Fart og vinterglede

Fart og vinterglede

 

I går formiddag ble de aller første Tahir-lekene arrangert i Lillomarka Arena. Etter en dag fylt med skiglede og moro var konklusjonen klar. Dette vil vi i Groruddalen ha mer av.

 

Over 500 elever ved Ammerud skole koste seg i snøen med skilek og langrenn da Tahir-lekene ble arrangert for første gang i går formiddag.

- Dette har vært en kjempemorsom dag. Vi syntes det er kult at Tahir kom hit for å lage skilek for oss. Vi har lyst til å være mer med ham, og skulle ønske det var flere dager med Tahir-leker, sier Niklas Telle og Sindre Nilsen fra 5. klasse.

- Jeg har stått på ski før, men jeg syntes det var veldig morsomt å være her i dag. Spesielt spennende er det at Tahir er her. Jeg har sett ham på tv, og jeg har lest om ham i avisen din før. Han er en kul fyr, slår Abilaash Arumaichandralingan fast.

Tahir-lekene ble stelt i stand etter et samarbeid mellom Lillomarka Skiklubb, Tahir Hussain (kjent fra tv-serien «Den store styrkeprøven», der han som blind pakistaner med Laurence-Moon-Bardet-Biedl-sykdom syklet Trondheim-Oslo sammen årets ildsjel Vidar Bøe), og Bjerke videregående skole.

Arrangørene hadde på forhånd stilt i stand Lillomarka Arena for å ta imot over 500 forventningsfulle barn fra Ammerud skole som skulle bli servert skiglede.

Som bestilt, så gjort. Selv om været var relativt grått så barna ut til å kose seg i snøen. Det inntrykket hadde også Gubrand Bakke, som var til stede fra Lillomarka Skiklubb.

- Her er det full fart og moro. Barna er entusiastiske og stortrives i leken. Det er et vakkert skue, sier han.

 

Stolt

Én av dem som tok sine første skitak under gårsdagens leker var Hassan Jousaf fra 3. klasse.

- Det var moro å gå på ski, men litt vanskelig, sier han.

Jousaf klarte å komme seg gjennom hele løypa, og sto ned hele utforbakken. Da ble Tahir Hussain stolt.

- Det var veldig sterkt gjort av ham. Jeg er glad for at han klarte det, og for at han fikk sjansen til det. Det er viktig at alle barn får prøvd seg på ski, sier Tahir.

Skiopplevelsen ga mersmak hos Jousaf:

- Jeg har lyst til å fortsette på ski nå. Dette var mer moro enn vanlig skole, sier han.

Mohammed Afri hadde ikke fått ski på beina da vi møtte ham, men han fikk lov til å stå bakpå med lærervikar Stian Hjelvin Andersen fra Ammerud skole.

- Stian er kul siden jeg fikk stå bakpå skiene da han gikk. Jeg gleder meg også til å prøve ski alene. Det blir aller første gang, men det ser så moro ut, sier førsteklassingen.

Hjelvin Andersen syntes opplegget er optimalt for elevene.

- Veldig bra! Ungene stortrives ute i naturen. Det er gøy å se. Nå får de alle en felles opplevelse som de kan ta med seg og dele. Dette er et bra tiltak for integrering.

- De lærer seg å hjelpe og samarbeide med hverandre. Det kan brukes fremover, slår han fast.

 

Aktivitet

Ideén om Tahir-lekene er det Vidar Bøe og Tahir selv som kom på.

Etter at duoen møtte Øyvind Mobakken fra Lillomarka Skiklubb på Akers Avis Groruddalens idrettsprisutdeling ble planleggingen satt i gang.

- Idéen er at vi skal lage lek og moro for barna. Mange sitter for mye foran data og tv, men vi vil gi dem litt aktivitet og en smak av naturen og aktivitetene vi gjør i marka.

- I tillegg er dette en glimrende måte å drive integrering på. Alle har godt av å kjenne hvordan norsk ungdom lekte i naturen på 50-tallet. Det er bedre en ethvert dataspill, slår Tahir Hussain fast.

Øyvind Mobakken er også stolt over lekene.

- Her har du alt på en gang. Du har aktivitet og moro for barna, og du har samarbeid mellom på kryss av bydelene, skolene og skiklubben. Vi håper Tahir-lekene kan bli en stor tradisjon som kan glede mange barn i fremtiden, avslører han.

Tahir og kompani har også planer om å lage tilsvarende leker på sommeren.

 

Læring i praksis

Lekene var også morsomt for elevene ved Bjerke videregående skole. De stilte opp som arrangører og faddere for elevene ved Ammerud barneskole.

- Det er veldig gøy. Barna koser seg og trives. Det er gøy å se dem leke på ski, sier Stian Røraas, som ledet leken i hoppbakken.

Lisa Mari Minge og Bilan Abdi serverte saft og frukt til alle deltakerne.

- Vi har det gøy her. Vi føler det er et bra opplegg, og det er moro å se alle barna her. Det er mye bedre å være her enn å sitte inne på skolen, ler de.

Arne Braathen er avdelingsleder ved idrettsfaglinja på skolen. Han var også tilstede under lekene.

- Mine elever skal lære å arrangere stevner uansett. For dem er dette en glimrende mulighet til å få litt praksis i utdanningen. Vi har hatt tilsvarende opplegg med Høybråten skole tidligere, og vi kan bare konkludere med at dette er en suksess, sier han.

Egentlig sto ikke gjennomføring av skilek på skoleplanen nå.

- Vi kan ikke si nei når Tahir og Lillomarka kommer med et sånt opplegg, slår Braathen fast.

De barna som ikke hadde ski fra før fikk lånt ski som Lillomarka Skiklubb hadde lånt inn. Det var også plass til lek med akebrett, skihopp og kulekjøring under Tahir-lekene.

Se mer i fredagens papirutgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!