Fantastisk av Lillomarka

Fantastisk av Lillomarka

 

Lillomarka Skiklubbs unge løpere imponerte stort under Ungdommens Holmenkollrenn 2009. Fasit etter helga ble to gull, ett sølv og to bronse.

Forrige helg samlet landets beste 13- og 14 åringer seg i Bærum for å gå Ungdommens Holmenkollrenn (Uoffisielt NM for 13-14-åringer), og her markerte Lillomarka Skliklubb seg kraftig bra i skiløpypene.

Allerede på lørdagens klassiske tre kilometersløp fikk groruddølene en god smak av medaljer i munnen.

Eirik Blomseth utkonkurrerte, på tross av en nylig antibiotikakur, 200 skiløpere og vant gullet i G14-klassen. Lillesøster Natalie Blomseth ville også sette ære på familiens navn, og fulgte opp med gullet i J13-klassen.

I tillegg til dette klinte Andrine Benjaminsen til og sikret sølvet i J14-klassen. Dermed var en stor jubeldag for Lillomarka Skiklubb i boks.

På søndag var det klart for tre kilometer skøyting, og heller ikke her lot Lillomarka seg pille på nesa.

Eirik Blomseth skøytet seg inn til fjerdeplass, mens lillesøster Natalie var sugen på flere medaljer og sikret seg bronsen. Bronse ble det også på Andrine Benjaminsen.

Med to gull, ett sølv og to bronsemedaljer som fasit etter helgen er den nystartede skiklubben den nest beste klubb i Norge i medaljestatistikken.

Nes Skilag fra Øvre Romerike var eneste klubb som med sine to gull og tre sølvmedaljer kunne utfordre Groruddalens skiløpere.

I tillegg til medaljevinnerene gikk også Lars Digerud (G13), Torbjørn Heimann (G13), Aasmund Lindtveit (G14) og Trym Nordmoen (G13) for Lillomarka i helgen.

Stor tro

Sammen med Vidar Benjaminsen er Svein Olav Lindtveit trener for 13- og 14-åringene i klubben. Han ser lyst på fremtiden.

- Det er virkelig en talentfull gjeng vi har. Vi hadde med syv løpere, og oppnår fem medaljer. Det er intet mindre enn fantastisk. I tillegg har vi folk som kommer opp bak disse som tok medalje. Resten av løperne gjorde også meget gode løp.

- Det blir spennende å følge disse løperne videre, sier han.

- Hvordan er det å være trener for så store talenter?

- Det er kjempegøy. Det er fulle av vilje og motivasjon, og står på. Da er det selvfølgelig moro at det blir resultater på dem også. De er helt fantastisk morsomme å jobbe med. Målbevisste og treningsvillige, sier han.

- Hvor gode kan de bli?

- Det tør jeg ikke spå, men vi kan jo tenke på at dette er det største rennet man har i Norge for denne aldersklassen. Med andre ord kan man si at det lover godt, sier han.

- Er de gode resultatene et bevis på at klubben jobber riktig?

- Ja, jeg mener vi gjør det. Vi har nok mye talent i klubben, men det er flere som presterer godt her, og det tyder på at vi gjør ting riktig. Det blir herlig å se utviklingen videre, sier han.

HSIL var også med

Høybråten og Stovner stilte også med utøvere i Ungdommens Holmenkollrenn. Mathias Blårud (G14), Oline Horten (J13), Fredrik Krogstad (G14), Noah Skåttun (G13), Vetle Skåttun (G14) og Erling Pettersen Vollan (G13) deltok alle.

 

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.