ANNONSE

Fantastisk av Lillomarka

Fantastisk av Lillomarka

 

Lillomarka Skiklubbs unge løpere imponerte stort under Ungdommens Holmenkollrenn 2009. Fasit etter helga ble to gull, ett sølv og to bronse.

Forrige helg samlet landets beste 13- og 14 åringer seg i Bærum for å gå Ungdommens Holmenkollrenn (Uoffisielt NM for 13-14-åringer), og her markerte Lillomarka Skliklubb seg kraftig bra i skiløpypene.

Allerede på lørdagens klassiske tre kilometersløp fikk groruddølene en god smak av medaljer i munnen.

Eirik Blomseth utkonkurrerte, på tross av en nylig antibiotikakur, 200 skiløpere og vant gullet i G14-klassen. Lillesøster Natalie Blomseth ville også sette ære på familiens navn, og fulgte opp med gullet i J13-klassen.

I tillegg til dette klinte Andrine Benjaminsen til og sikret sølvet i J14-klassen. Dermed var en stor jubeldag for Lillomarka Skiklubb i boks.

På søndag var det klart for tre kilometer skøyting, og heller ikke her lot Lillomarka seg pille på nesa.

Eirik Blomseth skøytet seg inn til fjerdeplass, mens lillesøster Natalie var sugen på flere medaljer og sikret seg bronsen. Bronse ble det også på Andrine Benjaminsen.

Med to gull, ett sølv og to bronsemedaljer som fasit etter helgen er den nystartede skiklubben den nest beste klubb i Norge i medaljestatistikken.

Nes Skilag fra Øvre Romerike var eneste klubb som med sine to gull og tre sølvmedaljer kunne utfordre Groruddalens skiløpere.

I tillegg til medaljevinnerene gikk også Lars Digerud (G13), Torbjørn Heimann (G13), Aasmund Lindtveit (G14) og Trym Nordmoen (G13) for Lillomarka i helgen.

Stor tro

Sammen med Vidar Benjaminsen er Svein Olav Lindtveit trener for 13- og 14-åringene i klubben. Han ser lyst på fremtiden.

- Det er virkelig en talentfull gjeng vi har. Vi hadde med syv løpere, og oppnår fem medaljer. Det er intet mindre enn fantastisk. I tillegg har vi folk som kommer opp bak disse som tok medalje. Resten av løperne gjorde også meget gode løp.

- Det blir spennende å følge disse løperne videre, sier han.

- Hvordan er det å være trener for så store talenter?

- Det er kjempegøy. Det er fulle av vilje og motivasjon, og står på. Da er det selvfølgelig moro at det blir resultater på dem også. De er helt fantastisk morsomme å jobbe med. Målbevisste og treningsvillige, sier han.

- Hvor gode kan de bli?

- Det tør jeg ikke spå, men vi kan jo tenke på at dette er det største rennet man har i Norge for denne aldersklassen. Med andre ord kan man si at det lover godt, sier han.

- Er de gode resultatene et bevis på at klubben jobber riktig?

- Ja, jeg mener vi gjør det. Vi har nok mye talent i klubben, men det er flere som presterer godt her, og det tyder på at vi gjør ting riktig. Det blir herlig å se utviklingen videre, sier han.

HSIL var også med

Høybråten og Stovner stilte også med utøvere i Ungdommens Holmenkollrenn. Mathias Blårud (G14), Oline Horten (J13), Fredrik Krogstad (G14), Noah Skåttun (G13), Vetle Skåttun (G14) og Erling Pettersen Vollan (G13) deltok alle.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE