gode løp.

- Det blir spennende å følge disse løperne videre, sier han.

- Hvordan er det å være trener for så store talenter?

- Det er kjempegøy. Det er fulle av vilje og motivasjon, og står på. Da er det selvfølgelig moro at det blir resultater på dem også. De er helt fantastisk morsomme å jobbe med. Målbevisste og treningsvillige, sier han.

- Hvor gode kan de bli?

- Det tør jeg ikke spå, men vi kan jo tenke på at dette er det største rennet man har i Norge for denne aldersklassen. Med andre ord kan man si at det lover godt, sier han.

- Er de gode resultatene et bevis på at klubben jobber riktig?

- Ja, jeg mener vi gjør det. Vi har nok mye talent i klubben, men det er flere som presterer godt her, og det tyder på at vi gjør ting riktig. Det blir herlig å se utviklingen videre, sier han.

HSIL var også med

Høybråten og Stovner stilte også med utøvere i Ungdommens Holmenkollrenn. Mathias Blårud (G14), Oline Horten (J13), Fredrik Krogstad (G14), Noah Skåttun (G13), Vetle Skåttun (G14) og Erling Pettersen Vollan (G13) deltok alle.

 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!